Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

Nije ti to nikakva cinjenica
Je li? Gde to piše u Bibliji, pokaži.

Isus ima mnoge titule kao Bozji Sin
Ahaaa, to su samo "titule" znači, nije on ništa od toga zapravo, kapiram, da da...

a Svemoguci Bog je JHVH Jehova.
Jedan jedini Bog.
Pa, ne bi se reklo baš, u Bibliji piše nešto drugo, npr. da je Jehova prvi i poslednji (piše i za Isusa), da je pastir (piše i za Isusa), da je Moćni Bog (piše i za Isusa), da je jedini spasitelj (piše i za Isusa), da su radi njega i u njegovo ime oprošteni gresi (piše i za Isusa), da je jedina stena, kamen spoticanja i stena posrtanja (piše i za Isusa), da se jedino njemu klanja (piše i za Isusa), i da su Isus i Otac jedno.

A da, evo i to piše, Isaija 9:22:
Sve ovo što je Jehova su samo titule za Isusa.
Pa da, ima smisla totalno.

a ti si vidim dosao da vredjas tudju veru ko god bio
Ja nijednu veru ni spomenuo nisam, kamoli izrekao uvredu. Ne znam o čemu pričaš, mora da ti se učinilo nešto. Samo sam napisao "Isus je Bog jer su Otac i Sin jedno i to je neosporiva biblijska činjenica".
https://www.jw.org/sr-cyrl/библиотека/свето-писмо/nwt/књиге/Исаија/9/#v23009006
https://www.jw.org/sr-cyrl/библиотека/свето-писмо/nwt/књиге/Јован/10/#v43010030

to govori o tebi kakav si
a Bog takvima ne da istinu
Nisam tema ja.

hahha kako lupas
Bog moze biti samo 1 zato je i Bog.
Sve sto Bog stvara je ispod Boga.
Bog nije stvorenje
samo stvorenje radja isto stvorenje

Bog stvara.
a Bozja stvorenja su nizeg ranga i ne mogu biti bog.
Posto istina oslobadja mogao bi da je trazis a ne da promovises lazi
Ko govori o stvorenjima? Isus je (prvo)rođen (πρωτότοκος), nije stvoren.

1. Kološanima 1:15
ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως
πρωτότοκος - prvorođen = πρῶτος (protos, “prvi”) +‎ τίκτω (tikto, “roditi”) +‎ -ος (-os)

Jovan 1:14
Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ Πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας.
μονογενοῦς - jedinorođenog = μόνος (monos, “jedini”) +‎ γενής (genes, “rodni”)

Ne znam kako ne shvataš da je ovo jasno svakome ko zna grčki, čak i maloj deci.

πρωτότοκος - prvorođen = πρῶτος (protos, “prvi”) +‎ τίκτω (tikto, “roditi”) +‎ -ος (-os)

Nemam nameru sa tobom da se nesto raspravljam cenim da si neko od ovih vec sa kojima ne zelim da razgovaram

a nauci ono osnovno
neko da bi bio rodjen mora da je prvo stvoren.
Takodje samo Bog JHVH je stvoritelj SVEGA
TU SPADAJU I SVA STVORENJA KOJA JE STVORIO
ISUS ANDJELI LJUDI
Eto nauci te osnovne stvari.
Cim je neko RODJEN - ZNACI IMA POCETAK I NE MOZE BITI STVORITELJ
NEGO JE STVORENJE

Poslednja izmena od moderatora:
Nigdje Isus za sebe nije rekao da je Mihailo. Vidi se kako propagirate nebiblijske lažne doktrine.
Jako los argument.
Ne dokazuje to sto hoces.
Mnogo toga Isus nije rekao pa vidimo da je tako.
Nigde nije rekao direkno da je Bog.
A vodimo da jeste Bog.
Ponudi dami bolji argument za Mihaila da nije Isus.
Ovaj ne pije vodu.
Inace dama je u pravu.

Poslednja izmena:
Nemam nameru sa tobom da se nesto raspravljam cenim da si neko od ovih vec sa kojima ne zelim da razgovaram

a nauci ono osnovno
ISUS ANDJELI LJUDI
NEGO JE STVORENJE
Možeš da se raspravljaš do sutra, Biblija jasnija ne može da bude - Isus je rođen, a ne stvoren. Ničije i nikakve igre rečima i logikom niti nestručni prevodi (krivotvorine) to ne mogu da promene. Prvorođen i Jedinorođen od Oca.

a nauci ono osnovno
ISUS ANDJELI LJUDI
NEGO JE STVORENJE
Postoji radjanje na Zemlji kao covek
i duhovno radjanje u vecnosti od Oca.
Ali to niste obradjivali
na seminarima jer vam smeta istina.:mrgreen::aha::aha:

Možeš da se raspravljaš do sutra, Biblija jasnija ne može da bude - Isus je rođen, a ne stvoren. Ničije i nikakve igre rečima i logikom niti nestručni prevodi (krivotvorine) to ne mogu da promene. Prvorođen i Jedinorođen od Oca.
Nije sija nego vrat.
Damo stvorenja imaju pocetak.
Dok Pavle kaze da Isus nema.
Dakle sa tim rodjen debelo nesto niste razumeli.
4: 0 za JS samo zbog prazne slame.

E sad tu se mozes upletkati u nezgodnu mrezu koju ti spremaju svi koji poricaju Hrista.
Naime,Hristos je rodjen kada je ODLUCIO DA SE PONIZI i da uzme oblicje sluge sto ce reci da postane kao jednog od nas.
Dakle On je to sam uradio,tako nam kaze Pismo , i samo je u tu priliku dobio ljudsko telo - oblicje sluge sto znaci da pre toga isto kao i nakon Njegove zrtve i vaskrsenja On ima isti status koji je imao PRED DOLASKA NA ZEMLJU ( prvi i popslednji ) !!!
Marija nije rodila Boga jer se Bog definitivno ne radja nego je rodila Isusa koji je odlucio poniziti se i doci na zemlju u ljudskom telu s tim sto mu je ona dala to telo !!! Naravno,to sto je dosao u ljudsko telo ne menja cinjenicu da je On oduvek bio i zauvek bice Bozji Sin koji je ujedno PRVI I POSLEDNJI !!!

