Muska i zenska ocekivanja od suprotnog pola...

Secate se one stare dileme.....pored uvek neprezvakane dileme da li moze postojati prijateljstvo izmedju m i z...
Dilema je, zasto zene odmah posle raskida jurcaju da nadju novu vezu?

I tu muskarci i zene imaju totalno drugacije objasnjenje, muskarci to svedu na treba joj seks da preboli i zaboravi i prebaci emocije bar na rebound, tj na seks a ne povezanost seks-ljubav kako je samozavaravala sebe do tada.
A zene da im nedostaje da neko ceka njihov poziv, da ona ceka neciji poziv (to danas otpada sa viber i sms komunikacijama jer ima uvek par polumuskaraca koji stalno drze zene u tom ushicenju da su aktuelne i da neko misli na njih samo zato sto posalje 2 sms dnevno tipa sta radis....) pa radi mentalni rebound...

Stvar tumacenja i samo ce eksperiment u malo razlicitim okolnostima pokazati sta jeste, jer zaboga neko moze da tvrdi da mu se hotelska soba svidja zbog svetlucavosti, a drugi zbog prestiza, nema nacina da se otkrije dok se ne ponudi jedno bez drugoga....

Tako i kod zena koje kazu da ih lozi moc....muskarac shvata sta je moc , a zna da je moc samo ono sto se upraznjava kao moc, bez prezentacije svakodnevne nema moci, ona bledi...ona je u glavi....ona ce potpuno odraditi situaciju sebi...znaci ona je sigurna da voli bas tog muskarca, jer inace bi sama o sebi mislila prilicno nize nego sto inace misli o sebi....ali iz njegovog ugla on zna o cemu se radi....

Upravo to je u pitanju. Njena sposobnost da sebe ubedi u nesto. Ona ce uvek sebe ubediti da to sto radi je iz nekog viseg razloga, humanog, a ne nekog niskog, primitivnog.

Vazno je reci sledece...

Zene misle ovako, procitala sam 5 od 10 tvrdnji i videla da sam po tih 5 tvrdnji ispravna pred sobom, tj zadovoljava moje misljenje ono sto radim u praksi...a onih 5 ostalih nisam, jer ne ispada onako kako mislim i kako se ponasam u praksi...

A muskarac kad gleda, on gleda, prvih 5 ispada onako kako mislim, a 6to ispada netacno , znaci nesto nije u redu sa svim sto mislim, jer ne ispada na 6tom tacno...

Prvo je demokratija logickog razmisljanja i to muskarci zovu demagogija....
A drugo je totalitarizam logickog misljenja i to muskarci zovu logika a zene filozofija....a i zenskoumni muskarci...

Vazno je reci sledece...

Zene misle ovako, procitala sam 5 od 10 tvrdnji i videla da sam po tih 5 tvrdnji ispravna pred sobom, tj zadovoljava moje misljenje ono sto radim u praksi...a onih 5 ostalih nisam, jer ne ispada onako kako mislim i kako se ponasam u praksi...

A muskarac kad gleda, on gleda, prvih 5 ispada onako kako mislim, a 6to ispada netacno , znaci nesto nije u redu sa svim sto mislim, jer ne ispada na 6tom tacno...

Prvo je demokratija logickog razmisljanja i to muskarci zovu demagogija....
A drugo je totalitarizam logickog misljenja i to muskarci zovu logika a zene filozofija....a i zenskoumni muskarci...

Da muskarci su mnogo samokriticniji, a zene su samo kriticari.

***********Ko bi da ponavlja klasicne price sa ovog pdf,bez normalne analize,nek samo proleti dalje..Hvala;)

Kontam ja da vi nikako da napravite razliku izmedju prostitucije i nekih normalnih ocekivanja kod zena..
Elem ajde da izvrismo jednu podelu da ne bi sirili temu za dzabe.Recimo da imamo vise tipova zena:
1.zena kojoj je posao da spava sa muskarcem za pare...
2.zena koja juri samo lovatore(vise tip neke elitnije sponzoruse koja se ne **** sa svakim vec trazi najbolje primerke:gde je 80% bitan novac i uspeh..) iprosek zena koja juri isto ko ova i,samo od prosecnijih muskaraca...
3.zena kojoj je bitno da je muskarac sposoban jednako koliko i da joj se zaista svidja(u smislu karaktera i hemije)..Tj sposobnost je i deo privlacnosti karaktera..
4.zena koja je s muskarcem samo zbog seksa(fizicki joj se svidja ali ne zeli nista vise od njega)...

