Muskarac nece da se zeni iako mu je devojka trudna

nije realno, ako jedno od njih dvoje ima jos i trunku nekog osecanja spram one druge osobe svasta tu moze da bude...makar to osecanje bilo i - oscam se povredjeno. emocije su neuhvatljive, nestalne.
Ako su emocije jake, on ce vise biti u njenoj kuci nego u svojoj, a kad krene zahladjenje manje ce dolaziti, tako da tada i nece moci da nadje nekog.
A i nece valja nalaziti zivotne partnere svakih 5 meseci :roll:, mislim treba gajiti i dete...

Nije iskljuceno da on jeste njen zivotni partner, samo sa drugacijim modelom odnosa, naglasenom individualnoscu umesto kolektivizmom koji se shvata kao podrazumevana forma u kojoj muskarac toliko cesto postaje papucar, a zena razmazena princeza.

Ako su emocije jake, on ce vise biti u njenoj kuci nego u svojoj, a kad krene zahladjenje manje ce dolaziti, tako da tada i nece moci da nadje nekog.
A i nece valja nalaziti zivotne partnere svakih 5 meseci :roll:, mislim treba gajiti i dete...

Nije iskljuceno da on jeste njen zivotni partner, samo sa drugacijim modelom odnosa, naglasenom individualnoscu umesto kolektivizmom koji se shvata kao podrazumevana forma u kojoj muskarac toliko cesto postaje papucar, a zena razmazena princeza.

moj stav je i dalje ili ce da se vencaju ili se on odrice prava na dete. s tim sto ja ne volim papucare..a muskarca ne mozes da pretvoris u papucara, ako on tome nije sklon.

- - - - - - - - - -

niti zena moze da postane razmazena princeza, osim ako vec nema neki komplex.

- - - - - - - - - -

ja ipak vise volim odricanje od odgovornosti, nego da me on sputava tako sa daljine.

moj stav je i dalje ili ce da se vencaju ili se on odrice prava na dete. s tim sto ja ne volim papucare..a muskarca ne mozes da pretvoris u papucara, ako on tome nije sklon.

- - - - - - - - - -

niti zena moze da postane razmazena princeza, osim ako vec nema neki komplex.

- - - - - - - - - -

ja ipak vise volim odricanje od odgovornosti, nego da me on sputava tako sa daljine.

Ti volis nadrndane tipove imam utisak :lol:, zato ovo i ne mozes da zamislis.:lol:

Gledaj brak onog forumasa Kizo. Mogu da zamislim, imam projekciju, on dodje sa posla, zena nezaposlena, a kuka kako je umorna i ako dodje sa posla i nece da pere sudove i usisava nema seksa mesec dana.

Princeza se grozi ciscenja WC solje, a mora da se ocisti zbog dece cesto i pogadjaj ko to mora da uradi?:lol:

Nema dovoljno para za tricarije i stvarcice za nju da kupuje i trosari, besparica i pogadjaj ko je kriv sto ne donosi dovoljno para i to niko nece otvoreno reci, niti nagovestiti, ali nastale frustracije ce iskaliti tamo gde moze.

Kada ga vidi pored TV-a da gleda utakmicu ima utisak da drzi truta u kuci, a nema veze sto se on polomio od posla.

Upravo isto ovako je i u braku jednih mojih rodjaka gde je muz prso i naravno vara zenu, a ona bas ima neke prikriveno sumanute zahteve.

Jos uvek pamtim kada mi se cudila sto ne ustajem zenama i devojkama u autobusu iako ih ne poznajem.:eek:

E sada zamisli sta je njen muz sve prosao?!:lol:

A pomenuta zena nije bas toliki debil, vec je nekako tako feministicko-papucarski nastrojena i znaj da je njen muz koji je inace fin momak, a nije ni slabic, je itekako morao stvari da postavlja na mesto i ispravlja krive Drine.

