MySpace/Facebook

• Začetnik teme Začetnik teme Dree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dacu je tebi da je olizes
tongue0007-1.gif

Oh,pa ne budi bezobrazan :smajlijkojtrepce: z:mrgreen:

Ne znam, nikad nisam "gasio" account, ali pretpodstavljam da hoce
a ti probaj, pa javi

Evo, sada sam ovaj deaktivirao, pa pokusao da se logujem na sajt, nije moglo, ali mene interesuje da li je ostalo (profil i ostalo), sada cu to da vidim uz pomoc ovog drugog naloga, hahahha.
A na mail mi odmah stiglo kada sam pokusao da pristupim nakon deaktivacije sledece :

You recently tried to log into your deactivated account. To reactivate your
account, follow the link below:
https://www.facebook.com/_____________________(nebitno)
(If clicking on the link doesn't work, try copying and pasting it into your browser.)

If you did not try to reactivate your account, please disregard this message.
Check out https://www.facebook.com/________________(nebitno)

Thanks,
The Facebook Team

Izgleda da sljaka kako treba, samo da vidim jos jeli profil skroz iscezao.z:lol:

E ovako. Ko god da nije razumeo moju recenicu...hm
Bezveze poredim kondome i space, jer mi je tako palo na pamet. Nista vise. Nema filozofiranja tu.
Da, ja ne koristim kondome, i da, ja koristim space. Zadovoljni?
Divno:D
Space je okej btw.

vazi, super.
Bezveze je toliko pricati jedno, i toboz se drzati toga, a na kraju postupiti suprotno;)
У начелу си у праву, али такође и грешиш. Ја сам и данас против Фејса и не користим га у оне сврхе у које га користи највећи дао корисника. Признајем, у први мах ми је било интересантно да видим шта све има (просто као и за сваку другу нову ствар), али сам видео да неке ствари просто није могуће исконтролисати и вратио сам се свом првобитном мишљењу и сада више људи не могу да ми говоре: ''Зашто причаш тако лоше о Фејсу кад га никад ниси ни пробао''.

elle0308:
Nego, sta govori cinjenica da, kada pronadjes neku osobu, prva stvar koju vidis je, kome je on prijatelj, tj. ko su mu prijatelji?
Тачно и једна од основних ствари које ми се не свиђају, а сматрам да је потребно да постоје је то што није могуће раздвојити те своје пријатеље тако да не може свако сваког да види... Рецимо, ја не желим да моја тетка која има налог на ФБ види ко су све моји другари, с ким се ја све дружим и да гледа све слике и чита коментаре на њих које дајемо ми међусобно који смо другари и ми разумемо шта смо хтели рећи... такође, апсолутно ми не пада на памет да додам своју сестру од 12год међу пријатеље из сличних разлога. С друге стране, како да објасним и једној и другој зашто им нисам одговорио на захтев за пријатељство?

Тако да, моје мишљење о Фејсу је остало идентично, с том разликом да сам га сада ето пробао. Како сам га регистровао тек пре неколико дана, време ће показати да ли је то заиста тако кроз мој број месечних посета истом ;)

Od ljudi koji koriste FB sam zahtevala da mi kazu nekoliko pametnih razloga zasto bih i ja to trebala da uradim, i nisam dobila nijedan...pametan, i dalje sam protiv.
Pa kad nisi pitala pravog coveka :P