Hajmo dalje da iz diskusije izbacimo opciju 1 i 4,jer one ne jure ozbiljnu vezu,i opciju 2,jer je tu ocigledno koji je to tip veze..Ostaje nam onda
opcija 3 : zena koja za ozbiljnu vezu zeli nekog ko je sposoban,i ko je borac...Borac podrazueva da se trudi da nadje posao da pokusava da radi itd..Jer:
1.vecina zena planira porodicu sto znaci da ne bi same da izdrzavaju dete,vec bi nekog ko bi tome doprine,kao i doprineo vaspitanju deteta i bio njegov uzor..
2.zensko bice uglavnom tezi da nadje nog ko joj je ravan ili bolji od nje(ili jednostavno nek je u necemu gori al da ima skup osobina koje voli)..

Sad dalje moje pitanje stoji:
zasto stalno predstavljate zenu koja zeli muskarca koji radi,kao lovatorku,zasto uopste sve zene predstavljate na taj nacin,jer to sto neko zeli borca ne znaci da:
1.i sam nije borac..
2.zeli nekog takvog samo zbvog njegovih para..
3.i da ce istog da ostavi cim pare presuse(naravno ima i onih koje to urade a ima i onih koje ne mogu da podnesu vise necije vristanje depresiju itd..zbog novonastale situacije al ajd to je dr. tema..)

Vi konstantno osobu iz grupe tri ubacujete u grupu 2..Da li je to da bi se osecali bolje ili ne ne znam..Al ajd da se osvrnemo na musko vidjenje veze..Njima ne smeta da zena ne radi,ili da je pomalo tupsa ako im je prijatno sa njom,oni imaju potrebu da se osete kao zastitnici i da izdrzavaju porodicu,i kad dodju kuci da im je mir i radost...E sad taj sistem da zena ne radi funkcionise samo ako je zena stvarno tip domacice i uziva u tome i ako se medjusono postuju i ne omalovazavaju jedno drugo..
U svim ostalim slucajevima malo teze(zasto i kako mrzi me sad da pisem)..
Ali glavno pitanje je zasto vi umesto da se bunite kako ribe zele samo vas zbog para,ili imaju visoke kriterijume,sami ne povecate te kriterijume prema zenama?
Zasto se iscudjavate da kad ste sa zenom koja vas samo muze za $,kad ste sa ribom vise zbog njenih fizickih atributa nego mentalnih,ta ista zbrise na pomen $ krize?Tu ste sami na pocetku kreirali odanost parama,a ne vama...
Zasto je vama nenormalno da zena zeli nekog sposobnog,a da to u isto vreme ne znaci da je sponzorusa i da ga zeli samo zbog $$ (vec da je malo kompleksnije od toga)ili recimo da ne bi da bude sa likom koji duva ceo dan,i nema nikakve ciljeve?
I zasto ne umete da razlikujete tipove zena,vec su sve divne zene kad su s vama(cak i kad vas koriste) a kad nisu onda su k#rve?

**Da znam da ima dosta lovatorki,a znam da i u isto vreme kriza gura i normalne osobe ka onima sa $,zbog straha i sigurnosti,al vi ko da vidite ceo jedan svet i za vas je crn i nema nista osim toga...

Nije mi jasno sto se ti onda cudis muskim stavovima ovde kad si i sama svrstala zene u iste kategorije kao i oni.
Nisam primjetio da je po tvojoj klasifikaciji moguce voljeti muskarca cisto zbog nekih njegovih osobina koje nemaju veze sa sposobnoscu zaradjivanja.

