На европским изборима у Немачкој највећи добитници АфД, губитници "Зелени"

Prvo su građani bili iziritirani prekomernim uvozom migranata, Britanci su zbog toga izašli.
:hahaha::hahaha::rotf::rotf:
Ti veruješ i u Deda Mraza?
48 godina je Usrano kraljevstvo članica Evropske Unije i nikada nije
prihvatila evro kao valutu.
Iskoristila je sve što je mogla, onog momenta kad je njen bilans sa EU
otišao u minus, rekli su gudbaj...
 
У Француској Макрон разваљен, Макронова странка је жута боја

GPpqPVBWcAAkTOSШто се тиче нове комисије социјал-демократе већ прете фон Дер Лајен да неће тако лако бити изабрана.
Највећи губитници зелени, либерали па социјал-демократе. Народне странке, које су и до сада владале, су остале на истом што се тиче европског нивоа.

Највећи добитници су националистичке странке.
Mali pacov babojebac sad skiči u svojoj rupi.


E živote... Eej sudbino... Kad jednu Francusku vodi ovakav izdrkanko...
 
Donekle i očekivani rezultati. Prvo su građani bili iziritirani prekomernim uvozom migranata, Britanci su zbog toga izašli. Zatim predugo trajanje Ukrajinskog rata koje takođe iritira građane. Ako žele bar malo da poprave stvari, mora da se krene sa deportacijama migranata i da se pritisne Zelenski da sedne za pregovarački sto. I naravno, Evropa mora da bude odlučnija što se tiče ovih stvari, više da sluša sebe a manje Amere.
Ocekivani za nas. Sad ce da se pali masina i na zapadu. Ovo moze da utice na rat u Ukrajini a to ne odgovara centrima moci. Licno mislim da se nista nece promeniti ,osim sto ce se obaviti razgovore sa novim pobednicima izbora. Ako ocekujete zaokret,mislim da nije moguc.
 
Ako ocekujete zaokret,mislim da nije moguc.
Kakav crni zaokret, nemaju oni ni izbliza ta ovlašćenja.
Mogu da ucenjuju ciganiju u EU kao što su rvatska i bugarska, jer je kasa
kod njih, ali to je otprilike to.
Ostala ovlašćenja koja imaju su samo ona koja su im prenele zemlje članice,
a niko nije lud da pretera sa tim ovlašćenjima...
 

Evropska narodna partija i grupacija Socijalisti i demokrate pobedili na izborima u Evropskoj uniji​

Aleksandar Roknićdanas 23:34
Evropska narodna partija i grupacija Socijalisti i demokrate pobedili na izborima u Evropskoj uniji 1
Foto: Danas/Aleksandar Roknić

Konzervativna Evropska narodna partija (EPP) će i u narednom petogodišnjem sazivu Evropskog parlamenta imati najviše poslanika – 181 od 720 poslanika, a Ursula fon der Lajen biće glavni kandidat za novi petogodišnji mandat na čelu Evropske komisije.

EPP slede Progresivna alijansa socijalista i demokrata (S&D) koja će imati 135 poslanika, liberalna grupa Obnovimo Evropu sa 82 mandata, a zatim slede dve krajnje desne grupe – Evropski konzervativci i reformisti (ECR) sa 71 i Identitet i demokratija sa 62 poslanika.
Ove rezultate novinarima je predstavila predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola i zasnovana je na procenama osvojenih glasova po državama članicama i izlaznim anketama.
Kako je dodala, 360 miliona Evropljana proteklih dana je odlučivalo u kom pracu će ići Evropska unija u narednih pet godina.

– Ovo je dobar dan za evropsku demokratiju. Ursula fon der Lajen biće glavni kandidat naše grupacije za predsednicu EK. To je podržao i predsednik Francuske Emanuel Makron, rekao je Manfred Veber, lider Evropske narodne partije.
Ukoliko se projekcije pokažu kao tačne, politička grupa Zeleni/EFA imaće 53 poslanika, a Levica 34, dok će u novom sazivu EP će biti i 102 poslanika koji ne pripadaju ni jednoj političkoj grupi.
Među njima je 51 dosadašnji poslanik i 51 novoizabrani, uključujući predstavnike krajnje desne Alternative za Nemačku (AfD) koja je nedavno isključena iz grupe Identitet i demokratija.

