Muskarci i zene u medijima i njihov uticaj na drustvo, licnost, veze...

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ukljucite TV, pustite neki film, ili muzicki kanal, sta vidite? Obicno raskosne, polu-nage lepotice, u manje-vise sugestivnim pozama, obicno u pratnji nekog alfa muzjaka, ili u ulozi neke jake, nezavisne seksipilne zene "koja muskarce vrti oko prsta i ne zeli ih jer su slabi, isti ili sta znam ja", ili obicno ljubavnu patetiku vezanu za zenske likove u vidu krhih i nemocnih zena.

S druge strane, pored alfa muzjaka, koji je okruzen lepoticama, i ko ima novac, moc, snagu i kome niko ne sme da "izadje na crtu" imamo obicno i tzv. "tupana" ili smotanka koji je eto, neprilagodjen, ili perverznjak, mozda pak i blago frustriran sto nije gorepomenuti alfa. Naravno, ta "zavist" je prisutna i kod zenskih likova, znate ono, nepopularna, cezne za najpopularnijim deckom u skoli, ili tezi da se proslavi, standardna prica.

Ok, tu su mediji, a nase drustvo? Koliko te slike pomazu (odmazu) da se izgradi slika muskarca i zene u danasnje vreme? Zar ne vidimo veliki broj "opakih momaka" u fazonu "tozla tebra" i sta vec, i "tigrice" ili druge divlje zivotinje na ulici?

Zasto ti ljudi uopste teze tim idealima sa TV ekrena, zasto ih velicaju, zasto ih privlace i zasto mi kao drustvo, tj. neki od nas (mozda pak i vecina) usvaja ta njihova pravila ponasanja, oblacenja, izgleda koji nam mediji plasiraju?

Gde su roditelji, kucno vaspitanje, ko oblikje drustvo, ulica i TV ili porodica?

Па свако од нас има нешто чему тежи, и онда нађу на тв-у некога са ким би заменили живот, и онда када тај неко уради нешто урадиће и они... Нпр ако се парис хилтон издрогира то ће гомили клинки аутоматски да буде ок.. ако ријана изађе гологуза то ће милиони њених фанова да понове, и тако то иде.

teže zato što je lakše da upišeš megableju kod miće koji je paravan za prostituciju, par godina te odrađuju za tarifu, lepo živiš a ništa ne radiš i posle na kraju još dobiješ diplomu i postaneš ugledna akademska građanka nego da zvršavaš kredibilni fax, radiš kod privatnika da imaš za kiriju i paštetu, onda posle par godina i dalje radiš kod tog privatnika, posećuješ NZS svakog meseca a diploma se ionako štampa 2 godine ko da je reprodukcija miroslavljevog jevanđelja

Ukljucite TV, pustite neki film, ili muzicki kanal, sta vidite? Obicno raskosne, polu-nage lepotice, u manje-vise sugestivnim pozama, obicno u pratnji nekog alfa muzjaka, ili u ulozi neke jake, nezavisne seksipilne zene "koja muskarce vrti oko prsta i ne zeli ih jer su slabi, isti ili sta znam ja", ili obicno ljubavnu patetiku vezanu za zenske likove u vidu krhih i nemocnih zena.

S druge strane, pored alfa muzjaka, koji je okruzen lepoticama, i ko ima novac, moc, snagu i kome niko ne sme da "izadje na crtu" imamo obicno i tzv. "tupana" ili smotanka koji je eto, neprilagodjen, ili perverznjak, mozda pak i blago frustriran sto nije gorepomenuti alfa. Naravno, ta "zavist" je prisutna i kod zenskih likova, znate ono, nepopularna, cezne za najpopularnijim deckom u skoli, ili tezi da se proslavi, standardna prica.

Ok, tu su mediji, a nase drustvo? Koliko te slike pomazu (odmazu) da se izgradi slika muskarca i zene u danasnje vreme? Zar ne vidimo veliki broj "opakih momaka" u fazonu "tozla tebra" i sta vec, i "tigrice" ili druge divlje zivotinje na ulici?

