N1: Prosečna plata u Srbiji 63.109 dinara

Jugoskandik, Gazda Jezda, prazni rafovi, banke bez sredstava, tuče besprizornih za 'lebac koji im bacaju iz kamiona kao svinjama.
Jugoskandik i Dafina
Kvaran narod "znao da će pukne na nekome, samo nemoj na njemu"

Prazni rafovi i bombardovanje - Američki prijatelji bi da dresiraju Srbe, svoju mama mečku nek dresiraju

Demokrate prve u redu za Vučićevih 30 evra... Tugo proleterska....

Умјесто мјензе у Овчи и непрежаљеног пасуља са слан'ном, једна пригодна пјесма затебе.
Ja sam još u srednjoj pitao profesore: "a ako svi budemo direktori, šefovi, poslovodje, načelnici, generali, predsednici a ko će da radi?"

Medjutim, eto Vi ste mi upravo otvorili oči uz fish&chips Vs Suljpa sa kobajom

Kad ste se vec uhvatili tih menzi mozda je zanimljivo da one i danas postoje...ponegde
to bi otvorilo mnoge organizacione probleme posle 30 godina jajarskog modela od kog ne odustajemo a niti ćemo jer je baziran na kladioničarskom modelu - možda prodje pa se obogatiš? Za sada je jedina sigurica da rentiraš prostor, table se menjaju non stop. Nekada se za 20 godina rada dobijao ručni sat od firme, danas ako firma opstane 3 godine...

- ako naručiš hranu od firmi koje se bave keteringom postoji rizik da porcija ne bude dovoljna ili bude nekvalitetna

- ako otvoriš svoju menzu treba to dodatno kontrolisati što se tiče i higijene i troškova i da Milena ne nosi kuċi biber i escajg

- pa onda imaš dosta seoske buržoazije koja, poput vremena iz SFRJ, posle ćufti neċe da jede suljpa sa kobajom, ono kao mački kad daš sardinu pa posle multivitaminske granule a nije ni ista potrošnja energije kod zaposlenih tako da Milisavu može da odgovara vojni obrok ali avaj menadžerka Roberta sa Vlasine kusa samo tropic musli od dolaska u BG, mada ako izvadimo sušenu bananu i suvo groždje baba te žitarice davala svinjama, sigurno ne zbog linije...

Tako da obzirom kakvi smo ovako je još i najbolje oa ili bulji u tudj sendvič ili se zaključavaj negde dok šnjofaš ko baksuz u potaji.

Hrana i odnos prema istoj ima poseban status genetski u našem narodu. Čak su preci mislili da ako ostaviš malo hrane na odredjeno mesto da će ti se Gospod smiluje. Tako nastala Slava. Vremenom se i to promenilo. Staviš sliku Gospoda ispred hrane pa pojedeš sve na njegove oči, sa probranim gostima. Jes da se na Slavu ne zove al koj će ti Slavko, Nemanja, Deki ili Mićo?

Drugi narodi se zamlaćuju drugim problemima mi eto još uvek sa hranom.
restoran-spremte-se-spremte-beograd-5.jpg

A čime da se zanimaš sa platom ispod proseka?

Poslednja izmena:
Dovoljno je videti pandurske seljačine sa beneficiranom menzom i šta se njima jede, još nezadovoljno to što za 170 dinara ima varivo, mesište, salatu, kolaĉ, kafu i sok... a da je na bonove qurac bi dovodio komšije i ortake, jel tako mirisu ljudski?

i tu mi dolazimo polako do problema kada ti se slepac sa državnog polako počne baviti privatlukom...da ne bude na štetu...

to bi otvorilo mnoge organizacione probleme
Ne znam o kakvim problemima pises... Pre par godina sam nekim poslom otisao kod poznanice u firmu gde radi i (posto je bilo neko kasno popodnevno vreme) odvela me i u njihovu menzu na rucak - bila je atmosfera kao i 1985. godine... i neke smesne cene tipa par stotina dinara za sve sto smo pojeli (od corbice do deserta sa sokom).
E sad, to nije nikakva fabrika poput ovih sto otvaraju *strani investitori* (sto se drzava zaduzuje da bi im poklanjala milione evra subvencija) vec neka druga vrsta firme ali za njih je izgleda vreme stalo u *zlatnim osamdesetim*. Verovatno je tako i na drugim slicnim mestima