Na kraju je on valjda revoltiran i iskompleksiran svime odlucio da ne mari za nju i ne cuva dete nego fazon kafana-drustvo-kladionica i njen cale je mom calu pominjao da ce mozda da se razvedu.

Nekako bas ta prica o interesima, pa prica o insistiranju na braku i odredjenoj formi koja u mnogim slucajevima ne funkcionise meni bas ovako deluje.

Jbote muskarac se precesto svede na tolikog papucara da je i pas mnogo bitniji od njega.

Na kraju krajeva i sam sam se dosta borio protiv papucarstva.:lol:

Razumem ja da neko ne želi da potpiše ništa, samo meni to govori da oseća (Ili zna) da to neće biti trajno.
kakve li gluposti

- - - - - - - - - -

Bas tako. I cemu onda? Da bi delili ono sto je najmanje bitno u celoj prici ( nekretninu, novac,...)? A vreme, zivci, trud, posvecenost... to se nicim ne moze nadomestiti.
Drugima je delovalo kao da on brine o meni, a niko ne zna koliko sam dugova vratila, koliko se psihicki istrosila, koliko snage iz petnih zila izvukla, koliko izgovora izmislila, koliko puta bila i policajac i medicinska sestra, koliko osmeha odglumila da dete ne primeti,... Hoce li to papir resiti? Nece.

pametna moja curica :zag:

- - - - - - - - - -

'ebo vas papir.

tako je

Ti volis nadrndane tipove imam utisak :lol:, zato ovo i ne mozes da zamislis.:lol:

Gledaj brak onog forumasa Kizo. Mogu da zamislim, imam projekciju, on dodje sa posla, zena nezaposlena, a kuka kako je umorna i ako dodje sa posla i nece da pere sudove i usisava nema seksa mesec dana.

Princeza se grozi ciscenja WC solje, a mora da se ocisti zbog dece cesto i pogadjaj ko to mora da uradi?:lol:

Nema dovoljno para za tricarije i stvarcice za nju da kupuje i trosari, besparica i pogadjaj ko je kriv sto ne donosi dovoljno para i to niko nece otvoreno reci, niti nagovestiti, ali nastale frustracije ce iskaliti tamo gde moze.

Kada ga vidi pored TV-a da gleda utakmicu ima utisak da drzi truta u kuci, a nema veze sto se on polomio od posla.

Upravo isto ovako je i u braku jednih mojih rodjaka gde je muz prso i naravno vara zenu, a ona bas ima neke prikriveno sumanute zahteve.

Jos uvek pamtim kada mi se cudila sto ne ustajem zenama i devojkama u autobusu iako ih ne poznajem.:eek:

E sada zamisli sta je njen muz sve prosao?!:lol:

A pomenuta zena nije bas toliki debil, vec je nekako tako feministicko-papucarski nastrojena i znaj da je njen muz koji je inace fin momak, a nije ni slabic, je itekako morao stvari da postavlja na mesto i ispravlja krive Drine.

Na kraju je on valjda revoltiran i iskompleksiran svime odlucio da ne mari za nju i ne cuva dete nego fazon kafana-drustvo-kladionica i njen cale je mom calu pominjao da ce mozda da se razvedu.

Nekako bas ta prica o interesima, pa prica o insistiranju na braku i odredjenoj formi koja u mnogim slucajevima ne funkcionise meni bas ovako deluje.

Jbote muskarac se precesto svede na tolikog papucara da je i pas mnogo bitniji od njega.

Na kraju krajeva i sam sam se dosta borio protiv papucarstva.:lol:

tacno, volim nadrqane...:lol:

ne mogu da zamislim, posto ja ostavljam i zimnicu tjah ove godine nista sem kupusa i sarene salate, ali to je ove godine visa sila i druge komplikacije. ne mogu da zamislim da niko nista ne radi..al opet verujem da se takvi ljudi nadju i zato je to tako. svaka krpa nadje svoju zakrpu i svaki lonac svoj poklopac.

