Nacionalizam kao dijagnoza

Drugar, dosta si ti toga pobrkao. Nastanak pravoslavlja i srpskog naroda su dve razlicite stvari. Srpski narod je nastao mnogo ranije. Srbin uopste ne mora biti pravoslavac i ima ih dosta koji to i nisu.
A tema inace nismo mi, cak ni srpski nacionalizam pojedinacno, nego opsta pojava u svetu i njeno dejstvo na psihicko stanje pojedinca.

Не слажем се са твојим констатацијама,
http://www.czipm.org/o nacionalizmu.html
Што се тиче теме, мени је увек Србија пример, јер ми је најближа срцу.

.. ja bih nacionalizam zavela pod .. dijagnoze ..
.. razlozi su višestruki ..:

1.
.. čovek je čovek .. a nije pas ..
.. psihologija nacionaliste je psihologija psa koji pripada čoporu ..

2.
.. nacionalizam se bazira na iracionalnom osećaju pripadnosti ..

3.
.. nacionalizam se bazira na duboko ukorenjenoj iracionalnoj mržnji ..

4.
.. nacionalizam povlači za sobom određene fobije .. u odnosima s drugim nacijama ..

.. setiću se ja još .. ovo za početak ..
Čovjek ima
duh,
dušu
i tijelo.

Ovo treće se obično zaboravlja od strane neduhovnih lica, jer nekome ko nije baš nešto bio duhovan, i ko, na primjer, kad uzme heroin na tripu neće da razmišlja o religioznim učenjima, nikako neće pasti na pamet da je nacionalizam možda sasvim normalna stvar jer možda je baš, recimo, ona koju ima pripadnica nacije X pi.čka najbolja morfo-anato-fizio-egzokrino-pneumatološki za date osobine ku.rca nacije X. Volio bi da probam neku iz Petrograda kneginju ili neki tako čin da vidim jesmo li mi ustvari isto što i Rusi. Izgleda da su oni htjeli da provjere isto to, ali smo mi samo htjeli da im uzmemo pare tako što ćemo njima jelo ribu od 50 E da naplatimo 500 E, ili ako će da je.be a ne jede u restoranu da mu se to naplati 5000 puta više.

Poslednja izmena:
Kneginja u Petrogradu vise nema, mada ni obicne Ruskinje nisu za baciti :)
Ali fizicka privlacnost s nacionalizmom nema veze, kao ni etnicka pripadnost s dobrim seksom.
1) Ima, samo što im se ne priznaje titula, ali to lako može da se provjeri sve.
2) Bogami, u moj grad ima žena raznih nacija, ali Ruskinje i ove iz Dušanovog carstva - zove li se to tako - uvjek me privuču a njemica, recimo, nikad... Jednoj sam ruskinji pomogo da spusti onaj kofer u koji se nosi dijete iz autobusa, kako se zove to, i vidim je poslije nekoliko dana, ja reko "Zdravstvujte", ova ništa... Mora da je bila Američki špijun koji se pravi da je Rus. Ako je po sisama suditi, ruskog porijekla...

Национализам је позитивно осећање ако се не крене у нека претеривања.
Gde je granica kada počinje preterivanje?

Nacije bi imale onaj smisao koji im nacionalisti pridaju kada bi se kod beba mogla razlikovati nacija.

Pošto se kod beba i vrlo male dece (koja ne govore) nacija ne može ni na koji način prepoznati, znači da je to veštačka tvorevina.

Gde je granica kada počinje preterivanje?

Nacije bi imale onaj smisao koji im nacionalisti pridaju kada bi se kod beba mogla razlikovati nacija.

Pošto se kod beba i vrlo male dece (koja ne govore) nacija ne može ni na koji način prepoznati, znači da je to veštačka tvorevina.
Pogrešno, to što zvanična nauka po rođenju ne vidi razlike nacija, odnosno kaže da ne vidi, sasvim je nebitno i nema veze sa istinom: ne znači da je tako ni da nije. Samo mlatiš tu priču bez veze.

