Muskarac nece da se zeni iako mu je devojka trudna

Meni je čudno kada pročitam kako javna ličnost, muž, kaže da je obećao ženi da će se venčati nakon rođenja trećeg deteta. Čudno mi je da je ona uopšte pristala na to venčanje. Stiče se utisak da je jedva čekala, pa se on na kraju ipak samilovao.

- - - - - - - - - -

Znam jedan par, koji su se venčali nakon 10-ak godina i dvoje dece. On je tek tada ukapirao da mu je mesto pored njih. A ona je celo vreme to čekala. I na venčanju je bila presrećna.:roll:

Pa nema klizavosti, spontanosti kada isprepleces ekonomske i finansijske interese sa nekim a sto se neminovno desava kada stupis u zajednicu (potpisanu ili ne) u kojoj nastanu deca, u kojoj se nesto stvara zajedno. Ne drzi nekoga papir u braku, vec ga drzi sve to sto ta zajednica i pored toga sto emocija nema, pruza. Ljude drze zajednicki interesi kojih ima cak i kada nema vise emocija. Potpisao ti papir ili ne, nista ti sustinski ne menja. Mozes da razvedes brak u kome nema dece i da zaboravis kao da si ikada bio vencan sa tom osobom, a da dobijes decu u vanbracnoj zajednici i da si vezan za nekoga ceo zivot preko deteta.

Papir je formalnost, nesto sto pravno regulise stanje na terenu. Cesto se predstavlja kao da ljude drzi papir, a to je nebitna stvar. Papir ces lako da iscepas, ali kako ces naviku, godinu, ljubav da pocepas?
Bas tako. I cemu onda? Da bi delili ono sto je najmanje bitno u celoj prici ( nekretninu, novac,...)? A vreme, zivci, trud, posvecenost... to se nicim ne moze nadomestiti.
Drugima je delovalo kao da on brine o meni, a niko ne zna koliko sam dugova vratila, koliko se psihicki istrosila, koliko snage iz petnih zila izvukla, koliko izgovora izmislila, koliko puta bila i policajac i medicinska sestra, koliko osmeha odglumila da dete ne primeti,... Hoce li to papir resiti? Nece.

Meni je čudno kada pročitam kako javna ličnost, muž, kaže da je obećao ženi da će se venčati nakon rođenja trećeg deteta. Čudno mi je da je ona uopšte pristala na to venčanje. Stiče se utisak da je jedva čekala, pa se on na kraju ipak samilovao.

- - - - - - - - - -

Znam jedan par, koji su se venčali nakon 10-ak godina i dvoje dece. On je tek tada ukapirao da mu je mesto pored njih. A ona je celo vreme to čekala. I na venčanju je bila presrećna.:roll:

To mi nekako deluje kao da je taj papir zenina tapija nad muskarcem ili neka vrsta priznanja, uspeha ili diplome.:roll:

Gledaj, u poznim 20-tim i ranim 30-tim cini mi se da zene vise trce da dobiju taj papiric sad koliko iz opravdanih razloga to je druga prica.

Nekad mislim da ti kao da ocekujes da sve bude idealno, a u realnosti je dobro ako veze nisu patoloske, jer i toga ima i previse u ovoj eri povece rasprostranjenosti narkomanije itd.

Muskarac koji se plasi braka je mnogo normalniji i odgovorniji nego neko ko bi olako stupio u brak.

Sada ovde dolazimo do one legendarne Dererove teme "Zasto sve zene zele da se udaju i imaju decu" , ali nekako je stereotip da upravo zene olako zele da stupe u brak, a kada procitam na primer komentare poput ovog ne mogu da ne strepim da budem iskren.:sad2:

papir je obaveza...svi pricaju kako nije bitan, ali potpisivanjem mislim da postane teret...zato je bolje bez papira..barem dobijes lazni osecaj slobode. :lol:

papir je obaveza...svi pricaju kako nije bitan, ali potpisivanjem mislim da postane teret...zato je bolje bez papira..barem dobijes lazni osecaj slobode. :lol:

Sa tvoje tacke gledista. Sa moje, moj komsija cija komsinica flertuje po komsiluku zbog tog papira moze da izgubi stan i da zivi kao klosar.
Brak nije nimalo naivna stvar i uopste nije isto uci u brak pre 30 godina i sada i cini mi se da stariji ljudi to ne razumeju.

