Muskarci u Americi vs Balkanci

Amerika je mnogo ispred Evrope, al tebi se u Evropi ostvario san zivota na zapadu pa je uzdizes
Ne mogu da "pljujem" tamo gde 'leba jedem!Ne bih mogla živeti ni na jednom drugom kontinentu, osim u Evropi.Za mene je jedino Evropa pojam civilizacije u pravom smislu, sve drugo nije...koliko god bogati i veliki bili!Lepo je svuda otići i videti,ali ne i "pustiti korenje"!Balkanski mentalitet jeste specifičan.Slični su nam možda samo Ukrajinci, jednim delom Italijani i Španci.Ostali, "nema veze".

Poslednja izmena:
Ne, samo nemam običaj da se cerim svakome bez razloga. Ima dana kad bih mogao reč da ne progovorim, ima i kad sam pričljiv. Ima ljudi koje obožavam, ima i onih koje ne podnosim. I to je, po mom mišljenju, mnogo prirodnije nego truditi se da budeš dobar sa svima, da se svima dopadneš i da se stalno smeješ. Ti koji se stalno smeju i vesele takođe imaju svoju drugu stranu, samo je vešto kriju.
[/QUOT

pa
Amerika je mnogo ispred Evrope, al tebi se u Evropi ostvario san zivota na zapadu pa je uzdizes
Ja kada sam krenula u Ameriku, ljudi, dok sam bila u avionu, meni je to djelovalo kao ostvarenje svih snova. Ja cak nisam vjerovala da idem dok ne krocim na tlo Amerike u Nju Jork, i onda samo sok za sokom. Ne znas dok ne odes i ne vidis. Isto kao kad si dijete, samo da ti je covece da porastes da budes odrasla osoba, pa onda tek kad porastes vidis kakve te muke snadju. Moje ikreno misljenje je da su ljudi ovdje potpuno izgubili sebe, izgubili su prirodnu hranu i upali u sistem kao roboti. Banka ti sve da kucu, kola, kredit. I onda te zapregne kao konja da radis do kraja svog zivota. Isto tako ce ti se dogoditi i ako ne uzmes kredite. Da bi ima svoju kucu moras da radis 24 sata svaki dan da zivota nemas dok ne zaradis za najjeftiniju kucu 300 000. I kad je kupis imas poreze i sto cuda da placas. A treba ti godina i godina da radis za te pare. Ako slomis ruku pozdravi se, troskovi bolnice ce biti toliko ogromni da ce ti uzeti kucu jer ne mozes da platis. E ako imas svoj biznis onda je malo drugacije ali i dalje si pacov koji trci u krug i radi dok ne padne sa nogu. ala sam se sada odaljila od tebe.

Ja kada sam krenula u Ameriku, ljudi, dok sam bila u avionu, meni je to djelovalo kao ostvarenje svih snova. Ja cak nisam vjerovala da idem dok ne krocim na tlo Amerike u Nju Jork, i onda samo sok za sokom. Ne znas dok ne odes i ne vidis. Isto kao kad si dijete, samo da ti je covece da porastes da budes odrasla osoba, pa onda tek kad porastes vidis kakve te muke snadju. Moje ikreno misljenje je da su ljudi ovdje potpuno izgubili sebe, izgubili su prirodnu hranu i upali u sistem kao roboti. Banka ti sve da kucu, kola, kredit. I onda te zapregne kao konja da radis do kraja svog zivota. Isto tako ce ti se dogoditi i ako ne uzmes kredite. Da bi ima svoju kucu moras da radis 24 sata svaki dan da zivota nemas dok ne zaradis za najjeftiniju kucu 300 000. I kad je kupis imas poreze i sto cuda da placas. A treba ti godina i godina da radis za te pare. Ako slomis ruku pozdravi se, troskovi bolnice ce biti toliko ogromni da ce ti uzeti kucu jer ne mozes da platis. E ako imas svoj biznis onda je malo drugacije ali i dalje si pacov koji trci u krug i radi dok ne padne sa nogu. ala sam se sada odaljila od tebe.
Zdrastvo katastrofa, dobar dan $250,da izvadis krv 150 $, pa onda ti ne daju rezultate nego moras kod njih da dodjes da ti ih procitaju 250$ i na kraju kazu ne znamo sta je. . . hahah
Skolstvo katastrofa, 50 000 godina na fakultet. Pa ti ako ces da imas dvoje djece ti glave ne smijes dizati, ti moras da radis za ucu 300 000, pa onda 150 000 da mu platis skolu, znaci pacov radis citav zivot. Hrana katastrofa zato i svi pomrijese od raka daleko bilo. Organska paprika jedan komad 3$ pogledas svaka ista, identicna.I ti bas pare kao da kupis povrce da se zdravo hranis a bog te pita sta ti to jedes.

