muskarci skorpije

• Začetnik teme Začetnik teme girl 111q11
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aaa, nisam ovo videla... Da, da to je ta priča koju sam ja tamo pričala...

Jeste, moja prijateljica Sunce u Vagi, i Mars u Vagi... Haos... Znači stalno mi priča o nekim svojim podvizima nad nekima, tj. pobedama, a bila je još jedna devojka koju sam po netu čitala (tj. skrolovala), kojoj je svaki drugi post o tome kako je ona nekome "pokazala"... :rotf:

Mislim, ok, ja saslušam, jer generalno sa Vagama imam dobar odnos, razumem ih, ali smaraju sa tim. :rotf: Moj Mars u Škorpiji turpija nokte dok ih sluša...

Inače, da, vučeš na Ribu, naravno, kad ti je Neptun u prvoj, i Jupi na Asc (msm, iako ja nisam baš naklonjena TA).

Tanatos baš vuče na Škorpiju, mislim, tu zajedljivost škorpijsku bih prepoznala na kilometar.

:hahaha:

Čini mi se da je Tanatosu Merkur u Škorpiji. Tako da definitvno ostavlja takav utisak.

Sad sam se setio, pa da jbt, ja imam i Mesec u 12., odmah pored Jupitera, dakle još bliže ascedentu.
Sve što je moglo da me ublaži me ublažilo. :lol:

Pa da, sav si mi riblji... Pa to je riblji Mesec... U 12. riblja kuća... Taj Jupi ti daje tu vedrinu, i Merkur u Vagi na MC-u fin odnos sa javnišću.. To te malo otvara, ali ipak si riblje distanciran i strelčevski dalek. Vuku te daljine... Ja nisam odavde... :cool:

A i jeste, Mesec daje oble crte lica (kao kod Asc Rak)... I lepo lice, omiljeno u narodu (Mesec), i kod žena... I još ona Venera (beše nešto dobro postavljena ili sam pobrkala) i Merkur u Vagi na MC...

Poslednja izmena:
Tanatos baš vuče na Škorpiju, mislim, tu zajedljivost škorpijsku bih prepoznala na kilometar.

Čini mi se da je Tanatosu Merkur u Škorpiji. Tako da definitvno ostavlja takav utisak.
oGKzw.gif

Pa da, sav si mi riblji... Pa to je riblji Mesec... U 12. riblja kuća... Taj Jupi ti daje tu vedrinu, i Merkur u Vagi na MC-u fin odnos sa javnišću.. To te malo otvara, ali ipak si riblje distanciran i strelčevski dalek. Vuku te daljine... Ja nisam odavde... :cool:

A i jeste, Mesec daje oble crte lica (kao kod Asc Rak)... I lepo lice, omiljeno u narodu (Mesec), i kod žena... I još ona Venera (beše nešto dobro postavljena ili sam pobrkala) i Merkur u Vagi na MC...

A imam sigurno taj vajb, a i uvek su mi bile interesantne osobe sa jakom Ribom u natalnoj.
Jedno vreme mi se jako često događalo da vidim neke glumce, voditelje na tv-u i da pomislim da su Ribe, osetio bih to. Odem na wiki,kad ono stvarno.

Ja sam ti kao balon što je prikačen kanapom za zemlju, ljudima uglavnom ne smeta, ali on se nalazi negde daleko, u oblacima. :mrgreen:

Nemam neke oble crte lica, e sad, da li je lepo, to je na onima koji me znaju da odgovore. :mrgreen:

Što se Venere tiče, u Škorpiji je, 11. kuća, konjukcija Pluton, sekstili Neptun i Uran iz prve, trigon Saturn iz treće.
Kakva je tvoja Venera? :)

Obožavam da gledam njegove filmove. Stvarno je faca.

@ Meduse :

Lust nam je po izgledu tipičan Ovan, veruj mi. ;)

Sem što ima nestašan pogled na Blizanca, mada su i Ovnovi nevaljali. :mrgreen:

Ja sam Asc Devica, ali Sunce na Asc je ovnovski položaj Sunca, i imam upravo to, naglašen profil, i izraženo čelo (čelo je Ovan).