Tebe ako ne mrzi traži,
davno sam postavio kako se na pol deteta može uticati sa 80% sigurnosti.
Ne vradžbinama nego načinom ishrane žene i učestalošću odnosa.
Potrebni su samo datumi rodjenja.
U preko 80% slučajeva dalo željene rezultate u pogledu pola deteta,

- - - - - - - - - -

[url=http://www.Slikomat.com/slika/5900827.htm][/URL]

Evo, postavljam opet.
Vrlo je bitno poštovati režim ishrane.
Bitno: Odnosi se na datum začeća.

A za temperaturu:
Pitaj bilo kog ginekologa koliko dana u ciklusu
žena može ostati trudna.
Ako Ti kaže samo jedan pitaj ga može li se taj dan tačno utvrditi.
Dokazano je da tog dana ženi telesna temperatura poraste par podeoka.
Način merenja: Pre nego što ustane iz kreveta svako jutro toplomer u ****.

Ovo posebno može biti korisno za one koje bi da se krešu
a da ne zatrudne.

PPS: u 9 od 10 slučajeva moje progoze u pogledu
pola su bile tačne.

ako ocs musko nagnjeci levo jaje ne funkcionise..u narodnim verovnjima i prilikom gledanja u solju uzim se da je desna strana muska, a leva zenska.

- - - - - - - - - -

Sa tvoje tacke gledista. Sa moje, moj komsija cija komsinica flertuje po komsiluku zbog tog papira moze da izgubi stan i da zivi kao klosar.
Brak nije nimalo naivna stvar i uopste nije isto uci u brak pre 30 godina i sada i cini mi se da stariji ljudi to ne razumeju.

e ybg..imam stan.

ja ne volim obaveze, ne volim da se obavezujem...i onako cu da riknem pre ili kasnije.

e ybg..imam stan.

ja ne volim obaveze, ne volim da se obavezujem...i onako cu da riknem pre ili kasnije.

Covek koga poznajem. Zenini roditelji imaju 15 kuca i stanova sirom Srbije, znaci bas bogatuni i to je bilo jos 70-tih.
Nista se na nju nije vodilo i pokusala je da mu mazne stan za koji je digao kredit i valjda je dobila na koriscenje jednu sobu u dvosobnom stanu, sudija nije hteo njega da izbaci, i naravno je otisla iz stana , a onda joj je sudija rekao:"Pa vi gospodjo cim ste otisli iz stana imate gde.", i stan je ostao muskarcu.

Covek koga poznajem. Zenini roditelji imaju 15 kuca i stanova sirom Srbije, znaci bas bogatuni i to je bilo jos 70-tih.
Nista se na nju nije vodilo i pokusala je da mu mazne stan za koji je digao kredit i valjda je dobila na koriscenje jednu sobu u dvosobnom stanu, sudija nije hteo njega da izbaci, i naravno je otisla iz stana , a onda joj je sudija rekao:"Pa vi gospodjo cim ste otisli iz stana imate gde.", i stan je ostao muskarcu.

pa kome bi to od roditelja ostalo nego njoj? ili ako ima bracu i sestre delila bi sa njima...ali to je sasvim dovoljno imovine da dvoje- troje podeli. to sto je ona trazila deo stana je iz osvete.

- - - - - - - - - -

mada papir ima funkciju..recimo neko dozivi saobracajku i u teskom je stanju pustaju samo najblizu rodbinu.

pa kome bi to od roditelja ostalo nego njoj? ili ako ima bracu i sestre delila bi sa njima...ali to je sasvim dovoljno imovine da dvoje- troje podeli. to sto je ona trazila deo stana je iz osvete.

- - - - - - - - - -

mada papir ima funkciju..recimo neko dozivi saobracajku i u teskom je stanju pustaju samo najblizu rodbinu.

Ovo prvo je tacno.

Za ovo drugo, pa nece rodbina u toj situaciji da pomogne, nego hirurzi.

Zato se i čudim tim primerima. Očigledno je da je jedna strana imala odstupnicu i nije se potpuno predala toj vezi. Pošto su vremenom shvatili da je to to i nema boljeg, pristali su.

Papir nije bitan uopste sa moje tacke gledista, cak ni ne simbolise nista, bitan je model odnosa i razumevanje ljudi.

Na osnovu zustre reakcije nekih zena ovde stvarno sticem utisak da im je bitnija forma od sustine.

Ne kupuje se muskarac na pijaci, mislim.:lol:

A ako im je toliko do forme, a ne samog odnosa sticem utisak da ce u nekim situacijama bitniji biti odnosi sa rodbinom/prijateljima nego kvalitet samog braka na primer.

Pa onda dolaze ti zahtevi ili da kazemo obaveze koje se uopste ne moraju ticati samo braka i dece. Kada se zavrsi taj period ranog detinjstva kada deca ako su sama obaraju televizore roditelji mozda i nemaju bas toliko posla oko dece.