Krajnjoj desnici najviše glasova u Austriji, CDU pobedio u Nemačkoj​

Krajnja desnica je osvojila najviše glasova na izborima za Evropski parlament (EP) u Austriji, Francuskoj, dok je u Nemačkoj i Holandiji zauzela drugo mesto, pokazuju projekcije rezultata zasnovane prvenstveno na izlaznim anketama.

U Evropskom parlamentu je objavljeno je da je najviše glasova u Nemačkoj dobila konzervativna koalicija Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i Hrišćansko-socijalne unije (CSU) – 29,5 odsto, a krajnje desna Alternativa za Nemačku (AfD) 16,5 odsto.
Na trećem mestu su vladajuće socijaldemokrate kojima pripada i aktuelni kancelar Olaf Šolc sa 14 odsto, dok su na četvrtom takođe vladajući Zeleni sa 12 odsto.
Sa 5,5 odsto na petom mestu je Savez Sare Vagenkneht, slede vladajući liberali sa pet odsto, dok je Levica na sedmom mestu, sa 2,8 odsto.
Od 96 mesta Nemačke u Evropskom parlamentu, Evropska narodna stranka (EPP) dobila je 30, Zeleni/EFA 16, Progresivna alijansa socijalista i demokrata (S&D) 14, liberalna grupa Obnovimo Evropu osam, a Levica četiri.

Evropska narodna partija i grupacija Socijalisti i demokrate pobedili na izborima u Evropskoj uniji 2
Manfred Veber – Foto: Danas/Aleksandar Roknić
Takođe, stranke koje ne pripadaju ni jednoj od dosadašnjih sedam grupa u EP imaće 24 mesta u novom sazivu, a među njima je i 19 poslanika ekstremno desne AfD, pokazale su izlazne ankete.
U Austriji je krajnje desna Slobodarska partija Austrije (FPO) zauzela prvo mesto sa 27 odsto glasova, druga je konzervativna Austrijska narodna stranka sa 23,5 odsto, a treće su socijaldemokrate sa 23 odsto. Zeleni su dobili 10,5 odsto, koliko ima i liberalna stranka NEOS.
Od 20 mesta Austrije u EP, krajnje desnoj grupi Identitet i demokratija ide šest, grupama EPP i S&D po pet, a grupama Zeleni/EFA i Obnovimo Evropu po dva.
Ovo je skoro pa neverovatan povratak FPO- Slobodarske stranke Austrije – koja je nakon brojnih skandala tadašnjeg vicekancelara Hansa Kristijana Štrahea, umešanog u korupcionaški skandal, takozvanu „Ibica aferu“ iz 2019. godine, bila u nekoj vrsti političkog pada.

Ipak, ova krajnje desničarska stranka je protekle izbore bazirala na sloganu „Zaustavite EU ludilo”.
Na njihovom plakatu za izbore prikazani su predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kako se grle, dok su u pozadini tenk, helikopteri, vetrenjače i čamac s migrantima.
Njihovu pobedu predviđale su izlazne ankete, a nosilac liste je Harald Vilimski.

Stranka Marin le Pen odnela pobedu u Francuskoj, Makron raspustio parlament​

U Francuskoj je na jučerašnjim evropskim izborima pobedila stranka Marin le Pen, pa će grupacija Identitet i demokratija u Evropskom parlamentu (EP) dobiti novih 30 poslanika, objavio je rezultate glasanja Evropski parlament.
Grupa Obnovimo Evropu imaće 14 mandata, a Socijalisti i demokrate 13 poslanika, dok će Evropska narodna partija imati šest poslaničkih mesta.

