Način zarađivanja/Posao koji vas je iznenadio

cikcak

Primećen član
Poruka
698
Da li ste čuli za neki posao, zanat, hobi, bilo šta, ali da donosi zaradu, u novcu ili u naturi, svejedno, i da ljudi od toga i tako žive, i da ste iznenađeno pomislili kako nikada ne biste pretpostavili da se i tako može zarađivati/živeti ?

Ne pitam sad baš o nekim egzotičnim neobičnim iščašenim stvarima, mada možete i o tome da pišete, već bih težište pitanja stavio na to da se to vama učinilo neobičnim i iznenađujućim i da vi do tada niste ni mogli pomisliti da se i tako može zarađivati.
(možda će se javiti neko ko do pre neki dan nije znao da postoje advokati, i to ga je iznenadilo, ali u redu)

Farma nojeva :eek:
Bila jedna emisija na rts, covek uzgaja nojeve u srbiji. Prodaje jaja i meso.

istim se bavio i jedan iz mog sela. imao ih oko petnaestak... posle 7-8 godina je morao da proda vikendicu da bi nekako poravnao racune... e sad u cemu je fora nz, ali je popusio sa nojevima...

znam i nekog tipa koji izradjuje lustere od starih tikva. msm nije da se obogatio ili da kako luksuzno zivi, ali to mu je after dzab hobi i kaze da zaradi od 200-500 evra mesecno...sto i nije los hobi

Znam jednog našeg roma ,ciga u pravom smislu koji nije nikada ništa radio osim kokošar bio.Došao u Nemačku i došao na ideju da bude oštrač noževa kako privatno tako i po restoranima i hotelima.Dao je u novimama prvo oglas i vidi čuda javljaju se ljudi kafane i restorani .Skoro sam ga video vozi debelog Mercedesa i kaže zaposlio još dva drugara a posao radi ko lud.

biće da je ovo pogrešan forum za ovu temu, molim moderatore da prebace temu u forum Ekonomija.

zanimljiv način da se dobro zaradi, a koji me je iznenadio je proizvodnja i prodaja onih đinđuva i suvenira koje se prodaju po ulicama gradova i turističkih mesta.
jedan sin privatnog preduzimača (koji relativno dobro stoje) mi je rekao da su oni tako stekli lepe novce, i to su se sami time bavili bez neke dodatne radne snage.
a ja sam do tada mislio da se time bave teži socijalni slučajevi.

Back