MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je glupavo pitanje. Velika vecina muskaraca su jadnici koji pripadaju sistemu i bore se protiv zena. Koji vjerovatno misle da je u pitanju nov nacin samodokazivanja, igra cija pravila treba postovati da bi bio uspjesan u drustvu. Novi moral nemoralnosti. A tako i zene, i one misle da treba igrati po pravilima sistema, a radi se o cistoj samodestrukciji. To je vec opisano u aforizmu 262 S one strane dobra i zla.

Dakle, onaj ko nije jadnik odabrace nesto drugo. Izaci ce iz sistema, drustvenog uredjenja i trazice ljude za drugo drustveno uredjenje. A ti vjerovatno ne znas ni nabrojati koja uredjenja postoje.

Pa da ali to je nerealno. Zato sam te i pitao ono gore, jedini realan način suprostavljanja jer direktan fizički sukob. Ja ne mislim zaista da se može stvoriti novo državno uredjenje, Miroljub ga pogotovu neće stvoriti jer je star i duboko uvaljen u Vučićev sistem. Dakle, postoji samo individualna pobuna kao realnost. Kad bi neko i probao da stvori novo državno uredjenje danas najdalje bi otišao sa par kuća u prirodi, a čim bi u priču ušlo i neko oružje za rat bio bi uništen od strane sistema. Da nije tako odavno bi paralelni funkcionalni ratnički sistemi bili stvoreni.

Nerealno je za nemudre koji zele sve i odmah. Mudrost radi na duge staze. Ako zelis kao Brejvik, sretno.

Ne želim ja ništa takvo, samo razmatram. Miroljub radi na duge staze od svoje 25. godine, kad je postao religiozan, pa nije uspeo ni da privuče jednog jedinog čoveka da se sa njim preseli u Izrael i započne tamo privatni biznis i paralelni sistem. A fanatično je pokušavao godinama, možda i decenijama, ja to odlično znam. Ni ovde u Srbiji nije uspeo da se udruži sa jednim jedinim čovekom da kupe kuće u prirodi i izgrade paralelni moralni sistem makar na najnižem nivou, i pored tolikih "sledbenika". Na kraju je sam "otišao" na selo tako što se vratio u raspalu neomalterisanu kuću svojih roditelja koju je već imao i u kojoj je odrastao. Da to nije imao do sad bi blejao u gradu, kao većinu života, a čak ni svu svoju decu nije odvukao tamo. Onaj Vukojica Sandić lupa o guslama i moralu a ćerke su mu gradske šmizle koje se puće i guze na slikama. Svi bi oni hteli da drugima nameću moral, a svoju decu nisu uspeli da dovedu u red, nego im se deca bahate i divljaju, a neko drugi treba da im se povinuje.

Nije to tako jednostavno kao što deluje, mnogo je komplikovanije od mudrosti i rada na duge staze. Ako već nisi deo nekog takvog sistema kao Amiši ili ako nisi socijalno uspešan i druželjubiv da možeš da manipulišeš ljudima i navlačiš ih na svoj koncept, džaba sva mudrost i planiranje u samoći sobe pred kompjuterom.

• Podržavam
Reactions: DUH
A, izvinjavam se, "perem ruke" od rasprava sa ljudima koji su ogorčeni na žene.
Neću se raspravljam ni sa kim.
Ako baš hoćeš da zalaziš dublje, muško duuuupence je postalo cenjenije od ženskog, iebu ovi što mogu da iebu i muškarce i žene.
Čast profesorima, direktorima, šefovima i svim "foteljašima" koji nisu tako jadni.

Zene uvek kazu da hoce iskrenost, kad si iskren onda si zenomrzac. Nikad bre ne valja.

Moral se ne namece, on nije moranje, nego je dobrovoljno podredjivanje svakog pojedinca jednom drustvenom ugovoru. Ako ne vidis korist iz ugovora, neces mu se ni podrediti.

A to sto nema vise od dvojice koji nesto pokusavaju govori o slabosti ljudi oko njih.

Mislis li da bi Amisi mogli danas da otpocnu nesto da nisu vec od ranije bili organizovani? Samo to sto ih je svega 50.000 iako imaju po 5-oro djece govori o tome koliko spoljni svijet vrsi pritisak na njih.

Mi zivimo u jednom prenaseljenom svijetu u kojem se vodi unutrasnji rat svih protiv svih. Da je dozvoljeno odavno bi vec nastao kanibalizam.
Tako da je bilo kakvo organizovanje u drustva veoma tesko.

Sto se mene tice, preko Nietzschea organizovanje bi bilo cak olaksano. Sve sto bi bilo potrebno je ne dati spoljnjem svijetu do znanja da postoji drustvo na njegovim osnovama.

Raspuklo, konfrontirano i konfliktno društvo je cilj mita o progresu.

Kada progres ne može da funkcioniše bez konflikta onda su žene u centru događanja.

Žene se kupuju, podmićuju i povlađuju u ovoj strukturi društvenih moći.

Slabići muškarci im povlađuju u raspalosti, dekadenciji i nemoralu !!!

