Na brifingu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
popokatepetl:
овакво издајство Србије
Да ли си ти уопште свестан колико је заправо тешка реч - "издаја"?

И с колико опреза треба неке речи изговарати, иначе постају излизане, и на крају - сопствена карикатура.

Или вам је то и циљ - да све постане карикатура?

Изгуби, побрка и замагли све.

И Србија...

Јесте тешка реч. И заиста мислим да су издали Србију. Тај исти Мајкл Полт је за независност КиМ. Тај исти Мајкл Полт је из САД, а САД је убијала бомбама Србе. Зар није издаја? Славе Дан независности САД. Јака ствар.

Norma Kampl:
Да ли си ти уопште свестан колико је заправо тешка реч - "издаја"?

И с колико опреза треба неке речи изговарати, иначе постају излизане, и на крају - сопствена карикатура.

Или вам је то и циљ - да све постане карикатура?

Изгуби, побрка и замагли све.

И Србија...

Pa i jesu sve uprljali, sve čega su se dotakli, istoriju koje se nikad pre njih nismo stideli, ljudske kvalitete koje smo posedovali, makar u većini slučajeva, uspeli su da iz ljudi izvuku ono naružnije (a toga ima, na žalost, u svakom od nas), postali smo zemlja na margini, sažaljevaju nas, mrze nas, a sve je to rezultat njihove odbrane srpstva.

Umesto da ih nema nigde, da su u mišjim rupama, da ćute narednih 100 godina, oni su glasniji nego ikad. To se zove obraz.

popokatepetl:
Јесте тешка реч. И заиста мислим да су издали Србију. Тај исти Мајкл Полт је за независност КиМ. Тај исти Мајкл Полт је из САД, а САД је убијала бомбама Србе. Зар није издаја? Славе Дан независности САД. Јака ствар.
Болдирано, јесте углавном све тачно (сем, мала непрецизност - нема везе што је он из САД, већ што заступа ту политику).

То јесте - страшан злочин, напад на Србију се, ја сам толико пута рекла - НИЧИМ не може правдати, ни бранити. Ни разумети (Сем - макијавелистички - као остваривање интереса једне велике силе).

Али, истовремено, сам долазак на пријем - не може бити карактарисан као - издаја. Ни формално, ни фактички.

(Ја сам рекла, да постоји "дипломатија", "протокол"... "бон -тон").

Можемо ПРИВАТНО мислити о политици САД и њеним представницима шта год хоћемо. Али, ово, просто - нема везе с тим, јер спада у - ЗВАНИЧНО.

"Издају" као појам уопште, чине неке друге, много битније ствари.

И у ствари је врло тешко установити ко СТВАРНО прави издају.

И врло је, сем осталог, лоша употреба те речи у дневнополитичке сврхе.

(Ето, и сам кажеш за пријем "јака ствар". Чему онда за то тако јака, непримерена, дакле, реч?)

popokatepetl:
Право да ти кажем, ја не куцам ни по чијем диктату, али не могу да не осудим овакво издајство Србије, а по0једини то не желе
Održavanje diplomatskih odnosa je izdajstvo?!
Jerry Ropero:
koliko god da je - nase je. gradjeno od strane nasih gradjana i novcem nasih poreskih obveznika.

I vredi 10000000 puta vise od ove milostinje koje dobijamo od onih kojima vi lizete ono sto se ne lize.
Kakvo bogatstvo, rupa bez dna, od silnih milijardi ne videsmo ništa tolike godine, samo ubacivali u bunar želja. Ne kažem da sad treba da se zvanično odričemo teritorije koja nam formalno još uvek pripada, ali manite se bajki.
popokatepetl:
заиста мислим да су издали Србију. Тај исти Мајкл Полт је за независност КиМ. Тај исти Мајкл Полт је из САД, а САД је убијала бомбама Србе. Зар није издаја? Славе Дан независности САД. Јака ствар.
Taj isti Polt je dužan da sledi politiku svoje države. Bolje da se zapitaš kako je uopšte došlo do toga da budemo jedno vreme u neprijateljskim odnosima s SAD, iako smo u svetskim ratovima bili saveznici.

BG1109:
Pa i jesu sve uprljali, sve čega su se dotakli, istoriju koje se nikad pre njih nismo stideli, ljudske kvalitete koje smo posedovali, makar u većini slučajeva, uspeli su da iz ljudi izvuku ono naružnije (a toga ima, na žalost, u svakom od nas), postali smo zemlja na margini, sažaljevaju nas, mrze nas, a sve je to rezultat njihove odbrane srpstva.
Јесте.

Али, не треба заборавити, ја зато то стално говорим, и ону другу страну приче - да је неким интересима тамо, "напољу", управо то одговарало. (А и даље, бојим се, одговара, мада су прилике,сад ипак нешто другачије).
Да није тако, не би ни ови "изнутра" могли баш тако да се "размахну".

То је врло повезано, и врло битно.

Umesto da ih nema nigde, da su u mišjim rupama, da ćute narednih 100 godina, oni su glasniji nego ikad. To se zove obraz.
Да. Али, то се зове и "демократија". Оног тренутка, кад су "пуштени" опет на политичку сцену, већ и формално правно - то мораш, у једном смислу, да трпиш, ма шта о њима мислио. И да поштујеш читаву процедуру, и резултате избора.

Јесте, звучи некад као црна иронија, да се они који су највише допринели читавој пропасти сада јављају као спасиоци из те пропасти, али, шта сад да радиш?

Исувише је времена прошло.
А и ове друге битне, а колико-толико подношљиве ипак, странке, на одређени начин, неким својим не ретко, благо речено, глупим потезима, "наводе воду на воденицу" ових.

Ne mogu da verujem šta se piše ovde. Svaki put kad otvorim ovu temu, krenem da je zatvorim, ali odustanem. Sad je stvarno mnogo... Odsustvo logike, zdravog razuma, mozga i ko zna čega sve još, predstavljeno je ovom temom (načinom postavke). I mnogi ne shvataju da ovako mora biti, da je bolje ovako nego da se organizovao npr. miting ispred US ambasade...
Prazne glave, prazne priče.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back