Muskarac nece da se zeni iako mu je devojka trudna

Ovako, desi se da devojka zatrudni, ali muskarac ipak nije u fazonu da se zeni. Ne zeli bracni zivot vec i dalje zabavljanje sa devojkom s tim sto bi se podelili poslovi oko deteta + alimentacija itd.

Sta mislite o tome i o njemu uopste? Jeste li bili svedok neke takve situacije? Da li ga osudjujete ili ne?

A ako bi na eventualni ultimatum od strane devojke ipak odgovorio negativno sta mislite o tome?
Ако не жели, не мора да се жени.
Префригано и лукаво је поставити такав ултиматум, јер та се тема морала провући и знати се бар оквирно какви су нечији животни ставови прије зачињања дјеце.

Ne treba de sa zeni ali tu svoju nepromisljenost ce svakako skupo platiti kroz davanje alimentacije i zigosanjem kako od strane okoline tako i tog deteta pogotovo kada odraste, opet je jos gore na silu biti u tom braku gde je dete zaceto iskljucivo iz strasti , sex seme itd

Zar u uvodu nije postavljeno tako da oboje prihvataju roditeljstvo i nastavljaju svoju vezu ali ne kao bracni supruznici, tj. ne zive zajedno?
Meni bi to zaista bilo idealno. Imamo dete, vidjamo se,... zajedno smo ali zivimo odvojeno.

Zar u uvodu nije postavljeno tako da oboje prihvataju roditeljstvo i nastavljaju svoju vezu ali ne kao bracni supruznici, tj. ne zive zajedno?
Meni bi to zaista bilo idealno. Imamo dete, vidjamo se,... zajedno smo ali zivimo odvojeno.

Da je i on takav kao ti, da bi voleo da je dete sa njim a da se i dalje viđate dok ga on sam podiže sa ljubavlju, shvatili bi oboje da vam je najbolje da živite utroje.

I kako bi to objasnila detetu? +Mogu da zamislim drndanje deteta od strane vrsnjaka. Jedan drug zivi sa zenom, nisu se vencali nikad, imaju dvoje dece, normalni ljudi, normalno zive, ali im decu u skoli zahebavaju kako njihovi mama i tata nemaju isto prezime (iskreno se nadam da se ovo i mom nece desiti).

I kako bi to objasnila detetu? +Mogu da zamislim drndanje deteta od strane vrsnjaka. Jedan drug zivi sa zenom, nisu se vencali nikad, imaju dvoje dece, normalni ljudi, normalno zive, ali im decu u skoli zahebavaju kako njihovi mama i tata nemaju isto prezime (iskreno se nadam da se ovo i mom nece desiti).

Druga su vremena Latisa. To vise nikome nije cudno. A sta je sa onima koji se vencaju a svako zadrzi svoje prezime? I vecina ljudi koje znam a imaju malu decu nisu vencani. Papir retko ko jos vrednuje.

Druga su vremena Latisa. To vise nikome nije cudno. A sta je sa onima koji se vencaju a svako zadrzi svoje prezime? I vecina ljudi koje znam a imaju malu decu nisu vencani. Papir retko ko jos vrednuje.

Pa ja pricam o sadasnjem vremenu. To se njihovom detetu desava sada. Sto se prezimena tice, ko sto napisah, valjda nece i mom isto biti, i ja sam zadrzala svoje prezime.

Pa ja pricam o sadasnjem vremenu. To se njihovom detetu desava sada. Sto se prezimena tice, ko sto napisah, valjda nece i mom isto biti, i ja sam zadrzala svoje prezime.

Dete treba vaspitavati da misli svojiom glavom a ne da pada pod uticaj drugih i da se vlada po nametnutim sablonima i krojevima. Tada nece imati problem sa tim "sta ce svet da kaze". Koga briga za "svet"? Ljudi se nanjuse, prepoznaju, zblize i zavole. Takvi nam u zivotu trebaju, pijatelji koji nas prihvataju ovakve kakvi smo. Ostali... ko ih sisa :)

Dete treba vaspitavati da misli svojiom glavom a ne da pada pod uticaj drugih i da se vlada po nametnutim sablonima i krojevima. Tada nece imati problem sa tim "sta ce svet da kaze". Koga briga za "svet"? Ljudi se nanjuse, prepoznaju, zblize i zavole. Takvi nam u zivotu trebaju, pijatelji koji nas prihvataju ovakve kakvi smo. Ostali... ko ih sisa :)

Nisam sigurna koliko je to realno, to neobracanje paznje na okolinu. Mene licno retko pogadja, a o5 desi mi se da se tesko iznerviram.

Nisam sigurna koliko je to realno, to neobracanje paznje na okolinu. Mene licno retko pogadja, a o5 desi mi se da se tesko iznerviram.