***********Ko bi da ponavlja klasicne price sa ovog pdf,bez normalne analize,nek samo proleti dalje..Hvala;)

Kontam ja da vi nikako da napravite razliku izmedju prostitucije i nekih normalnih ocekivanja kod zena..
Elem ajde da izvrismo jednu podelu da ne bi sirili temu za dzabe.Recimo da imamo vise tipova zena:
1.zena kojoj je posao da spava sa muskarcem za pare...
2.zena koja juri samo lovatore(vise tip neke elitnije sponzoruse koja se ne **** sa svakim vec trazi najbolje primerke:gde je 80% bitan novac i uspeh..) iprosek zena koja juri isto ko ova i,samo od prosecnijih muskaraca...
3.zena kojoj je bitno da je muskarac sposoban jednako koliko i da joj se zaista svidja(u smislu karaktera i hemije)..Tj sposobnost je i deo privlacnosti karaktera..
4.zena koja je s muskarcem samo zbog seksa(fizicki joj se svidja ali ne zeli nista vise od njega)...

Hajmo dalje da iz diskusije izbacimo opciju 1 i 4,jer one ne jure ozbiljnu vezu,i opciju 2,jer je tu ocigledno koji je to tip veze..Ostaje nam onda
opcija 3 : zena koja za ozbiljnu vezu zeli nekog ko je sposoban,i ko je borac...Borac podrazueva da se trudi da nadje posao da pokusava da radi itd..Jer:
1.vecina zena planira porodicu sto znaci da ne bi same da izdrzavaju dete,vec bi nekog ko bi tome doprine,kao i doprineo vaspitanju deteta i bio njegov uzor..
2.zensko bice uglavnom tezi da nadje nog ko joj je ravan ili bolji od nje(ili jednostavno nek je u necemu gori al da ima skup osobina koje voli)..

Sad dalje moje pitanje stoji:
zasto stalno predstavljate zenu koja zeli muskarca koji radi,kao lovatorku,zasto uopste sve zene predstavljate na taj nacin,jer to sto neko zeli borca ne znaci da:
1.i sam nije borac..
2.zeli nekog takvog samo zbvog njegovih para..
3.i da ce istog da ostavi cim pare presuse(naravno ima i onih koje to urade a ima i onih koje ne mogu da podnesu vise necije vristanje depresiju itd..zbog novonastale situacije al ajd to je dr. tema..)

Vi konstantno osobu iz grupe tri ubacujete u grupu 2..Da li je to da bi se osecali bolje ili ne ne znam..Al ajd da se osvrnemo na musko vidjenje veze..Njima ne smeta da zena ne radi,ili da je pomalo tupsa ako im je prijatno sa njom,oni imaju potrebu da se osete kao zastitnici i da izdrzavaju porodicu,i kad dodju kuci da im je mir i radost...E sad taj sistem da zena ne radi funkcionise samo ako je zena stvarno tip domacice i uziva u tome i ako se medjusono postuju i ne omalovazavaju jedno drugo..
U svim ostalim slucajevima malo teze(zasto i kako mrzi me sad da pisem)..
Ali glavno pitanje je zasto vi umesto da se bunite kako ribe zele samo vas zbog para,ili imaju visoke kriterijume,sami ne povecate te kriterijume prema zenama?
Zasto se iscudjavate da kad ste sa zenom koja vas samo muze za $,kad ste sa ribom vise zbog njenih fizickih atributa nego mentalnih,ta ista zbrise na pomen $ krize?Tu ste sami na pocetku kreirali odanost parama,a ne vama...
Zasto je vama nenormalno da zena zeli nekog sposobnog,a da to u isto vreme ne znaci da je sponzorusa i da ga zeli samo zbog $$ (vec da je malo kompleksnije od toga)ili recimo da ne bi da bude sa likom koji duva ceo dan,i nema nikakve ciljeve?
I zasto ne umete da razlikujete tipove zena,vec su sve divne zene kad su s vama(cak i kad vas koriste) a kad nisu onda su k#rve?

