muskarci skorpije

• Začetnik teme Začetnik teme girl 111q11
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro je da nema kvadrate. Moj ima 90Me ali i 120Ju.
Mars u kvadratu dolazi do izražaja jer je kvadrat aspekt marsove prirode. To je aspekt sukoba, a Mars to voli. Ja živim od izazova i nemira. Da se ne bih svađala, moram sebi da tražim zanimacije.
Tvoj Mars služi nečemu konstruktivnom - dostojanstvo egzaltacije, prirodno polje Marsa i fini aspekti. A moj je nezadovoljan jer ga dispozitor ne voli, pa kao neko ljuto derište ruši kockice druge dece. Ali moj Mars, ne ja...ja sam kompletan moj radix horoskop i još štošta van njega. :)

Dobro je da nema kvadrate. Moj ima 90Me ali i 120Ju.
Mars u kvadratu dolazi do izražaja jer je kvadrat aspekt marsove prirode. To je aspekt sukoba, a Mars to voli. Ja živim od izazova i nemira. Da se ne bih svađala, moram sebi da tražim zanimacije.
Tvoj Mars služi nečemu konstruktivnom - dostojanstvo egzaltacije, prirodno polje Marsa i fini aspekti. A moj je nezadovoljan jer ga dispozitor ne voli, pa kao neko ljuto derište ruši kockice druge dece. Ali moj Mars, ne ja...ja sam kompletan moj radix horoskop i još štošta van njega. :)

Ubi me kvadrat SO o Me sa Sa 0 Mo
Ubi
Ebi ga
Svako ima svoj krst

Znači još jedan Mo0Sa ali u Ribama. :) Baš produhovljen neki Mo, i uopšte kombinacija Strelac/Jarac/Ribe.
Fino je barem to što imaš lične planete u istom znaku i vladara asc-a gde i Mo. Kod mene to nije slučaj, sve mi je raštrkano. Kao tri duše u jednom telu...izuzetno sam raznovrsna, ali barem Mars kao planeta ipak vodi glavnu reč.

Znači još jedan Mo0Sa ali u Ribama. :) Baš produhovljen neki Mo, i uopšte kombinacija Strelac/Jarac/Ribe.
Fino je barem to što imaš lične planete u istom znaku i vladara asc-a gde i Mo. Kod mene to nije slučaj, sve mi je raštrkano. Kao tri duše u jednom telu...izuzetno sam raznovrsna, ali barem Mars kao planeta ipak vodi glavnu reč.

Mars i treba da vodi
Hvala ti za lep razgovor:heart: al d došlo vreme za logoff
Čak i ja moram na legaloz:lol:
A ič mi se ne spava
Popila sam TRI zelena čaja
Oči ko u sove jejine

Управо видех Рацковићеву карту (као параметар сам узео датум који си првобитно навела - 20. децембар).

Само две (личне) планете су у променљивом Стрелцу, све остало букти од фиксности.
Подзнак - Бик, владар - Венера у Шкорпији, Марс у Водолији, Месец у Лаву.
Све се своди на Шкорпију (владар личног хороскопа, владар његове личности), и на истакнутог Плутона. Воли човек опасност, мрак.

Месец у Лаву - поноситост, емоције екстровертно испољене, колерик, курчевитост, потреба за доказивањем, која се остварује кроз деловање (Марс) у ексцентричној Водолији (тачно сам знао да има од Водолије нешто)
Имао је проблеме са посесивним женама (Венера у Шкорпији), ако се упуштао у везе са таквим типовима жена, везе су завршаване катастрофално (Mo90Ve), ем због тога што је Стрелац (не воли ограничења), ем што има такође слободарски настројен Марс, ем што му Плутон квадрира Сунце, то је нарочито занимљив аспект - воља, свест (Сунце) помрачена (Плутон), упушта се у разне видове деструкције - сукоби са ауторитетима.

Poslednja izmena:
Управо видех Рацковићеву карту (као параметар сам узео датум који си првобитно навела - 20. децембар).

Само две (личне) планете су у променљивом Стрелцу, све остало букти од фиксности.
Подзнак - Бик, владар - Венера у Шкорпији, Марс у Водолији, Месец у Лаву.
Све се своди на Шкорпију (владар личног хороскопа, владар његове личности), и на истакнутог Плутона. Воли човек опасност, мрак.

Месец у Лаву - поноситост, емоције екстровертно испољене, колерик, курчевитост, потреба за доказивањем, која се остварује кроз деловање (Марс) у ексцентричној Водолији (тачно сам знао да има од Водолије нешто)
Имао је проблеме са посесивним женама (Венера у Шкорпији), ако се упуштао у везе са таквим типовима жена, везе су завршаване катастрофално (Mo90Ve), ем због тога што је Стрелац (не воли ограничења), ем што има такође слободарски настројен Марс, ем што му Плутон квадрира Сунце, то је нарочито занимљив аспект - воља, свест (Сунце) помрачена (Плутон), упушта се у разне видове деструкције - сукоби са ауторитетима.

