- Poruka
- 2.806
Ne mogu se složiti sa ovim, biti neutralan ne mora da znači nedostatak empatije ili savesti.Za mene je to veoma ruzna osobina jer nemas empatije ili nemas svijesti za neke bitne stvari u drustvu
I u osnovi to nije pogrešno, pogotovu dok nema momenta - a na štetu drugih ili ko šiša druge. Primarno je gledati najpre sebe ili pak svoju decu ako je neko ima, posle toga dođe jednostavno ili supružnika ili roditelje/bližu familiju ili bliske prijatelje.tj gledas samo svoju guzicu.
Ili je osoba hladna/psihopatična ili se boji/zamrznuta je u toj situaciji.Neutralan ce i gledati kad se neko gusi i hladno proci i pustiti ga da se udavi,
Svakog to maltne u nekoj meri interesuje i imaju izbor da ćute i gledaju kako da preguranju sve to - tipa imaju decu ili nepovoljnu životnu situaciju ili da se uključe u nešto ili da čekaju neku svoju priliku ...ako drustvo propada ne interesuje ga umjesto da to vidi kao sansu da bude dio istorije
Zavisi od prirode greške tj. kako je do toga došlo. Tipa da mi je prijatelj izgubio sve na kocki ili je u dogovima zbog ličnih gluposti pomogao bih mu na način na koji mislim da ima smisla - našao bih mu neki posao pa da krene ponovo od nule + pokrivao bih mu troškove, smeštaj na neko vreme ili bih mu našao nekog zelenaša koji bi mu dao razumne uslove i ako ovaj go zezne morao bi to da plati u naturi.nece pomoci prijatelju koji je nekad napravio zivotnu gresku i izgubio sve nego ce reci ,sta da radim sam je to sebi napravio ,jednom rijeci ,bljak
(Inače sam imao ovakva isksutva u prijateljskim krugovima)
Za situacije gde je viša sila u pitanju, prirodna nepogoda i tako nešto pomoć bi bila nepovratna, ali za slučajeve gde je neko kriv za splet okolnosti koji ih je zadesio mora ili da se pati zarad pomoći ili da se vrati pozajmljeno.