Муслимани су Срби

Hm, Turci krivi... al juche... chudo nis napiso da je Tadich kriv!!? :lol:
Btw. kriva je SPC i niko drugi.

Зашто је крива СПЦ? Није могуће тим љаудима помоћи, јер живе у средини која то не дозвољава. И за то нико није крив. Пустите људе да мирно живе. Значи немојмо се угледати на Хрвате, или католике јер то нама не доликује да на силу крстимо крштене, а ако неко жели да се врати у Србе Светосавце то увек може и никаква сила му то не може забранити, а не СПЦ. А то да су они Срби, нису јер се тако не изјашњавају. Исто као што се ни комунисти нису изјашњавали као Срби док је било оно време а сада вриште на сав глас да су сто по сто Срби, и нико им то не оспорава, а најмање СПЦ која је и сама у том џумбусу.

Tadić i Milošević podrijetlom Albanci.

Šešelj i Dulić podrijetlom Hrvati.

Karadžići podrijetlom Turci.

Srbi? Oni ne postoje.

Srbi su najstariji narod. to dokatuju i Piramide u Visokom su gradili Srbi.
Rođeni brat Ramiza srpskog Ramzes preselio u Egipat, prema tome i Egipčani su 100% Srbi.
Ta naučna činjenica vrijedi jednako kao i Bošnjaci su 100% Srbi islamske vjeroispovjesti.

Srbi su najstariji narod. to dokatuju i Piramide u Visokom su gradili Srbi.
Rođeni brat Ramiza srpskog Ramzes preselio u Egipat, prema tome i Egipčani su 100% Srbi.
Ta naučna činjenica vrijedi jednako kao i Bošnjaci su 100% Srbi islamske vjeroispovjesti.

Travnicanin, citaj Mesu Selimovica i sve ce ti biti jasno.

Meni je najbolji drug Bosnjak i licno mi je priznao da su ranije bili Srbi i da se njegova porodica poturcila. Ranije su se prezivali Djordjevici. Zna i tacno porodicno stablo i od kog kolena pocinju muslimanska imena.

Travnicanin, citaj Mesu Selimovica i sve ce ti biti jasno.

Meni je najbolji drug Bosnjak i licno mi je priznao da su ranije bili Srbi i da se njegova porodica poturcila. Ranije su se prezivali Djordjevici. Zna i tacno porodicno stablo i od kog kolena pocinju muslimanska imena.
Postavi sebi pitanje dali bi se Meša izjasnio Srbinom da je postojalo pravo Bošnjak, Musliman ili????
Zatim ti pročitaj fra Ivu Franju Jukića pseudonim Slavoljub Bošnjak, fra Grgu Martića. i na kraju
Dobricu Čosića pod obavezno:
Kako ono " Lažemo iz ćasti, lašemo iz poštenja lažemo .........??????????".
Zbog Dobrica vjerujem da su Egipčani Srbi.
Meni jedan Srbin star preko 80 godina i danas kaže " Koji sam ja k..ac Srbin kad ja veze nemam sa srpstvom i Srbijom, kao dijete mene su učili da sam pravoslavac iz Bosne i ja sa srpstvom nemam veze"

Postavi sebi pitanje dali bi se Meša izjasnio Srbinom da je postojalo pravo Bošnjak, Musliman ili????
Zatim ti pročitaj fra Ivu Franju Jukića pseudonim Slavoljub Bošnjak, fra Grgu Martića. i na kraju
Dobricu Čosića pod obavezno:
Kako ono " Lažemo iz ćasti, lašemo iz poštenja lažemo .........??????????".
Zbog Dobrica vjerujem da su Egipčani Srbi.
Meni jedan Srbin star preko 80 godina i danas kaže " Koji sam ja k..ac Srbin kad ja veze nemam sa srpstvom i Srbijom, kao dijete mene su učili da sam pravoslavac iz Bosne i ja sa srpstvom nemam veze"

Ma daj decko, neozbiljan si, lupas gluposti. Dobro znas sta si i ko si i koji su ti koreni. Mozes samo sebe da lazes i ubedjujes u suprotno. Srbendo.