Ovnovski izgled je i taj da osobe često vole da nose neki modni detalj ili nešto tome slično na glavi (glava je Ovan), i ja upravo obožavam kape i uvek imam zanimljive kape. Često i naočare. I tu se uklapam.

Bivši koji je imao Veneru u Ovnu je bio opsednut mojim profilom, i primetila sam da takve žene voli (nekako prodorne).

Asc je telo, prva kuća je o glavi i licu generalno. I cela serija jedan.

Deveta recimo govori o butinama, kukovima, nogama u globalu, dok su stopala dvanaesta serija, jedanaesta serija su listovi.

Ovnovske karakteristike su i crvena kosa, što jeste boja koja mi dobro stoji, i često se farbam u tu boju, i kada se ofarbam u nju nekako se osećam kao svoj na svome.

Crna je Pluton, ili Saturn meni pre, Mars je crveno, ne crno... Mada ovo je tačno što ovde piše, da je naglašen kontrast (Mars je generalno kontrast, opredeljenje, crno ili belo). Intenzitet. Pa s te strane i može da bude neka intenzivna crnoća šta znam.

Ovan ima istaknuti taj čeoni deo, kao kad pogledaš životinju Ovna, on ima te kosti gde su obrve nama baš naglašene (msm odatle mu idu rogovi).

Evo ovde slikovito i tekstić:

http://astrologyclub.org/aries-physical-appearance/

aries.gif

Aries is muscular and energetic. Shoulders are broad and hips are narrow. Medium height is typical, although there are some short wiry and muscular types.

Aries Physical AppearanceAries rules the top of the head and eyes. Therefore, the hair and eyes are noticeable in some way. Intense color contrast is typical. Wiry and curly very blond, very red, or very black hair seems typical. The head may rise up at the crown. A distinctly balding sign. Very shiny black or ice blue eyes, full of zest and spark. The nose is prominent in two styles: sharp and aquiline (like and eagle) or sharp and upturned with the nostrils showing from the front. Often, the mouth is sharply drawn and compressed. This is one of the longest lived signs, provided premature death by war or accident does not occur.

The Aries type projects dynamic force and pizzazz. Remember: you need not be an Aries to be an “Aries type”. Only one of every three or four people truly fits their Sun Sign physical profile to perfection. An Aries appearance can also be produced by a prominent Moon or Ascendant in Aries. A prominent Mars near the Ascendant can also demonstrate the martial “Aries look” and temperament.

165118_1595860932745_1122601842_31450527_8332066_n.jpg

Aries Rising: Physically the Aries is often medium height or even stocky and has quite an athletic build. They are much more graceful than they look. Their body is typically lean with a long or thin face and neck. They will usually have a ruddy complexion

Vidiš piše i ovde rising sign... Zato što se za izgled kreće od Asc.

Uklapam se generalno u ovaj opis, imam dug vrat, i jesam sportski tip čoveka. Devica Asc je naravno tu dala udeo, pa nisam baš tako robusna. A konačni dispozitor vladara Asc mi je u Lavu, Venera, pa se pored crvene farbam i u plavu i imam baš tako često razjarenu kosu kao Lav.

Poslednja izmena:
Msm koliko sam skontala simpatišeš je, pa to je logično s obzirom da si Strelac. Strelac i Blizanci su idealna privlačnost.

166223_1595861292754_1122601842_31450531_1561455_n.jpg

Gemini Rising: Physically Geminis are tall and slender. They tend to be slightly pale and have a lot of nervous energy. They have fast and active body movements such as; walking fast, talking fast and eating fast. They have long arms, fingers and thin features.

Evo recimo, kod Blizanaca, ili ljudi sa naglašenom trećom, primetna je gestikulacija rukama, ili pipkanje rukama često.

Ja recimo imam naglašenu treću, i imam duge ruke. :mrgreen:

Blizancima vlada Merkur, pa su kod tog Asc crte lica nekako sitne. I često kao i ostali intelektualni (ili vazdušni) tipovi (Vodolija, Devica, Vaga), mogu da nose naočare za vid, ili nešto zbog čega deluju kao intelektualci...