Dobra analiza
Inače je grdni Racković uspeo da isprovocira Kustu toliko da je popio nokaut
Cave ga je zgotivio pa ga je poveo na turneju sa sobom i ovaj umasto da uživa- veže Cave-u pertle jedno za drugu i to na sred koncerta
Dobio je i od njega
Za Novu Godinu je napao neka tri nepoznata grmalja na ulici pa su ga unakazili- na naslovnoj strani Beorame je bila izobličena Rackovićeva faca od batina-ne verujem da bi je objavili bez njegove dozvole
Ima PRELEPU ženu već dugo vremena koja ga očigledno JAKO voli
Dobro-vrlo je pametan-što jes-jes i odličan glumac
Gledala sam ga u Bitefu kad je glumio Cave-a
Pa kad se i njemu svidelo
Tako da je Džoni jedinstven

Dobra analiza
Inače je grdni Racković uspeo da isprovocira Kustu toliko da je popio nokaut
Cave ga je zgotivio pa ga je poveo na turneju sa sobom i ovaj umasto da uživa- veže Cave-u pertle jedno za drugu i to na sred koncerta
Dobio je i od njega
Za Novu Godinu je napao neka tri nepoznata grmalja na ulici pa su ga unakazili- na naslovnoj strani Beorame je bila izobličena Rackovićeva faca od batina-ne verujem da bi je objavili bez njegove dozvole
Ima PRELEPU ženu već dugo vremena koja ga očigledno JAKO voli
Dobro-vrlo je pametan-što jes-jes i odličan glumac
Gledala sam ga u Bitefu kad je glumio Cave-a
Pa kad se i njemu svidelo
Tako da je Džoni jedinstven
То би требало да се уклопи у слику Венере у седмом пољу.
Слажем се, Џони је јединствена појава не само овде, него и у читавом региону.

Kod Škorpije se nikad ne zna da li misli ozbiljno ili je ironija u pitanju. Ja, pošto sam okružena pripadnicima ovog znaka a i sama sam sco, počela sam da tražim obrazloženje za sve izgovoreno i napisano. Više mi ni jedna rečenica nije obična i jednoznačna. Sve što čujem od ovih stvorenja držim pod znakom pitanja: "Ma ovi opet hoće da me za*ebu", mislim ja.
Me kroz recepciju sa Ma dolazi mi u znak egzaltacije i sedišta - Devicu, i otud nepoverenje kod mene i sklonost analiziranju.

Drugi problem je što postoji i aspket tvoj Mars 90° njegov Saturn. Ovo je jedan od najtežih sinastrijskih aspekata,posebno zato što je Mars vladar tvog podznaka (a to si ti sama),a njemu je Saturn vladar V kuće koja predstavlja veze,decu,uživanje. Nezgodno je što se obe planete nalaze u kardinalnim znacima-koju su brzi,energični,žestoki,još se nalaze u uglvnom kućama ( I i X)koje su po snazi najjače-mislim da sa ovakvim aspektom može doći čak do nasilja.

Bi li mi neko ovo objasnio nekako jednostavno?
Ako dođe do tuče, nahebala sam.

Meni je moj Mars nejasan. U Strelcu je, znači ok, vatreni znak, avanturista, voli da rizikuje. Ali taj Mars je u 12., dakle on je nekako skriven, nije jasno vidljiv, možda ni meni samom. Jedan jedini aspekat koji pravi je sa Plutonom, ali je taj Pluton u Škorpiji, i obris aspekta je 5 stepeni, pa ne znam da li da ga računam kao jak aspekat. A opet su mi ta moja dva vladara Sunca u konjukciji... Astrologija je konfuzna stvar. :)

Imate li kakvo mišljenje o ovakvom Marsu?

Ako želiš da baš otkriješ ulogu Marsa, onda posmatraš i znak Ovna, odnosno kuću u kojoj je Mars, odnosno kuću u kojoj je znak Ovna.

Simbola može da bude puno i mogu da se svi aktiviraju, a opet ne mora niti jedan. Zavisi o situacije u kojoj se pronađeš (Mars se odlično aktivira preko tranzita).

Ove stvari moraš da otkriješ isključivo kroz lično iskustvo jer bez obzira koliko astrolozi bili dobri, 12 kuća je baš u mraku, a to je podsvest.