Na jučerašnjim francuskim izborima pobedila je ekstremno desna, ksenofobna i evroskeptična partija Nacionalno okupljanje.
Ona je prema preliminarnim rezultatima osvojila oko 32 odsto glasova, a stranke oko Makronove centrističke, liberalne partije Preporod nešto više od 15 odsto.
Na trećem mestu su socijalisti sa malo više od 14 odsto.
Zbog lošeg rezultata predsednik Francuske je raspustio parlament i za nekoliko nedelja će raspisati vanredne parlamentarne izbore.

Stigli preliminarni rezultati i za Holandiju, Grčku i Kipar​

U Holandiji je najviše glasova dobila koalicija zelenih i socijalista – 21,6 odsto, dok je desničarska Stranka za slobodu druga sa 17,7 odsto glasova, pokazuju izlazne ankete.
Od 31 poslanika EP iz Holandije, grupe Identitet i demokratija i Obnovimo Evropu imaće po sedam, EPP šest, Zeleni i S&D po četiri, a Levica i desna grupa Evropski konzervativci i reformisti (ECR) po jednog.
Jedan poslanik ne pripada ni jednoj od dosadašnjih sedam grupa.
U Grčkoj je najviše glasova dobila vladajuća Nova demokratija premijera Kirijakosa Micotakisa – 30 odsto, a druga je levičarska Siriza sa 16,7 odsto.
Treća je stranka levog centra PASOK sa 12,4 odsto, četvrti su komunisti (KKE) sa 9,1 odsto, dok su nacionalisti dobili 8,8 odsto, pokazuju izlazne ankete.
U EP, gde Grčka ima 21 poslanika, osam će pripasti grupi EPP, Levici četiri, grupi S&D tri, a Evropskim konzervativcima i reformistima dva. Stranke koje ne pripadaju ni jednoj od dosadašnjih sedam grupa u EP imaće četiri mesta u novom sazivu.
Na Kipru, koji daje šest poslanika EP, grupa EPP je dobila dva, Levica i S&D po jednog, dok će dva otići strankama koje ne pripadaju ni jednoj od dosadašnjih sedam grupa.
U trenutku objavljivanja teksta još nisu stigli rezultati izbora iz Italije.
 

Ursula fon der Lajen se obratila u Briselu: Uverena da dobija novi mandat i objavila sa kojim strankama planira saradnu​

SVET Autor: Danilo Savić 09. jun 202423:58

1706190513-profimedia-0839565280-750x500.jpg
Foto:TT News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da će obratiti socijaldemokratama i liberalima oko buduće saradnje i poručila da očekuje drugi mandat na ovoj poziciji.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da će se obratiti socijaldemokratama i liberalima oko formiranja većine u Evropskom parlamentu.


UŽIVO

Nova.rs na evropskim izborima: Burno veče u Briselu, padaju vlade zbog uspona desnice, Makron i Šolc doživeli neviđeni debakl

SVET
pre 14 min

„Zahvaljujem evropskim glasačima na ukazanom poverenju. Danas je dobar dan za Evropsku narodnu stranku, pobedili smo, mi smo garant stabilnosti. Vodila sam kampanju u 17 zemalja, slušala sam iskazane zabrinutosti i videla sam da je puno poverenja u EU. Hvala svima onima koji su toliko truda uložili u ovaj uspeh. Izbori su nam dali dve ključne poruke: ovaj centar i dalje stoji, to je budućnost Evrope, ali je istina i da je desnica ostvarila bolji rezultat. Već od sutra obratićemo se velikim političkim porodicima, SPD i liberalima. Uvek sam govorila da želim izgraditi snažnu većinu za snažnu Evropu. Moj je cilj da nastavim na ovom putu koji su proevropski, proevropski“, rekla je ona u Briselu i napomenula da očekuje drugi mandat na ovoj poziciji.
 
Budimo realni- to nije nikakva krajnja desnica. Posebno za mene, to su kao nacionalno svjesni likovi. No i takvi su, nakon svih divljanja muslimana i raznih zagorjelih, dobili manje od 20%, a da su Europljani normalni, dobili bi bar 60%.

