Muzika i ples na filmu

Da li gledate mjuzikle?

• Mrzim mjuzikle

• Volim mjuzikle

• Uglavnom ne gledam, poneki mi se dopadne

• Mjuzikl - šta je to?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
@ zxcvb

Cula sam samo pesmu dok sam slusala Nightwish, ali mi nikad nije palo na pamet da odgledam film, ovo Cepanka Batler glumi u mjuziklu? Nisam ga tako dozivela :confused: Je l' dobar, preporucujes?

Ja sam propustila Dirty Dancing, i kada sam ga kasnije videla uopšte nisam shvatila zašto ga ljudi toliko vole. Ali zato Flešdens - e, na to se ložila cela (osnovna) škola : )

Dirty dancing je, po mom misljenju, imao jednu vrednost koja je opravdala celu famu, a to je Patrik Svejzi i njegov talenat. Uspeo je da bude dominantan i muzevan a opet graciozan i senzualan. Film kao film je tinejdzerski, nista posebno...
Flashdance mi je super, ali ne znam o cemu se radi, secam se samo muzike :lol:

Velvet Goldmine
Ewan McGregor i Jonathan Rhys Meyers kao Igi Pop i Dejvid Bouvi. Niko nije kao Igi, ali su mnogo dobro su 'skinuli' (u stvari i doslovno) Igija - ovo kad Kurt Vajld skine pantalone pa padne je identično sa jednim Igijevim nastupom.

Ja verovatno nisam dovoljno pametna ili mom seznibilitetu ne odgovara ovaj film ali da ne glumi Kristijan Bejl :heart: ostavila bih ga na pola...

Poslednja izmena:
Cula sam samo pesmu dok sam slusala Nightwish, ali mi nikad nije palo na pamet da odgledam film, ovo Cepanka Batler glumi u mjuziklu? Nisam ga tako dozivela :confused: Je l' dobar, preporucujes?

ja sam imala srecu pa za Batlera nisam ni znala pre ovog filma :mrgreen:
krajnje romanticna prica, prelepi glumci koji zaista pevaju svoje deonice
i raskosna muzika... preporuka naravno

Mislim da je u uvodnom postu pitanje bilo i sta bi voleli da vidimo kao mjuzikl?
Postoji serija Poslednji gospodari Balkana, francuska, mislim da je u originalu Le dernier seigneur de...kako vec nesto, nebitno. Obuhvata period oko kraja XIX veka. Zanimljiva, dramaticna, strastvena, puna kolorita ovdasnjih obicaja, bas Balkan u pravom smislu.
Mozda bi tako nesto bilo dobro uraditi u formi mjuzikla, sa gomilom izvornih pesama za koje se ni ne zna tacno poreklo i sa kompozicijama iz tog perioda plus nesto novo ali dobro ukomponovano.
Mislim onako isprepletano sa svim religijama i narodima koji ovde zive i da se zacini jednom dobrom ljubavnom pricom :D
Zadrzavam autorska prava, cisto da napomenem ;)

Za to bih mogao samo da zamislim Kusturicu iza kamere.. :p

Ovo je, ako se ne varam, ona prica o mladjahnom albanskom feudalcu ili..!?
Bas sam se pitao poslije ove serije, koliko je tamo nekom na zapadu, u ovom slucaju Francuzima, beznacajna nasa istor. uloga (premda smo se gurali svuda :)), da tako kazem, u evropeizaciji Balkana.. Samo nekoliko recenica o nama u citavoj seriji. Iako licno nemam nista protiv Albanaca i njihove kulture, zacudilo me je da su im posvetili citavu jednu filmsku storiju u nekoliko epizoda.. Bas ne mogoh da ih zamislim onak romantizovane, pa jos na prelazu iz XIX u XX vijek.

Poslednja izmena:
Eh da, kad kazu mjuzikl, obicno pomislim na Italijane, iako ne bas u pravom smislu mjuzikli, filmovi od Felinija i Tornatorea su bas onako pitki i zaneseni, u cjelini kao 'ples' kroz citav film..

Imam jedan mali hobi, a to je da volim da skupljam na youtube-u kratke klipove sa scenama iz pojedinih filmova uz neku sasvim drugaciju muz. podlogu kao mala remek-djela, kratki muz. trejleri..

Nesto otprilike ovako:

Poslednja izmena:

Back