Ja sam Asc Devica, ali Sunce na Asc je ovnovski položaj Sunca, i imam upravo to, naglašen profil, i izraženo čelo (čelo je Ovan).

Ovnovski izgled je i taj da osobe često vole da nose neki modni detalj ili nešto tome slično na glavi (glava je Ovan), i ja upravo obožavam kape i uvek imam zanimljive kape. Često i naočare. I tu se uklapam.

Bivši koji je imao Veneru u Ovnu je bio opsednut mojim profilom, i primetila sam da takve žene voli (nekako prodorne).

Asc je telo, prva kuća je o glavi i licu generalno. I cela serija jedan.

Deveta recimo govori o butinama, kukovima, nogama u globalu, dok su stopala dvanaesta serija, jedanaesta serija su listovi.

Ovnovske karakteristike su i crvena kosa, što jeste boja koja mi dobro stoji, i često se farbam u tu boju, i kada se ofarbam u nju nekako se osećam kao svoj na svome.

Crna je Pluton, ili Saturn meni pre, Mars je crveno, ne crno... Mada ovo je tačno što ovde piše, da je naglašen kontrast (Mars je generalno kontrast, opredeljenje, crno ili belo). Intenzitet. Pa s te strane i može da bude neka intenzivna crnoća šta znam.

Ovan ima istaknuti taj čeoni deo, kao kad pogledaš životinju Ovna, on ima te kosti gde su obrve nama baš naglašene (msm odatle mu idu rogovi).

Evo ovde slikovito i tekstić:

http://astrologyclub.org/aries-physical-appearance/

Pogledajte prilog 466793

Aries is muscular and energetic. Shoulders are broad and hips are narrow. Medium height is typical, although there are some short wiry and muscular types.

Aries Physical AppearanceAries rules the top of the head and eyes. Therefore, the hair and eyes are noticeable in some way. Intense color contrast is typical. Wiry and curly very blond, very red, or very black hair seems typical. The head may rise up at the crown. A distinctly balding sign. Very shiny black or ice blue eyes, full of zest and spark. The nose is prominent in two styles: sharp and aquiline (like and eagle) or sharp and upturned with the nostrils showing from the front. Often, the mouth is sharply drawn and compressed. This is one of the longest lived signs, provided premature death by war or accident does not occur.

The Aries type projects dynamic force and pizzazz. Remember: you need not be an Aries to be an “Aries type”. Only one of every three or four people truly fits their Sun Sign physical profile to perfection. An Aries appearance can also be produced by a prominent Moon or Ascendant in Aries. A prominent Mars near the Ascendant can also demonstrate the martial “Aries look” and temperament.

Pogledajte prilog 466792

Aries Rising: Physically the Aries is often medium height or even stocky and has quite an athletic build. They are much more graceful than they look. Their body is typically lean with a long or thin face and neck. They will usually have a ruddy complexion

Vidiš piše i ovde rising sign... Zato što se za izgled kreće od Asc.

Uklapam se generalno u ovaj opis, imam dug vrat, i jesam sportski tip čoveka. Devica Asc je naravno tu dala udeo, pa nisam baš tako robusna. A konačni dispozitor vladara Asc mi je u Lavu, Venera, pa se pored crvene farbam i u plavu i imam baš tako često razjarenu kosu kao Lav.

Msm koliko sam skontala simpatišeš je, pa to je logično s obzirom da si Strelac. Strelac i Blizanci su idealna privlačnost.

Pogledajte prilog 466794

Gemini Rising: Physically Geminis are tall and slender. They tend to be slightly pale and have a lot of nervous energy. They have fast and active body movements such as; walking fast, talking fast and eating fast. They have long arms, fingers and thin features.

Evo recimo, kod Blizanaca, ili ljudi sa naglašenom trećom, primetna je gestikulacija rukama, ili pipkanje rukama često.

Ja recimo imam naglašenu treću, i imam duge ruke. :mrgreen:

Blizancima vlada Merkur, pa su kod tog Asc crte lica nekako sitne. I često kao i ostali intelektualni (ili vazdušni) tipovi (Vodolija, Devica, Vaga), mogu da nose naočare za vid, ili nešto zbog čega deluju kao intelektualci...

