Na utakmici Partizana Ukrajinci skandirali "Ubij Srbina"

Nije sportski, ali moram istači.
Ima jedan detalj u knjizi Vladislava Špilmana - Pianista. Nema u filmu. Nije podobno za holivudsku ekranizaciju.
Naime, Špilman, kao svedok monstruoznosti likvidacije jevrejskog geta i kasnijeg gušenja ustanka u Varšavi, primećuje da se u zverstvima ističu pripadnici ukrajinskih i litvanskih formacija. Nemci su za njih bezazleni.
Potom konstatuje da u smutnim vremenima, pripadnici nacija koje nemaju snagu, ni hrabrost da se izbore za sebe, svoju državu i naciju, pod očiglednim kukavičkim frustracijima, namiruje žeđ za krvlju nad narodima na koje su projektovali svoju mržnju i krivicu za sopstvene neuspehe.
Naravno, tek kada taj narod barem dvojica drže. Vezanog.
Špilman naravno u svom malom svetu nije čuo za ustaše i Hrvate, ali iz svega priloženog se može zaključiti da su to rođena braća Ukrajinaca, Litvanaca, Balta i svih koji se tako osećaju.

Naravno , nikada nije čuo za neke Ustaše, a zna da postoje ... :manikir:

Nije sportski, ali moram istači.
Ima jedan detalj u knjizi Vladislava Špilmana - Pianista. Nema u filmu. Nije podobno za holivudsku ekranizaciju.
Naime, Špilman, kao svedok monstruoznosti likvidacije jevrejskog geta i kasnijeg gušenja ustanka u Varšavi, primećuje da se u zverstvima ističu pripadnici ukrajinskih i litvanskih formacija. Nemci su za njih bezazleni.
Potom konstatuje da u smutnim vremenima, pripadnici nacija koje nemaju snagu, ni hrabrost da se izbore za sebe, svoju državu i naciju, pod očiglednim kukavičkim frustracijima, namiruje žeđ za krvlju nad narodima na koje su projektovali svoju mržnju i krivicu za sopstvene neuspehe.
Naravno, tek kada taj narod barem dvojica drže. Vezanog.
Špilman naravno u svom malom svetu nije čuo za ustaše i Hrvate, ali iz svega priloženog se može zaključiti da su to rođena braća Ukrajinaca, Litvanaca, Balta i svih koji se tako osećaju.

svaka cast

ako je turcin krvav do lakata poturica mora biti do ramena

To što skandiraju podseća na komšije,i oni tako.Inače su i jedni i drugi katolici i vole brkicu i banderu,mora da su im dedovi bili električari.

Ukro naccisti i ustase braca rodjena

Ne zaboravimo da je hrvatski premijer Andrej Plenkovic savetovao Ukrajince kako da izgenocidisu i proteraju 20 miliona Rusa iz Ukrajine po sistemu operacije Oluja 1995.

Ti Tihi govoriš za njih da su nacisti od prvog dana, zašto onda ne bi skandirali tebi i sličnima ubij Srbina?

1. Samo nacisti zabranjuju pravoslavne crkve - oni su to uradili
2. Samo nacisti progone i ubijaju ljude na osnovu jezicke, verske i nacionalne pripadnosti - oni su to uradili i dalje rade.
3. Samo nacisti mrze druge ljude na osnovu etnickog ili verskog porekla.

"UBIJALI SRBE", PA DOBILI ŠAMARČINU! Ukrajinci će zbog ovoga da puknu od muke​

Новости онлине
25. 07. 2025. u 07:49

DOSTA prašine je podigao meč između Oleksandrije i Partizana u Katovicama.​

УБИЈАЛИ СРБЕ, ПА ДОБИЛИ ШАМАРЧИНУ! Украјинци ће због овога да пукну од муке

Foto: Profimedia

Meč je obeležio nezapamćeni skandal. Prvo su na početku meča fudbaleri Oleksandrije odbili su da se rukuju sa igračima Partizana.

