Муслимани су Срби

turci u turskoj nisu turci iz 11 i 12 veka.... sta hocu da kazem je to da su oni mesavina svih naroda male azije, balkana, mediterana i srednje evrope, koji su ucestvovali u fornmiranju savremene nacionalne drzave koj se zove Republika Turska...Znaci madjari kao i izarobljeni nemci, rumuni, srbi, grci, slovenci i ostali su ucestvovali u stvarnju islamske mesavine iz koje je nastala savremena turska...svi su oni skrasili na popdrucju te nove drzave..

Mozete da pljujete na Srbe koliko hocete, i da budete Bosnjaci, vanzemaljci, Marsovci, stagod, ali makar postujte to sto su velikoj vecini vas Srbi preci, postujte ne zbog Srba nego zbog svojih predaka!
Mi najviše poštujemo Dobricu Ćosića i njegovo "Lažemo.........???"
Jer zaista lažete da su Bošnjaci večinom srpskog porjekla, isto kao što lažete i da je Bosna i Hercegovina srpska zemlja kako bi proširili srpsko carstvo.
U Bosni su bili sbvi Bosanci čitaj Fra Ivu Franju Jukića a to je znao i Benjamina Kalaj i mnogi drugi.
Srbi u Bosni su bosanskog ili Bošnjačkog porjekla samo što vole Ćosića i Lažemo.

Претапање Срба у друге нације и веру, дешава се од најранијег
времена српске историје у свим деловима Европе...
И што је разумљиво, највећи утицај на овај процес имали су они,
који су својим империјалистичким присуством, временски, најдуже остали на
просторима који су вековима одређивали српске земље, а то су Турци.
Својим продирањем на запад прво су померали српске границе
на Балкану, а самим тим и Српски живаљ, давајући на тај начин
на значају неким мањим групама народа, као што су Албанци,
који су одма прихватили ислам и тим чином добили повлашћени положај
код нових господара. Са Албанцима су остајали многи Срби, често
и вiђенији, који су са променом вере, задржавали позиције које су до тада имали.
Свакако, да је најпознатији међу њима Скендербег, син Ивана Кастриота, који је владао
у Маћи и Умнестији. Мајка му је била Војислава, кћи господара Полога,
једног дела Маћедоније и Бугарске.
Напредовањем Турске ка западу, вековима се српски живаљ,
масовно у таласима померао ка западу или преко Дунава, док су многи остајали
прихватајући нову веру и обичаје.
И ако су одбацили крст, многи, вековима, па и данас, предањем са колена на колено,
чувањем иконе свеца ког су славили као КРСНУ СЛАВУ, и данас знају,
ко су, одакле потичу, како су им се презивали преци. Знају, да су им преци били
хришћани и Срби. Сигуран сам, да је један од најпознатијих Срба
муслиманске вероисповести био Мехмед Паша Соколовић.
У исту групу бих сврстао и Мешу Селимовића и једног од највећух
уметника данашњице Емира Кустурицу.
Горе наведени, умни људи, цењени у Србији и свету, су доказ, да ми Срби
не бисмо смели одбацивати наше сународнике друге вере. Они су доказ, да и после
неколико векова, потомак неког Србина, који је из неког разлога променио веру,
може да се врати у Српски корпус.
Турци су прихватили веру од Арапа, ал су остали Турци....
Шиптара има разних вера....ал су и даље Шиптари....Французи су из моде седамдесетих
година прелазили на Ислам, али су остајали Французи.
Само код нас Срба се променом вере мењала и нација. Наша црква се
олако одрицала тих људи и није их прихватала у српски корпус.
Мишљења сам, да би данас морали на посебан начин да се окренемо ка њима,
да их на посебан начин прихватамо, да их на посебан начин
усмеравамо ка хришћанским вредностима,
јер ипак, они су наши, додуше, посебни, али су Срби.

E kada vidim ovakve teme. Ko je Srbin, ko je muslman, ko je Hrvat, ko je pravoslavac.
Srbi su, braco Srbi, svi gradjani Srbije. I to je u nasem lepom ustavu! Dakle, ako su ti muslimani gradjani Srbije, oni nisu nista menji ili veci Srbi od svih nas koji zivimo u Srbiji!
Ova tema je ovako trebala da pocne, a ne sa nekom filozofijom podele na tome ko je ko.