Za crvenu kosu sam iz nekog razloga primetio da baš puno devojaka koje znam, a imaju crvenu kosu, da su u rođene u nekom od vatrenih znakova, a u podznaku Vage.
Znam dve Ovčice koje su u podznaku Vage, i imaju crvenu kosu.

Pa da, to je taj kolerični tip, takve crte lica.
U suštini kod tebe su se, iako si dupla Devica, baš ispoljila dva znaka koja su Devici sušte suprotnosti, Ribe i Ovan. Zanimljivo.

A i interesantno mi je ovo da najduže žive. Kolerici se najviše nerviraju, ali baš zbog toga i najviše prazne emocije, pa ne znam šta da mislim.

Najbolje bi bilo da Lust okači sliku, pa da utvrdimo na koji znak najviše liči. :mrgreen:

Ne znam kako izgleda, govorila sam o njenom vajbu (meni vuče na vazduh, malo Vodolija, malo Blizanci (mada srela sam je tri puta)). Ja recimo delujem svima kao Ribe, ponašam se tako nekako, i delujem po kretanju (čak i oni koji me vide misle da sam Vaga ili Ribe), ali to je zbog kretanja i ponašanja, ovako ogoljeno me opisuje Asc i ovo sve...

To za dug život je zbog egzaltacije Sunca u tom znaku. Vitalnost.
Ali su previše hitri i prenagljeni pa nastradaju.
Ja imam te nestrpljivosti, i osma u Ovnu, a vladar u Škorpiji u trećoj... Iako mi kažu da sam žilava i vitalna (i stvarno imam dobro zdravlje), nekako očekujem neku saobraćajku. :rotf:

Pa da, zato što se najpre gleda karta bez znakova, samo natal sa rasporedom planeta.
To je ono što je tvoje lično, posle samo te kuće i planete obojiš znacima (mislim nije baš tako jednostavno ali)...

Tako da Svi koji su dupli znaci tj. koji imaju isti Sunčev znak i Asc, imaju ili Sunce u prvoj, ili u dvanaestoj.

A ako je kao kod mene, baš na Asc, onda se uzima da je to položaj Sunca u prvoj, a to je Ovan. Znači egzaltirano Sunce analogija.

S druge strane, meni to Sunce vlada dvanaestom, što je simbolika Riba, pa mi je vladar dvanaeste na Asc, što je donelo pitanja dvaneste serije na glavni dnevni red.
Uz to mi je Mesec pun u Ribama (to je najsjajniji Mesec, kada je pun, znači deluje da sija jače od SUnca). I imam istaknut Neptun, stacionaran na dnu karte.

Takođe, vladar Asc, Merkur mi je u Vagi, a Venera otišla u Lav u dvanaestu i ima egzaktan trigon sa onim Neptunom. I zatim dispozitor te Venere, ono SUnce otišlo na Asc.

Takođe je Mesec u Ribama podržan vodenim Marsom, sa kojim je u trigonu.

Imam naglašene padajuće kuće, pa delujem tako promenljivo, riblje.

Kod mene je najnaglašenija serija 12 - Ribe, pa serija 7 - Vaga, pa serija osam - Škorpija.

Oftopikujem, ali kontam da ćeš sam o svojoj karti shvatiti razne stvari ako ti opišem svoju.

Da, pa to sam i ja osetio kad sam prvi put pročitao neki tvoj post.
Još Meduza. :)

E, Meduza je zbog Device, i zbog toga što sam se ložila i ložim na muškarce tipa Algol... Pa sam tada pre par godina čitala o tome... I ispostavilo se da Meduza ima veze sa znakom Devica... Pa sam je prisvojila... A i ova dva druga znaka su u priči. A on je bio Ribe/Škorpija, sa naglašenim aspektom sa Algolom. :mrgreen:

Medusa was Virgo, turned into Scorpio, and raped / seduced by Pisces (Neptune).