Na teren su u znak podrške svojoj vojsci i državi izašli ogrnuti u zastave Ukrajine, kao odgovor na politikanstvo koje je pokrenuo trener domaćih Kiril Nesterenko u kome su crno-bele proglasili za neprijatelja, a sve zbog toga što su Beograđani učestvovali na turnuru u Rusiji... Otišli su i korak dalje.

Sredinom prvog poluvremena navijači su krenuli da skandiraju: "Ubij Srbina". Ipak bruka i sramota Ukrajinaca je imala i treće poluvreme.

Podsećanja radi, trener Oleksandrije Kiril Nesterenko je dan pre utakmice prešao sve granice dobrog ukusa. Posle pobede Partizana stigao mu je odgovor od Andreja Kostića, junak prethodnog vikenda i strelaca gola u nadoknadi za trijumf u prvom kolu Superlige u Pančevu protiv Železničara.

On je imao dve objave na "TikToku". U prvoj je uz čuvenu rusku pesmu "Kaćuša" uz opis kojim je odgovorio treneru Oleksandrije.

- Trener Oleksandrije je rekao da smo neprijatelji i izgubio rat - napisao je Andrej Kostić uz fotografiju sa saigračima u svlačionici.

Imao je još jednu poruku.

- Samo želim da pozdravim trenera Oleksandrije i da mu poručim da se vidimo na JNA, nismo završili sa vama - dodao je Andrej Kostić.

Crno-beli moraju da ostanu fokusirani i na revanšu u Beogradu, gde moraju da odbrane veliku prednost od 2:0.

Naravno , nikada nije čuo za neke Ustaše, a zna da postoje ... :manikir:
Ma zna. Pominje on naravno i Srbe i tim svojim jednačinama, navodeći ih kao naravno žrtve, ali svestan opasnosti i posledica, neke stvari i prećutkuje. Moralo se biti politčki korektan u posleratnoj Poljskoj.
Između ostalog, zbog ovih par rečenica o Ukrajincima; Litvancima i čini mi se Estoncima, kao i ne baš sjajnog opisa odnosa pojedinih Poljaka prema Jevrejima, njegova knjiga nije u celosti objavljena sve do devedesetih godina, već neka potpuno osakaćena verzija.
Slične stvari su se dešavale i kod nas.
I nama su neke neimenovane babaroge, pobile stotine hiljada Srba. Ipak zarad debelog dupeta, fotelje i kuće u koju smo se uvalili iz dinarskog kamena, sve smo to prećutali, gurnuli pod tepih i odlučili se sa tim istima da ispijamo bevandu po Makarskoj. Na stranu što su i ti crveni debeloguzani i sami bili u krvi do kolena. Po nedavnoj prošlosti se ne protura.
Samo se barata kojekakvom korisnom mitomanijom.

Ukro naccisti i ustase braca rodjena

Ne zaboravimo da je hrvatski premijer Andrej Plenkovic savetovao Ukrajince kako da izgenocidisu i proteraju 20 miliona Rusa iz Ukrajine po sistemu operacije Oluja 1995.
Sad smo došli do toga da Plenković vodi masterclass iz genocida za 20 milijuna ljudi, valjda preko PowerPointa uz Thompsonovu podlogu i sličice iz albuma ustaše & friends.

A vi vrhunski povijesničari s diplomom s Fejsbuka, spajate Ukrajince, Hrvate, Hitlera, Bandere i električare u jednoj rečenici. Imate još mjesta za Pokemone i Elona Muska, taman da zaokružite teoriju.

Koje komšije? One koji viću nož žica, ili ubij Hrvata, da Šiptar nema brata? :hahaha:
Vidi pametni...Mi Srbi nikako ne možemo da budemo komšije sebi.Daj malo razuma čoveče,uključi se,nemoj pisati svašta.Dakle,naše komšije,a ja živim u Srbiji,pa tako dolazimo do toga da sam mislio na Hrvate.Kapiraš?Jel ti znači da ti iskopam podatak ko se sve u ww2 iz jbn EUrope borio protiv Rusa na istočnom frontu,da vidiš koji se to ološ skupio tamo?
Sada je situacija ista,samo što još ne upućujete jedinice javno i nema brke da vas pohvali i dodeli medalje.Ali ratujete preko leđa ukrajinskog naroda doturajući im sve što im treba.I naravno,učestvujete u sankcijama protiv Rusije.Dakle,sve je isto kao u ww2.SVE.