Ne mogu da "pljujem" tamo gde 'leba jedem!Ne bih mogla živeti ni na jednom drugom kontinentu, osim u Evropi.Za mene je jedino Evropa pojam civilizacije u pravom smislu, sve drugo nije...koliko god bogati i veliki bili!Lepo je svuda otići i videti,ali ne i "pustiti korenje"!
U Ameriku nema zdravog povrca, mesa, mlijeka..eto to je nesto osnovno. Hrana, svi moramo jesti. Jedes otrov, trujes sebe. Svaka paprika ista , identicna kao da si je nactrao. To nije ispred Evrope nego iza Evrope. Cilj im je da nikako ne budes samostalan nego da zavisis od drzave. Ako se market zatvori, ti neces imati sta da jedes. Kada je covid poceo, to su se tukli u market amerikanci da kupe hranu, panika ih uhvatila.Dok moj ujak koji ima kuci krave i vrt i sir i mlijeko i meso nije ni gledao vijesti, nego sjedio na svjez vazduh i pio izvorsku vodu u lad.

Ti si kao žensko?

Izvini ako grešim u proceni, ali ovo je skup klasičnih predrasuda u oba pravca kako lokalni dilber od dvadesetak leta zamišlja "čemeriku" i kako zamišlja onu Srbiju "sa plakata" koje kako neke kvazi patriote zamišljaju kakva bi trebalo da bude, uglavnom nepostojeću u reali. Veze sa mozgom nema.

Niti to liči na one amere koje sam upoznao i video,a to su ljudi daleko više opsednuti kulturom tela i uopšte spoljašnjom prezentacijom i brendovima nego bilo ko iz Evrope ,potpuni hipsteraj, a to što vole gandžu je univerzalno valjda i generacijski, ti kanda nisi prošla nbg blokovima ili novosadskim naseljima zadnjih 30+ godina kada misliš da je ovde drugačije.

Ja znam da to nije white trash ili gheto crnci koje teško da ću sresti na nekim destinacijama gde sam ove upoznao i da ima gomila raspada sa 130+kg i nikakvom higijenoma da se između nalazi bezbroj nijansi običnih ljudi sa isto toliko mentaliteta i običaja i zato mi ni na kraj pameti da sudim kompletnoj naciji na osnovu ljudi koje sam upoznao a koji su toliko mali procenat.

Niti opet što ti pišeš kao afirmativno za lokalnu mušku populaciju liči na Srbe i balkance uopšte sem možda iz pežorativnih viceva i nekih baš hard-core provincija. 90% srpskih devojaka upravo zamera srpskim muškarcima ono što ti kao hvališ, a to ponašanje je opet potpuno stereotipno i realno taman koliko i "odrpani balkanci" što ova iz opet šatro ispovesti generalizuje. Sve u svemu dvostruka gomila sranja u obe "ispovesti"

@tema

ova iz prve ispovesti je ipak pogodila jednu stvar koju su mi mnoge potvrdile a to je da su uglavnom momci opušteniji i u životu i u m-ž odnosima i totalno lišeni kompleksa od kojih ovaj i mnogi drugi siromašni prostori pucaju,sa daleko normalnijim pogledima na sve aspekte života, što je razumljivo s obzirom šta nas je sve strefilo zadnjih decenija i kako opstajemo, pa zato i generalno bolje prolaze sa našim ženama.

off: Idi otvori ovo i na pdf žene daleko će biti zanimljivija gledišta rekao bih.
To nisu predrasude, to su iskustva. Ja sam svoje misljenje iznjela na osnovu cinjenica a ne pretpostavki.
Ne generalizujem opet ponavljam ali moras da znas da treba pogledati, otvoriti oci, zapaziti, jer ja ne zelim sjutra da moje dijete odraste bez oca jer ce Amerikanac samo da okrene dupe jer oleeeeeeeee jedan je zivot, idem sa nekom mladom zenom da uzivam. Nego sam pazljiva jer zelim da otac mog djeteta bude posten, uljudan covjek, koji zna sta je porodica, a ne koji je odrastao u generacijama razvedenoj porodici, i polubraca i polusestre i ne poznaje svoju bracu i sestre a ne sta drugo. zdravo je generalizovati kada imas mjere. Spasice te mnogih muka u buducnosti. Ima finih momaka amerikanaca ali sustina je da se vaspitavaju na takav nacin. Ima i losih momaka balkanaca ali nase majke vaspitavaju na drugi nacin. Pa ti poslije kad porastes ti budi i govono i sta god hoces, ali bitno je da je nas mentalitet takav da je porodica sveta. Da se tvoja majka ne psuje, da se tvoja sestra ne psuje. To se ne radi.Ti kad vidis komsinicu u zgradi da iskrivljene kicme nosi pune kese , ti ces joj pomoci, pa sve i da si najveci ulicar. Imamo to usadjeno.

