Naravno, svjestan sam toga da postoje mnogo, mnogo tezi slucajevi od ovog mog, kao sto kazes, ljudi su znali gubiti blize clanove obitelji zbog svojih gresaka. Ali, opet, svacija muka je njemu najteza.
Ja sam svjestan da je ona bila ta prava za mene, jednostavno covjek to osjeti, nazalost ja sam to osjetio tek kada sam napravio to s**** i zaista sam sve promijenio poslije toga. Molio sam za oprost i nastavili smo dalje jos nekih 7 dana, zatim je ona otisla na taj dernek i nasla tog drugog, na kraju se zarucila za njega i udala.
Jako je tesko nositi se sa tom cinjenicom da sam mozda izgubio zenu zivota zbog nepromisljenih i maloumnih postupaka. Teret je svakim danom postajao sve tezi. Toliki je taj teret da sam zavrsio na samom dnu, ispod dna ako je to moguce. U pravu si, zivim kao sjenka, cisto obitavam na ovoj planeti.
Nakon svih ovih shvatanja zelja za suicidom je svakim danom sve jaca.Moracu potraziti strucnu pomoc, nema mi druge.
Greska koju si napravio nije retkost ni kod iskusnih a kamoli neiskusnih kao sto si ti.
Pogresio, izvukao pouke pa ides dalje.
Prestani da mrzis sebe i da histerises. To je u stvari greska zbog koje si sada u takvom stanju. Ne ona.
Ovo moras da naucis.
Kada pogresis da izvuces pouke a ne da mrzis sebe.
Bez ovoga se ne ide kroz zivot ,jer bice jos gresaka.Ljudi grese i to je tako. Desava se.
Ako sebe budes osudjivao zbog svake greske koju napravis, neces daleko.
Prestani sa tom praksom.
Tesko podnosis sto te je ostavila, ne zato sto je ona zena tvog zivota, nego zato sto si sujetan.
To dozivljavas kao ponizenje i zato ti je tesko.Plus sto je otisla sa drugim.
Nauci da iskuliras stvari kada ti ne idu na ruku.
Svaki covek biva u zivotu dosta puta porazen, i korist iz toga moze izvuci ako nauci da ih iskulira.Da nauci da podnese poraz.
Tako se leci sujeta.To je jako vazno.
Znaj da ovo nije jedini poraz u tvom zivotu.
Poraz je sastavni deo zivota i sa sobom nosi vrlo vaznu pouku.
Kad padnes, USTANES i ides dalje. Ne ostajes da lezis , cmizdris i prekorevas sebe zbog greske.
Izvuces pouku i nastavis dalje.
I najveci sampioni dozivljavaju poraze.To je sastavni deo zivota.
Kada dobijes napad loseg raspolozenja, nemoj mu se predavati. To je nepotrebno.
Skreni paznju na stvari zbog kojih vredi ziveti.Ucini nesto za bliznje: mamu ,tatu, brata, sestru, rodjake , prijatelje...
Sledeca stvar je znaci da shvatis da ne moras dobiti u zivotu sve sto pozelis, jer to mozda i nije za tebe.
Budi strpljiv i sacekaj. Ona prava tek treba da dodje.