Ali žene zaista hoće iskrenost. U toj predimenziranoj preiskrenosti nalaze utehu u muškoj slabašnoj , devijantnoj snishodljivosti.

Žene hoće seks i dramu, a ne iskrenost. Iskrenost stupa na scenu kad dodju u neke godine i biološki sat krene da otkucava. Tad nadju beta jadnika i usele se kod njega, pa mu seru i zvocaju o iskrenosti i poverenju. Nijedan alfa bed boj nije iskren, da jeste ne bi ni bio alfa.

Žene hoće seks i dramu, a ne iskrenost. Iskrenost stupa na scenu kad dodju u neke godine i biološki sat krene da otkucava. Tad nadju beta jadnika i usele se kod njega, pa mu seru i zvocaju o iskrenosti i poverenju. Nijedan alfa bed boj nije iskren, da jeste ne bi ni bio alfa.

Bez obzira na pozorište, žene hoće iskrenost od muškog ku.rca. Nebitno dali vlaže ili planiraju sa njim decu !

Miroljub ga pogotovu neće stvoriti jer je star i duboko uvaljen u Vučićev sistem
Ne znam zašto si uopšte mislio da je Miroljubov cilj ikada bio da stvori neko novo, drugačije, društveno uredjenje? Miroljub očigledno, samo juri za ličnim interesom i sama činjenica da se sada dodvorava Vučiću i pljuje po Dverima (sa kojims je nekad zdušno saradjivao kad nije bio ovoliko medijski poznat), potvrđuje da on samo juri za ličnim interesom, u njegovom slučaju to je medijska promocija.

• Podržavam
Reactions: DUH
Moral se ne namece, on nije moranje, nego je dobrovoljno podredjivanje svakog pojedinca jednom drustvenom ugovoru. Ako ne vidis korist iz ugovora, neces mu se ni podrediti.

Pa zato niko i neće u Amiše, ko je lud da živi sa njima u prašini i tegobama u vreme klubova i Instagrama. Moraš da drugom nametneš svoj moral kao ovi džihadisti u Iraku i Siriji, inače te neće slušati. Mada su i oni propali jer dekadenti imaju svu tehnološku nadmoć u svojim rukama. Džaba si ti hrabar kad te neko sprži letelicom sa visine. O tome sam i pisao na temi o ratu i herojstvu nekad i sad. Tehnika i atomske bombe su prednost dekadenata.

A to sto nema vise od dvojice koji nesto pokusavaju govori o slabosti ljudi oko njih.

Devedeset i devet posto ljudi u Srbiji je takvo.

Mislis li da bi Amisi mogli danas da otpocnu nesto da nisu vec od ranije bili organizovani? Samo to sto ih je svega 50.000 iako imaju po 5-oro djece govori o tome koliko spoljni svijet vrsi pritisak na njih.

Oni ne mogu ništa da otpočnu u pogledu superodgoja i rata, da to probaju bili bi sprženi. Mogu da primene super-odgoj na svojoj deci u nekoj disciplini, npr. u šahu kao Laslo Polgar sa svojim ćerkama, ali tu se dopuštenost završava. Rat im nije dostupan.

Mi zivimo u jednom prenaseljenom svijetu u kojem se vodi unutrasnji rat svih protiv svih. Da je dozvoljeno odavno bi vec nastao kanibalizam.
Tako da je bilo kakvo organizovanje u drustva veoma tesko.

Pa da, zato sam i pomenuo lonewolf opciju. Da je ovo srednji vek ili antička Grčka moglo bi da se organizuje štagod. Ali u eri ove tehnologije više ni kriminal nije moguć kao nekad, svuda su kamere i svako pada jer ako te ne snime dok pljačkaš kiosk, snimiće te u sledećoj ulici dok bežiš, ili u sledećoj...

Sto se mene tice, preko Nietzschea organizovanje bi bilo cak olaksano. Sve sto bi bilo potrebno je ne dati spoljnjem svijetu do znanja da postoji drustvo na njegovim osnovama.

Kako je to moguće u eri modernih tehnologija, interneta, tajnih službi, satelita? Svi oni kampovi za decu propadnu pre nego što su i započeti jer je danas nemoguće da se bilo šta sakrije.

Zato je Nietzsche ustvari dobro rjesenje, on smatra da je i dekadencija potrebna, jer tamo gdje cvjeta kultura drugima ocigledno pozli, pa se moraju drogirati. Vazno je da plodovi kulture ne propadnu, a mi cemo pjevati
I'm guided by the beauty of our weapons
First we take Manhattan, then we take Berlin

..a kad je zena iskrena onda je sta? Feministkinja?

Ha,... opet neke internacionalne fore i fazoni ... :D

Pa dokle bre vi bivši boljševici, a sadašnje demokrate mislite da se tako švercujete ? ... :cool:

..mada, retko su zene iskrene..kad bi bile zaista iskrene pokrili biste se usima i cutali...

Previše jeftino , čak u civilnom kretenizovanom društvu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back