MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
561461_498279256855559_544592609_n.jpg

Dzaba...

kada nema antipoda... ne mogu da se inspirisem u MS stilu
(ko sto rece Bora Corba o pesniku cvetnog maja...)

izgleda da smo pobedili... neprijatelja (ZS) nigde na vidiku ...

Pih !

(psssttt...moracemo da se pravimo malo mrtvi , da im privucemo paznju ... ;) )

1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge
A kakva bi to trebalo da bude podela? :roll:

2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
O tome mogu da maštaju samo bolesni muškarci. Inače, sam "sendvič" nema veze sa lezbijstvom. :mrgreen:

3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
Pa dobro, to umeju. :mrgreen:

4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
Koriste one ceo mozak,ali... :lol:
5) Seksizam (žena kao objekat);
Sa druge strane, žene muškarce ne vide kao seksualni objekat ...uopšte ne razmišljaju o tome. :dash:
6) Teorija o «glupim plavušama»;
To nije teorija nego žanr viceva.

7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)

"Be very careful if you make a woman cry, because God counts her tears.
The woman came out of a man's rib. Not from his feet to be walked on,
not from his head to be superior, but from the side to be equal,
under the arm to be protected, and next to the heart to be loved
".

Ja priznajem
Čak sam na FB otvorio grupu koja stalno raste,
a ima i ženskih članova.
Grupa je PMMŠS
Prava
Mala
Muška
Šovinistička
Svinja

Pa da vi u Crnoj Gori ste poznati po postovanju vasih brkatijih polovina...
Bas sam se sad setio jedne price iz Crne Gore,jel istinita ne znam,ali mnogo je dobra pa kaze:

Najobicnija Crnogorska porodica ostala bez posla,i sad imaju malo dete i zene sta ce ode i pruzi seksualne usluge nekom coveku za 100 marona,eh kad se setim Clare,i dodje kuci i muz je navata sa Clarom u novcaniku i krene da je maltretira da prizna odakle joj tih sto marona,i ona prizna sta ces jadna zena nemaju da prehrane malo dete,i muz joj kaze dobro daj mi tih sto maraka,zena mu da sto maraka i ovaj urami lepo sto marona i okaci na zid.Svako ko je ulazio sledeci put u kucu je naravno pitao,zasto si okacio sto marona i tako lepo uramio,i muz je svkaom gostu ispricao da je ova isla da se hebe za te pare...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back