Mystery car

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:roll: :shock: :wink:

sl0060.jpg

brera:
Espanol:
:roll: :shock: :wink:

auto je Tornado Typhoon motor je fordov a ostalo ne znam.
Vrlo blizu majstor brera! Auto je Tornado, ali "Talisman". Pokretali su ga motori Ford -Cosworth od 1340 ccm i 75 KS (kasnije 105 KS) i 1500 ccm od 86 KS. Od 1962. proizvodio se u ovoj varijanti sa fotke(GT), ali je firma godinu dana kasnije prodata a novi vlasnik nije imao više interesa za ovaj model. Ukupno je proizvedeno 186 komada.

Espanol:
Auto možda i neće biti težak za prepoznavanje, ali je varijanta vrlo specifična. :wink:

Na fotografiji je takmicarska verzija Lotus Europa type 47 sa Rover V8 motorom (preradjena od strane firme GKN, inace su se pravile sa Ford twin cam motorima) 3531cc i 185 ks, napravljen je samo jedan primerak.

Austin:
Espanol:
Auto možda i neće biti težak za prepoznavanje, ali je varijanta vrlo specifična. :wink:

Na fotografiji je takmicarska verzija Lotus Europa type 47 sa Rover V8 motorom (preradjena od strane firme GKN, inace su se pravile sa Ford twin cam motorima) 3531cc i 185 ks, napravljen je samo jedan primerak.
pominje se rover v8 motor i pise da je isao 180mph. inace gkn je napravila 1969 god.(type 62) prototip grup 6 sa lotusovim lv 240 dohc motorom i sa tezinom 566kg. nismo rekli da se auto proizvodio od kraja 1966 do pocetka 1975 god.

brera:
Austin:
Espanol:

pominje se rover v8 motor i pise da je isao 180mph. inace gkn je napravila 1969 god.(type 62) prototip grup 6 sa lotusovim lv 240 dohc motorom i sa tezinom 566kg. nismo rekli da se auto proizvodio od kraja 1966 do pocetka 1975 god.
Posle ovoga Espanolu preostaje samo da postavi sledece pitanje :D

Austin:
brera:
Austin:
Espanol:

Posle ovoga Espanolu preostaje samo da postavi sledece pitanje :D
:lol:

:lol: :lol: :wink:

Austin:
Espanol:
Jedna od 11 modifikovanih varijanti sa nemačkim motorom V- 6 od 2, 9 litara na Ford paradi u Brands Hatch- u 1972.
Toliko su ga modifikovali da su napravili novi auto
:wink:
Ford je posle neuspešne promocije u Briselu 1971. digao ruke od tog modela (sećanja na GT 40 su bila još jaka), pa su se na toj osnovi bukvalno igrale razne male firme. Ništa novo.

brera:
Espanol:
Tražili ste- pogađajte! :wink:

auto je piper gtt.
Majstor Brera kao raketla! Tačno, auto je Piper, ali P2. Ustvari je nasledio GTT, i može samo po nekim sitnim detaljima da se razlikuje. Fordove motore zamenili su motori i menjači iz Alfa Romea 1750, dok je vlasnik firme Bill Atkinson u svom automobilu imao Ford V- 4 od 2 litra. Proizvedeno je do 1973. preko 100 primeraka i bio je za to doba prilično skup, blizu 2000 funti.

Espanol:
Nadam se da ni ovaj mali kupe neće biti problem? :wink:

Unipower GT, nisam stigao ni da vidim omiljenog mi Pipera a brera je odgovorio, ovog puta sam ja brzi :lol: Inace Gt se proizvodio 1966-1970 na bazi Mini-ja samo sto motor nije bio napred vec je smesten centralno sa pogonom na zadnje tockove. Proizvedeno je 75 komada.

Back