Na posletku....

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma okrene se sve na šalu, tako se ljudima koji su povređeni najbolje može pomoći, često slušam tuđe storije, masa ljudi ne funkcioniše u ljubavnim relacijama, i nastojim da ih relaksiram iznošenjem mojih iskustava, ali u komičnoj formi. Najuspešnija mi je anegdota o kupovini poklona baš za moju prvu forumsku simpatiju, tu i najtužnija snaša koju je muž ostavio sa sve sitnom dečicom mora da se zaceni od smeha. :D

Ajde ispričaj i nama, da se svi smejemo! :D

Ajde ispričaj i nama, da se svi smejemo! :D

Nisam baš planirao, al ajde, da se našalimo opet, valjda mi se neće nakršiti svetaca, onako redom po crkvenom kalendaru. :))))
Elem, bilo je to pre ravno deset godina, rešim ja da se otvorim, da se rasečem i kupim joj neki original parfem kao rođendanski poklon, u to vreme nisam ni znao da se valjaju jeftinije kopije, i zaređam po parfimerijama po selu, odvojio od usta da bih obradovao simpatiju i hoću da investiram u našu vezu. U jednoj od najboljih radi dečko onako ne malo nego baš, baš neobičan, ljubazan, predusretljiv, razume se u posao, ali čudni mu gestovi, pokreti, govor, iz aviona se vidi da je gej, i to furundžija, onako feminizovan momak. Kad je čuo šta hoću pomisli da sam neki parajlija i razlete se da nađe taj artikal, izgleda da je narod u našem selu slabo pazarivao te skupe špecije čim je to bilo na najvišem delu rafa. Donese neke merdevinice, pope se gore, uhvati kutiju i tek što je krenuo da silazi ispade mu to iz ruke, tresnu dole na stakleni pult, odbi se od nejga i roknu na pod. Stumba se i on nekako dole. E sad ne mogu da opišem tu njegovu facu, taj strah, taj očaj, bol. Zanemeo i ja, skamenili se obojica, kao da je bomba eksplodirala kraj nas, pa gledamo jesmo li živi. Šta ćeš, ja kokuz, on jado šljaka za neku minimalnu platicu, a parfem po ušima košta, znači pogibija. Mislim se ja rođače ja ti trošak pokriti ne mogu, sve i da hoću nemam ščim, što bi reko prika DiLajt, a i kad bih platio štetu kako bih onda nabavio poklon za simpatiju. Pribra se on paćenik, pogleda, na svu sreću boci ništa, e kao da se ponovo rodismo, kao da ga sunce ozari... Ja onako u šoku samo mu se zahvalih i zapalih napolje, što dalje od baksuza...
Ubrzo zatim sam dobio korpu, taj poklon nisam uspeo ni da onjušim s onih mesta gde sam se nadao da ću, neke nove dase su imale koristi od tog mog ulaganja, eto to je bila kao neka moja donacija za sveopštu ljubav među ljudima. :D
Oni koji su slušali tu moju priču i koji poznaju iz viđenja tog sad već ne mladića nego čoveka, koji i dalje radi u toj parfimeriji, kad ga sretnu negde u selu automatski se nasmeju :)

Kada vezi dođe kraj, da li je u redu javno iznositi "prljav veš"? Da li imamo prava ako smo povređeni, da kažemo sve ružne stvari o osobi sa kojom smo do juče delili krevet i sto? Da li pljuvanje, čak i ako je istina, ružno govori o toj osobi ili ipak o nama samima?

Nije u redu
ružno je
govori o NAMA prvenstveno

normalno je da nekom bliskom i poverljivom "olakšaš dušu" , pa i da "popljuješ" bivšeg...ali, za ostale, sikter

Kada vezi dođe kraj, da li je u redu javno iznositi "prljav veš"? Da li imamo prava ako smo povređeni, da kažemo sve ružne stvari o osobi sa kojom smo do juče delili krevet i sto? Da li pljuvanje, čak i ako je istina, ružno govori o toj osobi ili ipak o nama samima?
To da li ima prava, svako odlučuje o sebi.
Meni lično je oduvek bilo ružno ići naokolo i pljuvati nekoga koga sam svojevremeno izabrala, koliko god da me nešto boli, moja je stvar kako ću sa time izaći na kraj.
Uglavnom, primetila sam da su tome sklone osobe koje nisu u stanju da prihvate odgovornost za nešto što nije bilo kako treba, i za to uvek okrivljuju onog drugog, pa je i priča okolo na tu temu u stvari nalaženje opravdanja za sebe. Jer ako je taj neko loš, onda sam ja dobar, jelte. Ljudi svašta rade da bi se osetili bolje.

Back