Cini mi se da mnogo vise posla imaju oko utakmica.:lol: Nikad mi nece biti jasno kako neko moze da ogleda 4 utakmice u toku dana.:confused::pop2:

Mozda su se ljudi u proslosti zenili da ne bi bili usamljeni dok gledaju utakmice ne obracajuci paznju ni na koga.:hahaha:

Ovo prvo je tacno.

Za ovo drugo, pa nece rodbina u toj situaciji da pomogne, nego hirurzi.

za posete...moja keva kad je imala operaciju pustili su samo mene. kad je baba lezala u bolnici, pre nego sto je umrla..na tom odeljenju je mogla da udje samo najbliza rodbina. isla je samo moja keva, a dosla su babi i braca i njihove zene i deca od brace, onda tetka kevina(sestra od babinog pokojnog muza), pa stric kevin. posle kada su ukapirali da joj nema pomoci , onda su je prebacili na odeljenje gde su svi mogli da dolaze.

- - - - - - - - - -

tako da papir u pojedinm situacijama puno znaci..ne samo radi podele imovine i nasledjivanja. sad sto neki od nas ne razmisljaju dok se ne sete nekih stvari..to je druga stvar

- - - - - - - - - -

mada koliko je nekim muskarcima odbojna alimentacija i dozivljavaju kao otimanje, za zenu je nekada bolje da se msukarac odrekne svih prava na dete, ako je to u nasem zakonu moguce..bas da bi imala slobodu. dete i onako i ovako ce da naebe, pa mu isto dodje.

Mogu ce je da se bilo koji roditelj odrekne prava na dete.

Zlozi, kapiram sta pricas, ali ovde diskutujemo o necemu drugom. A to je da li je muskarac svakakav ako odbje da ozeni zenu zato sto je trudna. I nikada mi nece biti jasno vencavanje jer je zena trudna i srpski fenomen mlade u vencanici sa stomakom do zuba.

znam sta je tema...kazem da je ta iz uvodnog posta glupa, jer kao oce da gaje dete, a da svako i dalje vodi svoj zivot. ako hoce da gaje to dete kako zamisljaju, onad vise nijedno nece imati samo svoj zivot. ja bih joj predlozila ovu drugu varijantu da ga pritisne da se odrekne prava na dete. dete je samo njeno sve njene odluke su samostalne i bez njegovog petljanja. ja bih zbog deteta potpisala papir, promenila bih i prezime..zato sto je jednostavnije oko birokratije.

ona ne moze da zna dal ce sutra da se uda za nekog drugog ili ce imati mogucnost da ode trajno van zemlje..pa cak i za obicno putovanje mislim da za maloletnu decu treba pristanak oba roditelja. pa sto bi mene bolela glava oko toga...moje dete, ja ga vodim i gotovo. taj covek moze sada da bude dobar i da budu super odnosi, ali ne moze da zna sta ce biti za 5 godina. mozda u njemu proradi nesto zlo, ako bi ona bila sa drugim muskarcem. ovako ona je sad trudna i bezbedna od drugih. :lol:

- - - - - - - - - -

A sta ako muskarac hoce da se brine o detetu, a nece brak? Sto mu to uskratiti? Dete moze da nosi majcino prezime iako ga otac prizna.

neka napravi nekoj drugoj dete, pa neka brine o tom drugom. :lol: pa i posle razvoda ljudi podmecu jedni drugima nogu i to najcesce preko dece, a ovo je jos gore, vezuje sebi omcu oko vrata. mislim ona.

ona ne moze da zna dal ce sutra da se uda za nekog drugog ili ce imati mogucnost da ode trajno van zemlje..pa cak i za obicno putovanje mislim da za maloletnu decu treba pristanak oba roditelja. pa sto bi mene bolela glava oko toga...moje dete, ja ga vodim i gotovo. taj covek moze sada da bude dobar i da budu super odnosi, ali ne moze da zna sta ce biti za 5 godina. mozda u njemu proradi nesto zlo, ako bi ona bila sa drugim muskarcem. ovako ona je sad trudna i bezbedna od drugih. :lol:

- - - - - - - - - -

neka napravi nekoj drugoj dete, pa neka brine o tom drugom. :lol: pa i posle razvoda ljudi podmecu jedni drugima nogu i to najcesce preko dece, a ovo je jos gore, vezuje sebi omcu oko vrata. mislim ona.
Treba. Cak ako i taj drugi roditelj ne vodi uopste racuna o detetu, nego se samo u tim situacijama prsi i daje sebi na znacaju :roll:
Obavljanje samostalnog roditeljskog prava je u tom slucaju olaksavajuca okolnost za roditelja kod kog je dete jer ne mora da se nateze sa onim drugim oko pasosa, putovanja,... Ali! :lol: Nisu retki oni koji nisu zainteresovani za dete ali su gladni dzigerice onog drugog pa teraju mak na konac.