Zasto ti ljudi uopste teze tim idealima sa TV ekrena, zasto ih velicaju, zasto ih privlace i zasto mi kao drustvo, tj. neki od nas (mozda pak i vecina) usvaja ta njihova pravila ponasanja, oblacenja, izgleda koji nam mediji plasiraju?

Gde su roditelji, kucno vaspitanje, ko oblikje drustvo, ulica i TV ili porodica?
Volja vecine obicno ne nastaje identifikacijom sa autoritetima, obratno je. Obicno se autoriteti oblikuju prema onome sto vecina oce ili zeli u buducnosti, i onda ih vecina "kao" postuje.

Poslednja izmena:
Zasto ti ljudi uopste teze tim idealima sa TV ekrena

Zato što su to univerzalni ideali.

TV nije osmislila zla vanzemaljska inteligencija da nas putem nje urniše i lakše proždre. Osmislili su je ljudi, po ljudima. Možda stvarno ima muškaraca koji ne bi hteli bit Alfe; i možda postoje žene koje o sebi ne maštaju ni kao o damzel in distres, niti kao o xeni ratnici koja jede Alfe za doručak.

Možda postoje, ali ja ih ne znam.

najvise sto mrzim na filmu je patetican lik. recimo Alana iz serije Two and A Half Men jednostavno ne mogu da smislim (i uopste celu tu seriju.) ili Rosa iz prijatelja isto. kad vidim onu njegovu tugaljivu facu sve mi se smakne pred oci :lol: znaci, likovi pre svega moraju da budu snazni, puni poverenja u sebe, i sto manje realni a sto vise idealni (jer je realnost pateticna lol.) mislim, IPAK JE TO UMETNOST.

Prvo bi trebali krenuti od toga da li nas TV formira ili nas samo prikazuje onakve kakve jesmo , ili je uzajamno ... i pitas zasto teze tim idelima, pa ljudi budale obicni mali ljudi bez mozga, isprano do kraja, sta on zna, dosadno mu pa eto tako, ne moze otici parirati nekom intelektualno pa ako ima kesha, zasto da pati kao glupak u drustvu, kada moze kupiti tu neki autic i biti budala, hodati po velikim bratovima, zadobiti postovanje isto tako glupih i osjcati se libre, pa ko ce ga kriviti, ko da on zna da je dobio samo postovanje budala, kako da on to zna kada je i on sam takav, ne moze se uzdici pa posmatrati, a i bilo bi lose kada bi mogao, jer kada bi se sagledao nekim normalnim ocima, kad bi spoznao svoj jad i bijedu ubio bi se istog momenta

najvise sto mrzim na filmu je patetican lik. recimo Alana iz serije Two and A Half Men jednostavno ne mogu da smislim (i uopste celu tu seriju.) ili Rosa iz prijatelja isto. kad vidim onu njegovu tugaljivu facu sve mi se smakne pred oci :lol: znaci, likovi pre svega moraju da budu snazni, puni poverenja u sebe, i sto manje realni a sto vise idealni (jer je realnost pateticna lol.) mislim, IPAK JE TO UMETNOST.

Mala digresija: u pravu si, Alan je izuzetno jadan. Međutim, lik kojeg smatram iberljigavim, jeste Rejmond iz - naravno - Svi vole Rejmonda.

Ako kažemo da je Dickensov Uriah Heep van svake konkurencije - možda bi mu mali od palube mogao bit Mr.Collins iz Pride and Prejudice - i ako ćemo govoriti o tv-u, onda je Rejmond verovatno najodvratniji lik kojeg sam srela. Ako tebi pada mrak na oči od Alana, naprimer, ja se bacam na daljinski kad naiđe Rejmond, jer je alternativa pegla.

Mada ne bih rekla da je Rejmond umetnost. :D

Back