NACIONALIZAM= PRIMITIVIZAM

da li je znak jednakosti na pravom mestu?

• Ukupno glasova
    10
  • Anketa je zatvorena .
Ha-Nocri:
Pa pogledaj samo koliko ljudi ovde pljuje Hrvate, Albance i Besnjake. NE biraju jezik. To nije nista drugo do sovinizam.
To nije shovinizam nego zdrav razum.Vecina ne pljuje Hrvate zato shto su Hrvati nego samo odredjene likove Hrvate koji postave npr.temu:"Navodno etinchko chishcenje u Oluji"...takve likove je i opravdano pljuvati jer su maliciozni ljudski otpad....bili Hrvati ili ne.

nacionalni identitet: poshtovanje i ljubav prema svojoj naciji, istoriji i kulturi svoga naroda gde god da si na zemljinoj kugli, znash koji su ti koreni...

nacionalizam: kazu da je Zeljko Raznjatovic "Arkan" srpski nacionalista, baby face djavolskog duha...??? :confused:

Ha-Nocri:
KAko po kojoj logici?! Nisam rekao da mora da predje u mrznju. Ima onih koji umereno vole svoju zemljiu i svoj narod, ali su to retki slucajevi.

Ne moze se umereno ili previse voleti. K'o sto rekoh, ili volis ili ne.

A ako je nekome ljubav prema svojoj zemlji i narodu isto sto i sovinizam, onda neka isti prime moje najdublje sazaljenje. A indikativno je sto i kvazi evropejci i organizacije tipa "Nacionalni stroj" bas tako poimaju patriotizam i nacionalizam.

Enfroz2891.:
To nije shovinizam nego zdrav razum.Vecina ne pljuje Hrvate zato shto su Hrvati nego samo odredjene likove Hrvate koji postave npr.temu:"Navodno etinchko chishcenje u Oluji"...takve likove je i opravdano pljuvati jer su maliciozni ljudski otpad....bili Hrvati ili ne.

Baš to. Ko može da razgovara s njim, svaka čast. Posle dva posta shvatiš s kim pričaš, kakve veze ima što je Hrvat. Mogao je da bude i Srbin, bilo bi mi isto.

Enfroz2891.:
Nije sovinizam kada pljujes sve Hrvate recimo?! Kada kazes da ih je 80 % zlo, da su im geni zli. Kada nazivas Bosnjake balije, mudzahedini ili ko zna kako?! Kada Hrvate nazivas ustasama?! To je toliko jasan pokazitelj mrznje, tj. sovinizma.

jelena.i:
ako je nacionalizam primarno osecanje coveka zar onda samim tim nije i primitivno?
Nacinalizam uopshte nije primarno osecanje,niti primitivno.To je stvar kulture,okruzenja i VASPITANJA.Ima ljudi koji jesu potpuno anacionalni,ali neshto mi vecina odavde ne zvuch tako jer istinski anacinalni nisu oni koji samo na svoju naciju gledaju"neutralno" a tudje velichaju.Svaki ili skoro svaki prosechan Nemac,Englez,Amerikanac..itd., je nemachki,engleski americhki nacionalista-voli svoju zemlju i poshtuje je ne smatra da je zbog toga primitivan.A prosek ti je svuda neprosvecena gomila...nema to veze sa nacionalizmom,primitivci jesu vecina ljudi ali ne zato shto su nacionalisti..i to vazi za sve zemlje sveta.Niti je prosechan Amerikanac bolji niti gori od prosechnog Srbina-neprosveceni su i primitivni na isti nachin.I to isto nema veze sa nacionalizmom.

Yopa:
Ne moze se umereno ili previse voleti. K'o sto rekoh, ili volis ili ne.

A ako je nekome ljubav prema svojoj zemlji i narodu isto sto i sovinizam, onda neka isti prime moje najdublje sazaljenje. A indikativno je sto i kvazi evropejci i organizacije tipa "Nacionalni stroj" bas tako poimaju patriotizam i nacionalizam.
Nije ljubav prema svom narodu isto sto i sovinizam. To niko nije rekao.

Ha-Nocri:
Nije sovinizam kada pljujes sve Hrvate recimo?! Kada kazes da ih je 80 % zlo, da su im geni zli. Kada nazivas Bosnjake balije, mudzahedini ili ko zna kako?! Kada Hrvate nazivas ustasama?! To je toliko jasan pokazitelj mrznje, tj. sovinizma.
Pa kad neko propagira Ustashke ideje shta je onda on?
Zabole me shta to znachi ako neko iznosi takve tvrdnje kao ti koji JESU Ustashe jer brane njihov ideologiju,ja cu reci kako jeste.
Normalno je da se to ne odnosi na sve Hrvate nego samo one kojima se obracam,ako to kazem.
Po tebi je normalna tema"Navodno etnichko chishcenje u oluji"?
I na to ne treba odreagovati...na likove koji prosipaju takve neistine,lazi i licemerje?
To nije Fashizam?

Yopa:
Nemoj. Ako mi logika skripi valjda imam prava da znam. Molim za pojasnjenje.

Bez uvrede, ali me za misljenje drugih o mom postenju zabole pistolj.

nije mishljenje o poshtenju...vec imaginarno verovanje a to su potpuno dva razlichita pojma :lol:

Ogroman je gubitak vremena i uzaludne energije objashnjavati tvoje nedostatke u logici...uz svo duzno poshtovanje :)

Enfroz2891.:
Pa kad neko propagira Ustashke ideje shta je onda on?
Zabole me shta to znachi ako neko iznosi takve tvrdnje kao ti koji JESU Ustashe jer brane njihov ideologiju,ja cu reci kako jeste.
Normalno je da se to ne odnosi na sve Hrvate nego samo one kojima se obracam,ako to kazem.
Po tebi je normalna tema"Navodno etnichko chishcenje u oluji"?
I na to ne treba odreagovati...na likove koji prosipaju takve neistine,lazi i licemerje?
To nije Fashizam?
Pa niko ovde nije podrzavao utasku ideologiju. Video sam samo da su je svi osudili.

Nije normalno ni tema "navodno et. ciscenje u Oluji", anije ni "Srebrenica nije bila genocid" ili slicno. Ja to svrstavam u isti kos, sovinizam, jer to i jeste.

Ha-Nocri:
Pa niko ovde nije podrzavao utasku ideologiju. Video sam samo da su je svi osudili.

Nije normalno ni tema "navodno et. ciscenje u Oluji", anije ni "Srebrenica nije bila genocid" ili slicno. Ja to svrstavam u isti kos, sovinizam, jer to i jeste.
Pa to ti je hrvatsko licemerje...tih shto pravdaju Oluju..oni su kao fol svi delklarativno protiv Ustasha a u postu ispod pishu kako je Oluja bila Ok jer eto,narod je sam pobegao....tako da su oni "chisti".

Enfroz2891.:
Na koji nachin je SPC odgovrna za bio shta tokom proteklih ratova?
Jel su popovi ratovali?
Da li su se zalagali za proterivanje,ubijanje..itd?
Po chemu je CPC "kriva"?
A da imash neko elementarno poznavanje istorije mogla bi lepo da uporedish SPC i Rimo-Katolichku crkvu..pa i ako,naravno svuda ima djubreta ali kada se te dve stvari uporede vidi se koliko je glupo o tome i prichati...

"kriva" je sto je bila nema! gluvonema!

Ha-Nocri:

Nije to isto. Oluja je etnicko ciscenje sigurno, jer na prostoru Krajine skoro da nema Srba. Srebrenica jeste masakr i uzasan zlocin, ali da li je bas genocid? Dalo bi se raspravljati.

Back