Prati svoje snove, seksualni žživot, šta ti je privlačno da radiš, šta voliš ičime voliš da se baviš, definiši na koji način primenjuješ agresiju, gnev, ljutnju, šta te najviše pogodi (Mesec), a kako reaguješ povodom toga. Definiši gde leži tvoja strast, šta te opčinjava. To će ti biti prvi koraci ka spoznaji pozicije takvog Marsa.

Onda definiši znak Strelca, to nije samo avantura i slobodan duh, već i delimično znak dualiteta, borbe između ljudskog i životinjskog, veoma visokih ambicija kao i imaginacije, simbol znanja, simbol intelektualnosti, simbol religije.

Onda proveri svaku od tih grana u svom životu, stav prema religiji, prema znanju, prema školstvu itd, i onda pronađi paralelu toga šta te najviše iritira u svakoj od tih stvari.

Onda razmisli o ličnim iskustvima sa profesorima, popovima i slično, pa se priseti svojih emocija koje si tada jedva kontrolisao ili ne. Strelac vuče na smeh i voli da se okruži nasmejanim ljudima, superiorno pozitivnim i optimističkim jer tada i sam postaje ono najbolje u sebi.

Onda obrati pažnju na 12 kuću jer to su lični zatvori, ograđena mesta, apsolutna izolacija, mesto o kom ne voliš da pričaš, mesto koje ti ne dozvoljava da postupaš ni kako ti kaže srce, a ni kako ti kaže mozak. Može biti neki iracionalni strah od nečega, može biti neka vrsta traume u detinjstvu, osećaj odvojenosti i slično tome.

Na kraju krajeva razmisli na koji način se boriš protiv drugih, bilo da je u verbalnom, igračkom ili fizičkom obračunu. To ti je možda i najbolja indikacija toga kako se ponaša tvoja pozicija Marsa u situacijama.

Kod Škorpije se nikad ne zna da li misli ozbiljno ili je ironija u pitanju. Ja, pošto sam okružena pripadnicima ovog znaka a i sama sam sco, počela sam da tražim obrazloženje za sve izgovoreno i napisano. Više mi ni jedna rečenica nije obična i jednoznačna. Sve što čujem od ovih stvorenja držim pod znakom pitanja: "Ma ovi opet hoće da me za*ebu", mislim ja.
Me kroz recepciju sa Ma dolazi mi u znak egzaltacije i sedišta - Devicu, i otud nepoverenje kod mene i sklonost analiziranju.
Za svoje godine si nevidjeno zaebana :lol:

Evo ga čovek, tačno zna kada treba da dođe, ceo dan razmišljam.

Sa, pitanje je sledeće -

STAX SR-L300 koji ne menja zvuk bez obzira na poziciju (mogu da stavim bilo koje pufnaste jastučiće, isto će da zvuči)

STAX-SRL300_02.jpg

u paru sa JDS Labs O2 amp

jds_labs_o2_odaca.JPG

ILI Sennheiser HD 600, novije generacije sa kvalitetnijim bakarnim kablom koji ne propušta vazduh

u paru sa gorepomenutim AMP-om.

?? Odlučio sam da ipak uzimam skroz flat zvuk, prvo odatle da počnem. Zato mi je izbor pao na ta dva produkta i običan amp koji je dosta hvaljen svuda

Poslednja izmena:
Prvi par hd600 sam prodao sasi jankovicu pre nekih 5 godina... posle kupio nov pravljen po narudzbi sa specijalnim kablovima...sasa je inace ozbiljan audiofil i imao je onda pristojan sistem... voli patriciu barber ...

Pristojan preamp...

Da, da, u pravu si, preamp je.

STAX SR-L300 ipak ide uz poseban sa pet pinova, tako da teško da bi mogao

251.jpg

------------

Odlično, onda sam odlučio 100% Sennheiser HD 600 (650 mi se ne dopadaju toliko baš). Posle ću kupiti i ove japanske ''head-zvučnike'' kako ih nazivaju :mrgreen:

Za stax moras dobro da pazis sta kupujes od preampa...dugotrajno slusanje pod ovavezno... ali sluske su vrh bas kao i stari els elektrostaticku zvucnici... svi ih slusaju bez grila i znam lika koji ima samo jedan i slusa sa se cevnim ampom od 1w snage tako da se jedva cuje...ali ono sto cujes nije zdravo

Ako želiš da baš otkriješ ulogu Marsa, onda posmatraš i znak Ovna, odnosno kuću u kojoj je Mars, odnosno kuću u kojoj je znak Ovna.

Simbola može da bude puno i mogu da se svi aktiviraju, a opet ne mora niti jedan. Zavisi o situacije u kojoj se pronađeš (Mars se odlično aktivira preko tranzita).

Ove stvari moraš da otkriješ isključivo kroz lično iskustvo jer bez obzira koliko astrolozi bili dobri, 12 kuća je baš u mraku, a to je podsvest.