Što volim kada neko kaže SPC, a ne zna šta je to, misli da je travka ili voćka. SPC (Srpska pravoslavna crkva) predstavlja verni pravoslavno hrišćanski narod koji je najčešće srpski, pa bilo da je to Patrijarh, episkop, sveštenik ili obični vernik ili vernica.

Crkva je telo Hristovo koje sačinjava verni narod, kršten u pravoslavnoj crkvi, koji redovno ide na Liturgije i pričešćuje se krvlju i telom Hristovim.

Hm, jashta... zaboravi one milione Ruja... :lol:
Najcesce.... :lol::dash:
Vidim istorija ti je jacha.... :lol:

Srbin ne moze biti Srbin ako nije pravoslavne veroispovesti,to je veoma logicno.Ja ne mogu prihvatiti nekoga kao Srbina ako nije pravoslavac,ne moze mi brat biti onaj koji se klanja alahu!A ove koji su e poturcili mozemo prihvatiti samo ako se vrate pradedovskoj veri,sasvim logicno.

Hm, zbog vakih tupakamarosa i jesmo tu dje smo. Pljuc.
Btw. majstore, Srbi nisu oduvek hriscani...

Ma daj decko, neozbiljan si, lupas gluposti. Dobro znas sta si i ko si i koji su ti koreni. Mozes samo sebe da lazes i ubedjujes u suprotno. Srbendo.
Dobrica Ćosić "lažemo iz ćasti, lažemo iz poštenja, lažemo.....????"
Da li ti lažeš iz časti, poštenja ili nekog drugog Ćosićevog poriva kad kažeš Bošnjak mi priznao......?
Fra Ivana Franjo Jukić - Slavoljub Bošnjak: "Mi Bošnjaci.....???"
nađi djelo i naući napamet, nemoj umrijeti u lažima i glup. ko današnji antiTurčin koji vuće tursko porejeklo zbog parava prve bračne noći u nekdašnjim carevinama.
Turčine uči, čitaj i proučavaj.

Dobrica Ćosić "lažemo iz ćasti, lažemo iz poštenja, lažemo.....????"
Da li ti lažeš iz časti, poštenja ili nekog drugog Ćosićevog poriva kad kažeš Bošnjak mi priznao......?
Fra Ivana Franjo Jukić - Slavoljub Bošnjak: "Mi Bošnjaci.....???"
nađi djelo i naući napamet, nemoj umrijeti u lažima i glup. ko današnji antiTurčin koji vuće tursko porejeklo zbog parava prve bračne noći u nekdašnjim carevinama.
Turčine uči, čitaj i proučavaj.

Све је то компензовано Правом на муслиманке у Краљевини Југославији и рату 1991-95. :per:

lažemo iz ćasti, lažemo iz poštenja, lažemo.....

А највише из ћасти... :hahaha:

Mozete da pljujete na Srbe koliko hocete, i da budete Bosnjaci, vanzemaljci, Marsovci, stagod, ali makar postujte to sto su velikoj vecini vas Srbi preci, postujte ne zbog Srba nego zbog svojih predaka!

Царе, не верују они у то... изградили су читаве теорије како су потомци искључиво богумила из Босне... и да ниједан католик или православац за 500 година није прешао на ислам.

Poslednja izmena:
Bosnjaci imaju veliku zahvalnost prema turcima koji su ih Islamizirali jer Bosnjaci su bili tada Bogomili kad su dosli turci na Balkansko poluostrvo i oni sirokogrudno primili osvajace i primili njihovu vjeru Islam.Tu nema dileme da se radi o Bosnjacima koji su primili islam i zeljeli su dobrovoljno da postanu muslimani.

Царе, не верују они у то... изградили су читаве теорије како су потомци искључиво богумила из Босне... и да ниједан католик или православац за 500 година није прешао на ислам.

Onda su izneverili svoje prave pretke. Stvorili nov identitet a izgubili pravi pa vise ne znaju ko su, pa kad ih neko pita odakle vuku poreklo odmah pocnu da pominju knjige gde se pominju Bosnjaci bez obzira sto se oni tako nazivaju zbog geografskog podrucja na kojem zive, npr Sumadinci zive u Sumadiji, Vojvodjani u Vojvodini ali i jedni i drugi su Srbi. Jedne knjige su priznali, a na druge zaboravili.

