asatana
Primećen član
- Poruka
- 650
Pa dobro, samo pitam. Nema glupih pitanja, samo odgovora.Pa izuzetak Boze svasta to se podrazumeva
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa dobro, samo pitam. Nema glupih pitanja, samo odgovora.Pa izuzetak Boze svasta to se podrazumeva
Nemoj me cerati da ti ih slikavam.HAHHAHAH Dosta hipika okolo. Nisu svi svi svi amerikanci tranjavi. Uopste te ljude i ne interesuje kako se oblace. Ima i ljudi koji rade i u kompanije u odjelima. Pa kolika je amerika, ne mogu svi biti tranjavi. Ali jednostavno je to moj prvi utisak sta sam vidjela za ove tri godine. Pa amerika ima 50 drzava. I razliciti su od drzave do drzave. To je kao da kazem evropljani momci su svi dobri. Kako da kazem kad nisam bila ni zivjela niti u Njemacku, niti Italiju ni Rusiju, ni Francusku..ali to utisaka sto sam sakupila za ove tri godine je tako, naravno to je nesto sto mi je smetalo...jer nisam navikla na to. Ko zna ocu li se navici ikadBitno je ako pocinjes recenicu sa The babe,znaci da si ili predugo tamo,ili da si otisla skoro,pa kao vecina gastarbajtera posle 6 meseci pitaju:Kako se ovo kaze kod vas?
Moje misljenje o Balkancima kao pojavi je lose.Balkanac kao izraz je ustaljen za kompleksase, bahate i cesto nasilne,proste, zaostale ljude kojima je cackalica po ceo dan izmedju zuba, kojima je zena ukras i u isto vreme teret, kojima je sin- dete a cerka neka je ziva i zdrava,ali je cerka...To je Balkanac.Cisto da ti objasnim,posto si verovatno zaboravila boraveci po Amerikama...
Inace,moje misljenje je da se muskarci kako koja generacija sve manje to sto bi trebali da budu.Ili su feminizirani, vise podsecaju na zene nego na muskarce,ili su potpuno nesposobni za komunikaciju sa zenama.Ti si mozda upoznala desetak izuzetaka,ali je stanje takvo kakvo je.I svuda je tako,i na istoku i na zapadu,ne samo kod nas,pricam ti ono sto sam sam zakljucio.
A cisto ne mogu da poverujem da si u Americi sretala iskljucivo takve tipove koje opisujes, zato sto je to jednostavno zabluda.Kako rece kolega, kod njih je izgled postao izuzetno bitna stavka u zivotu,pogotovo kod mladih.Svuda ima izuzetaka,ali ovo sta ti pises je prosto nemoguce.
(Dobar drugar i bivsi kolega mi zivi u New York-u vec 4 godine,i proputovao je skoro celu zapadnu obalu,Sad napada istocnu, a cilj mu je da obidje i Kanadu.I utisci a i fotografije su mu dijametralno razlicite od tvojih reci).
The babe, sigurno me sad tu napadas, zbog komentara koji sam dala na drugu temu.Bitno je ako pocinjes recenicu sa The babe,znaci da si ili predugo tamo,ili da si otisla skoro,pa kao vecina gastarbajtera posle 6 meseci pitaju:Kako se ovo kaze kod vas?
Moje misljenje o Balkancima kao pojavi je lose.Balkanac kao izraz je ustaljen za kompleksase, bahate i cesto nasilne,proste, zaostale ljude kojima je cackalica po ceo dan izmedju zuba, kojima je zena ukras i u isto vreme teret, kojima je sin- dete a cerka neka je ziva i zdrava,ali je cerka...To je Balkanac.Cisto da ti objasnim,posto si verovatno zaboravila boraveci po Amerikama...
Inace,moje misljenje je da se muskarci kako koja generacija sve manje to sto bi trebali da budu.Ili su feminizirani, vise podsecaju na zene nego na muskarce,ili su potpuno nesposobni za komunikaciju sa zenama.Ti si mozda upoznala desetak izuzetaka,ali je stanje takvo kakvo je.I svuda je tako,i na istoku i na zapadu,ne samo kod nas,pricam ti ono sto sam sam zakljucio.
A cisto ne mogu da poverujem da si u Americi sretala iskljucivo takve tipove koje opisujes, zato sto je to jednostavno zabluda.Kako rece kolega, kod njih je izgled postao izuzetno bitna stavka u zivotu,pogotovo kod mladih.Svuda ima izuzetaka,ali ovo sta ti pises je prosto nemoguce.
(Dobar drugar i bivsi kolega mi zivi u New York-u vec 4 godine,i proputovao je skoro celu zapadnu obalu,Sad napada istocnu, a cilj mu je da obidje i Kanadu.I utisci a i fotografije su mu dijametralno razlicite od tvojih reci).
Slazem se za ovim zadnjim parafrafom donekle. Mozes li da opises sebe , kakav si ti, da bolje razumijem neke stvari, naravno ne moras ako ne zelis, ali bi mi pomoglo da donesem zakljucke..Prethodno si opisao balkance, voljela bih da opises sebe..Bitno je ako pocinjes recenicu sa The babe,znaci da si ili predugo tamo,ili da si otisla skoro,pa kao vecina gastarbajtera posle 6 meseci pitaju:Kako se ovo kaze kod vas?
I nemoj mi reci da sam za 22 godine upoznala 10 momaka sa balkanaBitno je ako pocinjes recenicu sa The babe,znaci da si ili predugo tamo,ili da si otisla skoro,pa kao vecina gastarbajtera posle 6 meseci pitaju:Kako se ovo kaze kod vas?
Nije loš...imaš i fotke, gde kače fotografije. "Snežni" čovek!The babe, sigurno me sad tu napadas, zbog komentara koji sam dala na drugu temu.
