Muskarac nece da se zeni iako mu je devojka trudna

Ovako, desi se da devojka zatrudni, ali muskarac ipak nije u fazonu da se zeni. Ne zeli bracni zivot vec i dalje zabavljanje sa devojkom s tim sto bi se podelili poslovi oko deteta + alimentacija itd.

Sta mislite o tome i o njemu uopste? Jeste li bili svedok neke takve situacije? Da li ga osudjujete ili ne?

A ako bi na eventualni ultimatum od strane devojke ipak odgovorio negativno sta mislite o tome?

Ne osudjujem ga. Sto moraju da se vencaju ako je ostala trudna? Mislim da je postenije ovo sto je on uradio nego da se vencaju zbog deteta i posle da bude cirkus.

Dete moze da se prizna i ako roditelji nisu vencani. Dele poslove oko deteta, jos uvek su zajedno...

E sad, ovakva situacija ne odgovoara devojci ako je bila u fazonu da uhvati tipa na bebu.

Ne osudjujem ga. Sto moraju da se vencaju ako je ostala trudna? Mislim da je postenije ovo sto je on uradio nego da se vencaju zbog deteta i posle da bude cirkus.

Dete moze da se prizna i ako roditelji nisu vencani. Dele poslove oko deteta, jos uvek su zajedno...

E sad, ovakva situacija ne odgovoara devojci ako je bila u fazonu da uhvati tipa na bebu.

I ja mislim da nije potreban suzivot za kvalitetno roditeljstvo cak mi se cini da moze da doprinese kvalitetu roditeljstva.

Nije lepo da se ismijavaju bilo ciji postovi.

Vama hvala na mišljenju,
Ali ja imam drugi princip.
Stara kineska poslovica je:
Nikad nemoj da se raspravljaš sa budalom.
jer ljudi onda neće primetiti razliku.

A ovo o "biranju pola", tj, uticaju na pol deteta
daje rezultate u 7 od 8 slučajeva.

Stvar je u načinu ishrane
žene i učestalosti odnosa.

Poslednja izmena:
I kako bi to objasnila detetu? +Mogu da zamislim drndanje deteta od strane vrsnjaka. Jedan drug zivi sa zenom, nisu se vencali nikad, imaju dvoje dece, normalni ljudi, normalno zive, ali im decu u skoli zahebavaju kako njihovi mama i tata nemaju isto prezime (iskreno se nadam da se ovo i mom nece desiti).

oh boze, stvarno sepitam gde vi zivite?

Ovako, desi se da devojka zatrudni, ali muskarac ipak nije u fazonu da se zeni. Ne zeli bracni zivot vec i dalje zabavljanje sa devojkom s tim sto bi se podelili poslovi oko deteta + alimentacija itd.

Sta mislite o tome i o njemu uopste? Jeste li bili svedok neke takve situacije? Da li ga osudjujete ili ne?

A ako bi na eventualni ultimatum od strane devojke ipak odgovorio negativno sta mislite o tome?
zasto bih morao je ozenim?mozemo i bez potpisa na papiriću.

Meni nije jasan otpor prema tom papiriću.
Ako neko izbegava da ga potpiše ja to tumačim kao da to još nije ono što se želi, nego se ima odstupnica ako se predomisli, ili ako naiđe nešto bolje.

Ja ne vidim cemu papiric ako to nije love of my life, a mislim da je to zavrsena prica kada sam ja u pitanju te je papiric pogresan.

Zato je i lose terati momke i djevojke da potpisuju papiric kada sami to ne osecaju da treba.

Ja ne vidim cemu papiric ako to nije love of my life, a mislim da je to zavrsena prica kada sam ja u pitanju te je papiric pogresan.

Zato je i lose terati momke i djevojke da potpisuju papiric kada sami to ne osecaju da treba.
To i kažem, ako neko ima odbojnost da stupi u brak sa nekim, to nije ljubav njegovog života.
nije nikakav otpor.zivecemo isto kao u braku sa decom

Možeš li zamisliti situaciju da bi ti rado potpisao papirić, ali ona to odbija i pored toga što pristaje da živite zajedno?