A kako papir i suzivot menjaju sve ovo? Cak mislim da vise mogu da doprinesu tome, toj medjusobnoj mrznji i frustraciji, zar ne?

- - - - - - - - - -

Nisi citala moje prethodne postove, jer sam se u neku ruku donekle stavio u ulogu ovog muskarca.

Po prici, muskarac je svestan da ce biti medjusobnog varanja i to je jedan od razloga zasto ne zeli da zivi sa zenom vec pravi drugaciji model odnosa.

Prijatelji smo- imamo dete- tu sam za tebe i dete ako treba - budi s kim hoces i kako hoces to me se ne tice, ali zelim dobre odnose, nikakvu posesivnost i pichkaranje vec samo zdrave odnose.:lol:

Kao razvod pre braka i razvoda s tim sto ostaju u dobrim odnosima. :lol:

Treba. Cak ako i taj drugi roditelj ne vodi uopste racuna o detetu, nego se samo u tim situacijama prsi i daje sebi na znacaju :roll:
Obavljanje samostalnog roditeljskog prava je u tom slucaju olaksavajuca okolnost za roditelja kod kog je dete jer ne mora da se nateze sa onim drugim oko pasosa, putovanja,... Ali! :lol: Nisu retki oni koji nisu zainteresovani za dete ali su gladni dzigerice onog drugog pa teraju mak na konac.

to ja kazem...ovo dvoje mogu super da funkcionisu na pocetku, ali zivotne okolnosti se menjaju. samo da ne ispadne da je on srecan sada, ali cim ona pogleda drugog da on dobije slom. :lol: isto moze da bude i suprotno, pa da ona njega maltretira, ako se on ozeni drugom....i sutra oce sa novim deckom da vodi dete na more, a ovaj iskrsne i kaze da ne da oodbrenje.

- - - - - - - - - -

A kako papir i suzivot menjaju sve ovo? Cak mislim da vise mogu da doprinesu tome, toj medjusobnoj mrznji i frustraciji, zar ne?

- - - - - - - - - -

Nisi citala moje prethodne postove, jer sam se u neku ruku donekle stavio u ulogu ovog muskarca.

Po prici, muskarac je svestan da ce biti medjusobnog varanja i to je jedan od razloga zasto ne zeli da zivi sa zenom vec pravi drugaciji model odnosa.

Prijatelji smo- imamo dete- tu sam za tebe i dete ako treba - budi s kim hoces i kako hoces to me se ne tice, ali zelim dobre odnose, nikakvu posesivnost i pichkaranje vec samo zdrave odnose.:lol:

Kao razvod pre braka i razvoda s tim sto ostaju u dobrim odnosima. :lol:

nesto ja ne verujem u te dobre odnose..zvuci ko ona serija sex i grad.:lol:

nesto ja ne verujem u te dobre odnose..zvuci ko ona serija sex i grad.:lol:

Meni je ovo mnogo realnije nego ti "interesi" u braku ciju potrebu uopste ne razumem.

- - - - - - - - - -

to ja kazem...ovo dvoje mogu super da funkcionisu na pocetku, ali zivotne okolnosti se menjaju. samo da ne ispadne da je on srecan sada, ali cim ona pogleda drugog da on dobije slom. :lol: isto moze da bude i suprotno, pa da ona njega maltretira, ako se on ozeni drugom....i sutra oce sa novim deckom da vodi dete na more, a ovaj iskrsne i kaze da ne da oodbrenje.

Ja ne bih bio takav. Licni ego mi je mnogo veliki, a zelja za posesivnoscu ne postoji. Ako gleda drugog slobodno idi.:lol:
Ako se dvoumi, isto.:lol:

Meni je ovo mnogo realnije nego ti "interesi" u braku ciju potrebu uopste ne razumem.

nije realno, ako jedno od njih dvoje ima jos i trunku nekog osecanja spram one druge osobe svasta tu moze da bude...makar to osecanje bilo i - oscam se povredjeno. emocije su neuhvatljive, nestalne.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ja ne bih bio takav. Licni ego mi je mnogo veliki, a zelja za posesivnoscu ne postoji. Ako gleda drugog slobodno idi.:lol:
Ako se dvoumi, isto.:lol:

ja bih ocigledno bila posesivna mama. :zkez: dete je samo moje, moje, moje...:huh:

Back