**Da znam da ima dosta lovatorki,a znam da i u isto vreme kriza gura i normalne osobe ka onima sa $,zbog straha i sigurnosti,al vi ko da vidite ceo jedan svet i za vas je crn i nema nista osim toga...

Slazem se kod toga da je tip 3 zene najbolji ali one i ne izlaze toliko u prvi plan.
Ostale kategorije su daleko vidljivije jer se trude maksimalno da skrenu paznju na sebe na bilo koji nacin dok one finije nece pokusavati da privuku svaku budalu.

Prave domacice danas skoro i da ne postoje. To nije lako a posao ne donosi prihode, jedino zadovoljstvo sto je sve u kuci na mestu i sto uvek ima nesto skuvano za rucak.
Ima i prednosti ako je u kuci vise dece ali se uglavnom posle nekog vremena zaboravi koliko zena tu zaista radi. Uglavnom mi muskarci zaboravljamo.

Sto se tice muskih kriterijuma oni prate IQ dok se ne nadje prava ili dok se ne izgubi nada da ona postoji.

Svako zeli najboljeg partnera za sebe, to je pravo svakog pojedinca.
U kamenom dobu je pozeljan bio dobar lovac, u srednjem veku vitez a danas su svi poceli da jure za parama i karijerom pa su i zaboravili sta je ljubav.

Upravo to je u pitanju. Njena sposobnost da sebe ubedi u nesto. Ona ce uvek sebe ubediti da to sto radi je iz nekog viseg razloga, humanog, a ne nekog niskog, primitivnog.

To se u psihologiji zove racionalizacija, vrlo cest slucaj kod zena jer tako potiskuju grizu savest a i predstavljaju se okolini kao moralno podobna osoba .
Sto se tice teme, zene muskarce vrednuju kroz prizmu materijalnog i svode ih na objekte sto za posledicu ima da i muskarci sve vise i njih svode na seksualne objekte jer vide da zene nisu iskrene i sem kombinacija sa njima je vrlo tesko ostvariti dublju vezu.
Zene koje su veoma lepe i zgodne najmanje su i komplikovane, one lako dolaze do primarne mete i nema potrebe da komplikuju odnose, sto im je fizicki izgled skromniji to teze nalaze primarne mete a to su situirani muskarci.
U m-z odnosima vazi pravilo "koliko para toliko i muzike" pa onaj muskarac koji je veoma bogat uvek ima pored sebe veoma lepe devojke i pride jos par ljubavnica, sto ima manje para ali je i dalje solventan to mu se izbor suzava pa ne moze bas da dodje do onih izrazito lepih ali moze umereno i onih iznad proseka a cim mu je materijalno stanje prosecno ili blago iznad proseka za nase standarde on je otpisan i samo izuzeci tu dolaze do nekih solidnijih devojaka, to je cinjenica.
Moze da nadje neku solidniju osrednju devojku ali pod uslovom da ima izgled, obrazovanje, karakter jer to su sporedni kriterijumi kod zena koje uzimaju u obzir kada ne mogu doci zbog izgleda i konkurencije do primarnih meta ali i tada one su sklone kombinacijama, frend zoni , prevarama.
Razlog zasto te devojke koje su po izgledu nesto malo iznad proseka pribegavaju ovim odnosima iako imaju pored sebe muskarca duplo boljeg od sebe je taj sto one i dalje ocekuju da ce im se ukazati neka solventna prilika i zele da sto duze budu na trzistu ponude i traznje pa cesto prihvataju da budu i 3,4 opcija nekom liku koji ima pored sebe daleko izazovnije devojke jer se nadaju da ce iz drugog plana one uspeti ove rivalke koje imaju jace adute da izbaci.
Tu ce koristiti sve tehnike manipulacije, momka ce drzati kao siguricu, oko situiranog svalera ce trcati, predstavljati se kao devica i truditi se da se na razne, cesto kvarne nacine nametne .
Licno sam vise puta se uverio u to koliko devojke umeju biti surove u tim manipulacijama, koliko se mogu predstavljati kao fine, umilne, dobre a zapravo se igraju sa tudjim zivotima, nista im nije sveto, ni da li neko ima porodicu, ne biraju sredstva.