Vidi pametni...Mi Srbi nikako ne možemo da budemo komšije sebi.Daj malo razuma čoveče,uključi se,nemoj pisati svašta.Dakle,naše komšije,a ja živim u Srbiji,pa tako dolazimo do toga da sam mislio na Hrvate.Kapiraš?Jel ti znači da ti iskopam podatak ko se sve u ww2 iz jbn EUrope borio protiv Rusa na istočnom frontu,da vidiš koji se to ološ skupio tamo?
Sada je situacija ista,samo što još ne upućujete jedinice javno i nema brke da vas pohvali i dodeli medalje.Ali ratujete preko leđa ukrajinskog naroda doturajući im sve što im treba.I naravno,učestvujete u sankcijama protiv Rusije.Dakle,sve je isto kao u ww2.SVE.
Aha, sad kužim, kad Srbi viču “ubij Hrvata”, to su lokalni tamburaši, ali kad Ukrajinci psuju agresora i one koji ih podržavaju, to je nacizam, Hitler, brkica i medalje za hrabrost? Dobro, ajmo dalje.

Hvala ti što si pojasnio da Srbi ne mogu biti sami sebi komšije, prava filozofska misao, skoro da me podsjetilo na Hegela, samo bez logike.
Sarkazam ti očito baš i nije jača strana Radašine :mazi:

Što se tiče tvoje opsesije s WW2, svaki put kad nestane argumenata, vi se vratite 80 godina unazad. Sljedeće očekujem da kreneš o Napoleonu i kako su Francuzi krivi za sve jer su jednom marširali kroz Evropu.

I "sve je isto kao u WW2", osim što nije. Onda je Hitler slao tenkove po Evropi, a danas Putin “oslobađa” sve oko sebe dok tvrdi da su svi ostali nacisti. Ogledalce, ogledalce…

Doturanje pomoći Ukrajini nije nacizam, to se zove podrška napadnutom. Znam da je to vama čudan koncept jer ste navikli biti “žrtve” čak i kad prvi gađate.

Ti opet izmišljaš stvari?Pa šta smo mi to gledali,daj protumači nam?

Vrlo rado ću ti protumačiti. Gledamo pokušaj botovanja i širenja mržnje. Gde se neki pojedinačni incident, potencijalno namešten i fingiran, plasira u medije kako bi se širila slika mržnje. Ideja je da se predstavi kako postoji mržnja među narodima, da se malo trujemo, prepucavamo, davimo u gnevu, kako bi ostali primitivni i od Srbije napravili resursnu koloniju, umesto da idemo prema saradnji i modernizaciji društva.

hahahaha...........sta je sve Arkan skandirao na Maksimiru, Poljudu................SA DOLARIMA U DZEPU.
Samo najgluplji ce poverovati da su to akcije navijaca............A NE AKCIJA MI6.
ZASTO "UBI SRBINA" KAD SRBI ISPORUCUJU ORUZJE UKRAJINI ZA BORBU PROTIV RUSA ?
Ajde da se odlucimo, sta je ovde FAKE ? Isporuka oruzja Ukrajini ili su ti koji skandiraju FAKE (odnosno, MI6 na stadionu) ?
Kako god da zakljucimo, REKTOR DJOKIC I NJEGOVI TERORISTI SU U GUBITKU.

Aha, sad kužim, kad Srbi viču “ubij Hrvata”, to su lokalni tamburaši, ali kad Ukrajinci psuju agresora i one koji ih podržavaju, to je nacizam, Hitler, brkica i medalje za hrabrost? Dobro, ajmo dalje.