Primecujes razliku ???

Jako los argument.
Ne dokazuje to sto hoces.
Mnogo toga Isus nije rekao pa vidimo da je tako.
Nigde nije rekao direkno da je Bog.
A vodimo da jeste Bog.
Ponudi dami bolji argument za Mihaila da nije Isus.
Ovaj ne pije vodu.
Inace dama je u pravu.
Kolega, da ste vi znali, vi bi ga i dali, međutim ne znate.
Čitajte judinu poslanicu 1, 9
Mada vi adventisti ste tvrdili da je Mihailo nebesko ime za Isusa, sada ne znam da li se još uvek držite te jeresi.

Damo stvorenja imaju pocetak.
Dok Pavle kaze da Isus nema.
Што значи да Исус није створен, није твар. А пошто ЈС тврде да јесте, не видим како то може да буде икакав поен за њих. Исус је Бог, нема почетка, први је и последњи, једно је с Оцем, није створен него је кроз њега све створено. Да је то Сведоцима јасно, не би морали да фалсификују Божју реч у свом ,,преводу". Али пошто они тврде да је створен и да није Бог, онда морају да текст Библије прилагођавају својој теологији, до те мере да тамо где јасно стоји да је Бог цркву купио ,,својом крвљу", они пишу ,,крвљу свог Сина".
https://www.jw.org/sr-cyrl/библиотека/свето-писмо/nwt/књиге/Дела-апостолска/20/#v44020028

А где је тај син (γιου) у тексту на грчком?
προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ, ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους, ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου.
Дела 20:28

И теби је то млаћење празне сламе?

Тема су питања из Библије, па ево једног - откуд ,,крвљу свог Сина" у преводу Новог Света, ако у оригиналу нигде не пише то, већ ,,својом крвљу"? Хоће ли форумска заједница коначно, после шеснаест пута постављеног питања, добити и одговор?

A istina, kako to da je Isus rođen, proizišao iz Boga, a vječan je bez početka. Neki katolik mi reče to ti je kao da iz izvora teče rijeka. Ma sutra malo, onda se i dalje i dalje rađa i tako vječno. Ja mogu vjerovati da je Isus rođen u vječnosti, imao početak, da je iz očeve materije, da je sve dobio od Oca, čak i moć da stvara, jer Otac voli Sina, kao što bi zemaljski otac dao sve svome sinu - i opet nisam umanjio Isusa jer je imao početak, jer ako je Isus bez početka, zašto Isus veli da sin čini sve što Sin vidi od Oca...tako može reći samo ako je rođen i pojavio se u vječnosit, jer ako je bez početka onda ne mora učiti od Oca kako stvarati. Znam da je za vas sve ovo novo učenje, nije trojičarsko niti jehovističko, nego nešto između. Isus je Bog po prirodi i sve je dobio od Oca. Otac je apsolutni vječni Bog, od njega sve izlazi, on je izvor svega. Sam Isus je rekao da je Otac veći od njega, ova grčka riječ veći, znači stariji, viši. Glava Sinu je Otac - i na kraju će se se i sam Sin potčiniti svome Ocu, da ovaj bude Bog u svemu 1. Kor 15,26.27.

A istina, kako to da je Isus rođen, proizišao iz Boga, a vječan je bez početka. Neki katolik mi reče to ti je kao da iz izvora teče rijeka. Ma sutra malo, onda se i dalje i dalje rađa i tako vječno. Ja mogu vjerovati da je Isus rođen u vječnosti, imao početak, da je iz očeve materije, da je sve dobio od Oca, čak i moć da stvara, jer Otac voli Sina, kao što bi zemaljski otac dao sve svome sinu - i opet nisam umanjio Isusa jer je imao početak, jer ako je Isus bez početka, zašto Isus veli da sin čini sve što Sin vidi od Oca...tako može reći samo ako je rođen i pojavio se u vječnosit, jer ako je bez početka onda ne mora učiti od Oca kako stvarati. Znam da je za vas sve ovo novo učenje, nije trojičarsko niti jehovističko, nego nešto između. Isus je Bog po prirodi i sve je dobio od Oca. Otac je apsolutni vječni Bog, od njega sve izlazi, on je izvor svega. Sam Isus je rekao da je Otac veći od njega, ova grčka riječ veći, znači stariji, viši. Glava Sinu je Otac - i na kraju će se se i sam Sin potčiniti svome Ocu, da ovaj bude Bog u svemu 1. Kor 15,26.27.
Cim je rodjen ima pocetak.
sto znaci da je stvoren. Stvorenje.
Svemoguci Bog JHVH nema pocetak.

Poslednja izmena:
Постављено ти је питање из Библије, не избегавај одговор позивајући се на некакво наводно уништавање теме. Тема је била у реду док се ниси ти појавила са својом хистеријом, великим словима, незаинтересованошћу и изигравањем жртве.

Одговори на питање, ако већ постоји одговор. Откуд измене изворног текста Библије у преводу Новог Света?

Почетак му је у отелотворењу и то је искључиво почетак његовог овоземаљског живота. Отелотворење је процес приликом ког је Бог постао човек, оваплотио се. Пре тога није имао никаквог почетка јер пре тога одувек постоји, што значи да је Бог, први и последњи. Сасвим просто за појмити, без икаквих проблема.

Back