Evo, ako stigneš, pročitaj ovaj tekst, odličan je... U njemu je opisano to sve...

http://blog.virgovault.com/2012/10/...-psychological-drives-heterosexual-men-algol/

To za dug život je zbog egzaltacije Sunca u tom znaku. Vitalnost.
Ali su previše hitri i prenagljeni pa nastradaju.
Ja imam te nestrpljivosti, i osma u Ovnu, a vladar u Škorpiji u trećoj... Iako mi kažu da sam žilava i vitalna (i stvarno imam dobro zdravlje), nekako očekujem neku saobraćajku. :rotf:

Pa da, zato što se najpre gleda karta bez znakova, samo natal sa rasporedom planeta.
To je ono što je tvoje lično, posle samo te kuće i planete obojiš znacima (mislim nije baš tako jednostavno ali)...

Tako da Svi koji su dupli znaci tj. koji imaju isti Sunčev znak i Asc, imaju ili Sunce u prvoj, ili u dvanaestoj.

A ako je kao kod mene, baš na Asc, onda se uzima da je to položaj Sunca u prvoj, a to je Ovan. Znači egzaltirano Sunce analogija.

S druge strane, meni to Sunce vlada dvanaestom, što je simbolika Riba, pa mi je vladar dvanaeste na Asc, što je donelo pitanja dvaneste serije na glavni dnevni red.
Uz to mi je Mesec pun u Ribama (to je najsjajniji Mesec, kada je pun, znači deluje da sija jače od SUnca). I imam istaknut Neptun, stacionaran na dnu karte.

Takođe, vladar Asc, Merkur mi je u Vagi, a Venera otišla u Lav u dvanaestu i ima egzaktan trigon sa onim Neptunom. I zatim dispozitor te Venere, ono SUnce otišlo na Asc.

Takođe je Mesec u Ribama podržan vodenim Marsom, sa kojim je u trigonu.

Imam naglašene padajuće kuće, pa delujem tako promenljivo, riblje.

Kod mene je najnaglašenija serija 12 - Ribe, pa serija 7 - Vaga, pa serija osam - Škorpija.

Oftopikujem, ali kontam da ćeš sam o svojoj karti shvatiti razne stvari ako ti opišem svoju.

E, Meduza je zbog Device, i zbog toga što sam se ložila i ložim na muškarce tipa Algol... Pa sam tada pre par godina čitala o tome... I ispostavilo se da Meduza ima veze sa znakom Devica... Pa sam je prisvojila... A i ova dva druga znaka su u priči. A on je bio Ribe/Škorpija, sa naglašenim aspektom sa Algolom. :mrgreen:

Medusa was Virgo, turned into Scorpio, and raped / seduced by Pisces (Neptune).

Evo, ako stigneš, pročitaj ovaj tekst, odličan je... U njemu je opisano to sve...

http://blog.virgovault.com/2012/10/...-psychological-drives-heterosexual-men-algol/

Da, vidiš, to za Ovna mi nije palo na pamet. Samim tim, i Lavovi bi trebalo dugo da žive.
A najkraće Vage i Vodolije. Toliko o tome što sam pročitao da su prema psihologiji najuravnoteženiji sangvinici. Džaba im. :mrgreen:

Generalno kad pročitam, tvoja natalna mi je baš interesantna, egzotična. Sunce u prvoj, a jaka 12., Mars u Škorpiji, a Merkur u Vagi...
Zvuči jako lepo. Sad, ne znam kako je u praksi. :mrgreen:

Pogledaću šta je kod mene najizraženije što se kuća tiče, zaboravio sam, videću na Astro dienst.
Znam da mi je najizraženija kao i tebi 12., ne sećam se ostalog.

A od znakova Ribe, Strelac, Jarac, tek onda Škorpija.

Nema veze što oftopikuješ, ja volim da znam što više, i pogledaću članak koji si postavila. A i uporediću sa svojim natalom.

Na kojim sajtovima najviše čitaš astrološke tekstove?

I ovo za Devicu mi je interesantno. :)

Mi smo miks svega, samo što onako na prvi pogled upada u oči ono najnaglašenije.

