MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E Goxy, ne znam
al evo nasla sam jedan prirucnik ovde "Ka rodno osviještenoj politici"
Sadrzaj:
uvod
Zenska ljudska prava: istorija zakonske regulative
Mizoginija kao jedna moguca paradigma
Seksizam i rat
Feminizam i demokratija
Rodna analiza parlamentarnih izbora 2006. u Crnoj Gori
Istarzivanja sa politicarima i politicarkama iz Crne Gore
Upitnik za politicare i politicarke

Ovu sam knjizicu otvorila samo zarad tebe :) a da procitam iz nej dalje od sadrzaja trebalo bi mi koje kilo zlata :lol:

e ovo stivo volim da citam :D

"...
Opasno je kao munja
opasno je kao metak
da u tebi vecno kunja
i muci se tvoj pocetak.
Ti si uvek krilat bio
samo si zaboravio.

Zato leti.
Sanjaj.
Trci.
Stvaraj zoru kad je vece.
Nek' od tebe zivot uci
da se peni i da tece.
Budi takvo neko cudo
sto ne ume nista malo,
pa kad krenes - kreni ludo,
ustreptalo,
radoznalo.

Ko zna sta te tamo ceka
u maglama iz daleka.

Al' ako se i pozlatis,
il' sve tesko,
gorko platis,
uvek idi samo napred.

Nemoj nikad da se vratis."
M.Antic

ps. podebljano na konto teme o placanjima :lol:

E Goxy, ne znam
al evo nasla sam jedan prirucnik ovde "Ka rodno osviještenoj politici"
Sadrzaj:
uvod
Zenska ljudska prava: istorija zakonske regulative
Mizoginija kao jedna moguca paradigma
Seksizam i rat
Feminizam i demokratija
Rodna analiza parlamentarnih izbora 2006. u Crnoj Gori
Istarzivanja sa politicarima i politicarkama iz Crne Gore
Upitnik za politicare i politicarke

Ovu sam knjizicu otvorila samo zarad tebe :) a da procitam iz nej dalje od sadrzaja trebalo bi mi koje kilo zlata :lol:
Pa vi ste tamo zaštićene ko polarni medvedi:mrgreen::heart::cmok:

.... da kada m. ode u rat i kada zatekne nezaštićenu ženu sa četvoro dece (jer njen muž ratuje protiv njega i možda pali,plačka i siluje, njegove bližnje... CCcccc... )

... ili ...

... dođe pobednik svojoj ženi sa zlatom i pljačkom i natovari je zlatom (ili platom koja se finansira danas imperijalnim pljačkaškim interesima). Ona kači kilo zlata, ne znajući koliko stotina litara krvi je proteklo ...

...a između tih događaja je živela od pomisli na kilograme zlata :think:
I tim mislima je još i decu hranila :rotf:

Dakle,

Prostitucija... poslednji ž.kompromis

:cool:

A koji je pretposlednji? Baš me zanima. ;)

Poslednja izmena:
1.)
...a između tih događaja je živela od pomisli na kilograme zlata :think:
I tim mislima je još i decu hranila :rotf:

2.)
A koji je pretposlednji? Baš me zanima. ;)

1.) ... ako je bila u prilici (kraljica) i ako treba da sacuva dinasticko potomstvo nagomilace tone zlata, taman crkle sve zene puta 4 dece u kraljevstvu.... zar ne?

2.) ? i mene ?

A kada ćete Vi malo davati odgovore same sebi, što bih ja stalno dekodirao Vaš materijal...

Sve razumete, samo sebe ne razumete ... !

:bye:

3.) Nazalost RAT je produkt muske dosade !

4.) Nikad se sa sise ne skidate, ona Vam je SV.GRAL .. Trebate nas i suvise :)

5.) Btw : hvala na pojasnjenju kojeg nisu moje oci pronasle : zasto sam povrsna? ;)

3.) Nije !

4.) Istina... ,ah da,da.... ti vaši prevrtljivi kolačići ... izazivate njima ratove, i to Vam prija, nevaljalice...