Ne znam o kakvim problemima pises... Pre par godina sam nekim poslom otisao kod poznanice u firmu gde radi i (posto je bilo neko kasno popodnevno vreme) odvela me i u njihovu menzu na rucak - bila je atmosfera kao i 1985. godine... i neke smesne cene tipa par stotina dinara za sve sto smo pojeli (od corbice do deserta sa sokom).
E sad, to nije nikakva fabrika poput ovih sto otvaraju *strani investitori* (sto se drzava zaduzuje da bi im poklanjala milione evra subvencija) vec neka druga vrsta firme ali za njih je izgleda vreme stalo u *zlatnim osamdesetim*. Verovatno je tako i na drugim slicnim mestima
nije jasno o kom tipu firme je reč
kod nas pored realnog kapitalizma pistoje firme i za pranje para

verujem da bi Vi kao Gazda omoguċili ali eto nisu svi u prilici a uostalom nisu oni otvarali da bi tebe nahranili nego da bi te iskoristili

pravi kapitalisra je nešto drugo, on plaća da te obuče za rad...

Ono što mene fascinira u srBskom kapitalizmu je raspodela

za najmanje pare i totalno neorganizovano sa prekidima i izmenama procesa rada u roku od odmah uz stres

ako je intelektualni rad plaćen onda ovi što rade u proizvodnji mnogo oametniji od ovih što rade u kancelarijama

em moraš da im sažvaćeš em im treba 24-48 sati da razmisle...ili odloži kad se vrati taj i taj...

aj probaj to u proizvodnji?

pa ko je onda retard?

ja mislio da je intelektualni rad ono u nuklearnom centru ili kod hirurga?

I posle toga imaju obraza da se 2003. ponovo kandiduju i to sa sloganom: "Mi smo najbolji za raskošan život."
"Sve je bilo bolje '98 dok sam primao platu na mesto radnog viška u IMR. Kad je stala proizvodnja?? Pa '92, jeb'o ga ti."
U svakom slučaju SNS je obećavao "pare" u kampanji 2003

A znamo kako je taj njihov standard izgledao -- isključenja struje po grupama, i zime bez grejanja.
Jugoskandik, Gazda Jezda, prazni rafovi, banke bez sredstava, tuče besprizornih za 'lebac koji im bacaju iz kamiona kao svinjama.
Гори сте и од СНС-а.Они се позивају на пропусте претходне власти од пре 10 година, а ви на догађаје од пре 25-30 година.

Гори сте и од СНС-а.Они се позивају на пропусте претходне власти од пре 10 година, а ви на догађаје од пре 25-30 година.
Moraš znati ceo kontekst.

Znači redosled koraka je:

1. Vučić i njegova ekipa pozivaju na etničke ratove 1991.

2. Zato međunarodna zajednica reaguje i '90-te postaju pakao

3. Srećom 2001. ponovo prestaju ratna razaranja zahvaljujući Demokratama

4. Krivci za devedesete (SNS) ponovo žele da se kandiduju 2003, što je baš krajnji bezobrazluk

Moraš znati ceo kontekst.

Znači redosled koraka je:

1. Vučić i njegova ekipa pozivaju na etničke ratove 1991.

2. Zato međunarodna zajednica reaguje i '90-te postaju pakao

3. Srećom 2001. ponovo prestaju ratna razaranja zahvaljujući Demokratama

4. Krivci za devedesete (SNS) ponovo žele da se kandiduju 2003, što je baš krajnji bezobrazluk
Како не увиђаш да те одавно прежвакане приче о 90-тим више никога не занимају?

Једно време је та прича пролазила, доста се она користила па се и излизала још пре 10-так година.

Back