Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Ovo je glupavo pitanje. Velika vecina muskaraca su jadnici koji pripadaju sistemu i bore se protiv zena. Koji vjerovatno misle da je u pitanju nov nacin samodokazivanja, igra cija pravila treba postovati da bi bio uspjesan u drustvu. Novi moral nemoralnosti. A tako i zene, i one misle da treba igrati po pravilima sistema, a radi se o cistoj samodestrukciji. To je vec opisano u aforizmu 262 S one strane dobra i zla.
Dakle, onaj ko nije jadnik odabrace nesto drugo. Izaci ce iz sistema, drustvenog uredjenja i trazice ljude za drugo drustveno uredjenje. A ti vjerovatno ne znas ni nabrojati koja uredjenja postoje.
Pa da ali to je nerealno. Zato sam te i pitao ono gore, jedini realan način suprostavljanja jer direktan fizički sukob. Ja ne mislim zaista da se može stvoriti novo državno uredjenje, Miroljub ga pogotovu neće stvoriti jer je star i duboko uvaljen u Vučićev sistem. Dakle, postoji samo individualna pobuna kao realnost. Kad bi neko i probao da stvori novo državno uredjenje danas najdalje bi otišao sa par kuća u prirodi, a čim bi u priču ušlo i neko oružje za rat bio bi uništen od strane sistema. Da nije tako odavno bi paralelni funkcionalni ratnički sistemi bili stvoreni.