Muškarci i espreso

Rudjer

Iskusan
Poruka
5.513
Juče sam bio u jednom kafiću. Dođe neki muškarac i sjede blizu mene. Evo kako je tekao razgovor između konobara i gosta:
-Dobar dan! Izvolite!
-Daj mi kafu.
-Domaću ili espreso?
-Espreso.
-Produženi ili kratki?
-Kratki.
-Sa mlijekom ili bez?
-Sa.
-Hoćete li toplo mlijeko ili hladno?
-Hladno.
-U maloj ili velikoj šolji?
-U maloj.

Ja gledam i ne vjerujem! Došlo mi je da ustanem i da pljunem i gosta i konobara! Pa bog te ****! Plati čovjek 1 marku i izvoljeva kao da je platio 50. Ona kafa nema 2 normalna gutljaja, a gost se prenemaže 50 minuta oko nje.
Još kad se gosti počnu preseravati tipa ''daj mi 2 kesice šećera'', ''daj mi 1 kesicu'', ''sipaj mi do pola male šolje'' itd. Ja ako hoću, donijeću ti espreso u lavoru, epruveti, loncu...Ako ti se ne sviđa, možeš preko vrata.
Još kad vidim da uzmu onu debilnu malu plastičnu kašiku i valjaju je po ustima, pa na sto izbace telefone...To za mene nisu muškarci! Brate, imaš 20 vrsta akohola, 10 vrsta sokova, 10 vrsta čajeva! Uzmi nešto normalno! Šta si se uhvatio te kafe ko neka ženturača? I još izvoljeva!

Juče sam bio u jednom kafiću. Dođe neki muškarac i sjede blizu mene. Evo kako je tekao razgovor između konobara i gosta:
-Dobar dan! Izvolite!
-Daj mi kafu.
-Domaću ili espreso?
-Espreso.
-Produženi ili kratki?
-Kratki.
-Sa mlijekom ili bez?
-Sa.
-Hladno.
-U maloj.

Ja gledam i ne vjerujem! Došlo mi je da ustanem i da pljunem i gosta i konobara! Pa bog te ****! Plati čovjek 1 marku i izvoljeva kao da je platio 50. Ona kafa nema 2 normalna gutljaja, a gost se prenemaže 50 minuta oko nje.
Još kad se gosti počnu preseravati tipa ''daj mi 2 kesice šećera'', ''daj mi 1 kesicu'', ''sipaj mi do pola male šolje'' itd. Ja ako hoću, donijeću ti espreso u lavoru, epruveti, loncu...Ako ti se ne sviđa, možeš preko vrata.
Još kad vidim da uzmu onu debilnu malu plastičnu kašiku i valjaju je po ustima, pa na sto izbace telefone...To za mene nisu muškarci! Brate, imaš 20 vrsta akohola, 10 vrsta sokova, 10 vrsta čajeva! Uzmi nešto normalno! Šta si se uhvatio te kafe ko neka ženturača? I još izvoljeva!

Prvi konobarski zakon:

"Gost je uvek u pravu!"

Prvi konobarski zakon:

"Gost je uvek u pravu!"
Da, ali dok se ponasa kao gost.
Biser je kad narucuju "produzeni u malU soljU sa puno mleka' :hahaha: a gde li to sve stane?
A i konobari su retardi nekad. Ako im gost trazi espreso onda se donese samo espreso, bez skracivanja ili produzivanja. Bez nepotrebne filozofije. Tu je problem sto su konobari postali serviri i sto se kojekakav jad fraerise sa 100din u dzepu a oni se klanjaju za sitnu crkavicu :( Takvo je vreme danas.

Da, ali dok se ponasa kao gost.
Biser je kad narucuju "produzeni u malU soljU sa puno mleka' :hahaha: a gde li to sve stane?
A i konobari su retardi nekad. Ako im gost trazi espreso onda se donese samo espreso, bez skracivanja ili produzivanja. Bez nepotrebne filozofije. Tu je problem sto su konobari postali serviri i sto se kojekakav jad fraerise sa 100din u dzepu a oni se klanjaju za sitnu crkavicu :( Takvo je vreme danas.

Ti NIKADA ne bi mogao da budes konobar ....

Pogotovo ne na Zapadu....

GOST JE UVEK U PRAVU - A NAROCITO ONDA KADA NIJE U PRAVU!

I covek koji poruci JEDNU KAFU je isto tako ZNACAJAN I UVAZEN kao onaj koji poruci porciju jastoga i Don perignon ....

To je USLOV za DOBAR LOKAL.....