- - - - - - - - - -

ja u sustini i ne mogu da budem sa nekim ko je ziveo u fazonu mama, tata, pas i kravat..sve po standardu. jer ni ja nisam zivela po standardu, pa bi mi standard bio opterecenje, ali sam u nekom delu konzervativna..mozda i ne toliko konzervativna, koliko brinem za svoje doope :mrgreen:. pa u slucaju ove teme za mene bi bila bolja varijanta da se muskarac odrekjne svih prava na dete, nego da smo kao neki prijatelji i time me kontrolise na daljinu. a kapiram da je tu u pitanju bila neka kres varijanta, pa tek takvom ne bi dozvolila da mi kroji zivot.

I jos jedna mozda mnogo vise vazna stvar. Koliko cesto mogu da vidim od zena ovde na forumu, a i u RL samo dosta prikrivenije, da muskarce smatraju nekakvim Cica Glisama, pajserima i pacenicima, simpaticnim gluperdama te i sama percepcija muske duhovitosti se svodi na glumatanje i izigravanje klovnova.:lol:

Sve je to odraz frustracija, ali i potrage za ko zna kako dobrim partnerom. Veliki zenski ego dovodi do toga da ako je neko odbije ili raskine, ne ispuni njena ocekivanja kakogod, da ce mrzeti mnogo i to ne samo jednog muskarca.

Evolucijom postajemo klovnovi za princeze, jer valjda tako bivamo bitniji od kucadi.

Te videsmo na onoj temi "Za sta se bre cuvate" da je najveca uvreda muskarcu je da nije zanimljiv.:hahaha:

A pomenuta prica odozgo je itekakva realnost na duze staze kada se pominju "interesi", a ja u RL vidim mnogo devojaka koje imaju oko 30 i jure da se udaju.

tacno, volim nadrqane...:lol:

ne mogu da zamislim, posto ja ostavljam i zimnicu tjah ove godine nista sem kupusa i sarene salate, ali to je ove godine visa sila i druge komplikacije. ne mogu da zamislim da niko nista ne radi..al opet verujem da se takvi ljudi nadju i zato je to tako. svaka krpa nadje svoju zakrpu i svaki lonac svoj poklopac.

- - - - - - - - - -

ja u sustini i ne mogu da budem sa nekim ko je ziveo u fazonu mama, tata, pas i kravat..sve po standardu. jer ni ja nisam zivela po standardu, pa bi mi standard bio opterecenje, ali sam u nekom delu konzervativna..mozda i ne toliko konzervativna, koliko brinem za svoje doope :mrgreen:. pa u slucaju ove teme za mene bi bila bolja varijanta da se muskarac odrekjne svih prava na dete, nego da smo kao neki prijatelji i time me kontrolise na daljinu. a kapiram da je tu u pitanju bila neka kres varijanta, pa tek takvom ne bi dozvolila da mi kroji zivot.

Poenta je sto ti on ne bi krojio zivot, a ni ti njemu, zajedno biste odlucivali o detetu, a ne samo ti. Tek u braku ne bi odlucivala samo ti.

- - - - - - - - - -

zasto bih se prilagodjavala nekome ko nit mi je rod, niti pomozi bog? a kod zajednicke brige oko deteta morala bih da se prilagodjavam i bivsoj kres varijanti. osim ako ona nije pokusala da ga navata na dete..i kako je uopste zatrudnela? ako su bili kres varijanta, onda su valjda mnislili o zastiti..ma otkud znam..

Pa i ako bi bila razvedena tek onda bi mogao vise da te kontrolise, zar ne?