Moramo shvatiti da se ne moze Balkan na taj nacin gledati.Ne mogu Balkanske drzave da postanu gradjanske drzave jer imaju u sebi mnogo nacija i etnosa tako da bi u tom slucaju manjinska strana bila nezadovoljna.Zato jedini nam je put kao dobivanju nacije Bosnjak kao konstitutivne jedinice za narod koji zivi na prostorima Sandzaka.
Sto se tice danka u krvi mislim da je to samo jedna propaganda i da toga nije bilo.

Moramo shvatiti da se ne moze Balkan na taj nacin gledati.Ne mogu Balkanske drzave da postanu gradjanske drzave jer imaju u sebi mnogo nacija i etnosa tako da bi u tom slucaju manjinska strana bila nezadovoljna.Zato jedini nam je put kao dobivanju nacije Bosnjak kao konstitutivne jedinice za narod koji zivi na prostorima Sandzaka.
Sto se tice danka u krvi mislim da je to samo jedna propaganda i da toga nije bilo.

znas kad ce to da bude , nikad!

Pa cekaj jer nije balija i poturica?!I koji ce nam krasni!:dontunderstand:
Eto ti priznade da vi ne valjate, Ima vrlo mali broj muslimana koji su srpskog porjekla i pravoslavne vjere.
Sloven svaki ima nešto ćim se ponosi i ne dozvoljava da ga vrijeđaš, ako su uvredljive rijeći, za slavenske muslimane; balija, poturica, turčin i sl.. Ti bi htio da ga vrijeđaš i da on na tvoje uvrede kaže mi smo ist. Niko normalan neće to kazati ili će se tući sa tobom ili će te izbjegavati i biti ponosan što nije pogan kao ti

Ko ste onda Vi niste na ove prostore došli kao pravoslavci a u vrijeme dolaska slovena nije bilo Srbije ni Srba.
Mi Bošnjaci u Bosni smo stariji od Turske na ovim prostorima i da imaš pamet nebih vrijeđao i poslije upozorenja da su rijeći balija, poturica, Turčin i sl. za mene uvredljive.
Za to slijedi prijava moderatoru.

Tvoje znanje proistice iz knjiga koje propagiraju bosnjacku naciju. Isto ja tako mogu da kazem da su Srbi najstariji narod na svetu i da su bili u Kini za vreme prvog kineskog carstva jer Kinezi imaju rec kniga sto znaci knjiga... :hahaha: A to stvarno pise u knjigama. Npr. Olga Pjanovic - Srbi narod najstariji.

Promeni jezik...
Jedno logicko pitanje: Ako su Srbi u Bosni bili u manjini kako su uspeli vama Bosancima, Bosnjacima koji ste vecina da nametnu srpski jezik?!

Tvoje znanje proistice iz knjiga koje propagiraju bosnjacku naciju. Isto ja tako mogu da kazem da su Srbi najstariji narod na svetu i da su bili u Kini za vreme prvog kineskog carstva jer Kinezi imaju rec kniga sto znaci knjiga... :hahaha: A to stvarno pise u knjigama. Npr. Olga Pjanovic - Srbi narod najstariji.

Promeni jezik...
Jedno logicko pitanje: Ako su Srbi u Bosni bili u manjini kako su uspeli vama Bosancima, Bosnjacima koji ste vecina da nametnu srpski jezik?!

Objasni to,molim te svemoguci i prepametni nama jadnim vlasima,prosvetli nas tvojom muhamedovskom verom molim te!da ne budemo slepi kod ociju!ajde

Slusajte... mnogo me ljutite u zadnje vrijeme.Vi kazete da su Bosnjaci od Srba ili od Turaka ili poturice a ja vas pitam od koga su Srbi nastali i od koga su primili pravoslavlje?

Postoji mnogo teorija o Srbima.

1. Slovensko pleme koje je zajedno sa Hrvatima iz Bojke tj Bele Srbije tj sa podrucja Nemacke doslo oko 7. veka na Balkan. Dokaz: Luzicki Srbi
2. Sarmatska plemena Serba i Heruvata su napala slovenska plemena i asimilovala ih tako da su slovenska plemena preuzela imena Serbi i Heruvati. Dokaz: Odredjen deo Srba i Hrvata je tamnije puti.
3. Ime Srbi je mnogo starije od imena Sloveni. Pa se to ime povezuje sa Sibirom, pa se negde navodi da je prapostojbina na severu tj u drevnoj Hiperboreji i tako dalje i tako blize...

