MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahah..ne da se taj tako lako..:mrgreen:

Ostasmo mi bez te tako važne lekcije..:D..draga moja Nansy..eee...devojčice neće imati gde da nauče i čuju nešto pametno..

Ipak, ima nešto, o čemu valja razmisliti, u ovim njegovim rečima:

"...jer svi smo samo blede senke istinske nespoznatljive apsolutne volje,

dok princip odredjuje karakter,
,a karakter odredjuje sudbinu,"

Ne bih se složila samo u smislu da smo mi samo blede senke..ne, mi smo jasan odraz, ogledalo te istinske nespoznatljive apsolutne volje..
Btw..A znamo da sama volja, tek univerzalnom gravitacijskom upravom nad svim stvarnostima duha iz ogledala postaje apsolutna i konačna...
..to je što se ove teme tiče..

S druge strane, istina je da naši principi odredjuju naš karakter..naravno da jedan od najvećih ženskih principa, majčinstvo, odredjuje
i usmerava ženski karakter ali se problem javlja kada ti sudbina dodeli nekog ko to ič ne razume pa te taj neko još i zeza i podaništava i itd..:mrgreen:

Nemam vremena, inače ovaj smer rasprave zaslužuje elaboraciju...:lol:

S druge strane, istina je da naši principi odredjuju naš karakter..naravno da jedan od najvećih ženskih principa, majčinstvo, odredjuje
i usmerava ženski karakter ali se problem javlja kada ti sudbina dodeli nekog ko to ič ne razume pa te taj neko još i zeza i podaništava i itd..

Mejvis Klajn kaže da naše nesvesno u samo 10 minuta prepozna partnera koji ima osobine dominantnog roditelja. Ako je princip da je majka u većini slučajeva dominantan roditelj kod muške dece, postavlja se pitanje njihove zrelosti i sposobnosti odlučivanja i upravljanja. Ko su najbolje sekretarice? one koje znaju da sačuvaju svog nadredjenog, da mu ugode, da budu bedem izmedju tražitelja 8molilaca) i njega (njegove visosti). Vozači takodje.
E, sad, od psihologije mogu otići u socioliogiju pa sve do politike ....

Ali, sve to, možda, nije izvorno :mrgreen:

Barbi, spremaš li kupaći kosti i papuče :heart:

Mejvis Klajn kaže da naše nesvesno u samo 10 minuta prepozna partnera koji ima osobine dominantnog roditelja. Ako je princip da je majka u većini slučajeva dominantan roditelj kod muške dece, postavlja se pitanje njihove zrelosti i sposobnosti odlučivanja i upravljanja. Ko su najbolje sekretarice? one koje znaju da sačuvaju svog nadredjenog, da mu ugode, da budu bedem izmedju tražitelja 8molilaca) i njega (njegove visosti). Vozači takodje.
E, sad, od psihologije mogu otići u socioliogiju pa sve do politike ....

Ali, sve to, možda, nije izvorno :mrgreen:

Barbi, spremaš li kupaći kosti i papuče :heart:

Sve spremno, samo da krenemo..:D
:zag:

Ja ne znam da ugadjam Nancy..:(..ja patološki volim da ugadjaju meni..:mrgreen:

Retko kad naidjem na tri osobe koje su mi drage u isto vreme.
Pozz za Mystica :gace:
A Nancy i Barbiki :cmok::cmok::heart::heart:

E, pa gde si ti..:D

:zag:

Muški šovinista na delu :lol:
thing.14041776.l.jpg

Reče Mystic .... muški umovi i žensko telo u istoj ravni :eek:

Ali, evo čekam da nam nabroji ove izvorne, drevne ženske vrline, pa ću posle da ga mučim :manikir:

Ja, gde? Kakva je to sad vulgarizovana, insinuanizovana, fantazmagoricna tvrdnja.
Ti i Ja moramo ozbiljno da popricamo. Jel znas?

---
A, pa ne ... a, ne, bre, nisam ja veverica...

nego, pero u ruke, potrosi litar mastila, 3 risa artije, pa umrljaj prste i slomi 13 pera, napuni 17 korpi papira zvrljotina i skrabotina, ne budi vetrenjasta i ne upinji se da licis na musko, vec konsoliduj svoje Z kvalitete, jer

... zeno, moja draga, ljubavi jedina,.... imam samo tebe, ...takvu kakva jesi ...

;)

Poslednja izmena:
Ja, gde? Kakva je to sad vulgarizovana, insinuanizovana, fantazmagoricna tvrdnja.
Ti i Ja moramo ozbiljno da popricamo. Jel znas?

---
A, pa ne ... a, ne, bre, nisam ja veverica...

nego, pero u ruke, potrosi litar mastila, 3 risa artije, pa umrljaj prste i slomi 13 pera, napuni 17 korpi papira zvrljotina i skrabotina, ne budi vetrenjasta i ne upinji se da licis na musko, vec konsoliduj svoje Z kvalitete, jer

... zeno, moja draga, ljubavi jedina,.... imam samo tebe, ...takvu kakva jesi ...

;)

Pa, dodjosmo i do projekcija (mada je sve vreme ima, ali je sad ogoljena). Slutila sam ja ovu primitivnu formu muškog šovinizma umotanu u šarene papire, no, ostavih da se sam razmota.
Tipičan primer muškog šoviniste - on bi ženu, ali ne zna kakvu. Te iskonske vrline žene, na sve naše vapaje, nije nabrojao. A, nije, zato što ne zna šta bi sa ženom.
U ovom primeru vidim sve odlike muškog šovinizma - ženo, ja te se plašim!

Pa, dodjosmo i do projekcija (mada je sve vreme ima, ali je sad ogoljena). Slutila sam ja ovu primitivnu formu muškog šovinizma umotanu u šarene papire, no, ostavih da se sam razmota.
Tipičan primer muškog šoviniste - on bi ženu, ali ne zna kakvu. Te iskonske vrline žene, na sve naše vapaje, nije nabrojao. A, nije, zato što ne zna šta bi sa ženom.
U ovom primeru vidim sve odlike muškog šovinizma - ženo, ja te se plašim![/QU

A, pa, jok, ne... ne...

čuj sad Ž.sve razume oko sebe , ali sebe nikad.
(sve i nikada je figurativno - prevedeno najcesce - tj.princip)

Uuu... Ee... Ja ne znam sta bi sa njom....cccc...ccc

Sa takvom Ž. se stvara kraljevstvo....
Ceo svet moze biti tvoj (zajedno sa njom)

kralj kraljuje
kraljica vlada.

;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back