To za dug život je zbog egzaltacije Sunca u tom znaku. Vitalnost.
Ali su previše hitri i prenagljeni pa nastradaju.
Ja imam te nestrpljivosti, i osma u Ovnu, a vladar u Škorpiji u trećoj... Iako mi kažu da sam žilava i vitalna (i stvarno imam dobro zdravlje), nekako očekujem neku saobraćajku.
Pa da, zato što se najpre gleda karta bez znakova, samo natal sa rasporedom planeta.
To je ono što je tvoje lično, posle samo te kuće i planete obojiš znacima (mislim nije baš tako jednostavno ali)...
Tako da Svi koji su dupli znaci tj. koji imaju isti Sunčev znak i Asc, imaju ili Sunce u prvoj, ili u dvanaestoj.
A ako je kao kod mene, baš na Asc, onda se uzima da je to položaj Sunca u prvoj, a to je Ovan. Znači egzaltirano Sunce analogija.
S druge strane, meni to Sunce vlada dvanaestom, što je simbolika Riba, pa mi je vladar dvanaeste na Asc, što je donelo pitanja dvaneste serije na glavni dnevni red.
Uz to mi je Mesec pun u Ribama (to je najsjajniji Mesec, kada je pun, znači deluje da sija jače od SUnca). I imam istaknut Neptun, stacionaran na dnu karte.
Takođe, vladar Asc, Merkur mi je u Vagi, a Venera otišla u Lav u dvanaestu i ima egzaktan trigon sa onim Neptunom. I zatim dispozitor te Venere, ono SUnce otišlo na Asc.
Takođe je Mesec u Ribama podržan vodenim Marsom, sa kojim je u trigonu.
Imam naglašene padajuće kuće, pa delujem tako promenljivo, riblje.
Kod mene je najnaglašenija serija 12 - Ribe, pa serija 7 - Vaga, pa serija osam - Škorpija.
Oftopikujem, ali kontam da ćeš sam o svojoj karti shvatiti razne stvari ako ti opišem svoju.