muskarci skorpije

• Začetnik teme Začetnik teme girl 111q11
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
7yl-horsco.png

Za Škorpije je bitno da ne odu u destrukciju ili samodestrukciju( ovo drugo slično kao i za Ribe), a ostale potencijale da koriste maksimalno :D
Ustvari za svaki znak je dobro da ne ode u neku specifičnu krajnost, za Device da ne picajzlišu i ne sole mozak drugima, za Jaračeve da skapiraju da nisu uvek jedini ispravni, za Ovnove da itekako mogu olupati rogove ako uvek idu na sirovu snagu i trenutak...I tako, tjah...

Džoni je Strelac-Bik -20 decembra rođen
Мени је другарица рекла да је он новембарска шкорпија (7 новембра рођен).
Када погледаш његово животно путешествије, његов стил, његове наступе у јавности, његов приступ уметности,
уопште читав његов персоналити, не можеш а да се не одаш мишљењу да поред Сунца у Шкорпији има и Меркур,
да му је Месец у Водолији, и Марс у Стрелцу. Авантуристички и слободарски приступ би се могао приписати Месецу и Марсу
(нпр - скејт, Стрелац ''влада'' ногама у зодијаку, Марс енергија, спорт, а опет с друге стране - излагање опасности и свесно јуришање
у њу би се могло приписати размишљању - Меркур и егу, вољи - Сунце) филозофирање обојено тамнијим нотама - Меркуру.
Барем сам тако мислио све док нисам сад сазнао да је Стрелац/Бик.
Не знам да ли си имала прилике да прочиташ од њега нешто што би се могло назвати дневником у којем је описао неке своје догодовштине.
Оно што је занимљиво у вези тог дневника јесте следећи одломак:

''Prastari nebeski znaci – Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, i kako se sve ne zovu sazvežđa kroz koja sunce putuje – to je nešto veličanstveno, po mome mišljenju.
Čovek može da beži od svega. Ne može da pobegne od Zodijaka. Od životinjskog kruga u kome živi
.''

A Džaken H'gar je sjajan lik za avatar
I ovako je sjajan lik
Čovek traži imez:lol:
Он и Нед Старк су два најупечатљивија лика из серије.
Када је дао Арји новчић и изговорио фамозну сентенцу: ''Valar Morghulis'' одмах ме асоцирао на древни пагански култ Јануса
и на каснију гностичку верзију Божанства с много лица оличеној у Абраксасу. Мартин у својим књигама обожава да убацује историјске алузије и референце.

Мени је другарица рекла да је он новембарска шкорпија (7 новембра рођен).
Када погледаш његово животно путешествије, његов стил, његове наступе у јавности, његов приступ уметности,
уопште читав његов персоналити, не можеш а да се не одаш мишљењу да поред Сунца у Шкорпији има и Меркур,
да му је Месец у Водолији, и Марс у Стрелцу. Авантуристички и слободарски приступ би се могао приписати Месецу и Марсу
(нпр - скејт, Стрелац ''влада'' ногама у зодијаку, Марс енергија, спорт, а опет с друге стране - излагање опасности и свесно јуришање
у њу би се могло приписати размишљању - Меркур и егу, вољи - Сунце) филозофирање обојено тамнијим нотама - Меркуру.
Барем сам тако мислио све док нисам сад сазнао да је Стрелац/Бик.
Не знам да ли си имала прилике да прочиташ од њега нешто што би се могло назвати дневником у којем је описао неке своје догодовштине.
Оно што је занимљиво у вези тог дневника јесте следећи одломак:

''Prastari nebeski znaci – Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, i kako se sve ne zovu sazvežđa kroz koja sunce putuje – to je nešto veličanstveno, po mome mišljenju.
Čovek može da beži od svega. Ne može da pobegne od Zodijaka. Od životinjskog kruga u kome živi
.''

