Sigma muškarci

Recimo da jesam. Ali ne volim nasilje, foliranje i laž.
Sama si se nadovezala, nepripremljena, u sedmom nebu ili nedovoljno zainteresovana i ...malo po malo sama sebi iskopala rupu. Nepotrebno.

Ne žalim se, objasnila sam ti neke stvari. A ti slobodno nastavi, dobićeš i pojačanje.

P.S. Provokacija, šala nije isto što i nasilje (ovde ne mislim da si ti bila nasilna). Dovoljno zrela osoba bi to trebalo da razlikuje i da ume da se nosi s tim.
Tek ću da te ujedem. Imam ogromne očnjake. 😄😄😄

Osim one klasične podele na alfe, bete i ostale pojavljuje se i novi pojam - sigma muškarci. Vrlo zanimljivo...
Ima već nekoliko godina kako se taj termin na zapadu koristi.

Razlika između "alfa" i "sigma" muškarca su nešto tipa:
Alfe:
ekstroverti
imaju bete ispod sebe koje im se dive/ljubomorne su na njih
sposobni su u strukturama moći

Sigme:
introverti
vuk samotnjak tip - nisu željni divljenja drugih
sposobni su u praksi/životu

Totalna glupost. Ono sto je po mom kriterijumu “alfa muskarac” po kriterijumu neke druge zene najvetovatnije nije.

Podele i glupe klasifikacije.
Појам "алфа мушкарац" има -- или би барем требао да има -- фиксно значење. Дакле, не може алфа мушакрац да буде једно за тебе, а друго за твоју симпатију. Када би свако дефинисао појмове на свој начин, не бисмо могли да се споразумемо.

Tema je zanimljiva i šteta je što ima mnogo spam postova i ćaskanja.

Šta mislite, zašto postoje te podele među muškarcima ( alfa, beta..sigma.. ) i među ženama ( alfa, beta..omega ) ?

Koliko podele mogu da pomognu, a koliko da odmognu onima koji traže srodnu dušu, npr 🙂

Šta se dešava ako neka žena ima osobine alfe i omege na primer, i ukoliko je neki muškarac malo više sigma ali i delom alfa muškarac?

I poslednja pitanja: Zašto je ova tema otvorena baš na psihologiji?

Zašto mešate astrologiju i poznate ljude, mislim ovde na tebe @analiticki 12

Jednom ili dva puta sam te već molila putem pp da ne mešaš astrologiju sa psihologijom, sada te i javno molim.

Pisaću kasnije još.

Poslednja izmena:
Tema je zanimljiva i šteta je što ima mnogo spam postova i ćaskanja.

Šta mislite, zašto postoje te podele među muškarcima ( alfa, beta..sigma.. ) i među ženama ( alfa, beta..omega ) ?

Koliko podele mogu da pomognu, a koliko da odmognu onima koji traže srodnu dušu, npr 🙂

Šta se dešava ako neka žena ima osobine alfe i omege na primer, i ukoliko je neki muškarac malo više sigma ali i delom alfa muškarac?

I poslednja pitanja: Zašto je ova tema otvorena baš na psihologiji?

Zašto mešate astrologiju i poznate ljude, mislim ovde na tebe @analiticki 12

Jednom ili dva puta sam te već molila putem pp da ne mešaš astrologiju sa psihologijom, sada te i javno molim.

Pisaću kasnije još.
Mislim da je retko ko samo jedno. Ima kombinacija. A gde da bude otvorena nego na psihologiji? I kakva srodna duša? Ko još veruje u to? 🙂

Mislim da je retko ko samo jedno. Ima kombinacija. A gde da bude otvorena nego na psihologiji? I kakva srodna duša? Ko još veruje u to? 🙂

Tema je mogla da se otvori na ptf-u " Ljubav i sex" ali je sada ovde i ostaje ovde.🙂

Verujem da postoje srodne duše. One ne moraju nužno da budu emotivni partneri, ali se obično te reči "srodna duša" odnose na emotivnu vezu.

Verovatno bi bilo dobro razviti priču u nekom smeru? To je ideja? Ili malo više iskoristiti u praksi?

Mogla bi tema da se proširi na te kombinacije alfa+sigma i alfa+omega, ali, za početak prvo linkovi do dva teksta

https://muskarci.rs/sigma-muskarci/

https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/alfa-beta-gama-delta-sigma-omega-zena---824952.html

Koliko kombinacije muškaraca alfa+sigma utiču na tog nekog X muškarca? Na njegov život u celini?

Kako i koliko kombinacija kod žena delta+sigma+omega utiču na neku Y ženu?

Mislim da svako od nas nije isključivo alfa ili omega..imamo osobine i alfe i omege, i alfe i sigme-kada su u pitanju muškarci.

Ili je možda najlakše deliti se samo na dobre i loše ljude?

Tema je mogla da se otvori na ptf-u " Ljubav i sex" ali je sada ovde i ostaje ovde.🙂

Verujem da postoje srodne duše. One ne moraju nužno da budu emotivni partneri, ali se obično te reči "srodna duša" odnose na emotivnu vezu.

Mogla bi tema da se proširi na te kombinacije alfa+sigma i alfa+omega, ali, za početak prvo linkovi do dva teksta

https://muskarci.rs/sigma-muskarci/

https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/alfa-beta-gama-delta-sigma-omega-zena---824952.html

Koliko kombinacije muškaraca alfa+sigma utiču na tog nekog X muškarca? Na njegov život u celini?