Možeš li zamisliti situaciju da bi ti rado potpisao papirić, ali ona to odbija i pored toga što pristaje da živite zajedno?

Mogu,neće žena da me unesreći.

Ne razumem.

-Ti bi potpisao, i ona bi, ali ne želi da ti nametne nešto što bi te unesrećilo? Ti kažeš da ćeš potpisati i zbog toga se osećaš nesrećno, ili ona misli da bi ti bio zbog te odluke bio nesrećan?
-Ti bi potpisao, ona ne bi, pod izgovorom da ne želi da te unesreći? I to joj veruješ da je pravi razlog briga za tebe a ne njena nesigurnost svojim izborom?

Možda ima još varijacija na temu, koja je tvoja?

Gledaj, u poznim 20-tim i ranim 30-tim cini mi se da zene vise trce da dobiju taj papiric sad koliko iz opravdanih razloga to je druga prica.

Nekad mislim da ti kao da ocekujes da sve bude idealno, a u realnosti je dobro ako veze nisu patoloske, jer i toga ima i previse u ovoj eri povece rasprostranjenosti narkomanije itd.

Muskarac koji se plasi braka je mnogo normalniji i odgovorniji nego neko ko bi olako stupio u brak.

Sada ovde dolazimo do one legendarne Dererove teme "Zasto sve zene zele da se udaju i imaju decu" , ali nekako je stereotip da upravo zene olako zele da stupe u brak, a kada procitam na primer komentare poput ovog ne mogu da ne strepim da budem iskren.:sad2:

Pa ja i onako ne potpisujem ništa.:rotf:Nikakve varijacije,konjunkcije,disjunkcije,implikacije,ekvivalencije i negacije ne trebaju.

Onda nisi razumeo pitanje. Ti znači ne možeš da zamisliš takvu situaciju. Kao takav, nisi interesantan za ovakav dijalog. :ztongue:

- - - - - - - - - -

Gledaj, u poznim 20-tim i ranim 30-tim cini mi se da zene vise trce da dobiju taj papiric sad koliko iz opravdanih razloga to je druga prica.

Nekad mislim da ti kao da ocekujes da sve bude idealno, a u realnosti je dobro ako veze nisu patoloske, jer i toga ima i previse u ovoj eri povece rasprostranjenosti narkomanije itd.

Muskarac koji se plasi braka je mnogo normalniji i odgovorniji nego neko ko bi olako stupio u brak.

Sada ovde dolazimo do one legendarne Dererove teme "Zasto sve zene zele da se udaju i imaju decu" , ali nekako je stereotip da upravo zene olako zele da stupe u brak, a kada procitam na primer komentare poput ovog ne mogu da ne strepim da budem iskren.:sad2:

Muškarac koji se panično plaši braka nije ništa normalniji od onoga koji olako stupa u brak.

- - - - - - - - - -

njena stvar.bitno je da se mi volimo i poštujemo.

Nisam to pitala, nego da li možeš da zamisliš situaciju da ti mnogo više želiš potpisivanje tog papirića od nje. Ako možeš, kako bi se osećao? Šta bi pomislio?

Poslednja izmena:
To i kažem, ako neko ima odbojnost da stupi u brak sa nekim, to nije ljubav njegovog života.

Evo, ja nisam htela. Iako je on insistirao. A i njegovi su bili u fazonu svadbe od 300 zvanica i ostalih bezvezarija. Cesto smo se oko toga svadjali. I pametno je sto se nisam u to upustila. I onako sam jedva pobegla, zamisli jos da sam se i po sudu povlacila?

Meni nije jasan otpor prema tom papiriću.
Ako neko izbegava da ga potpiše ja to tumačim kao da to još nije ono što se želi, nego se ima odstupnica ako se predomisli, ili ako naiđe nešto bolje.