Srbi su primili pravoslavlje od vizantijskih svestenika. Vizantijski car je poslao svestenike da pokrste Srbe.

Objasni to,molim te svemoguci i prepametni nama jadnim vlasima,prosvetli nas tvojom muhamedovskom verom molim te!da ne budemo slepi kod ociju!ajde

Sta ti je covece, pa ja nisam musliman!!! Sto meni to kazes, to treba da kazes Bucku?!

Nisi me razumeo, rekao sam da na svaku njegovu knjigu u kojoj se pominje da su oni stariji od nas Srba, mogu da napomenem deset knjiga u kojima se pise da su Srbi najstariji narod na Balkanu a mozda i u Evropi.

Dokaz: Vincanska kultura i vincansko pismo koje je najstarije na svetu!

A ono sto sam time hteo da kazem je da on svoje znanje o svom poreklu crpi iz tih velikobosnjackih knjiga, a samo treba da uzme normalnu knjigu iz istorije, da malo prelista i videce ko su mu preci, Srbi koji su zbog muke koja ih je naterala presli u islam.

Bucko, ne vredjaj svoje pretke!!!!

Sta ti je covece, pa ja nisam musliman!!! Sto meni to kazes, to treba da kazes Bucku?!

Nisi me razumeo, rekao sam da na svaku njegovu knjigu u kojoj se pominje da su oni stariji od nas Srba, mogu da napomenem deset knjiga u kojima se pise da su Srbi najstariji narod na Balkanu a mozda i u Evropi.

Dokaz: Vincanska kultura i vincansko pismo koje je najstarije na svetu!

izvinjavam se zbog nesporazuma,nije to bilo tebi upuceno,znam da nisi musliman

Promeni jezik...
Bosančica koliko ja znam je starija od Vuka Karadžića koji je pisao srpski rečnik i jezik kojim je pisao nazvao ga Srpskim jezikom. Osnove tog srpskog jezika su mu bili izgovori iz istočne Bosne i Hercegovine.
Pročitaj malo šta pišu i neSrbi o jezilu ili jezicima u Bosni i hercegovini. Odmakni se malo od SANU, Beograda, malo od kraljevine SHS i vrati se u srednjovjekovnu Bosnu kad nije bilo srpskog jezika u Bosni a ipak se pisalo čitalo i odlučivalo na nekom jeziku. koji su obično nazibvali staroslevenski, bosanski a ponekad neko i srpskim i hrvatskim jezikom.

A ono sto sam time hteo da kazem je da on svoje znanje o svom poreklu crpi iz tih velikobosnjackih knjiga, a samo treba da uzme normalnu knjigu iz istorije, da malo prelista i videce ko su mu preci, Srbi koji su zbog muke koja ih je naterala presli u islam.

Bucko, ne vredjaj svoje pretke!!!!

U pravu si!Potpuno,a oni nama forsiraju neku pricu kako su ajte oni bosnjaci bili ovde pre dolaska slovena,a da tad srbi nisu ni postojali!

Hm, vid ga shto je zabalavio i zapeniJo... :lol:
Ajde bachi u gushu jednu pilulu za bash me briga pa iskuliraj malo... strefiche te chuka.... :lol:

Ja zapenio, ma jook... Bas se zabavljam citajuci odredjene gluposti samoprozvanih Bosnjaka. Cak planiram da napravim svoju naciju Sumadinaca, otcepicu Sumadiju od Srbije... :hahaha:

Referendum za mesec dana kad prikupim dovoljno potpisa, napisem nekoliko knjiga o tome kako se kultura i jezik Sumadinaca razlikuje od srpskog jezika i kulture i eto instant nacije!

Ja zapenio, ma jook... Bas se zabavljam citajuci odredjene gluposti samoprozvanih Bosnjaka. Cak planiram da napravim svoju naciju Sumadinaca, otcepicu Sumadiju od Srbije... :hahaha:

Referendum za mesec dana kad prikupim dovoljno potpisa, napisem nekoliko knjiga o tome kako se kultura i jezik Sumadinaca razlikuje od srpskog jezika i kulture i eto instant nacije!

Ne ti bre... :lol:

Back