Oko ovih pitanja bitnoga tipa, ima nekoliko glavnih

1. nacionalno i identitetsko, a ono je ugroženo "migrantima" i oligarhijom anacionalnih elita

2. pitanje sigurnosti i dobrog života- opet invazija nesvrstanih

3. rat u Ukrajini

Ovi tobože desni su s3ronje jer podupiru rusku agresiju i Putina jer im je u praznim glavama on kao neki branilac tradicionalnih vrijednosti Europe, a radi se o euroazijskom despotu i krimosu koji ni ne razumije njihove etno-rasne strepnje. Putin tovari muslimane u Rusiju, probao je i crnce preko žice u Poljsku i baltičke zemlje i njemu je kao i njegovima posve stran taj način razmišljanja.

Ova ekipa LePonove, Melonijeve, AfD...to su sve dripci koji bi najradije da Putin osvoji Ukrajinu i onda stane, a oni da odahnu u uživaniji praznog i tupog života kao prije.

Smiješno mi je kad ih nazivaju neonacistima i sl., kad su oni u biti kvislinzi poluazijskog despotizma koji im još i tovari razne Arape i crnce, a oni debili to ne vide golim očima.

Stvarno dekadencija i glupost u harmoniji.
 
Tehnički je izvodivo, ni u zbilji bi im trebao zaokret u glavi 180 stupnjeva, što je nerealno.
Naravno; tehnicki.
Zaboravili su sta je rat; prespavali dok su se uljezi udomacili.

Ne volim te ekstremne situacije gde se ide iz jednog ekstrema u drugi i tako u krug.

Svako drustvo koje je kroz istoriju postalo toliko multikulturno da je izgubilo moc asimilacije je propalo.
 
Da, a oni su veverice pa ce na voz i u Srbiju :hahaha:
Snowflakes ❄️ koje su gajili par generacija ce sigurno da ih proteraju lol
cekaj, ako ce francuzi i nemci da idu u rat na istocni front, mora neko da dodje da radi, proizvodi i oplodjuje, rat moze da potraje, pa sta ima onda da ih iseljavaju, trebaju jos da ih usele iz sahela, azije, cak i srbiji fale radnici, i uvozi ih, ima da se grabimo za njih svi

si citao, prvo trebaju da 'vataju ove izbegle ukre i vracaju na front, a ni to jos nisu zapoceli, pa redom, dok stignu do arapa i afrikanera, ihahaj
 
Излазне анекте у Немачкој, врло прецизне, говоре да је афд нејвећи добитник у односу на претходне изборе а "зелени" највећи губитници. АФД је добио 5-6% више а "зелени" су изгубили око 8%.
Укупно, ЦДУ и ЦСУ су први мђеутин резултат је скоро једна са прошлим изборима што је био најгои резултат ЦДУ-ЦСУ у историји европских избора. Другим речима, резултат ЦДУ-ЦСУ уопште није добар када се гледа историја.
Наставак пада СПД, који је око 14%, није толики велики губитак у % али је ово најгори резултат у историји.

GPpMVQPXYAAB2C8


Сада треба чекати резултате из Француске, где Ле Пен треба да одува Макрона.
У Италији Мелони исто треба да буде убедљива.
У Холандији Вилдерс
У Аустрији ФПО

Националисти широм Европе јачају осим у Србији. Србија увек у контраритму са Европом. Почетком деведесетих када су побеђивали либерали и социјал-демократе, Србија гласала за комунисте и националисте.
Za razliku od Zapada u Srbiji je teska kvinsliska diktatura.
 
Сви ти "десничари-националисти" немају никакве шансе, чак ни у Француској, где је Ле Пен узела највише гласова.Сви остали ће да се уједине против њих, и опет ће остати ван власти.

У буржујској либералној демократији, немогуће је да на власт дође анти-системска партија.
 
Излазне анекте у Немачкој, врло прецизне, говоре да је афд нејвећи добитник у односу на претходне изборе а "зелени" највећи губитници. АФД је добио 5-6% више а "зелени" су изгубили око 8%.
Укупно, ЦДУ и ЦСУ су први мђеутин резултат је скоро једна са прошлим изборима што је био најгои резултат ЦДУ-ЦСУ у историји европских избора. Другим речима, резултат ЦДУ-ЦСУ уопште није добар када се гледа историја.
Наставак пада СПД, који је око 14%, није толики велики губитак у % али је ово најгори резултат у историји.