Moj sin ima ocevo prezime, a ja uvek upisujem sebe u formularima gde se traze podaci o roditelju- njegovo ime ( moje ime i prezime) njegovo prezime. Svi drugari znaju da su nam prezimena drugacija, da mu rioditelji niisu bili vencani,... nikada ga niko nije zezao. Ne znam gde si, ali ovde to nije cudno.

- - - - - - - - - -

Laze to dete
Pa moje dete nema pojma kako se ko preziva u razredu a kamoli da zna kako mu se prezivaju roditelji
Bas cudna deca,sedela kod babe I pratila kasandru umesto da idu u vrtic

- - - - - - - - - -

Nece ovde niko da ga zeza latisa,decu to ne interesuje

Tacno...
Osim onih sa kojima je dete bas blisko, posecuju se kod kuce i sl.,... Ali ti se druze jer se vole, briga ih za ovo :)

Laze to dete
Pa moje dete nema pojma kako se ko preziva u razredu a kamoli da zna kako mu se prezivaju roditelji
Bas cudna deca,sedela kod babe I pratila kasandru umesto da idu u vrtic

- - - - - - - - - -

Nece ovde niko da ga zeza latisa,decu to ne interesuje
I ja se nadam. Vidis, nesto mi nije palo na pamet da mozda laze. A sta mu moze bude motiv da laze, ne kapiram. Msm, nisu vencani ljudi, al zive normalnije (da se tako izrazim) mozda i srecnije, od vecine vencanih parova.

I ja se nadam. Vidis, nesto mi nije palo na pamet da mozda laze. A sta mu moze bude motiv da laze, ne kapiram. Msm, nisu vencani ljudi, al zive normalnije (da se tako izrazim) mozda i srecnije, od vecine vencanih parova.

Mozda njemu smeta to sto "odskace" od vecine. Pa pokusava da navede roditelje da zive kao drugi :roll: Dok su mala, deca imaju potrebu da se uklope, oponasaju jedni druge,...

Mozda njemu smeta to sto "odskace" od vecine. Pa pokusava da navede roditelje da zive kao drugi :roll: Dok su mala, deca imaju potrebu da se uklope, oponasaju jedni druge,...

I meni ovo pada na pamet
Smeta im kad su roditelji debeli imaju drugaciju frizuru,previse su mladi ili stari
Nama je cerka zamerila sto se u nasoj kuci ne jede ujutro marmelade n'a hleb .to je videla kod drugarica I to je njoj pravi dorucak
Ok kupimo marmelade puter sve
Jela nedelju dana :)

I kada smo kod toga... Sta je sa brakovima koji su skladni- kuca, deca, pas... a mesoviti? Bar ovde u Vojvodini nije retkost da ista kuca slavi oba Bozica i oba Uskrsa. Npr., moja baka je uvek svecanijim ruckom obelezavala i svoju devojacku slavu, pa je ispadalo kao da ih imaju dve. Idi, Latisa... opterecujes se glupostima. Gde su odnosi skladni, gde nema napetosti dete ce biti zadovoljno. Koga briga za formalnosti?

- - - - - - - - - -

I meni ovo pada na pamet
Smeta im kad su roditelji debeli imaju drugaciju frizuru,previse su mladi ili stari
Nama je cerka zamerila sto se u nasoj kuci ne jede ujutro marmelade n'a hleb .to je videla kod drugarica I to je njoj pravi dorucak
Ok kupimo marmelade puter sve
Jela nedelju dana :)

:) :heart:

Не вјерујем да је дијете у стању да увиди разлику између вјенчаног и невјенчаног пара, поготово што његови родитељи живе заједно. Чак ни када је разлика презимена у питању. Превише је то апстрактно за њега.
За задиркивање су потребни одрасли који ће му усадити у главу идеју да ту нешто не ваља.

Bas sam nedavno imao razgovor na ovu temu sa zenskom osobom i slozili smo se da je to odlicna opcija kad djeca porastu a prica je krenula njenom konstatacijom da vecina bracnih parova koje poznaje svakako spava u odvojenim sobama.

Ovako, desi se da devojka zatrudni, ali muskarac ipak nije u fazonu da se zeni. Ne zeli bracni zivot vec i dalje zabavljanje sa devojkom s tim sto bi se podelili poslovi oko deteta + alimentacija itd.

Sta mislite o tome i o njemu uopste? Jeste li bili svedok neke takve situacije? Da li ga osudjujete ili ne?

A ako bi na eventualni ultimatum od strane devojke ipak odgovorio negativno sta mislite o tome?

ne osuđujem
svako ima pravo na svoj život
i svako ima pravo na svoj izbor
zato treba pametno odabrati :)

Свашта...овога више нема ни у Петловцу...

Back