To nisu predrasude, to su iskustva. Ja sam svoje misljenje iznjela na osnovu cinjenica a ne pretpostavki.
Ne generalizujem opet ponavljam ali moras da znas da treba pogledati, otvoriti oci, zapaziti, jer ja ne zelim sjutra da moje dijete odraste bez oca jer ce Amerikanac samo da okrene dupe jer oleeeeeeeee jedan je zivot, idem sa nekom mladom zenom da uzivam. Nego sam pazljiva jer zelim da otac mog djeteta bude posten, uljudan covjek, koji zna sta je porodica, a ne koji je odrastao u generacijama razvedenoj porodici, i polubraca i polusestre i ne poznaje svoju bracu i sestre a ne sta drugo. zdravo je generalizovati kada imas mjere. Spasice te mnogih muka u buducnosti. Ima finih momaka amerikanaca ali sustina je da se vaspitavaju na takav nacin. Ima i losih momaka balkanaca ali nase majke vaspitavaju na drugi nacin. Pa ti poslije kad porastes ti budi i govono i sta god hoces, ali bitno je da je nas mentalitet takav da je porodica sveta. Da se tvoja majka ne psuje, da se tvoja sestra ne psuje. To se ne radi.Ti kad vidis komsinicu staru u zgradi da iskrivljene kicme nosi pune kese , ti ces joj pomoci, pa sve i da si najveci ulicar. Imamo to usadjeno.
Pa evo ja sam zena, nisam cudoviste. Ja kazem, svi muskarci kojima sam bila okruzena za 22 godine zivota na Balkanu , nikad nikad nisam vidjela svojim ocima ni 5% sta sam vidjela ovdje.

Ali opet zavisi sta trazis, ja necu muza koji je kao prirucnik za televizor, eto na to meni lici taj Kanadjanin, ali opet nikad nisam upoznala nikoga iz Kanade tako da nemam stvarno sta da kazem o tome. Ali ja od kada sam dosla ovdje meni jednostavno toliko smeta ponasanje muske populacije do te mjere da se ja vama ovdje zalim na ovaj forum eto bukvalno. Jadam se, jer je to ovamo normalno. Normalno je da frljacis casu u sred sanka djevojci jer je samo tamne koze. Normalno je da ljudi okojo govore uuuuuuuuuu, iz istog razloga, i normalno je da niko ne odreaguje. E nije da **** majku.
Nas momak to ne bi uradio djevojci, sve i da uradi neko bi ga spucao sakom..ali toliko se odvartno ponasaju i ne odgovaraju za posledice. Eeeee da mi je samo jedan drug iz srednje skole ili fakulteta ovdje. I onda vidim post od ove djevojke kako cu balkanci nagrdni, ovaj pere sudove.
Kaaakve crne sudove. Vidjeces kad budete nosili nesto u market pa kad te pusti da furis. Kad ce on sudove i ti ces da fizikalises. Ako su sudovi za zene na balkan, a fizicki poslovi za muskarce, e ako ces obrnuto onda ces dobiti, ali neces imati vise osjecaja da je pored tebe muskarac ili neko pored koga nekad mozes da budes slaba, da te zastiti, nego ste sada ravnopravni. Reci ce ti kad imate problem, ti si u depresiji idi kod psihologa, ti me unistavas, razvodim se poz.

Nemoj pogresno da me shvatis, moja porodica nikad nije u meni zasijala ni malo mrznje ni prema kojoj naciji. Jedina je podjela dobar i los covjek , to je to. Pomozi, prastaj, ne gubi sebe i ako su bitange oko tebe, cini dobro. Ali kad ti tako odgojen vidis jednog majmuna da misli da moze da radi sta hoce, jer ako ga udaris odmah ides u zatvor i on nema straha jednostavno. Sloboda govora.