Pazi sad. Pametan razlog. Malo je figurativno pricati o pametnom razlogu. Svaka tehnoloska inovacija, ideja uvek ima dve strane medalje. I uvek je pitanje ljudi, kako se doticna (zlo)upotrebljava.
Hoces da saznas koliko je necija losa strana stvarno losa? Daj mu moc!
A to jeste neka moc. Moc da uradimo nesto sto inace sa svojih deset prstiju i 5 cula ne mozemo.
Nije ovde pitanje koji je pametan razlog. Nego kako ces ti pametno da upotrebis novotariju.
Znas, kad je krenula ekspanzija mobilnih telefona, koliko je bilo ljudi koji su vikali kako im doticni u sustini ne treba, gledajuci pozere koji su telefone imali samo da bi se pokazivali? Danas, jel moze neko da zamisli svet bez mobilnih telefona? Bez Interneta... aj' da se vratimo i kroz istoriju, TV-a, radia, novina...?
Neke stvari neizbezno postaju stvar civilizacijskog evolutivnog pomaka. I njihova integracija u drustvo, kao takva je neizbezna.
Ti neces pobeci od Facebooka kao realnosti danasnjice, imala tamo profil ili ne. I da, kad kazem Facebook, ne mislim na njega konkretno, nego na social networking ideju uopste. Ne moze on nista lose izvuci iz tebe, ako mu ti to ne dozvolis. Mozes da izvuces nesto pametno, samo ako hoces.

Bojan:
Svaka tehnoloska inovacija, ideja uvek ima dve strane medalje. I uvek je pitanje ljudi, kako se doticna (zlo)upotrebljava.
tehnologija generalno, i svaka njena inovacija, nije neutralna. ona se smišlja iz određenog razloga, sa određenim stavom, idejom, sa jasno određenim ciljem, a to je već nešto što se ne može okarakterisati kao neutralno, to se itekako da moralno valorizovati.
Bojan:
Znas, kad je krenula ekspanzija mobilnih telefona, koliko je bilo ljudi koji su vikali kako im doticni u sustini ne treba, gledajuci pozere koji su telefone imali samo da bi se pokazivali? Danas, jel moze neko da zamisli svet bez mobilnih telefona?
ja.
bacio bih mobilni odavno, pošto mi je muka od njega. problem je što bi svi mislili da sam ili umro ili poludeo, kad bih se sad otarasio tog go.vne.ta... to je socijalni faktor, kultura, način življenja i komuniciranja. kako si već primetio, ovaj put za Fejsbuk:
Ti neces pobeci od Facebooka kao realnosti danasnjice
trebam li napominjati da nisam nikad kupio niti tražio mobilni telefon, a ipak sam ga dobijao, "jer nije u redu da dete putuje svaki dan u školu u drugi grad, a da nema telefon", a kasnije "jer nije u redu da ne možemo i njega da smaramo kad oćemo dvadeset i četiri časa dnevno!" :mrgreen:

što se tiče "civilizacijskog evolutivnog pomaka", tu si već žestoko tresnuo. ovo sve dosad je podložno nekoj raspravi, ali kod razvoja mobilnih telefona i mnogih stvari na internetu se sve vrti oko proizvodnje i potrošnje, radi se o stalnoj presiji da se nešto novo izmisli kako bi se prodalo. to ima veze sa civilizacijom samo utoliko što je ta presija usađena u ekonomiju zapadne civilizacije, sa evolucijom i pomakom u ljudskom smislu nema nikakve veze. jedino se radi o tehnološkom pomaku (mobilni telefon u odnosu na fiksni telefon).
taj telefon je inače nastao, ako se ne varam, zbog japijevaca, zbog razvoja menadžerstva i tih k.u.raca, zbog potrebe da se biva na različitim mestima u kontaktu sa mnogo strana, iz čisto poslovnih razloga.
a sad maltene što se ljudi ne sahranjuju sa mobilnim telefonima; da ne pominjem fakat da su i u anketama pre 20 godina ljudi bili protiv takve ideje. varijanta "muahah, još mi samo fali da telefon nosim sa sobom".

propaganda nam ebe keve, ma šta god mi mislili o svojoj slobodi izbora, i o neutralnosti tehnologije i slično.
tehnologija bira nas, i nije nimalo neutralna jer je osmišljena iz nekog razloga i sa nekim ciljem.
u slučaju fejsbuka, sa ciljem da visimo ko budale na glupostima, i da bi neko namak'o grdne pare na prežvakanu glupost.

Poslednja izmena:
Na vrhu strane imate settings i u settings account-u se nalazi deaktivacija... Ono što začuđava je što prilikom deaktivacije morate navesti razlog zbog toga to radite... npr. smatram da facebook nije koristan itd. z:poz:

Back