Prati svoje snove, seksualni žživot, šta ti je privlačno da radiš, šta voliš ičime voliš da se baviš, definiši na koji način primenjuješ agresiju, gnev, ljutnju, šta te najviše pogodi (Mesec), a kako reaguješ povodom toga. Definiši gde leži tvoja strast, šta te opčinjava. To će ti biti prvi koraci ka spoznaji pozicije takvog Marsa.

Onda definiši znak Strelca, to nije samo avantura i slobodan duh, već i delimično znak dualiteta, borbe između ljudskog i životinjskog, veoma visokih ambicija kao i imaginacije, simbol znanja, simbol intelektualnosti, simbol religije.

Onda proveri svaku od tih grana u svom životu, stav prema religiji, prema znanju, prema školstvu itd, i onda pronađi paralelu toga šta te najviše iritira u svakoj od tih stvari.

Onda razmisli o ličnim iskustvima sa profesorima, popovima i slično, pa se priseti svojih emocija koje si tada jedva kontrolisao ili ne. Strelac vuče na smeh i voli da se okruži nasmejanim ljudima, superiorno pozitivnim i optimističkim jer tada i sam postaje ono najbolje u sebi.

Onda obrati pažnju na 12 kuću jer to su lični zatvori, ograđena mesta, apsolutna izolacija, mesto o kom ne voliš da pričaš, mesto koje ti ne dozvoljava da postupaš ni kako ti kaže srce, a ni kako ti kaže mozak. Može biti neki iracionalni strah od nečega, može biti neka vrsta traume u detinjstvu, osećaj odvojenosti i slično tome.

Na kraju krajeva razmisli na koji način se boriš protiv drugih, bilo da je u verbalnom, igračkom ili fizičkom obračunu. To ti je možda i najbolja indikacija toga kako se ponaša tvoja pozicija Marsa u situacijama.

Koliko sam mogao da shvatim, 12. kuća, baš zato što se radi o podsvesti, dakle nečemu što je veoma lično, je van sfere onoga što astrolog može da mi kaže. Zato, na neki način, ja sam taj koji mora sam da ga shvati.
Možeš li mi samo reći da li oni tekstovi koje si pisao za konjukciju Marsa i Plutona na odvojenoj temi važe i kada je ta konjukcija između ove dve planete u različitim znacima?

Koliko sam mogao da shvatim, 12. kuća, baš zato što se radi o podsvesti, dakle nečemu što je veoma lično, je van sfere onoga što astrolog može da mi kaže. Zato, na neki način, ja sam taj koji mora sam da ga shvati.
Možeš li mi samo reći da li oni tekstovi koje si pisao za konjukciju Marsa i Plutona na odvojenoj temi važe i kada je ta konjukcija između ove dve planete u različitim znacima?

Naravno da funkcioniše kada je u različitim znacima. Ponekad je to čak i bolje nego kada je u istom znaku, jer će se lakše prepoznati da vrsta odvojenosti. Kada je u istom znaku, energija se manifestuje podjednako i teško je sagledati šta preovlađuje.

Masashi Kishimoto

masashikishimoto.jpg

U svom najboljem ostvarenju, manga Naruto, jedan od najprominentnijih faktora jeste borba protiv unutrašnjih demona i vladanje sopstvenom energijom koja je u stanju da nadjača čoveka i natera na ogromno zlo (Mars u Škorpiji)

dc57df39577bc897c3b5eae587e97613.jpg

Ovo se ogleda u glavnom liku, Uzumaki Naruto, u kog je njegov otac zatvorio devetorepu lisicu (Kyuubi-Kurama) zbog čega je Naruto svoj život proveo tako što su ga svi mrzeli. Priča govori o njegovoj borbi uprkos svemu i uprkos bolu koji je proživeo. Shodno znaku Škorpije, u Animeu se postavlja niz egzistencijalnih pitanja filozofskih koncepta, a kroz sve to se provlači budizam kao osnova za svet. Deca su suočena sa konstantnim pretnjama rata, smrt je očekivana, okultne radnje su uvek prisutne, iza kulisa ima još kulisa iza kojih ima još kulisa. Pregršt obrtaja, neočekivanih zapleta sa veoma vidnim i prominentnim emotivnim bojama čine ovaj anime jednim remek-delom umetnosti u generalnom smislu. Zbog ogromne popularnosti kao i faktora koji su doveli do toga da je anime ultra-popularan, odnosno predugo traje, na lošem je glasu (Venera u Škorpiji). Tipično za Škorpiju, potrebno je zaći daleko dublje u srž kako bi se otkrilo šta zaista vredi u ovom delu.

Priča je posle desetak dobrih godina konačno završena. PItanja na mnoge filozofske koncepte su dobila svoj odgovor.

Back