I meni deluje da je autor muskarac, ali ako je stvarno zena svaka cast
Posto smo mi takvi zbog siromastva sta je onda za zenama sa ovih prostora jel one nisu zivele u istom tom siromastvu i jel one nisu onda sa istim tim posledicama? Logicnije bi bilo da ako si odrastao u siromasnijoj drzavi imas manja ocekivanja, al ne... I onda naravno da imaju oni bolju prodju jer mogu da im obezbede kule i gradove koje one ocekuju u drzavi gde je prosecna plata 300e
Citaj samo ove forumasice sto se po difoltu primaju na strance samo zato sto nisu odavde a ne zna ni ko je ni sta je, samo je bitno da je sa zapada
Sponzoruse mogu biti i momci i djevojke, i kao takvi kakvi su i zbog osobina koje ih odlikuju to ih cini CIME? Parazitoom, i poznato je da paraziti parazitiraju na tudjoj grbaci. Tvoje je da li ces da izlazis sa parazitom ili neces. Sa druge strane imas momke i djevojke koji se nude da budu domacini parazitu .
Ja evo ne bih sa parazitom izlazila jer je parazit parazit. Isto tako ne bih izlazila sa onim ko ima namjeru da bude domacin parazitu.

Zna se sta su i od kakvog su kvaliteta. Ako imas djevojku koja ti potrci za bogatim, tebi je ona ucinila ogromnu uslugu sto ti se sklonila sa zivota. Kao krpelj kog skines kad ti sisa krv..

Kad niko ne bi odustao od standarda koje ima za momka ili djevojku, ne bi se poganluk mjesaao sa dobrim.

Drugarica mi zivi u Dalasu, i ima dosta evropljana zato je i tako. Ali amerikanci iz Teksasa vise podsjecaju na kauboje po mentalitetu
Američki jug je poznat po konzervativnom odgoju dece, kulturnom ponašanju, kavaljerstvu i poštenju. Naravno, ima raznih, od dece prebogatih roditelja do dece pijandura i propalica. No, gledajmo prosek.

Ne mogu da "pljujem" tamo gde 'leba jedem!Ne bih mogla živeti ni na jednom drugom kontinentu, osim u Evropi.Za mene je jedino Evropa pojam civilizacije u pravom smislu, sve drugo nije...koliko god bogati i veliki bili!Lepo je svuda otići i videti,ali ne i "pustiti korenje"!Balkanski mentalitet jeste specifičan.Slični su nam možda samo Ukrajinci, jednim delom Italijani i Španci.Ostali, "nema veze".
Ma to su price, mi sa Italijanima nemamo veze a ni sa Spancima oni su mnogo slicniji ovima ostalima jer je 90% Evrope na isti fazon
Pojasni mi molim te ovaj boldovani deo posto mi ta recenica smrdi na nesto odvratno

Ma to su price, mi sa Italijanima nemamo veze a ni sa Spancima oni su mnogo slicniji ovima ostalima jer je 90% Evrope na isti fazon
Pojasni mi molim te ovaj boldovani deo posto mi ta recenica smrdi na nesto odvratno
Na šta ti smrdi? Ja sam Evropljanka. Ne bih ni volela, niti želela da se prilagođavam drugim kulturama i mentalitetima.Zato i ne bih živela na drugim kontinentima. Ako si pomislio da sam rasista, prevario si se! Poštujem sve kulture,vere i nacije!Više na to gledam kao na specifičnosti i različitosti podneblja, jer u tome i jeste lepota ove planete.Svuda se živi i život se manje-više svuda svodi na isto.U Evropi nemam taj osećaj da sam na drugoj planeti.Osećam se kao svoj na svome, manje-više.Španci i Italijani su generalno familijarni, zato sam napisala da su nama slični.Iako "knjiški" ne pripadamo istoj grupi naroda.

Na šta ti smrdi? Ja sam Evropljanka. Ne bih ni volela, niti želela da se prilagođavam drugim kulturama i mentalitetima.Zato i ne bih živela na drugim kontinentima. Ako si pomislio da sam rasista, prevario si se! Poštujem sve kulture,vere i nacije!Više na to gledam kao na specifičnosti i različitosti podneblja, jer u tome i jeste lepota ove planete.Svuda se živi i život se manje-više svuda svodi na isto.U Evropi nemam taj osećaj da sam na drugoj planeti.Osećam se kao svoj na svome, manje-više.Španci i Italijani su generalno familijarni, zato sam napisala da su nama slični.
Jel ces objasniti ili ne?

zasto je to bitno sad uopste? Koje je tvoje misljenje o momcima sa Balkana i momcima iz Amerike?
Bitno je ako pocinjes recenicu sa The babe,znaci da si ili predugo tamo,ili da si otisla skoro,pa kao vecina gastarbajtera posle 6 meseci pitaju:Kako se ovo kaze kod vas?
Moje misljenje o Balkancima kao pojavi je lose.Balkanac kao izraz je ustaljen za kompleksase, bahate i cesto nasilne,proste, zaostale ljude kojima je cackalica po ceo dan izmedju zuba, kojima je zena ukras i u isto vreme teret, kojima je sin- dete a cerka neka je ziva i zdrava,ali je cerka...To je Balkanac.Cisto da ti objasnim,posto si verovatno zaboravila boraveci po Amerikama...