5.) ?... nisi površna, bila je jedna nesmotrena tvoja izjava, ovo je forum pa ima i nerazumevanja... nisi površna, ti si dubinska ;)... hahaha

srdačan pozdrav
Ja i Jastvo

Nazalost RAT je produkt muske dosade !
Nikad se sa sise ne skidate, ona Vam je SV.GRAL .. Trebate nas i suvise :)
Btw : hvala na pojasnjenju kojeg nisu moje oci pronasle : zasto sam povrsna? ;)
To mi je rekla i mama kad smo nešto tako pričali o tome, a i još par devojaka...Neverovatno kako imate iste stavove,iako se ne poznajete:per::)

:per:

...to mi je taktika. ... da dišeš duboko, da uzdišeš i ako može da ti nervni sistem bude tako naoštren da osetiš svakom svojom ćelijom ... (:think: svaku moju ćeliju)

;)
:super:

Ok..hajde da pričamo o taktici..:lol:

Šta je taktika?:think:

Možda sistem za preuzimanje kontrole nad "neprijateljem"...šta misliš..?:lol:

U muško-ženskom odnosu ne bi trebalo da postoji taktika već se treba
prepustiti osećanjima i emocijama..što je vama muškarcima više nego teško...:cool:

Ok..hajde da pričamo o taktici..:lol:

6.) Šta je taktika?:think:

7.) Možda sistem za preuzimanje kontrole nad "neprijateljem"...šta misliš..?:lol:

8.) U muško-ženskom odnosu ne bi trebalo da postoji taktika već se treba
prepustiti osećanjima i emocijama..što je vama muškarcima više nego teško...:cool:

6.) ... ma, da ... ,Jao, ajde, stvarno,....šta je to taktika iz uma m/ž ? i koliko se razlikuje shvatanje ?

7.) ... ne mislim da je taktika preuzimanje kontrole nad neprijateljem... zaista ne mislim !

8.) ... treba se prepustiti bajci... , pa u tome se i razlikujemo, naše bajke se razlikuju, ..., nije tačno da i mi m. nemamo bajke. Imamo ih ali, vi ste tolike lepotice, a mi smo tolike zveri, da je diskriminacija o maštanju i toleranciji različitog posmatranja bajke očigledna. Vi udarate bajkoviti standard koji mi ne podnosimo zbog prirode koju nosimo u sebi... :(...šmrccc...

(Ljubavi moja, u kakvom su stanju tvoji kolačići ? ! :mrgreen: ! ? :heart:... ;) )
:hahaha:
;)

Samo da kažem : Dobra veće..

:D..setila si me na mog prvog dečka..mešao je č i ć (ne namerno)..bio je baš sladak..hmm...
..ostavila sam ga jer je imao običaj da umesto mene naručuje piće u kafiću...:confused:
..ja taman krenem da naručim nešto a on me preduhitri pa kaže; dve cole...
..a colu nikad nisam volela...:zcepanje:
Rekla mu jednom da mi to smeta, pa mu rekla drugi put...a treći put sam ustala i otišla...:lol:

6.) ... ma, da ... ,Jao, ajde, stvarno,....šta je to taktika iz uma m/ž ? i koliko se razlikuje shvatanje ?

7.) ... ne mislim da je taktika preuzimanje kontrole nad neprijateljem... zaista ne mislim !

8.) ... treba se prepustiti bajci... , pa u tome se i razlikujemo, naše bajke se razlikuju, ..., nije tačno da i mi m. nemamo bajke. Imamo ih ali, vi ste tolike lepotice, a mi smo tolike zveri, da je diskriminacija o maštanju i toleranciji različitog posmatranja bajke očigledna. Vi udarate bajkoviti standard koji mi ne podnosimo zbog prirode koju nosimo u sebi... :(...šmrccc...

(Ljubavi moja, u kakvom su stanju tvoji kolačići ? ! :mrgreen: ! ? :heart:... ;) )
:hahaha:
;)

6)..ccc...ovo ti priznajem, definitivno se m./ ž. shvatanja razlikuju..:lol:...mi žene sve shvatamo a vi uživate dok mi shvatamo...mislim...ccc...

7)..polazimo sa tačke u kojoj recimo ti nisi šovinista..samo u tom slučaju ti ne bi taktiku bilo koje vrste doživljavao kao preuzimanje kontrole..
..medjutim, da jesi šovinista to ne bi bilo tako i taktički, utičući pritiscima na ženino mišljenje, trudio bi se da preuzmeš kontrolu nad njenim životom.
...izdao si se...:hahaha:...znala sam da nisi šovinista i da dozvoljavaš da žena bude ono što jeste a ne ono što nije...:cool:

8)..obzirom da sam ti odgovorom na tačku sedam dnevnog reda, porušila šovinističku predstavu..:mrgreen:..sad ću ti reći da nisam ni sumnjala da je najbolja
književnost ona gde je muškarac dozvolio sebi luksuz da svet pogleda i očima žene, pa to pretočio u reč ili lik...ili pak, gde je žena dozvolila sebi luksuz da shvati svet
posmatran iz muške perspektive...šmrccc..ja se još uvek branim svojim bajkovitim pogledom od onoga što znam da vi znate...:mrgreen:

(Ljubavi...kolačići su skroz cakani i bajkoviti...sve sruši, samo mi ostavi vrhić najviše kule..mnogo sam se trudila
da je napravim)..:mrgreen:

x38xv7.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back