Hvala ti što si pojasnio da Srbi ne mogu biti sami sebi komšije, prava filozofska misao, skoro da me podsjetilo na Hegela, samo bez logike.
Sarkazam ti očito baš i nije jača strana Radašine :mazi:

Što se tiče tvoje opsesije s WW2, svaki put kad nestane argumenata, vi se vratite 80 godina unazad. Sljedeće očekujem da kreneš o Napoleonu i kako su Francuzi krivi za sve jer su jednom marširali kroz Evropu.

I "sve je isto kao u WW2", osim što nije. Onda je Hitler slao tenkove po Evropi, a danas Putin “oslobađa” sve oko sebe dok tvrdi da su svi ostali nacisti. Ogledalce, ogledalce…

Doturanje pomoći Ukrajini nije nacizam, to se zove podrška napadnutom. Znam da je to vama čudan koncept jer ste navikli biti “žrtve” čak i kad prvi gađate.
Vidi,mi,odnosno moja država SRBIJA se jasno odredila po tom pitanju.Ne podržava to što se dešava,ali takođe ne učestvuje u kolektivnom ludilu zapada u vidu uvođenja sankcija Rusiji.Da,baš sve je isto kao onda,ne želiš sebi da priznaš,ali pogledaj zemlje koje su onda napale Rusiju i pogledaj zemlje koje su sada uvele sankcije Rusiji i doturaju naoružanje,municiju i opremu čak i plaćenike,pa i svoje vojnike u Ukrajinu.Nema razlike.Doturanje pomoći nije,ali žmurenje na sva ona dešavanja pre,tokom i posle Majdana su...čudna.Gde su sankcije državi koja ubija svoje stanovništvo,gde su UN plavi šlemovi?M?Ništa se od toga nije desilo jer to nije bilo u interesu zapada.

Vidi,mi,odnosno moja država SRBIJA se jasno odredila po tom pitanju.Ne podržava to što se dešava,ali takođe ne učestvuje u kolektivnom ludilu zapada u vidu uvođenja sankcija Rusiji.Da,baš sve je isto kao onda,ne želiš sebi da priznaš,ali pogledaj zemlje koje su onda napale Rusiju i pogledaj zemlje koje su sada uvele sankcije Rusiji i doturaju naoružanje,municiju i opremu čak i plaćenike,pa i svoje vojnike u Ukrajinu.Nema razlike.Doturanje pomoći nije,ali žmurenje na sva ona dešavanja pre,tokom i posle Majdana su...čudna.Gde su sankcije državi koja ubija svoje stanovništvo,gde su UN plavi šlemovi?M?Ništa se od toga nije desilo jer to nije bilo u interesu zapada.
Realno ne može se zatvarati oči pred činjenicama.. Kad kažeš da "ne podržavate, ali ne sudjelujete u kolektivnom ludilu“, to je eufemizam za "gledamo sa strane dok susjedu gori kuća“. To nije neutralnost, to je stajanje na vrhu ograde i svakako nije odricanje od moralne odgovornosti. Nažalost niste Švicarska.

Zatim spominješ zemlje koje su napale Rusiju u WW2 i sankcije danas, kao da je vrijeme stalo 1945., a svijet se nije promijenio. Realnost je da je danas invazija na suverenu državu nešto što se ne može opravdavati prizivanjem povijesti od prije sedam desetljeća.

I da, podrška Ukrajini nije kolektivno ludilo, nego odgovor na brutalnu agresiju. Ako itko zatvara oči pred prethodnim događajima, to su oni koji ne žele priznati da je ilegalna aneksija Krima i podrška separatistima bio početak ovog sukoba, a ne neka zavjera Zapada.

UN-ovi plavi šljemovi? Čudno je što se od njih očekuje da stanu između tenkova i granata dok stalni članovi Vijeća sigurnosti blokiraju bilo kakvu ozbiljnu akciju. To nije neuspjeh Zapada, to je neuspjeh globalne politike u cjelini.

Svaki rat je tragičan, ali svaka agresija mora imati svoje ime i svoje posljedice.

Back