GPpMVQPXYAAB2C8


Сада треба чекати резултате из Француске, где Ле Пен треба да одува Макрона.
У Италији Мелони исто треба да буде убедљива.
У Холандији Вилдерс
У Аустрији ФПО

Националисти широм Европе јачају осим у Србији. Србија увек у контраритму са Европом. Почетком деведесетих када су побеђивали либерали и социјал-демократе, Србија гласала за комунисте и националисте.
Srbija nije pocetkom 90-tih glasala za komuniste i nacionaliste..............ako se izuzme Srbija juzno od Stalaca. Tamo je 90 posto stanovnistva glasalo za Milosevica a vasington je dodao jos neki procenat Milosevicu kako bi mu obezbedio pobedu.
 
Ova ekipa LePonove, Melonijeve, AfD...to su sve dripci koji bi najradije da Putin osvoji Ukrajinu i onda stane, a oni da odahnu u uživaniji praznog i tupog života kao prije.
Апсолутно тачно...

Примитивна и лажна квази-клерикална десница апсолутно не схвата Претњу коју Путтлер доноси Европи...


Или пак схвата, па су отворени издајници своје државе и народа, попут СНСа у Србији, који кроје спољну политику према Путиновим замислима...

Мигранти који долазе у ЕУ су углавном противници азијских деспотија, а зато их лажни десничари клеветањем да су нерадници, желе одстранити из друштва коме доприносе својом цивилизованошћу у односу на домородце од којих су побегли...

Издајници ником не требају, било да су с' лева или с' десна
 
Излазне анекте у Немачкој, врло прецизне, говоре да је афд нејвећи добитник у односу на претходне изборе а "зелени" највећи губитници. АФД је добио 5-6% више а "зелени" су изгубили око 8%.
Укупно, ЦДУ и ЦСУ су први мђеутин резултат је скоро једна са прошлим изборима што је био најгои резултат ЦДУ-ЦСУ у историји европских избора. Другим речима, резултат ЦДУ-ЦСУ уопште није добар када се гледа историја.
Наставак пада СПД, који је око 14%, није толики велики губитак у % али је ово најгори резултат у историји.

GPpMVQPXYAAB2C8


Сада треба чекати резултате из Француске, где Ле Пен треба да одува Макрона.
У Италији Мелони исто треба да буде убедљива.
У Холандији Вилдерс
У Аустрији ФПО

Националисти широм Европе јачају осим у Србији. Србија увек у контраритму са Европом. Почетком деведесетих када су побеђивали либерали и социјал-демократе, Србија гласала за комунисте и националисте.
Jel?
A tamo sve bilo pošteno, bez kradje, bez incidenata, bez Bosanaca?
 
Излазне анекте у Немачкој, врло прецизне, говоре да је афд нејвећи добитник у односу на претходне изборе а "зелени" највећи губитници. АФД је добио 5-6% више а "зелени" су изгубили око 8%.
Укупно, ЦДУ и ЦСУ су први мђеутин резултат је скоро једна са прошлим изборима што је био најгои резултат ЦДУ-ЦСУ у историји европских избора. Другим речима, резултат ЦДУ-ЦСУ уопште није добар када се гледа историја.
Наставак пада СПД, који је око 14%, није толики велики губитак у % али је ово најгори резултат у историји.

GPpMVQPXYAAB2C8


Сада треба чекати резултате из Француске, где Ле Пен треба да одува Макрона.
У Италији Мелони исто треба да буде убедљива.
У Холандији Вилдерс
У Аустрији ФПО

Националисти широм Европе јачају осим у Србији. Србија увек у контраритму са Европом. Почетком деведесетих када су побеђивали либерали и социјал-демократе, Србија гласала за комунисте и националисте.
U Srbiji ne moze desnije...desnije od ovoga trenutno je psihopatija.
 

Back
Top