Он и Нед Старк су два најупечатљивија лика из серије.
Када је дао Арји новчић и изговорио фамозну сентенцу: ''Valar Morghulis'' одмах ме асоцирао на древни пагански култ Јануса
и на каснију гностичку верзију Божанства с много лица оличеној у Абраксасу. Мартин у својим књигама обожава да убацује историјске алузије и референце.
Valar doeheris!
Janus -januar je po njemu dobio ime -mada on ima dva lica
Hekata ima tri glave kao doduše i naš Triglav
Tantrička i tibetanska božanstva imaju desetine glava u zavisnosti od forme
Mene Martinov bog Smrti prvenstveno asocira na ono što i Martina -Smrt nema lice a može svako da preuzme
Smrt je jedini bog koji je izvestan
Da dragi Martin ko svaka Devica sve temeljno prouči
Abraxas je jedinstvo suprotnosti a koliko znam ima jedno lice-glavu od petla, telo čoveka i noge od zmija
A Džonija znam dugo
Samo nisam sigurna da li je 20. ili 21. 12. 1967. (Evo ti pa računaj- ne znam vreme al ako je podznak Bik da se rekonstruisati

To mi jeste škorpijski - do poslednjih atoma snage, vožnja dok točkovi ne pootpadaju.
Ja, kao pravi Marsovac, nisam marila ni za kišu ni za bol, ni za to ko će šta da kaže...vraćala se sa krvavim rukama sa sportskog terena, i to posle ponoći. I tako celo leto.

Janus -januar je po njemu dobio ime -mada on ima dva lica
Споменуо сам Јануса, зато што Јанус, као и новчић који је Џакен дао Арји, има две стране.
А постоје два принципа или две изреке у Бравосу - први принцип (једна страна новчића) си већ навела - ''Valar Dohaeris'', сви људи морају да служе,
морају да служе животу и свим потребама које живот диктира - нпр. да раде, да воле, да оставе иза себе потомство,
и други принцип (друга страна новчића) - ''Valar Morghulis'' - да после служења животу пређу у руке смрти, зато што је смрт неизбежна, извесна.

Da dragi Martin ko svaka Devica sve temeljno prouči
Не бих рекао да је домен темељног проучавања везан за Девице.
Девица ма колико била интелектуалан знак (владар - Меркур) ипак спада у променљиву категорију.
Променљив значи адаптибилан, има више интересовања, и не може за сва интересовања бити подједнако темељна (нпр. Девицу заинтригира оружје, почне
да га проучава да се бакће с том материјом, али је истовремено и привуче плес, и почне паралелно с њим да се бави, несумњиво је представник или представница тог знака
с обзиром на природу свог знака, стекао/ла знања из области које проучава, али ни у једној области којој се бавио/ла, није отишао/ла до крајњих граница да је ''докторира''
јер енергија је била расподељена на више страна, распрскана, није отишла у једном правцу па да се у потпуности преда том смеру и дође до његовог финиша)
Домен дубине се везује за водене знакове, а домен посвећености некој материји, анализирању до најситнијих детаља, бављења одређеног
посла док се тај посао не обави у потпуности, у малтене перфекцији, се везује за фиксне знакове.
Оно што је занимљиво код Мартина јесте истакнутост фиксних знакова. Подзнак - Бик, владар - Венера у Лаву, Марс у Шкорпиону.
Марс у Шкорпиону је свакако најистакнутија тачка код њега. Бави се ратном тематиком и тематиком смрти. Стране и стране његових књига су посвећене разним начинима
умирања, посвећене су ратовима. Посвећене су и интензивним емоцијама (озлојеђеност, мржња, порив за осветом), превратима, манипулацијама, сексу (све што спада у домен осмог зодијачког знака).
Има наравно и љубави (Венера, владар подзнака и то још у знаку који важи за знак љубави - у Лаву), али је доминантан мотив - смрт.
Фиксност код Мартина је у тој мери присутна да је у свакој од књига које су део серијала: ''Песме леда и ватре'', у ситна цревца обрадио све што сам до сада написао,
да не говорим да је велику пажњу посветио ликовима, детаљно изграђујући њихове прошлости, њихове особине, итд...
Није ни чудо што су његове књиге опширне. ''Игра престола'' броји 694 стране, ''Судар краљева'' броји 768 страна, ''Олуја мачева'' - 973 стране, итд....