Ovde je bar u pitanju neka dobronamernost i konkretni odnosi bez nadjahavanja, ali ti u to ne verujes, jer si sa takvim muskarcima.:lol:

Poenta je sto ti on ne bi krojio zivot, a ni ti njemu, zajedno biste odlucivali o detetu, a ne samo ti. Tek u braku ne bi odlucivala samo ti.

dete bi bilo deo mog zivota, ja bih se prilagodjavala detetu, ali ako bi on bio deo te price i donosio odluke u vezi deteta, morala bih da se prilagodjhavam i njemu....cena slobode je preuzeti sve iskljucivo na sebe. ja bih platila tu cenu.

Meni nije jasan otpor prema tom papiriću.
Ako neko izbegava da ga potpiše ja to tumačim kao da to još nije ono što se želi, nego se ima odstupnica ako se predomisli, ili ako naiđe nešto bolje.
Ni meni nije jasan, takođe.
Taj otpor protivnici papirića često pravdaju činjenicom da papir nije garancija ni za šta - kao da nenapisano i neizgovoreno ispada da je bez papirića veća garancija za to nešto, što je netačno.

Papirić je pitanje forme, a ne sadržine. Drugim rečima, stvar ukusa.
Dovodeći papirić u bilo kakvu vezu sa garancijom daje mu se smisao sadržine, što je pogrešno.
On je samo forma koja olakšava određene praktične stvari zajedničkog suživota i zajedničkog deteta, i eventualno romantičan čin.

dete bi bilo deo mog zivota, ja bih se prilagodjavala detetu, ali ako bi on bio deo te price i donosio odluke u vezi deteta, morala bih da se prilagodjhavam i njemu....cena slobode je preuzeti sve iskljucivo na sebe. ja bih platila tu cenu.

A sto je to toliko lose? Da li nekad mislis da bi moglo da bude i dobro? Tipa da te rastereti brige i da po potrebi preuzme ulogu loseg policajca, a ti da ostanes dobar.:lol:

A sve zarad dobrobiti deteta.

Ti pricas o tome da bi zabranio odlazak deteta na more, a ja znam novopeceni bracni par koji bebu od 3 meseca salju sa tetkom i tecom na more.:pop2:

E meni je to IJAAAAOOO.:sad2:

- - - - - - - - - -

Pa i ako bi bila razvedena tek onda bi mogao vise da te kontrolise, zar ne?

Ovde je bar u pitanju neka dobronamernost i konkretni odnosi bez nadjahavanja, ali ti u to ne verujes, jer si sa takvim muskarcima.:lol:

da, neko ko mi je bio muz..sa kim sam nesto delila. a sta bi bio neko iz kres varijante, prolaznik.

ja za svde moj mogu da kazem da su bili dobri ljudi pre svega..nadrqani, ali dobri u sustini. a za tebe ne znam sta da kazem, osim da volis da tracas o 4umashima. :lol:

da, neko ko mi je bio muz..sa kim sam nesto delila. a sta bi bio neko iz kres varijante, prolaznik.

ja za svde moj mogu da kazem da su bili dobri ljudi pre svega..nadrqani, ali dobri u sustini. a za tebe ne znam sta da kazem, osim da volis da tracas o 4umashima. :lol:

:hahaha:

Ne upoznajem se ovde ni sa kim niti me je briga sta ce ko da misli tako da mogu da radim sta god mi se cefne.:lol:

A sto je to toliko lose? Da li nekad mislis da bi moglo da bude i dobro? Tipa da te rastereti brige i da po potrebi preuzme ulogu loseg policajca, a ti da ostanes dobar.:lol:

A sve zarad dobrobiti deteta.

Ti pricas o tome da bi zabranio odlazak deteta na more, a ja znam novopeceni bracni par koji bebu od 3 meseca salju sa tetkom i tecom na more.:pop2:

E meni je to IJAAAAOOO.:sad2:

isto kao sto ti vidis sve negativno u vezi braka.

zasto bi se ona obavezivala spram njega, stranca, prolaznika. mani dobrobit deteta, dete kao sto rekoh bi i onako naebalo.

