elle0308
Primećen član
- Poruka
- 955
Тачно и једна од основних ствари које ми се не свиђају, а сматрам да је потребно да постоје је то што није могуће раздвојити те своје пријатеље тако да не може свако сваког да види... Рецимо, ја не желим да моја тетка која има налог на ФБ види ко су све моји другари, с ким се ја све дружим и да гледа све слике и чита коментаре на њих које дајемо ми међусобно који смо другари и ми разумемо шта смо хтели рећи... такође, апсолутно ми не пада на памет да додам своју сестру од 12год међу пријатеље из сличних разлога. С друге стране, како да објасним и једној и другој зашто им нисам одговорио на захтев за пријатељство?
Nisi me shvatio, ne razmisljam o tom problemu. U necemu drugom je stvar. Dakle, sta jos govori cinjenica da je prva stvar koju vidis su prijatelji? Oseti se prisutnost, onog, kako da kazem, fenomena pozicioniranja u drustvu. Zar ne steknes utisak o nekome, doduse, ne celokupni, na osnovu u kakvom se drustvu nalazi i u kojim se krugovima krece.
Jos jedna stvar, protiv odrzavanja kontakta sa osobom, zbog cega nisi u situaciji cestog vidjanja niti telefonskih poziva, nemam nista. Ali, ljudi cesto pribegavaju dopisivanju, tzv. druzenju sa osobama u tvojoj cak najblizoj okolini, pri cemu cak ni ne ostvarujes tako dobar odnos van cyber sveta. Dolazi do asocijalizacije medju ljudima. Ne samo na fejsbuku, mislim na svaki vid druzenja preko interneta, pa cak, i u krajnjoj liniji, SMS-ova, prema cemu takodje nemam posebnog afiniteta.
Kad to vec pominjem, pa cak i ovaj forum ima udela u tome.
Zanimljivo mi je da nisi obratio paznju na drugo pitanje. Sta govori cinjenica mnoge devojke postavljaju svoje fotografije, oskudno obucene, u donjem vesu, i u raznim cak vulgarnim pozama. Ma ta devojka nema samopostovanja, ponizava se, a pomislim i da nema drugih kvaliteta, sem ociglednog, i zena vise nije ono sto je bila.
Sta mislis o ovom? Sta devojke misle o tome, da li su nekad razmisljale, ili vole da se zamlacuju stvarima za koje nisu kopetentne.
A to jeste neka moc. Moc da uradimo nesto sto inace sa svojih deset prstiju i 5 cula ne mozemo.
Nije ovde pitanje koji je pametan razlog. Nego kako ces ti pametno da upotrebis novotariju.
Znas, kad je krenula ekspanzija mobilnih telefona, koliko je bilo ljudi koji su vikali kako im doticni u sustini ne treba, gledajuci pozere koji su telefone imali samo da bi se pokazivali? Danas, jel moze neko da zamisli svet bez mobilnih telefona? Bez Interneta... aj' da se vratimo i kroz istoriju, TV-a, radia, novina...?
Neke stvari neizbezno postaju stvar civilizacijskog evolutivnog pomaka. I njihova integracija u drustvo, kao takva je neizbezna.
Ti neces pobeci od Facebooka kao realnosti danasnjice, imala tamo profil ili ne. I da, kad kazem Facebook, ne mislim na njega konkretno, nego na social networking ideju uopste. Ne moze on nista lose izvuci iz tebe, ako mu ti to ne dozvolis. Mozes da izvuces nesto pametno, samo ako hoces.
Pa u ljudskoj svesti je uvek bilo da napreduje i da se usavrsava, to stoji. U ovom slucaju tehnoloski pomak. Da li je fejsbuk jos jedna stvar civilizacijskog evolutivnog pomaka? On unazadjuje, i omalovazava neke ljudske vrednosti.
Pobeci od Fejsbuka kao realnosti danasnjice. Ma ja bezim od nezasitosti i neiscrpnih prica o "desavanjima" na fejsbuku.
propaganda nam ebe keve, ma šta god mi mislili o svojoj slobodi izbora, i o neutralnosti tehnologije i slično.
tehnologija bira nas, i nije nimalo neutralna jer je osmišljena iz nekog razloga i sa nekim ciljem.
u slučaju fejsbuka, sa ciljem da visimo ko budale na glupostima, i da bi neko namak'o grdne pare na prežvakanu glupost.
Zato sto nam bre osmisljaju i reziraju zivot, a mi svi rasirenih ruku, primamo sve sto nam se daje, jer nam druge nema.
Odkud znas da Facebook nije nastao iz najboljih namera? (:
Sigurna sam da jeste. Plan je bio da ucine dobro delo, uz odredjen profit, a nisu imali pojma da ce krenuti krivim putem. bas mislim.
Ne, stvarno. FB i mobilna telefonija su samo medijumi.