Inace,moje misljenje je da se muskarci kako koja generacija sve manje to sto bi trebali da budu.Ili su feminizirani, vise podsecaju na zene nego na muskarce,ili su potpuno nesposobni za komunikaciju sa zenama.Ti si mozda upoznala desetak izuzetaka,ali je stanje takvo kakvo je.I svuda je tako,i na istoku i na zapadu,ne samo kod nas,pricam ti ono sto sam sam zakljucio.
A cisto ne mogu da poverujem da si u Americi sretala iskljucivo takve tipove koje opisujes, zato sto je to jednostavno zabluda.Kako rece kolega, kod njih je izgled postao izuzetno bitna stavka u zivotu,pogotovo kod mladih.Svuda ima izuzetaka,ali ovo sta ti pises je prosto nemoguce.
(Dobar drugar i bivsi kolega mi zivi u New York-u vec 4 godine,i proputovao je skoro celu zapadnu obalu,Sad napada istocnu, a cilj mu je da obidje i Kanadu.I utisci a i fotografije su mu dijametralno razlicite od tvojih reci).

Bitno je ako pocinjes recenicu sa The babe,znaci da si ili predugo tamo,ili da si otisla skoro,pa kao vecina gastarbajtera posle 6 meseci pitaju:Kako se ovo kaze kod vas?
Moje misljenje o Balkancima kao pojavi je lose.Balkanac kao izraz je ustaljen za kompleksase, bahate i cesto nasilne,proste, zaostale ljude kojima je cackalica po ceo dan izmedju zuba, kojima je zena ukras i u isto vreme teret, kojima je sin- dete a cerka neka je ziva i zdrava,ali je cerka...To je Balkanac.Cisto da ti objasnim,posto si verovatno zaboravila boraveci po Amerikama...

Inace,moje misljenje je da se muskarci kako koja generacija sve manje to sto bi trebali da budu.Ili su feminizirani, vise podsecaju na zene nego na muskarce,ili su potpuno nesposobni za komunikaciju sa zenama.Ti si mozda upoznala desetak izuzetaka,ali je stanje takvo kakvo je.I svuda je tako,i na istoku i na zapadu,ne samo kod nas,pricam ti ono sto sam sam zakljucio.
A cisto ne mogu da poverujem da si u Americi sretala iskljucivo takve tipove koje opisujes, zato sto je to jednostavno zabluda.Kako rece kolega, kod njih je izgled postao izuzetno bitna stavka u zivotu,pogotovo kod mladih.Svuda ima izuzetaka,ali ovo sta ti pises je prosto nemoguce.
(Dobar drugar i bivsi kolega mi zivi u New York-u vec 4 godine,i proputovao je skoro celu zapadnu obalu,Sad napada istocnu, a cilj mu je da obidje i Kanadu.I utisci a i fotografije su mu dijametralno razlicite od tvojih reci).
Nisam namjerno napisala the babe. Telefon mi sam ubacuje rijeci, kasno sam vidjela kad je vec poslato. Mislim i totalno je ne pismeno to da napisem. Naravno mozda sam malo pretjerala i napisala sve pod utiskom, ali stvarno mi nedostaju nasi momci. Mada opet treba imati u vidu da je tesko zivjeti ovdje sa nasim uvjerenjima i biti okruzen ljudima koji imaju druga uvjerenja. I vjerovatno ima tu i nostalgije. Ako se ne promjenis ovdje i uklopis se nekako u okolinu, jako tesko bude. i treba ti neko ko te razumije, a ne neko kome si cudan. Ne podrzavam nasilje kao nasilje, mozda to neko moze izvuci iz moje objave, ali bilo bi lijepo da neko ima samo strah da moze imati posledica za to sto govori.

Sad sam ja napisala sve negativno. Ovdje je prelijepa priroda, pjesacim stalno po raznim planinama i uzivam u prirodi...samo mi hvali nase celjade

Inace i ti si Balkanac. Da li to znaci da imas lose misljenje o sebi ili si ti izuzetak?

Back