Slazem se za ovim zadnjim parafrafom donekle. Mozes li da opises sebe , kakav si ti, da bolje razumijem neke stvari, naravno ne moras ako ne zelis, ali bi mi pomoglo da donesem zakljucke..Prethodno si opisao balkance, voljela bih da opises sebe..
Nije loš...imaš i fotke, gde kače fotografije. "Snežni" čovek!
[/QUOTE
Hahahha ma daaj. Ozbiljno pitam. Ja sam uvijek otvorena da saslusam ko zna mozda i promjenim misljenje ali treba mi materijal
Ovde su svi uglavnom poreklom sa Balkana.Pa covjek kaze da su Balkanci ovakvi i onakvi. Ako je on porijeklom sa Balkana on moze biti uzorak, pa da ispitamo detaljnije
Pa nisu Marsovci duso
E da moras da zapamtis da te on samo jednom citira u jednoj temiThe babe, sigurno me sad tu napadas, zbog komentara koji sam dala na drugu temu.
Slazem se za ovim zadnjim parafrafom donekle. Mozes li da opises sebe , kakav si ti, da bolje razumijem neke stvari, naravno ne moras ako ne zelis, ali bi mi pomoglo da donesem zakljucke..Prethodno si opisao balkance, voljela bih da opises sebe..
Je l? To nisam znao....znaci hoces dorucak, ali ne mozes da odlucis sta ces. Pritisnes dugme, zeleno valjda, i izadjes sonda premeri ti vitalne funkcije da se uveri da si covek i da se radi o hrani, a ne o motornom ulju. Onda premeri stanje organizma i odluci. Danas jedes za dorucak tri jaja na oko bez soli, samo sa origanom. Leb tostira i stavi na salvetu.Amerika poprilično deluje kao da si "na drugoj planeti"!Drugi svet totalno...i u odnosu na celu Evropu, da ne poredimo samo sa Balkanom.Uputstva ne moraš ni čitati, sve je toliko prosto, da prostije ne može biti.
Imaju i kućne robote.Je l? To nisam znao....znaci hoces dorucak, ali ne mozes da odlucis sta ces. Pritisnes dugme, zeleno valjda, i izadjes sonda premeri ti vitalne funkcije da se uveri da si covek i da se radi o hrani, a ne o motornom ulju. Onda premeri stanje organizma i odluci. Danas jedes za dorucak tri jaja na oko bez soli, samo sa origanom. Leb tostira i stavi na salvetu.
Znaci napredak jos nije stigao na balkan, ovde moras sam da odlucujes sta masina da ti spremi i da znas koje dugmice koliko puta da pritiskas, a za goste iz amerike angazuju se mladi nauceni prasici, domacin ih samo hrane, a prasici pritiskaju dugmice za neodlucne americke goste.
Ne mogu da "pljujem" tamo gde 'leba jedem!Ne bih mogla živeti ni na jednom drugom kontinentu, osim u Evropi.Za mene je jedino Evropa pojam civilizacije u pravom smislu, sve drugo nije...koliko god bogati i veliki bili!Lepo je svuda otići i videti,ali ne i "pustiti korenje"!Balkanski mentalitet jeste specifičan.Slični su nam možda samo Ukrajinci, jednim delom Italijani i Španci.Ostali, "nema veze".
[/QUOTE
Meni se cini i Grci da su nam slicni.
Imam drugaricu koja zivi u Americi,i ona ovako nesto slicno kaze o svemu.I rasisti su, mogu se oni smeskati citav dugi dan, reko bi covjek ovo bi mi bubreg dalo, ali kad se nesto posvadjas sa njima vidis sta zapravo misle o tebi. Obicno pokazu oblike rasizma. Dok nekog ne nacepis ne mozes saznati tako neke dublje istine.
Naravno ne svi, ali je prisutno.
Podrzavam 100%. I to je gola istina sto je Vasa prijateljica rekla. Pa zamisli to, pa da dodjem za Bozic kuci sa muzem, moja baka bi plakala da zna da Sam gladna. Ugrejala bi I vunene carape da obujemo da se zgrijemo.Imam drugaricu koja zivi u Americi,i ona ovako nesto slicno kaze o svemu.
Jesu rasisti,ali prikriveni.Osmijeh i ljubaznost se svugdje podrazumijevaju,ali nisu iskreni...Ako vidis nekog da je lijepo obucen,uglavnom je iz Evrope.
A Evropa im je pojam za sve.Ko dolazi iz Evrope,pa cak i mi ...za njih je visa klasa.
Sasvim normalni su brakovi,razvodi,moja,tvoja,nasa djeca...Ne potresaju se oko bliznjih i familije,veliki egoisti.Takodje,novac je sve i gleda se svaki dolar.
Pricala mi je scenu kad je njena prijateljica otisla sa muzem kod njegovih roditelja za Bozic.Inace,idu tamo jednom godisnje.I kad su dosli,umorni od puta i gladni,njegova majka je rekla da odu do prodavnice i sebi kupe nesto,ako su gladni.
Zamislite nase roditelje u takvoj situaciji.
Nema druzenja po kucama,niti na poslu,niti zblizavanja i price o privatnom zivotu.O kolegama ne znas nista.Isto tako moras paziti na svaku rijec...ako nekom na poslu kazes "Lijepo ti stoji ta majica" moze da te optuzi za seksualno uznemiravanje.Zdravstvo je katastrofa,ako se razbolis,a nemas to neko osiguranje,gotov si.
Radi se mnogo...Ljudi su uglavnom debeli i oblace se nakaradno...npr.u pidzami idu u prodavnicu....i tako.A po njenim rijecima su teske skrtice i proracunati u musko_zenskim odnosima.
Eto,to je iz druge ruke utisak.