MySpace/Facebook

• Začetnik teme Začetnik teme Dree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh, nemoj to ništa da te čudi. Ja predložila mojim drugaricama da smanje malo upotrebu fejsbuka ili eventualno da ga brišu ( kao ja :mrgreen: ) , na šta je njihova faca izgledala ovako : :eek: a zatim :roll: i onda :evil:

Da ti pojasnim sta su mislile! Sto bi to radili? Sta sad si ti kul sto si u fazonu da mrzis sve sto drugi koriste i da je fejs za pozere i debile. Pun nam je vise debila i lozara sto tako misle a ne skidaju se sa foruma,skajpa i msn-a!;)

Da ti pojasnim sta su mislile! Sto bi to radili? Sta sad si ti kul sto si u fazonu da mrzis sve sto drugi koriste i da je fejs za pozere i debile. Pun nam je vise debila i lozara sto tako misle a ne skidaju se sa foruma,skajpa i msn-a!;)

Nije bas rekla da mrzi...lepo je rekla samo da je predlozila... ali postoje ljudi koje fejsbuk jednostavno ne privlaci, licno poznajem par takvih ljudi...

Znaš zašto (nemoj da me napadaš bez razloga)? Jer polovina mog gimnazijskog odeljenja je ostavljeno za avgust, i većina tih drugarica imaju po dva predmeta da polažu, a dan i noć su na fejsbuku. Ne znaju jednostavno za meru, i to je to. :confused:

Nema potrebe za raspravom... :bye:

Poslednja izmena:
Znaš zašto (nemoj da me napadaš bez razloga)? Jer polovina mog gimnazijskog odeljenja je ostavljeno za avgust, i većina tih drugarica imaju po dva predmeta da polažu, a dan i noć su na fejsbuku. Ne znaju jednostavno za meru, i to je to. :confused:

Nema potrebe za raspravom... :bye:

nije na tebi da sudis sta je za njih najbolje...sta, ljudima se ne uci i to je za ljude!

Juče mi zakazao komp zahvaljujući fejsu, i čvrsto sam sebi obećala da ću da ga brišem odma ujutru.
A onda sam se setila da počinje Interakcija. I Letnji program.
I pomislila sam na količinu kredita koju ću potrošiti ako budu morali da me zivkaju svaki čas, umesto da mi ostave poruku na fejsu.
Pa sam odustala :D

Juče mi zakazao komp zahvaljujući fejsu, i čvrsto sam sebi obećala da ću da ga brišem odma ujutru.
A onda sam se setila da počinje Interakcija. I Letnji program.
I pomislila sam na količinu kredita koju ću potrošiti ako budu morali da me zivkaju svaki čas, umesto da mi ostave poruku na fejsu.
Pa sam odustala :D

Da budemo iskreni, UVEK postoji razlog da se ne obrise Facebook:mrgreen:

Myspace i Facebook su stvoreni za masovnu manipulaciju ljudima, samo sto to retko ko primecuje.......I ja imam nalog i na jednom i na drugom, ali ga toliko "cesto" koristim da sam par puta zaboravio lozinke....Jednostavno me ne zanima, iako skoro svako koga poznajem obavezno ima Face. Prosto ne vidim nikakvu svrhu tog sajta i nimalo se ne osecam krivim zato sto nisam zagrizeni korisnik Facebook-a..... Medjutim, zahvaljujuci tom sajtu i njemu slicnim, mnogi su pronasli svoje bliznje i ponovo stupili u kontakt sa njima, sto je i korisna strana ovih servisa. Ali ono cemu danas uglavnom on sluzi jeste 24-casovno zevanje u monitor i pracenje svake promene statusa prijatelja kao kojekakav spijun :dontunderstand: Moj drug mi je sam priznao da provodi i po 20 casova uz kompjuter, sto je previse. Upravo zbog toga je sam sebi ukinuo, tj. nije zeleo da uplati net, samo da bi mogao da se spremi nesmetano za prijemni.......:confused:

Elem diskusija se odnosi na sve i one koji ih koriste i one koji ih ne koriste...

Znachi:

Zashto volite i koristite MySpace?
Zashto volite i koristite Facebook?
Zashto ne volite i ne koristite MySpace?
Zashto ne volite i ne koristite Facebook?
Shta bi ste im sklonili ili dodali?

Diskusija je bitna, i nadam se kvalitetnom odzivu :)

Imam profil na oba sajta, mada My Space ne koristim.
Volim i koristim Facebook zato sto je jednostavan, tamo sam vec dugo duugo, i zato sto vecina mog drustva tamo ima otvoren nalog.
Najvise ga koristim za chatovanje, postavljanje i komentarisanje slika, dopisivanja.
Ne bih sebe nazvala zavisnikom; mislim da jedno odredjeno vreme provedeno na... My Space-u il Facebooku, nije gubljenje vremena, ukoliko uzivate u tome. Jedno odredjeno vreme, ali ne suvise. :p

Ne bih se upushtao u to u kakve su svrhe stvoreni MySpace i Facebook...Vishe bih brinuo o tome shta su postali i za shta ih vecina koristi. Ochigledno je da tinejdzeri koriste ove profile pre svega kao sredstvo za zadovoljavanje POHLEPE za paznjom. 90% tinejdzera umire u zelji da im prijatelji ostave po 20-ak komentara na svaku sliku tipa "Preslatka si/Imash odlichno telo" ili "Sve si ovo popio/la sinoc?!", zatim da im ostave po 50 lajkova na svaki status, chiji sadrzaj ne mora da ima ikakvog smisla, dovoljno je da stavite "......" i imacete lajkove...a zatim ono glavno: ljubavni status tinejdzera !!! Smuvate se da bi to razglasili na fejsu, i pisali ljubavne stihice, a zatim raskidate da biste glumili tugu, bedak, i ponovo citirali pretezno grandove zvezde !! A da, na fejsbuku mozete i saznati koje ste voce, koji ste auto, kako vam se zove leva sisa, shta ste bili u proshlom zivotu, kako cete umreti, ko ce vam biti dechko, i naravno sve su to verodostojni kvizovi, puni duhovnog prosvetljenja...Sve je to jedno masovno lechenje kompleksa. Ovakvo shvatanje i korishcenje javnih profila ne mora da zabrinjava toliko kod tinejdzera, ali je porazavajuca chinjenica da je sve vishe odraslih koji se ponashaju upravo ovako !!!! E sad, pogreshna su i uverenja i stavovi, skeptika i "mrzim sve shto drugi vole" osoba, da ovi profili nemaju nikakvu svrhu...Ima nekih sitnica, pre svega, nije loshe kao sredstvo komunikacije, ali naravno samo na pvt chatu, ili mailom...Zatim, pracenje lokalnih dogadjaja...Zatim grupe mogu lepo da se iskoriste, npr moje odeljenje ima svoju grupu, koju samo mi iz odeljenja mozemo da posecujemo, i grupu koristimo za obaveshtenja i pomaganje drugima, i sl...Zatim, tu je i pronalazenje starih poznanika, dalekih rodjaka...Itd, itd...To su sve sitnice, ne neophodne, ali mogu biti korisne...Pa kad, kako nash narod kaze " 'leba ne trazi", shto da ne ?

Back