- - - - - - - - - -

:hahaha:

Ne upoznajem se ovde ni sa kim niti me je briga sta ce ko da misli tako da mogu da radim sta god mi se cefne.:lol:

a posle quqas..:lol:

ova rasprava postaje smorena..poenta je da njemu nije stalo do nje..ona se obavezuje prema detetu, a preko toga se obavezuje i prema njemu. on nece obavezu, ali hoce da gradi zivot kako njemu odgovara i dokle mu odgovara. da je bila pametna ne bi mu ni rekla za dete. osim ako nije pokusala preko deteta da se uda za njega, pa se zaebala.

A ako je zatrudnela sa drugim, a njemu rekla da je dete njegovo?:hahaha:

- - - - - - - - - -

A sto se tracarenja tice sve javno kazem sta mislim tako da nema pravog tracarenja u pravom smislu te reci, vec samo projekcije tudjih zivotnih situacija koje iako su lose nisu nezasluzene.

Mislim onaj KiZo maltene za svaku zenu prica da je vampirka koja mrzi muza. Pa kako onda da imam pozitivnu ocenu.

Poslednja izmena:
:lol:

Ne kukam, gde kukam.:lol:

- - - - - - - - - -

Ako bi se razvela tesko bi ga izbacila iz zivota deteta ako ne bi hteo da ide.

Ti definitivno neces biti sa papucarom.:lol:

ja i nisam sa papucarom. :mrgreen:

ne znma sta ne kontas..ovom nije stalo do nje, u slucaju razvoda/rastave dvoje ljudi koji su ziveli zajedno pretpostavljam da su postojale pozitivne emocije, koje su ih dovele do zajednice...e na ime onoga sto je bilo ima kredit. ovaj nema. cao zdravo..dete je samo moje.

- - - - - - - - - -

A ako je zatrudnela, a njemu rekla da je dete njegovo?:hahaha:

- - - - - - - - - -

A sto se tracarenja tice sve javno kazem sta mislim tako da nema pravog tracarenja u pravom smislu te reci, vec samo projekcije tudjih zivotnih situacija koje iako su lose nisu nezasluzene.

Mislim onaj KiZo maltene za svaku zenu prica da je vampirka koja mrzi muza. Pa kako onda da imam pozitivnu ocenu.

moze i ta varijanta da bude...

a kizu ja i ne citam..ne interesuje me sta pise. pa ne citam ja sve postove.

moze...ali i ne mora. pogotovo ako se muskarac odrekao ocinstva. a te fore prijateljski cemo da gajimo dete..to ne biva.

Kada vidim koliko cesto se ljudi krvnicki zamrze u braku stvarno pomislim da je ovo mozda mnogo bolja opcija.

A ti samo gledas da se on ne umesa nesto? A ako biti davao alimentaciju od 500 evra mesecno na primer?:per:

Kada vidim koliko cesto se ljudi krvnicki zamrze u braku stvarno pomislim da je ovo mozda mnogo bolja opcija.

A ti samo gledas da se on ne umesa nesto? A ako biti davao alimentaciju od 500 evra mesecno na primer?:per:

e vidis u tome i jeste fora..on ce da daje 500 evrica za dete, jer alimentacijea se u nasoj zemlji dodeljuje detetu. pa posle da ucenjuje da ja npr. ne smem da budem sa drugim muskarcem, da ne mogu da vodim dete na more van zemlje, osim ako on ne dozvoli, da mi se petlja u moju intimu, u moj nacin vaspitanja deteta, u moje stavove, u moje odluke...i to ko da mi se petlja, neko ko je potpuni stranac. pa meni se ne petlja ni rodjena majka.
o tome ja i pisem sve vreme zasto bi toj iz uvodnog posta bilo najbolje da mu kaze da dete nije njegovo ili da mu je precutala za dete ili da kaze da ide na abortus, jer abortus je ekskluzivno pravo zene i onda da nestane i rodi dete za sebe i zbog sebe, ako ga zeli.

Back