Bosnjaci imaju veliku zahvalnost prema turcima koji su ih Islamizirali jer Bosnjaci su bili tada Bogomili kad su dosli turci na Balkansko poluostrvo i oni sirokogrudno primili osvajace i primili njihovu vjeru Islam.Tu nema dileme da se radi o Bosnjacima koji su primili islam i zeljeli su dobrovoljno da postanu muslimani.

Jel te neko obavestio da su Bogumili u to vreme bili verska sekta a ne nacija? :mrgreen:

Bilo ih je i u Srbiji al ih Stefan Nemanja istrebio.

Znam da su bili vjerska sekta ali znate li da su Bogomili dosli iz Bugarske u Srbiju i Bosnu i u Bosni nasli pogodno tle.Drugastvar je da su se turci mijesali sa bosnjacima zbog vjere i zato neki Bosnjaci su ostali Turcima.Ne moze Bosnjak biti Srbin jer za to nema potporu.

Znam da su bili vjerska sekta ali znate li da su Bogomili dosli iz Bugarske u Srbiju i Bosnu i u Bosni nasli pogodno tle.Drugastvar je da su se turci mijesali sa bosnjacima zbog vjere i zato neki Bosnjaci su ostali Turcima.Ne moze Bosnjak biti Srbin jer za to nema potporu.

A sta je sa Srbima koji su ziveli u Bosni i koji su zbog danka u krvi promenili veru, tj presli u islam, jesu i oni Bosnjaci?

Претапање Срба у друге нације и веру, дешава се од најранијег
времена српске историје у свим деловима Европе...
И што је разумљиво, највећи утицај на овај процес имали су они,
који су својим империјалистичким присуством, временски, најдуже остали на
просторима који су вековима одређивали српске земље, а то су Турци.
Својим продирањем на запад прво су померали српске границе
на Балкану, а самим тим и Српски живаљ, давајући на тај начин
на значају неким мањим групама народа, као што су Албанци,
који су одма прихватили ислам и тим чином добили повлашћени положај
код нових господара. Са Албанцима су остајали многи Срби, често
и вiђенији, који су са променом вере, задржавали позиције које су до тада имали.
Свакако, да је најпознатији међу њима Скендербег, син Ивана Кастриота, који је владао
у Маћи и Умнестији. Мајка му је била Војислава, кћи господара Полога,
једног дела Маћедоније и Бугарске.
Напредовањем Турске ка западу, вековима се српски живаљ,
масовно у таласима померао ка западу или преко Дунава, док су многи остајали
прихватајући нову веру и обичаје.
И ако су одбацили крст, многи, вековима, па и данас, предањем са колена на колено,
чувањем иконе свеца ког су славили као КРСНУ СЛАВУ, и данас знају,
ко су, одакле потичу, како су им се презивали преци. Знају, да су им преци били
хришћани и Срби. Сигуран сам, да је један од најпознатијих Срба
муслиманске вероисповести био Мехмед Паша Соколовић.
У исту групу бих сврстао и Мешу Селимовића и једног од највећух
уметника данашњице Емира Кустурицу.
Горе наведени, умни људи, цењени у Србији и свету, су доказ, да ми Срби
не бисмо смели одбацивати наше сународнике друге вере. Они су доказ, да и после
неколико векова, потомак неког Србина, који је из неког разлога променио веру,
може да се врати у Српски корпус.
Турци су прихватили веру од Арапа, ал су остали Турци....
Шиптара има разних вера....ал су и даље Шиптари....Французи су из моде седамдесетих
година прелазили на Ислам, али су остајали Французи.
Само код нас Срба се променом вере мењала и нација. Наша црква се
олако одрицала тих људи и није их прихватала у српски корпус.
Мишљења сам, да би данас морали на посебан начин да се окренемо ка њима,
да их на посебан начин прихватамо, да их на посебан начин
усмеравамо ка хришћанским вредностима,
јер ипак, они су наши, додуше, посебни, али су Срби.
Muslimani su srpskog kupusa list?

Bogumili su u to vreme bili manjina u Bosni a vecina Srbi. Da nije tako ti danas ne bi govorio srpskim... Pardon, SHB jezikom.

Back