Mystery car

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na fotografiji je prvi automobil jedne značajne firme. Odgovor treba da glasi koja je firma i oznaka automobila. nadam se da nije teško. :wink:

sl0004.jpg

Espanol:
smeh:
Ferrari 125.S ?
BRAVO! Uđe ti u materiju čas posla. :wink: :lol:
Nisam još rekao da je ovaj automobil prvi put vozio Franko Korteze na trkama u Pjaćenci i odustao zbog kvara benzinske pumpe. Već na trci u Rimu nedelju dana kasnije je doneo prvu pobedu Ferariju. Imao je "mali" V- 12 motor zapremine 1,5 litara koji je konstruisao Đoakino Kolombo. Povećanjem zapremine (na više od tri litra) i raznim modifikacijama koristiće ga sve do kraja šezdesetih. Postojala je još jedna varijanta 125 S sa točkovima van karoserije. Za one koji ne znaju, Ferari je svoje automobile sa V- 12 motorima obeležavao brojem koji je označavao zapreminu jednog cilindra (125 x 12 = 1500) itd. Za druge tipove motora imao je drugi šifrovnik. Jel dosta? :roll:

Alfa Romeo Giulia Scarabeo, zar ne?...designed by OSI...motor od Giulie GTA 1.6 postavljen centralno...cini mi se da je auto imao nesto egzoticno, kao upravljanje zadnjih tockova, mozda???

Strajder:
Alfa Romeo Giulia Scarabeo, zar ne?...designed by OSI...motor od Giulie GTA 1.6 postavljen centralno...cini mi se da je auto imao nesto egzoticno, kao upravljanje zadnjih tockova, mozda???
Alal vera majstore. Ubode sve do kraja osim onog upravljanja zad. točkovima, ali nema veze. Auto je bio pravo čudo za to doba. Video sam ga uživo, DA PADNEŠ! Fotka je ništa. Vidim ja da je ovde sve više dobrih majstora, pa ću malo da pooštrim kriterijume. :wink:

smeh:
Serenissima, Aghema GT
Članstvo prosto razbija, osobito dame! :lol: Marka je pogođena, a na fotografiji je spider koji se radio od 1965 do 1969. karoseriju je radio Gia (Ghia). Aghema je nasledila Spider, bila je sva uglasta i nije se očigledno svidela kupcima. Moraću ipak nešto teže. :wink:

Na fotografiji je jako pupularni nemački autić iz 1927. (ne mogu da ne pomognem). Osim marke i tipske oznake imao je i nadimak koji je asocirao na... Dovoljno. Pitanje za poznavaoce, o kom automobilu je reč?

sl0008.jpg

Back