Musko-zensko prijateljstvo

Al' znate šta je rebus? To što ljudi saamo prijateljstvo tumače na potpuno različite načine, pa se ovde tek komplikuje kad se priča o kao još bože me sačuvaj muško-ženskom odnosu missim :neutral:

Za mog brata je "prijatelj" onaj čovek koga pozdravi u pabu i s kojim je progovorio par puta o tome kakvo nas vreme čeka sutra.....

Meni je potrebno maaalko više :rumenko: da bih nekoga nazvala prijateljem, dotle je poznanik.

Znači, po njegovoj meri, ja imam čitav buljuk muških prijatelja, a moglo bi se reći da eventualno stvarno imam jednog, i taj jedan nije da nije pokušao...

Al' znate šta je rebus? To što ljudi saamo prijateljstvo tumače na potpuno različite načine, pa se ovde tek komplikuje kad se priča o kao još bože me sačuvaj muško-ženskom odnosu missim :neutral:

Za mog brata je "prijatelj" onaj čovek koga pozdravi u pabu i s kojim je progovorio par puta o tome kakvo nas vreme čeka sutra.....

Meni je potrebno maaalko više :rumenko: da bih nekoga nazvala prijateljem, dotle je poznanik.

Znači, po njegovoj meri, ja imam čitav buljuk muških prijatelja, a moglo bi se reći da eventualno stvarno imam jednog, i taj jedan nije da nije pokušao...[/
QUOTE]

znaci, istim jezikom govorimo :mrgreen:

Poslednja izmena:
Dva drugarstva su mi prerasla u veze. Nekako, vremenom se pokazalo da su se družili sa mnom da bi me smuvali.:(

Sa jednim ne razgovaram više, sa drugim se družim i dalje.

Čini mi se da drugi momci i devojke mogu da se druže, meni nije baš išlo! ;)

Meni je išlo odlično dok nisam porasla, pa su generaciji penisi počeli da igraju salsu u mraku naspram amfiteatra.

Da sam uspela sačuvati nekog komšiju s kojim sam se igrala "između dve vatre" na ulici do 11 uveče, možda bih sada imala da se pohvalim muškim prijateljem, pošto mi to nije pošlo za rukom, sve posle "kritičnog perioda" me je smatralo pre svega za telo, pa onda za ljudsko biće. Znači, bilo je i ovog drugog, samo nije dominiralo, da me ne shvatite pogrešno.

Pa eto, jedini ljudi za koje znam da se druže, baš druže, da između njih nikada ništa nije bilo i najverovatnije neće biti, od ispitivanja piše i ribice na dalje..... su upravo oni koji se znaju od detinjstva. Nikada nisam bila sigurna da li odnos braće i sestara treba da nalikuje na to, ili je obrnuto.

Uglavnom, u nekom momentu kao da prestaješ biti sve što si dosad bila, ne samo za suprotni pol nego za svet, i kao da ti se nasilno dodeljuje neka uloga koju si trebala da očekuješ i da se za nju spremaš od pelena, a niko te nije upozorio.

Više nisi pametna, nisi vredna, nisi druželjubiva, zabavna, bitna, sad si samo žena. I meni je to malo. Ozbiljno. Ne govorim ovo nikakvim romantičnim tonom.

tesko je naci muskarca sa kojim ces biti jako bliska, u smislu da mu se povjeravas, kao i on tebi, vidjate se non stop, gdje god ti mrdnes tu je i on i slicno... ne druzi se tako sa momcima:D
pogledaj nacin na koji se muskarci druze izmedju sebe... da li si vidjela mozda da povjeravaju jedan drugom najintimnije tajne, da placu jedan drugom na ramenu? ja nisam, bar ne trijezne:D
a sad obrati paznju na dvije drugarice... zene su mnogo prisnije... i ako takav nacin druzenja pokusas primijeniti sa muskarcem, nerijetko ce doci do nezeljene reakcije.
ne mozes onda kriviti sam musko zenski odnos, vec svoj nastup... jer svakako mz prijateljstva znaju savrseno funkcionisati

Tek sad videh ovo. Nisam ni zelela druga-drugaricu kao sto si opisala. Na faxu sam stalno visila sa muskim drustvom i pila pivo u basti ispred faxa, bezali sa predavanja..Bilo mi je sjajno da me posmatraju kao da sam im i ja ortak a ne da sam riba. Nazalost zivela sam malo u zabludi, ali boze moj..meni bilo lepo

Tek sad videh ovo. Nisam ni zelela druga-drugaricu kao sto si opisala. Na faxu sam stalno visila sa muskim drustvom i pila pivo u basti ispred faxa, bezali sa predavanja..Bilo mi je sjajno da me posmatraju kao da sam im i ja ortak a ne da sam riba. Nazalost zivela sam malo u zabludi, ali boze moj..meni bilo lepo

drustvo sa faksa... da li si ti njih smatrala prijateljima?
pravis li razliku izmedju druga i prijatelja?
znas kako vrcavi momci vole da govore:
drug i drugarica, k'o sef i sekretarica... njihov stav o mz drugarstvu
prijatelj je druga kategorija
i ja vjerujem u mz prijateljstvo, a drugarstvo, pa tu medjusobne varnice nisu iskljucene

drustvo sa faksa... da li si ti njih smatrala prijateljima?
pravis li razliku izmedju druga i prijatelja?
znas kako vrcavi momci vole da govore:
drug i drugarica, k'o sef i sekretarica... njihov stav o mz drugarstvu
prijatelj je druga kategorija
i ja vjerujem u mz prijateljstvo, a drugarstvo, pa tu medjusobne varnice nisu iskljucene