Recimo, ja sam toliko u životu obraćala pažnju na Sunce u Jarcu, da sam počela, pogotovo žene, da prepoznajem. Uglavnom su mi lepe, imaju lepe crte lica (Jarac vlada kostima). Osim ako ih nešto nije shebalo. Mislim meni su lepe, jer mi je Jarac peta.

Tako da utiče naravno SUnce i to mnogo, samo nije sve to tako jednostavno. Ima nekih sajtova gde se daju slike poznatih, i kombinacija, recimo za isti Asc, nekoliko položaja Sunca i Meseca, pa tačno stekneš osećaj koliko se samo jednim aspektom sve menja. Jbg, kompleksni smo... Priroda našeg univerzuma je na principu Neptuna, pa je normalno što nam je sve to komplikovano i nedokučivo totalno.

Mi smo miks svega, samo što onako na prvi pogled upada u oči ono najnaglašenije.

Recimo, ja sam toliko u životu obraćala pažnju na Sunce u Jarcu, da sam počela, pogotovo žene, da prepoznajem. Uglavnom su mi lepe, imaju lepe crte lica (Jarac vlada kostima). Osim ako ih nešto nije shebalo. Mislim meni su lepe, jer mi je Jarac peta.

Tako da utiče naravno SUnce i to mnogo, samo nije sve to tako jednostavno. Ima nekih sajtova gde se daju slike poznatih, i kombinacija, recimo za isti Asc, nekoliko položaja Sunca i Meseca, pa tačno stekneš osećaj koliko se samo jednim aspektom sve menja. Jbg, kompleksni smo... Priroda našeg univerzuma je na principu Neptuna, pa je normalno što nam je sve to komplikovano i nedokučivo totalno.

Ja sam sa Jarčevima u ne baš sjajnim odnosima. Iako mi je Sunce u 10., i veći deo asc, i 2 u Jarcu.
Mada razumem zašto ti se sviđaju.
Meni je peta u Biku, mada mi one nisu bile nikad nešto interesantne, zanimljivo.

Da, natalna je dovoljno komplikovana da može adekvatno da prikaže našu ličnost, samo nam treba dovoljno znanja da to učinimo. A i da smo dovoljno svesni sebe, zreli ljudi.
I kao što ne postoje dva ista čoveka jer se i slični razlikuju po najmanjoj sitnici, tako nas svaka sitnica u natalu određuje.

Jao ja sam ti Jupiter u trećoj ja nema šta ne čitam i gledam...

Iskreno, u poslednje vreme najviše volim da slušam na YT. Imam taj nervozni Mars u trećoj... ADHD... Pa mi lakše nego da čitam, i uglavnom ni za to nemam nerava, nego pustim na 1.5 ili 2.

A ranije, recimo analiziram svoj neki aspekt, i onda sve šta mogu o tome da nađem, pa naravno naletim na svašta.

I domaće i strane sajtove.

Pokazaću ti moju kartu... Pa, polarizovana sam, jbg, sudbina Vage... Sve mi je nekako ekstremno bilo u životu, a ja sam uvek pokušavala da zadržim fasadu fine i osmeh... Mislim...

Nemam neki poseban sajt, ali imam neke omiljene YT astrologe, neke od njih sam već i kačila. Volim predavanja Džefrija Vulfa Grina (Strelac/Škorpija sa stelijumom u Škorpiji na Asc (i Jupi mu je tu), i Mesec u Ribama.

Recimo volim Kapiela Radža, preko njega sam dosta naučila... Ono išla redom... Gde mi je šta u kojoj kući... On ima dosta klipova...

Ne znam da li ima tema, ali evo recimo ti imaš Mesec u 12. Dakle ovu astrologicu aobožavam... Ona je Vaga, podznak Škorpija sa Venerom i Marsom u Devici koliko se sećam, a Mesec ne sećam se, samo znam da ima Saturn u Škorpiji u prvoj.

Uglavnom Kapiela uzmeš i kucaš, 1st lord in the 1st house (to je tvoj slučaj, jer je tebi Jupi vladar prve i u prvoj je)... Recimo... Treba samo da znaš da povežeš arhetipe i da znaš šta slušaš za šta.

