Na koji nacin se nosite sa ludilom koje se desava oko nas, kako ostajete normalni?

Dakle, kad vidite ludilo oko sebe(ako znate na sta mislim) , kako u Srbiji tako i u svetu, na koji nacin se nosite sa tim i sta vas odrzava da ne prsnete?
Pojednostavljujem.

Recimo, od kako sam postala svesna da smo mi (cela Evropa, a ne samo Srbija) samo američka kolonija, da se narod ništa ne pita i da je moje mišljenje nevažno - postala sam spokojna. Zašto se brinuti oko bilo čega kada ni na šta nemam uticaj?

Ovo nije svet u kakvom sam želela da živim, ali nemam izbora. Moraju se prihvatiti promene i plivati dalje.

Trudim se da se ne opterećujem stvarima koje mi se u društvu ne sviđaju, ali me se lično ne tiču. Ne pratim sve novotarije, ne mislim da moram biti informisana o svemu, da moram pratiti trendove. Tražim stvari koje imaju neprolaznu vrednost, koje su uz nas od početka civilizacije i u njima nalazim oslonac. Držim se svojih ideala, planova, želja, ma koliko bili različiti od onoga što se nameće.

Borbu za bolji svet ostavljam mlađima od sebe.

Dakle, kad vidite ludilo oko sebe(ako znate na sta mislim) , kako u Srbiji tako i u svetu, na koji nacin se nosite sa tim i sta vas odrzava da ne prsnete?

Једном давно сам "прсо",
па пошто нисам поверовао у оно што сам схватио о свету око себе,
следеће године "прснем" још једном !!!

После тога сам донео своје законе понашања
у складу са реалном ситуацијом на терену.

Нема више релативизације нити опраштања.

Од непријатеља не правим пријатеља,
не идем на места где су ми се замерили,
где је скупо,
где је хладно,
где немам никога свог ...

Слушам лекара и не мешам се у туђу струку.

Слушам своју државу Србију,
од великих "послушавања" бих издвојио одазивање 1992. на ратни позив ЈНА
и одазивање на медицинске позиве Србије 2020-21 (и СЗО) да се вакцинишем против Ковида.

Back