gost 196682
Aktivan član
- Poruka
- 1.258
Bosančica koliko ja znam je starija od Vuka Karadžića koji je pisao srpski rečnik i jezik kojim je pisao nazvao ga Srpskim jezikom. Osnove tog srpskog jezika su mu bili izgovori iz istočne Bosne i Hercegovine.
Pročitaj malo šta pišu i neSrbi o jezilu ili jezicima u Bosni i hercegovini. Odmakni se malo od SANU, Beograda, malo od kraljevine SHS i vrati se u srednjovjekovnu Bosnu kad nije bilo srpskog jezika u Bosni a ipak se pisalo čitalo i odlučivalo na nekom jeziku. koji su obično nazibvali staroslevenski, bosanski a ponekad neko i srpskim i hrvatskim jezikom.
Ma sta mi naprica... Sto se toliko gnusas svojih predaka? Da pogodim, zato sto su Hriscani? Da su meni preci muslimani, ne bih pokusavao da ih ponistim vec bi ih postovao...
Izgovor Srba iz istocne Hercegovine... Hehehe, nije ga nazvao srpskim jezikom, srpski se govorio i pre njega...

Procitaj sta pise Konstantin Jiricek, i on je neSrbin...
Poenta je da sve cinite ne bi li promenili CINJENICU da su velikoj vecini vas preci Srbi... Kazem ti, na tvoj nacin bih mogao da dokazem da su Srbi stariji i od tih starih Bosanaca...
Sta kazes, da li cu uspeti u nameri da napravim sumadinsku naciju? Koliko knjiga treba da napisem, sta mislis? Koje reci promeniti u jeziku, evo vec sad mislim...