Ne odnosi se samo na ugostiteljstvo.
Mušterija (bilo koja) je uvek u pravu.
Tako je svugde, osim ovde....

Da, to je KOMUNISTICKA ZAOSTAVSTINA - los odnos prema klijentu....

Tamo nije bilo vazno da li ce se klijent VRATITI PONOVO ili nece...Plata je uvek bila ista...

Ni da li ce lokal biti na dobrom ili losem glasu...

Tamo su SVI BILI ISTI U LOSEM...

I to se u Srbiji NASTAVLJA....

U svakom poslu, pa tako i u ugostiteljstvu, neophodan je prag tolerancije. Po tvom, ti bi dozvolio gostu da se izivljava nad personalom ili da smeta drugim gostima jer, zaboga, GOST JE UVEK U PRAVU???
Takvo razmisljanje su imali ugostitelji u komunizmu kad su im gosti neke vazne partijske face.
Pravi gost sebi nikada ne bi dozvolio da se ponasa nedostojno i bahato. Pravi gost uvek drzi do sebe i do lokala u koji je dosao. Spram lokala i gosti, zar ne?
Inace, pacijenti sa plasticnim kasicicama u ustima, a koji jos nisu izasli iz oralne faze, su mi posebno zanimljivi :) I tema su za sebe :)

U svakom poslu, pa tako i u ugostiteljstvu, neophodan je prag tolerancije. Po tvom, ti bi dozvolio gostu da se izivljava nad personalom ili da smeta drugim gostima jer, zaboga, GOST JE UVEK U PRAVU???
Takvo razmisljanje su imali ugostitelji u komunizmu kad su im gosti neke vazne partijske face.
Pravi gost sebi nikada ne bi dozvolio da se ponasa nedostojno i bahato. Pravi gost uvek drzi do sebe i do lokala u koji je dosao. Spram lokala i gosti, zar ne?
Inace, pacijenti sa plasticnim kasicicama u ustima, a koji jos nisu izasli iz oralne faze, su mi posebno zanimljivi :) I tema su za sebe :)

Vrlo je rasteglivo pitranje sta je to IZIVLJAVANJE GOSTA.....

Da je gazda oterao gosta sto je vredjao konobaricu - cisto sumnjam.

Taj gost onda stvarno mora da je bio jako veliki kreten.

To se tako NE RADI.

Jednostavno, gazda u tim slucajevima povuce konobaricu na neko vreme i stavi nekog drugog na njeno mesto.

Gosta NIKADA ne tera.

Ako je jako pijan i nesnosan, pazljivo se otprati do vrata ili do automobila.

Nikad grubo i neukusno.

Da. I gazda je najurio gosta koji je vredjao konobaricu i ometao druge goste.

Dete, ja sam prosao vise lokala u zivotu nego 10 obicnih ljudi i jako dobro znam sta se i kako se radi.

Imao sam i svoje lokale, i komobarisao sam i prodavao cvece po barovima...

Tako da meni ne treba da pokusavas da prodajes pricu kako "je gazda zbog konobarice oterao gosta".

To je moguce mozda jos samo u Srbiji i to ako je gazda zaljubljen u konobaricu.

Мене увек и свуда испшоштују. И кад усвињим столњак, накурЋе се, ал сервилно ме опслуже.
То им је посао. Али добро, и ја сам дингоспо.

Dete, ja sam prosao vise lokala u zivotu nego 10 obicnih ljudi i jako dobro znam sta se i kako se radi.

Imao sam i svoje lokale, i komobarisao sam i prodavao cvece po barovima...

Tako da meni ne treba da pokusavas da prodajes pricu kako "je gazda zbog konobarice oterao gosta".

To je moguce mozda jos samo u Srbiji i to ako je gazda zaljubljen u konobaricu.
Čiko, uopšte nemam nameru da polemišem sa tobom. UVEK, ali uvek i na svakoj temi si baš TI u pravu. Neka tako bude i na ovoj.
Da ne spamujem temu: smešni su i meni muškarci koji naručuju kafu a od espresa su napravili čitavu nauku. Još smešniji su kad ne znaju ni kako se zove to što traže pa lupetaju:)
Toliko.

-Dobar dan! Izvolite!
-Daj mi kafu.
-Domaću ili espreso?
-Espreso.
-Produženi ili kratki?
-Kratki.
-Sa mlijekom ili bez?
-Sa.
-Hladno.
-U maloj.

Khm... Smeta ti sto odmah nije rekao tacno sta zeli ili nisi primetio da je konobar pitao, a gost samo odgovarao na pitanja...

Back