Ako je recimo neka kuća pola u jednom pola u drugom, odslušaš za oba, pa vidiš kako i šta se kod tebe u karti događa.

Auuu... Ima i sajtova, ali ja to nekako slučajno naletim, ima par koje sam zapamtila, pokazaću ti, samo mislim da ti je sad i ovo što sam većeras ispisala i previše. Ahahah!

Poslednja izmena:
Jao ja sam ti Jupiter u trećoj ja nema šta ne čitam i gledam...

Iskreno, u poslednje vreme najviše volim da slušam na YT. Imam taj nervozni Mars u trećoj... ADHD... Pa mi lakše nego da čitam, i uglavnom ni za to nemam nerava, nego pustim na 1.5 ili 2.

A ranije, recimo analiziram svoj neki aspekt, i onda sve šta mogu o tome da nađem, pa naravno naletim na svašta.

I domaće i strane sajtove.

Pokazaću ti moju kartu... Pa, polarizovana sam, jbg, sudbina Vage... Sve mi je nekako ekstremno bilo u životu, a ja sam uvek pokušavala da zadržim fasadu fine i osmeh... Mislim...

Nemam neki poseban sajt, ali imam neke omiljene YT astrologe, neke od njih sam već i kačila. Volim predavanja Džefrija Vulfa Grina (Strelac/Škorpija sa stelijumom u Škorpiji na Asc (i Jupi mu je tu), i Mesec u Ribama.

Recimo volim Kapiela Radža, preko njega sam dosta naučila... Ono išla redom... Gde mi je šta u kojoj kući... On ima dosta klipova...

Ne znam da li ima tema, ali evo recimo ti imaš Mesec u 12. Dakle ovu astrologicu aobožavam... Ona je Vaga, podznak Škorpija sa Venerom i Marsom u Devici koliko se sećam, a Mesec ne sećam se, samo znam da ima Saturn u Škorpiji u prvoj.

Uglavnom Kapiela uzmeš i kucaš, 1st lord in the 1st house (to je tvoj slučaj, jer je tebi Jupi vladar prve i u prvoj je)... Recimo... Treba samo da znaš da povežeš arhetipe i da znaš šta slušaš za šta.

Ako je recimo neka kuća pola u jednom pola u drugom, odslušaš za oba, pa vidiš kako i šta se kod tebe u karti događa.

Auuu... Ima i sajtova, ali ja to nekako slučajno naletim, ima par koje sam zapamtila, pokazaću ti, samo mislim da ti je sad i ovo što sam većeras ispisala i previše. Ahahah!

E hvala ti, ne mogu da ti dam reputaciju, istrošio sam. :)

Gledao sam Kapiela baš dosta, ne znam za njega šta je. On mi je baš bio super.

Ove ostale ću pratiti više. Sećam se Lade zbog njene priče o Mars konjukcija Pluton, i sećam se i ove Vage zbog priče o muškarcima Škorpijama.

Ovan je car. :hahaha:

Samo, meni je Jupiter u 12., ne u prvoj. Jupiter je 15. stepen Strelca, asc je 20 stepen.

Javi mi slobodno ako se setiš i nekog sajta. :)

E, pa zbog uticaja na Asc mislim da se po TA to već gleda kao Jupi u prvoj, jer je i Vladar prve i Asc. Asc nije isto što prva kuća. Asc je samo ta jedna tačka. (Deset stepeni je otprilike granica, orbis uticaja aspekata.)

Ali ipak ti on vlada delom dvanaeste, pa isto kao meni, vladar dvanaeste na Asc... Otud nam toliko ribljeg...

Jeste on sebe zove Arhangel Uriel jer mu je Mesec na stepenu Antaresa, fiksne zvezde koja je srce Škorpije (da Škorpije ne Strelca), i povezuje se sa tim Arhanđelom. Pa on sebe smatra Urielovim glasnikom. :cool::mrgreen:

E setih se jednog... Upravo...

Ti si znači treća dekada Strelca (trećom dekadom pored Jupija vlada treći vatreni vladar od Strelca (znači treći vatreni od Strelca je Lav- znači Sunce), a po kaldejskoj podeli tom dekadom vlada Saturn:

http://darkstarastrology.com/sagittarius-decan-3/

Te dekade i vladare možeš na astro. com da uključiš, i onda vidiš svaka planeta i kuća u koju dekadu upada i ko vlada tom dekadom.

