Dejan Vuk Stanković: Plata u prosveti da se izjednači sa prosečnom, 114 hiljada dinara ove godine

U Nemackoj rade u gimnazijama sa zavrsenim kursom za predavaca. Plate su im iste kao programerske. Poceo pocetnika nije odgovoran i ekstremno je lak, vise hobi.
Nemam ništa protiv da vam i ovde rade i sa završenom samo OŠ. Radi se o obrazovanju vaše dece, a ako ti misliš da je to kvalitetno obrazovanje, ko sam ja da ti smetam u tome
:mrgreen:

Nemam ništa protiv da vam i ovde rade i sa završenom samo OŠ. Radi se o obrazovanju vaše dece, a ako ti misliš da je to kvalitetno obrazovanje, ko sam ja da ti smetam u tome :mrgreen:
Najveca glupost je sto oni koji rade u osnovnim skolama moraju da imaju zavrsen i master, nekad je za to bila dovoljna visa pedagoska.
Tu je glavna stvar odrzati disciplinu, sto se znanja tice svako zdrave pameti moze da predaje bilo koji predmet osim likovnog isl.

Poslednja izmena:

Брнабић: Образовање у фокусу – плате наставника више него удвостручене​

Она је подсетила на резултате улагања у просвету током последњих година
677z381_Screenshot-2025-09-01-120819.jpg

Ана Брнабић - ФОТО ТАНЈУГ/НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ/ ПЕЂА ВУЧКОВИЋ

Председница Народне скупштине Ана Брнабић поручила је да је почетак школске године један од најважнијих дана за сваку породицу са децом и упутила посебне честитке првацима и њиховим родитељима.

Она је истакла да све школе у Србији данас несметано раде, што је, како је навела, „најлепша могућа вест за будућност наше земље“.

Брнабић је подсетила на резултате улагања у просвету током последњих година. Почетна плата наставника, која је 2012. године износила 391 евро, у октобру ове године биће 106.104 динара, односно 905,3 евра – што је раст од 131 одсто. Такође, просечна плата у просвети, са 48.660 динара у 2012, порашће на 116.715 динара, што представља повећање од 140 одсто.

„Да би положај просветних радника био додатно унапређен, од 2020. у стални радни однос примљено је више од 23.900 наставника који су били запослени на одређено време“, навела је Брнабић.

Она је нагласила да ови подаци показују колико је држава улагала у образовање и поручила да, упркос покушајима појединих да тему просвете политизују, резултати говоре сами за себе.

Danas je jedan od najvažnijih dana u godini za svaku porodicu sa decom – početak nove školske godine. Posebne čestitke prvacima i njihovim porodicama, a najlepše želje i svim ostalim đacima koji danas počinju novu školsku godinu.

Poslednja izmena:

Back