Ti naučnika nekog pravog nisi ni sreo, možeš recimo da odeš - ne na tretman - kod psihijatra i platiš ga da ti pošteno kaže da li zvanična psihijatrija laže svjesno i smišljeno kad propovijeda "serotoninsku teoriju" depresija. I đe je nestao nastavak istraživanja dejstva endorfina na ljudski mozak nakon što je otrkiveno da je 8 puta jači od dezomorfina, a 80 od diacetilmorfina...

Kad krene preterivanje, kako kazu jugosloveni, to vise nije nacionalizam nego ili ksenofobija ili sovinizam. A oba ta stanja su suprotna od nacionalizma, to jest rodoljublja.
INace, glavni problem nasih jeftinih pomodara, ( a pritov rodoljublja mogu biti samo pomodari, komunisti ili prikrivene ustase, kojima u Srbiji smeta srspko rodoljublje) je taj, sto brkaju rodoljublje i nacionalizam.

Gde je granica do koje nije i od koje počinje preterivanje?

Po čemu se ta granica prepoznaje?

По томе што у родољубљу нема мржње. У родољубљу мржња је сама по себи излишна. Родољубље, или национализам је скуп најпозитивнијих осећања везаних за сопствени народ. То и ништа друго.

По томе што у родољубљу нема мржње. У родољубљу мржња је сама по себи излишна. Родољубље, или национализам је скуп најпозитивнијих осећања везаних за сопствени народ. То и ништа друго.
Sanovnik, ribar ti je covjek koji mrzi svo seosko stanovnisto vas cijele srbije, prica na svojoj temi kako su seljaci glupi itd., nije on zasluzio da se sa njim prica. Pogledaj medju njegovim temama...

Sanovnik, ribar ti je covjek koji mrzi svo seosko stanovnisto vas cijele srbije, prica na svojoj temi kako su seljaci glupi itd., nije on zasluzio da se sa njim prica. Pogledaj medju njegovim temama...
Ovo je najobičnija kleveta i laž!

Svako može pogledati moje teme i uveriti se.

Pošto si smederevac javi mi se na pp pa ću uživo da ti objasnim.
Objasni ovde. Verujem da nisam jedini koga to zanima.

Gogilli";32158696]Ja sam nacionalista. Da li sad treba da se stidim zbog toga?[/QUOTE] Не. То што си националиста:
- - - - - - - - - -[/COLOR]

не могу да гледам сад теме. Пази, не могу да верујем. не верујем да тако нешто постоји у опште. Човек који би мрзео сеоско становништво Србије, био би тако велики примитивац, да не верујем да би у опште умео да пише на форумима.

Не. То што си националиста, доказ је твог етичког здравља. Љубав према сопственом народу, сасвим је природна ствар. Индифернтност према сопственом народу, научена је ствар и неприродна. А мржња према свом народу, тешка је душевна болест. Исто као и према мајци. Ни мање ни више.

- - - - - - - - - -

не могу да гледам сад теме. Пази, не могу да верујем. не верујем да тако нешто постоји у опште. Човек који би мрзео сеоско становништво Србије, био би тако велики примитивац, да не верујем да би у опште умео да пише на форумима.
E pa vjerovatno onda nisi gledao to sto je pisala Gotika Gotica ili kako vec, i on. To su ti dva dezurna mrzioca svega sa sela, a ja samo mogu da kazem da je najfatalnija zena koju sam vidio bas seljanka jedna, najbolje obucena, najbolje namirisana, najinteligentnija, najstrastvenija, najvise stila i harizme...

Не. То што си националиста, доказ је твог етичког здравља. Љубав према сопственом народу, сасвим је природна ствар. Индифернтност према сопственом народу, научена је ствар и неприродна. А мржња према свом народу, тешка је душевна болест. Исто као и према мајци. Ни мање ни више.

Ništa ne bih ni dodala ni oduzela :ok:

Back