Kapiel je prema tropskoj Škorpija (koliko se sećam)... Mislim da ima Mars u petoj, a ostalo sam zaboravila... Mislim da ima na netu njegova karrta bez Asc... Pa ako povežeš Mars u petoj, onda možeš skontati Asc. (Ali to je on rekao, pa znači peta kuća po vedskoj.)

Evo sad se sećam nekih stvari:
Mesec u Blizancima, Sunce konjukcija Uran u Škorpiji (to je egzaltirani Uran - Uran je astrologija). Moguće da je podznak Ribe, koliko se sećam. Merkur i Venera u Strelcu.

Poslednja izmena:
Što se Venere tiče, u Škorpiji je, 11. kuća, konjukcija Pluton, sekstili Neptun i Uran iz prve, trigon Saturn iz treće.
Kakva je tvoja Venera? :)

Ovo nisam videla juče.

U otalnom smo offu... ALi ja slabo znam teme ovde, i ne znam kako da sad odem na drugu temu, akd je diskusija počela ovde.

E, da... Kažeš da ti je u 11. a koliko se sećam, tvoj Pluton je na vrhu dvanaeste. Pa ako su u konjukciji, onda ti je i Venera na vrhu dvanaeste...

To bi dalo opet riblju priču, i objasnilo zašto te privlači riblji vajb.

Venera ti je u konjukciji sa vladarem dvanaeste (Plutonom), pa je to još više razlog.

Uh, baš ti je strastvena i emotivna Venera. A voliš i čudne stvari, sve što je nekonvencionalno. Preko neta, na daljinu, sa drugaricama, ili pak drugarima...

Trigon sa Saturnom, to je lepo, daje trajnost, kad se zaljubiš, to dugo traje, ili imaš neke ljubavi stare koje dugo traju, i takođe može biti ono, da voliš da postoji neka društvena prepreka, da li je godište ili poreklo, religija koješta. Uglavnom neke nepremostive razlike... Prepreke.

Moja je u Lavu u 12. najaspektovanija planeta u karti. Dispozitor mi je Merkura, koji vlada Asc.
Venera u Lavu je srce na dlanu... To je neko ko je real life Džeri Megvajer... Ko voli popularne, ali ostaje iza kulisa. Uglavnom ta Venera govori o srčanosti, o tome da neko nema straha da pokaže osećanja, i to radi dosta teatralno, ali intimno (u 12.). I na stepenu Ovna je (opet Ovan), pa sam nagla, i uz kvadrat sa Uranom, dešavaju se ljubavi na prvi pogled... Preko neta sa nekim čudnim tipovima itd. I ima egz trigon sa Neptunom, što daje neki zanos. Ima sekstil sa Plutonom i Saturnom, to je slično kao ovo tvoje, samo je tvoje malo jači aspekt, nego ovaj.
Venera u Lavu ume da se zaigra (Lav je igra), i ona ubedi sebe da je zaljubljena, uđe u ulogu, i onda se zaigra, i zavrti i sebe i tog nekog (pogotovo to rade ljudi sa Suncem na Asc, Lav je gluma, pa Sunce, kao vladar Lava, daje da te osobe, umeju i sebe i okolinu da ubede u neku svoju umišljenu ulogu i priču :cool::zcepanje:)...
Pošto je u dvanaestoj, taj deo znaš... Analogno veneri u Ribama, smao malo tužnije. Tj. žrtvovanje...
Pošto Venera vlada novcem, a ribe predstavljaju razlaganje granica. Ljudi sa venerom u 12, ili Neptunom u drugoj, nemaju granice kada je novac u pitanju, i ne umeju da barataju svojim novcem, ali itekako mogu baratati javnim finansijama (Venera novac, Ribe - svi, sve... novac svih nas). Ali ne mogu da kontrolišu svoj novac, čim probaju da kontrolišu, sve se izmigolji (klasična riblja priča).

Back