Abraxas je jedinstvo suprotnosti a koliko znam ima jedno lice-glavu od petla, telo čoveka i noge od zmija
Јединство које је ујединило две супротности: Добро и Зло, Црно и Бело.
Не треба посматрати Абраксаса како је представљен кроз слику (значи - буквално), треба га посматрати кроз метафизичку димензију,
као Сопство, као универзални извор енергије који од зависности од ситуације мења своја лица: у једном тренутку је лице смрти, у другом лице живота,
у једном тренутку је лице туге, у другом лице радости (на крају крајева и у серији, Џакен, који себе прокламује слугом Божанства са много лица - ја лично сматрам да је он тај ентитет,
мења лица, а опет има само једну главу, једно препознатљиво лице, нема две главе, нема два лица). Ово пишем управо због тога зато што се он по Јунгу сматра трансценденталним ентитетом
који се уздигао изнад две супротности и ујединио их у јединство.

A Džonija znam dugo
Samo nisam sigurna da li je 20. ili 21. 12. 1967. (Evo ti pa računaj- ne znam vreme al ako je podznak Bik da se rekonstruisati
Погледаћу касније, истрошио сам се пишући ово. Извињавам се ако сам те којим случајем сморио.

Za Abraxas bih reklad da predstavlja PREVAZIĐEN DUALIZAM -upravo ono PRVOBITNO jedno bez podela koje su nastale kasnije
Svaki dualizam je razdor-cepanje
Otud je broj 1 savršen a 2 početak raskola tog jednog na polaritete-dobro-zlo,crno -belo, muško -žensko, i ono što Abraksas ustvari jeste- Bog i Đavo u jednom obliku
A Device jesu promenljive ali i mahom odgovorne sa jakim porivom za analitiku-te im je po meni detaljno izučavanje prirodno i svojstveno- HEGEL, BORHES,KORNELIUS AGRIPA FON NETESHAJM
Nisi smorio-zanimljiva analiza

To mi jeste škorpijski - do poslednjih atoma snage, vožnja dok točkovi ne pootpadaju.
Ja, kao pravi Marsovac, nisam marila ni za kišu ni za bol, ni za to ko će šta da kaže...vraćala se sa krvavim rukama sa sportskog terena, i to posle ponoći. I tako celo leto.

Meni je Mars najjača i najbolje aspektovana planeta u natalu
Valjda zato volim sve Marsovce
Mada sam ja crni Saturn

A gde ti je Mars, u kom znaku?
Meni su Sunce i Mars najistaknutiji u radikalnom horoskopu, a oba svetla su mi u marsovim znacima. Dakle, jedna muška energija u tako krhkom telu. Da mi nije Venere u znaku Vage, bila bih komplet muškarača. Ovako, ipak sam sklona finim stvarima.
Saturn me nije zaobišao, u konjunkciji mi je sa Mesecom u 8. polju. Ovaj položaj me je učinio izuzetno mračnom osobom.

A gde ti je Mars, u kom znaku?
Meni su Sunce i Mars najistaknutiji u radikalnom horoskopu, a oba svetla su mi u marsovim znacima. Dakle, jedna muška energija u tako krhkom telu. Da mi nije Venere u znaku Vage, bila bih komplet muškarača. Ovako, ipak sam sklona finim stvarima.
Saturn me nije zaobišao, u konjunkciji mi je sa Mesecom u 8. polju. Ovaj položaj me je učinio izuzetno mračnom osobom.

Mars u Jarcu u 1. trigon Uran Pluton
Sekstil Mesec Saturn (eto i ja imam tu konj. i mnogo ljudi koje znam)
Sekstil Neptun
egz semisekstil Merkur
po nekima je i u konj. sa Venerom ali je po meni 12 stepeni preveliki orbis

Back