Kako i koliko kombinacija kod žena delta+sigma+omega utiču na neku Y ženu?

Mislim da svako od nas nije isključivo alfa ili omega..imamo osobine i alfe i omege, i alfe i sigme-kada su u pitanju muškarci.

Ili je možda najlakše deliti se samo na dobre i loše ljude?
Da. Dobra pitanja.

Nesto kao alfe sa one strane ogledala, tj. ako su alfe nametljive, agresivne, krvozedno ambiciozne, imaju konstantnu potrebu za drustvenom validacijom, ekstrovertne su i sa vrlo upitnim samopouzdanjem, ovi bi trebalo da su visokog samopouzdanja, ali nenametljivi, tisi, usamljeni jahaci, a koji ce opet da ti polome noge ako ih maltretiras.

У Вокс Деј класификацији, као и у ранијој алфа/бета ПУА класификацији, хијерархија није друштвена већ сексуална. Например, сигме и алфе су на врху сексуалне хијерархије иако су сигме на друштвеној знатно ниже. Рангирање се, може се рећи, врши на основу 1) учесталости секса, 2) разноврсности партнера, и 3) сексуалне привлачности партнера. Алфе и сигме имају највише секса, највише партнера и најпривлачније партнере. Разликују се једино по начину на који долазе до тих резултата. Алфе имају физички изглед и друштвени статус; сигме умеју да заведу ( имају "игру". )

У тексту из уводног поста, међутим, помиње се "хијерархија мушкости". Сам назив сугерише да то није друштвена хијерархија у класичном смислу, а ни сексуална хијерархија као код Вокс Деја, већ нека трећа врста хијерархије где се мушкарци рангирају по томе колико су мужевни. Нигде не пише који се критеријуми користе да би се измерила нечија мушкост, али се помињу особине које су се традиционално користиле у те сврхе: физичка снага, финансијска ситуација, друштвени статус и доминантност. Пише да су алфе и сигме на истом нивоу хијерархије и усто време пише да сигме нису део хијерархије. Личи на контрадикцију али ја бих пре рекао да се ради о томе да се једна те иста реч користи за различите врсте хијерархије. Вероватно хоће да кажу да су сигме ван хијерархије утицаја, у смислу да на њих алфе имају минималан утицај, али да су заједно са алфама на врху хијерархије мушкости. Такође, може да се закључи да сигме не користе традиционалне начине да се попну на хијерархију мушкости; другим речима, не ослањају се на физичку снагу, материјално богатство, доминантност и тако даље.

Хијерхија је у суштини ситем рангирања по неком основу. Основ може бити друштвена корисност, репутација, популарност, утицај, доминантност, способност да се привуче супротни пол, мушкост и тако даље. Ваља правити разлику.

Da. Dobra pitanja.
Лично
људе дели на добре и лоше...
а нико није само овакав или онакав.
Сви смо комбинација искустава, утицаја околине и карактера.
Али, ови текстови о Сига мушкарцима су занимљиви
јер дају нови поглед на људску нарав.
Пре је било оно - мушкарчина или папучар.
Није живот тако једноставан.

Ништа не почиње као наука, већ као ненаука. Касније може да постане наука. А то што је нешто ненаука не значи да није истина; а ако није истина у целовитости, не значи да није истина у деловима. Исто важи и за квазинауку, јер квазинаука није ништа друго него ненаука која се представља као наука. ( Проблем код квазинаука није то што су ненауке већ што се представља као нешто што нису. )

Већина ставова који се износе на овом форуму и генерално у животу немају везе с науком али људи се генерално не жале на то. Жалбе се јављају тек кад се изнети ставови некоме не свиде, а притом је чуо да негде неко везује реч "квазинаука" за њих. У контенсту хијерархије којом се бави ова тема, обично је разлог то што се некоме не свиђа како би био рангиран, па брже боље да дискредитује цео систем. Ипак, безумно, острашћено, критиковање, маколико се позивало на науку, није ништа боље, и може се рећи да је горе, од некритичког прихватања ставова.

Наука се бави емпријском провером истинитости тврдњи. Систем квалификације није тврдња, већ метод. Пошто је метод, а не тврдња, то значи да нема истинитосну вредност; другим речима, не може бити ни истинит ни неистинит, исто као што пси и мачке нису ни истине ни неистине. Ипак, то не значи да не може да дође у пакету са тврдњама, али треба правити разлику.

Poslednja izmena:
Na Oksfordskom univerzitetu sprovedena je jedna studija. Bavila se temom privlačnosti muškaraca koji se često opisuju kao „alfa muškarci”.

https://magazin.politika.rs/sr/clanak/572707/Zivot/u-cemu-je-tajna-privlacnosti-alfa-muskaraca

Razmišljam da li je u tom slučaju i ova podela muškaraca samo populistička, tj nju kao temu samo obrađuje popularna psihologija ili se ovom podelom bavi i psihologija?

@neoplanta again
Ja sam mega muskarac i sve mi alfe jedu iz ruke a da nikada se ne svadjam sa njima a jako postujem njihovu energiju i to sto su hrabri muskarci uvijek u prvom planu ali kada mene vide mogu samo da uce od mene kao Kornjace od Ucitelja Splitera

Ja mogu solo da funkcionisem u velikoj vecini situacija,jer sam cijeli zivot solo ucio razne stvari,ucim i danas

Poslednja izmena od moderatora:

Back