Zato sto na odnose gledam na nesto sto treba da je lagano, klizavo, spontano, cista potreba, nesto cemu se treba prepustiti... Svaka formalnost, za moj pojam, tome daje krutost, obavezu a ne samo dobru volju i zelju, na neki nacin usiljenost. Nije to posao, to su emocije. Posao se moze obaviti i preko one stvari, radi zarade i da se skine sa spiska obaveza. Brak se ne odradjuje. Kuca treba da je utociste, skloniste od spoljasnjeg sveta, da nam da utehu i ususkanost. Na poslu mozes istrpeti kolegu jer imas gde da pobegnes- u svoj dom. Kod kuce osecaj netrpeljivosti je robija. A ne mozes nikada biti siguran koliko ce funkcionisati. I treba da traje dok je lepo. Ostati u tome samo zato sto si dosledan papiru a biti nesrecan- ne daj Boze nikome.

Evo, ja nisam htela. Iako je on insistirao. A i njegovi su bili u fazonu svadbe od 300 zvanica i ostalih bezvezarija. Cesto smo se oko toga svadjali. I pametno je sto se nisam u to upustila. I onako sam jedva pobegla, zamisli jos da sam se i po sudu povlacila?

Razumem ja da neko ne želi da potpiše ništa, samo meni to govori da oseća (Ili zna) da to neće biti trajno. Ako se dobro osećaš i imaš veru u kvalitet veze, zašto bi ti smetao jedan običan potpis na papiru?

Drugo je kada je neko imao jako loše iskustvo i plaši se, pa želi da sačuva sebe od novog razočarenja.
Zato sto na odnose gledam na nesto sto treba da je lagano, klizavo, spontano, cista potreba, nesto cemu se treba prepustiti... Svaka formalnost, za moj pojam, tome daje krutost, obavezu a ne samo dobru volju i zelju, na neki nacin usiljenost. Nije to posao, to su emocije. Posao se moze obaviti i preko one stvari, radi zarade i da se skine sa spiska obaveza. Brak se ne odradjuje. Kuca treba da je utociste, skloniste od spoljasnjeg sveta, da nam da utehu i ususkanost. Na poslu mozes istrpeti kolegu jer imas gde da pobegnes- u svoj dom. Kod kuce osecaj netrpeljivosti je robija. A ne mozes nikada biti siguran koliko ce funkcionisati. I treba da traje dok je lepo. Ostati u tome samo zato sto si dosledan papiru a biti nesrecan- ne daj Boze nikome.

Ako ti je kuća to što pišeš, zar to može da pokvari jedno beznačajno potpisivanje pred svedocima? Ja ne mislim da jednom potpisano znači zauvek bez obzira na kvalitet veze, samo da ako je sve u redu i ima se vera i želja za zajedničko sutra, zašto bi potpis bio smetnja toj sreći? Beznačajan je, ali ipak govori o nameri i planovima za budućnost.

Pa nema klizavosti, spontanosti kada isprepleces ekonomske i finansijske interese sa nekim a sto se neminovno desava kada stupis u zajednicu (potpisanu ili ne) u kojoj nastanu deca, u kojoj se nesto stvara zajedno. Ne drzi nekoga papir u braku, vec ga drzi sve to sto ta zajednica i pored toga sto emocija nema, pruza. Ljude drze zajednicki interesi kojih ima cak i kada nema vise emocija. Potpisao ti papir ili ne, nista ti sustinski ne menja. Mozes da razvedes brak u kome nema dece i da zaboravis kao da si ikada bio vencan sa tom osobom, a da dobijes decu u vanbracnoj zajednici i da si vezan za nekoga ceo zivot preko deteta.

Papir je formalnost, nesto sto pravno regulise stanje na terenu. Cesto se predstavlja kao da ljude drzi papir, a to je nebitna stvar. Papir ces lako da iscepas, ali kako ces naviku, godinu, ljubav da pocepas?

Back