Nisam sve smatrala prijateljima, naravno, posto nismo bili dovoljno bliski. Ali sa jednim jesam bila dovoljno bliska, no ispostavilo se da se "druzi" sa mnom iz drugog razloga. Ali nema veze, nisam ja tvrdila da ne postoji niti da sigurno postoji, samo kazem svoja iskustva.
I zao mi je sto nemam vise muskih prijatelja - kao sto rekoh samo jednog iz detinjstva.

mogu potvrditi da je musko-zensko,blisko prijateljstvo moguce.
to je moje licno iskustvo..imam samo drugove,naravno desavalo se
da kad postanemo bas bliski,rodi se jaca vezanost koja preraste u zaljubljivanje,
ili jednostavno blizak prijatelj se zaljubi i tu je uglavnom nasem prijateljstvu kraj..
najbolji prijatelj,dugogodisnji je bio zaljubljen u mene i rekao mi to kad smo se upoznali,
ali sad smo kao brat i sestra..
moguce je,samo ako obe strane zele samo prijateljstvo

Bila tema.
Meni su najbolja drugarstva sa ženama sa kojima sam se kresnuo. Obavili smo to, znamo kako je, nemamo više tajni, nema one žensko-muške tenzije i možemo na miru da se družimo.
Eto predloga forumašicama - ako hoćete da se družite, prvo dajte potencijalnom drugaru forumašu.:per:
(lajem, lajem, a ako mi žena ovo pročita cvrkutaću u falsetu)

Bila tema.
Meni su najbolja drugarstva sa ženama sa kojima sam se kresnuo. Obavili smo to, znamo kako je, nemamo više tajni, nema one žensko-muške tenzije i možemo na miru da se družimo.
Eto predloga forumašicama - ako hoćete da se družite, prvo dajte potencijalnom drugaru forumašu.:per:
(lajem, lajem, a ako mi žena ovo pročita cvrkutaću u falsetu)

Што ти је животно искуство! :ok:

Ја уопште не мислим да нема пријатељства ако један ,,хоће нешто''. (Ово је везано за неке друге постове, на за твој, Голубе мој...
Уосталом, мој муж ми је најбољи пријатељ, а хоће нешто са мном...:rumenko:

Ovaj mali iz teme latinoamericke me podseti..jel tvrdite da postoji musko-zensko prijateljstvo ali ono gde su bas bas bliski, cesto se cuju, vidjaju, imaju potrebu jedan za drugim a da apsolutno nista ne postoji u "romanticnom smislu" ni sa jedne ni sa druge strane?
ZNaci ne racunam ono poznanik, koleginica, ili od momka drugar pa smo dobri..nego bas bas bliski kao prijatelji, a bez sexualne privlacnosti sa obe strane?

Naravno da postoji, evo ja sam ti živi primer, imam dosta muškaraca drugara a da se nismo družili iz kako ti to kažeš ‚‚romantičnih razloga‚‚ već iz čisto drugarskih.Što da ne ima osoba koje mogu to da razgraniče.

Postoji... :ok:
Ja imam najboljeg prijatelja...
Druzimo se otkad znam za sebe, on mi je kao brat kojeg nisam imala. Tri godine je stariji od mene. On me je vodio u skolu, igrao se sa mnom, branio me... :heart:
I sada kada sam udata, a on ozenjen, jos uvek se vidjamo, izadjemo zajedno da popijemo kafu, procaskamo, smejemo se... I mm i njegova zena to razumeju i ne mesaju se u nase drugarstvo.
I nikada, ali bas nikada nije postojala privlacnost izmedju nas dvoje... :heart:

Ovaj mali iz teme latinoamericke me podseti..jel tvrdite da postoji musko-zensko prijateljstvo ali ono gde su bas bas bliski, cesto se cuju, vidjaju, imaju potrebu jedan za drugim a da apsolutno nista ne postoji u "romanticnom smislu" ni sa jedne ni sa druge strane?
ZNaci ne racunam ono poznanik, koleginica, ili od momka drugar pa smo dobri..nego bas bas bliski kao prijatelji, a bez sexualne privlacnosti sa obe strane?

na zalost nisam imala pozitivna iskustva sa takvim prijateljstvima :( nekako uvek sa njihove strane postoji nesto vise od zelje za prijateljstvom :( :( :(
sa jednim drugom, tj sada vec bivsim drugom, je sve bilo extra, druzili smo se par godina, i cak nisam ni provalila da se lozi na mene, nista, dok nije pokusao da me kresne :( :( :( i tako je to prijateljstvo okoncano... drugi drug je fin i ne pokusava nista ali non-stop na svaku moju vezu ima neku primedbu (nijedan nije dovoljno dobar za mene) i govori kako ja u svojoj blizini imam pravu osobu za sebe, samo ne vidim ... hmmm treci je gay i s njim manje vise funkcionisem ok, ali *** nekako je prefise isfeminiziran i to mi smeta.... :( :( :(

izgleda da bas nisam imala srece s takvim prijateljstvima

Mislim da taj nivo bliskosti mora da urodi ljubavlju, ali strastvenom, makar s jedne strane.:think:

Pa... do skoro sam mislio da postoji, ali kada smo se toliko napili...sada se uvek desi nesto kada popijemo... Mada, ja mislim da je termin ne bitan tu. Mi smo prijatelji i dalje...

Back