MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogla bi malo češće da bockaš...:D
Viš kako ja..rekli mi dve laskave i ja zaćutala:mrgreen:..nemoj i tebi
to da se desi...:hahaha:

Nekad smo negde pričali i o laskanju i ne sećam se šta smo zaključili...:think:

Uuu, ja sam uvek sumnjičava kada mi muškarac uputi neku lepu reč, i odmah pomislim da je laskavac.
Ne znam šta bih zaključila o laskanju, kad ne umem ni da ga razlikujem od iskrenog komplimenta. :lol:
Ne bih zaćutala. Naprotiv.

Uuu, ja sam uvek sumnjičava kada mi muškarac uputi neku lepu reč, i odmah pomislim da je laskavac.
Ne znam šta bih zaključila o laskanju, kad ne umem ni da ga razlikujem od iskrenog komplimenta. :lol:

U prethodnom postu sam napisala da na putu emancipaciji žena najviše odmažu same žene i nesloga medju nama.

Zbog toga: nema ćutanja ;). I nema klecanja kolena zbog sentimentalnosti :lol:

Goxy, nemoj tako :D. Postoje žene koje se medjusobno poštuju, pomažu i solidarišu. Ali ima još puno onih koje su srećne zato što misle da su ostvareni san tamo nekog muškarca i to im je svo stremljenje u životu. Takve treba osvestiti ;).
Za ovo poslednje odgovornost snose feministkinje. Svojom agresivnošću i neadekvatnom artikulacijom u borbi za ženska prava rasterale su sve pametne žene i muškarce.

A, zadjevica, zavisti, podmetanja, ima i medju muškarcima, još kako :zper:

Još uvek živi moja tema.
Obuzimaju me dirljiva sećanja na njene početke. :lol:

Ovo nađoh na netu:
"Zašto je Bog prvo stvorio muškarca pa onda ženu? - Učio je na greškama!" :zper:

~~~~~

:hahaha:

:eek: (zar, bog nije savršeno Biće, zar i On greši... ) :eek:

A, kad je dorađivao m. i završio, kaže mu:
"... danas imam jednu dobru i lošu vest...
...stvorio sam ti (montirao, šta li već) polni organ - i to je dobra vest
... loša vest - nemaš dovoljno krvi da ti rade obe glave istovremeno ... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

(što jest, jest... treba priznati da ni On nije savršen)

A šta ako su muško i žensko u početku bili jedno!?
Pa rastavljeni! Pa se zato motamo po svetu tražeći drugu polovinu?

Pričali smo o tome na ovoj temi.
Ne znam zašto, ali ja, kad god pomislim na tu pričicu, uvek pred sobom imam jednu morbidnu sliku: neki hermafrodit, pa bukvalno presečen na pola, kao u "Teksaškom masakru motornom testerom". :mrgreen: Mora da je bolelo. :sad2:
I sad, kao, treba da tražimo svoju polovinu. Cvrc. A šta ako nam pasuje više različitih polovina? :zper:

Čekajte ljudi, tj.ž, tj.m.

,pa kada smo se odvajali u polove to je bilo pre milijardu i više god. Tada smo bili jednoćelijski organizmi.

Sigurno da je bolelo :dash:

Zato je sada slatko (mislim kada se spojimo) :gace: + :brus: = :zag:
(eeeEEEeee... treba nadoknaditi taj bol... :per: :zper: )
(kosmos je načinio nepravdu, ali je u balansu osećanja ostavio mogućnost nadoknade.)

:mrgreen:

...muski sovinizam priznajem samo ako je u pitanju moja zelja , da su sve zene moje i kad odem ,- da me nikad ne napusta lijepo s Njima ...ruzno i ne postoji jer se necu toga sjecati ...sovinizam posjeduju ili emituju samo nemocni i nedostojni . To kazem ne mislice kako ja posjedujem , mislim da nastojim nalaziti i zadrzavati sve dok se naoruzam nemani- napustanja !

Pričali smo o tome na ovoj temi.
Ne znam zašto, ali ja, kad god pomislim na tu pričicu, uvek pred sobom imam jednu morbidnu sliku: neki hermafrodit, pa bukvalno presečen na pola, kao u "Teksaškom masakru motornom testerom". :mrgreen: Mora da je bolelo. :sad2:
I sad, kao, treba da tražimo svoju polovinu. Cvrc. A šta ako nam pasuje više različitih polovina? :zper:

Nisam zamišljala takvo nešto, ali pročitala sam negde, možda Da Vinčijev kod, ne sećam se tačno... Ali nije mi baš potpuno jasno, ustvari uopšte mi nije jasno. U Bibliji piše da smo nastali zajedno, šesti dan, što se već na sledećoj strani pobija, pa kaže, kad je Adam zaspao, pa od rebra...
A to da nam pasuje više različitih polovina, ha, ha...pa meni su dosad samo delimično pasovali, zato sam ih i pustila, a nisam baš sigurna da su mi očekivanja realna...videćemo.
Moja mama kaže "Šta ti misliš!? Kad ga vidiš, da će gaće same da ti spadnu?"

Čekajte ljudi, tj.ž, tj.m.

,pa kada smo se odvajali u polove to je bilo pre milijardu i više god. Tada smo bili jednoćelijski organizmi.

Sigurno da je bolelo :dash:

Zato je sada slatko (mislim kada se spojimo) :gace: + :brus: = :zag:
(eeeEEEeee... treba nadoknaditi taj bol... :per: :zper: )
(kosmos je načinio nepravdu, ali je u balansu osećanja ostavio mogućnost nadoknade.)

:mrgreen:

:cmok2:
Obećavam da ću jednom pročitati celu temu pa se onda priključiti.

I ja sam sumnjičava ali volim lepu reč..:)..zašto bi neki muškarac
rekao nešto lepo jednoj ženi ako to ne misli?:p

Goxy, nemoj tako :D. Postoje žene koje se medjusobno poštuju, pomažu i solidarišu. Ali ima još puno onih koje su srećne zato što misle da su ostvareni san tamo nekog muškarca i to im je svo stremljenje u životu. Takve treba osvestiti ;).
Za ovo poslednje odgovornost snose feministkinje. Svojom agresivnošću i neadekvatnom artikulacijom u borbi za ženska prava rasterale su sve pametne žene i muškarce.

A, zadjevica, zavisti, podmetanja, ima i medju muškarcima, još kako :zper:

Da..feminizam je ekstremna varijanta i degradirao je sam sebe tim agresivnim stavom
prema muškarcima..
Isto tako i mi ovde ne uzimamo u razmatranje one teške oblike muškog šovinizma
koji se ogledaju u psihičkom i vrlo često i fizičkom nasilju prema ženama..:confused:
Mislim da sam koren takvog šovinističkog ponašanja muškarca prema ženi vuče poreklo iz, često u samoj porodici stečenog, koda ponašanja...

...postoji Covjek.
-postoji i podjela tog pojma na - Zena i Muskarac.
-postoje i vulgarizacije kao i zloupotrebacije, ali medju onima koji postavljaju sve na svoje mjesto ,- -postoji zakleta kad-tad mrzovolja medju zajednistvom odabranim.
-kunem sve one koji mogu ili koliko mogu da te razlike koje su nepregledne , nekako postuju i grade mostove novih krvotoka koje ce neke generacije ucinjeti i zalicu sto mene tada biti ,- n e c e ...

...postoji Covjek.
-postoji i podjela tog pojma na - Zena i Muskarac.
-postoje i vulgarizacije kao i zloupotrebacije, ali medju onima koji postavljaju sve na svoje mjesto ,- -postoji zakleta kad-tad mrzovolja medju zajednistvom odabranim.
-kunem sve one koji mogu ili koliko mogu da te razlike koje su nepregledne , nekako postuju i grade mostove novih krvotoka koje ce neke generacije ucinjeti i zalicu sto mene tada biti ,- n e c e ...

Žena nikad ne može da se pomiri sa tom i takvom razlikom o kojoj pričate vi muškarci i samo se u tom ne mirenju može nazreti razlika..
Prava razlika ne postoji, postoji samo neko nametnuto mišljenje da je žena alat i mašina za štancanje dece, kojoj
u zajedništvu nije potrebna ljubav, pažnja...kojoj je u zajedništvu namenjen položaj onoga ko se stalno i konstantno daje, ko je stub...
..takvu "razliku" može(mora) da prihvati, da se saživi sa tim podredjenim položajem..ali da ga preboli neće nikada..jer je nepravedan...:confused:

Žaliću i ja što me neće biti jednog dana kad sve dodje na svoje mesto..ako je
to uopšte moguće..

Žena nikad ne može da se pomiri sa tom i takvom razlikom o kojoj pričate vi muškarci i samo se u tom ne mirenju može nazreti razlika..
Prava razlika ne postoji, postoji samo neko nametnuto mišljenje da je žena alat i mašina za štancanje dece, kojoj
u zajedništvu nije potrebna ljubav, pažnja...kojoj je u zajedništvu namenjen položaj onoga ko se stalno i konstantno daje, ko je stub...
..takvu "razliku" može(mora) da prihvati, da se saživi sa tim podredjenim položajem..ali da ga preboli neće nikada..jer je nepravedan...:confused:

to uopšte moguće..

...ne mogu prihvatiti Erikov-mac meni okrenut, Barby. Ne mogu ni prihvatiti mene kao adresu na koju treba slati ijed i to s one strane koja je meni kao sveta ,- zenska strana svijeta . Htjeli ili ne Muskarac je od zemlje a Zena posredno od Zemlje i ta posrednost je ucenjela od nje da vodi racuna o oboje. Ona to i radi na najbolji nacin njoj namijenjen i povjeren. Nijesam od onih koji u Zeni vide samo zensko. Od onih sam koji zene se plase kad dodje vrijeme da su one i dalje Zene a ja kao umoran putnik pod lipom u cvatu a ne razlikuje kao da je pod bukovinom...pisao bih jos ali i ovo me sagorjelo jer osjecam da i osobe koje znaju moje misljenje kako tece i one su u naletu svakidasnjice sive, spremne osuti po-Faraonn_u kao da on nije svjestan da Zena ta koja se ne vidi nigdje osim tamo gdje treba i njeno ucesce u tvarima stvarnosti je ono sto je heraklitska vatra u svemu ...

P.S.
-ne pezim i ne branim se , ne pozivam i ne olaksavam svojim pogresno shvacenim iskazima,- ja samo uzimam za duznost svojoj dragoj Prijateljici naglasiti da znam o Zeni isto sto i zene, ne kao neki jad-voajer ili nazovi -Maco. neki poznavalac Nekog ko je po meni toliko visi od mene da mi je i cast o tome pisati i biti sretan ako sam ista rekao ....

-moje duzno izvinjenje za opsirnost i istovremeno mogucnost zalutalosti u senzibilnom prilazu ovoj Temi koja je za mene uvijek ,- nesretna !

-iskreno , tvoj Prijatelj,
Faraonn

Poslednja izmena:

to uopšte moguće..

Kako te nije sramota wishe da lazhesh toliko !:evil:
Ili lazhesh ili su u welikom tripu :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back