Problem upotrebe reci koje asociraju na nesto je problem povrsnog obrazovanja.....racionalizacija kao pojam u psihologiji odmah bude prevedena na racionalizaciju iz obicnog govora, a to je svodjenje na razumevano, razumevanje, a ne objasnjavanje....Sad sam zakomplikovao ali moram, jer iako u psihologiji ne postoji striktno svaka osoba ima dva razlicita kruga, ono sto razume i ono sto sebi objasnjava, plus ono svest, percepciona mreza i slicne stvari koje dovode do toga da jedna jedina pojava , odnos ili recenica biva u sekundi drugacije shvacena od deset osoba....na deset nacina...

Zene psiholozi bi bile dobre sagovornice, da nije one cinjenice da vecina pocne da se bavi psihologijom iz licne potrebe tj falicne su na tom polju...
Retke su one koje to rade iz ljubavi prema nekom drugom....takve obicno odu u defektologe, na zalost....jer je to prisnija veza izmedju saosecanja i pomoci nego psihologija i psihijatrija.

Nije mi jasno sto se ti onda cudis muskim stavovima ovde kad si i sama svrstala zene u iste kategorije kao i oni.
Nisam primjetio da je po tvojoj klasifikaciji moguce voljeti muskarca cisto zbog nekih njegovih osobina koje nemaju veze sa sposobnoscu zaradjivanja.

Auuuuuuu brate jel cita neko evo da ponovim...
**tj dzaba ako je lep,a tupsa ko noc..
*sposobnost je osobina kao suprotnost lenjosti neradu itd...
Za sve ostale da ne bi kvotovala evo da rezimiram jos bolje da iskopiram i pola ranijih poruka:
*****Znaci sta je po tebi ljubav?Cisti hormoni?Brate nismo zivotinje...
Po meni je ljubav nesto znasnovano u pocetku na zaljubljenosti(hormonima i pomalo karakteru)i posle karakteru(vise neg h.),poverenju,vremenu(tj ipak imas vezanost koja proizilazi iz vremena provedenog zajedno iliti navike)..A karakter u oba slucaja je opet grupa svega i svacega,i onog sto sam gore navela...+da ne sirim temu na fizicke odlike koje su nam privlacne zbog mnogih podsvesno ugraviranih biloskih razloga...

http://forum.krstarica.com/showthread.php/762309-Muska-i-zenska-ocekivanja-od-suprotnog-pola?p=32710626&viewfull=1#post32710626

Dakle vidim da ovde svako cita sta hoce umesto ono sto pise pa evo da ponovim:
Zene privlaci karakter a sposobnost je deo karaktera(sposobnost podrazumeva proaktivnost,nije lenjost nije odustajanje od zivotaa nije parazitarenje)..
Ljubav nisu samo hormoni,inace bi se sveli na zivotinje koje jebu sve sto stignu(opet objasnjeno gore znaci ljujbav=hormoni + karakter plus napisla sam gore sve)..

I sad da se vratimo na glavnu stavku,vama je ok da budete sa parazitom koji nista ne radi i to je vama ljubav prema zeni?Jer po vama 10x ponovljeno koliko vidim mmuskarac ne trazi nista od zene?Vama je ok da zena nista ne doprinese,bar radom ako ne novcem vasoj kuci,porodici,deci?To bi vas onda svelo na zivotinje koje samo hoce tralalal devojcicu koja se slaze sa svime i ima najs es..

- - - - - - - - - -

Da ponovim pitanje da li je vama normalno da zivite u porodicnoj zajednici sa zenom koja je lenja,samo jer vam se dize na nju?
I zasto vam je nenormalno sto zena to ne zeli?

Poslednja izmena:
Ove pod jen dva tri su varijacije na temu u smislu dugorocnog i kratkorocnog. A ova cetvrta je klinka od 16 (ok i neki tamo izuzcei).
I sto ih zoves zenska bica? Kao da su nekakvi misteriozni leprikoni ?

Poenta mog nabrajanje koju ocigledno niko nije shvatio jeste da izbacimo lovatorke iz analize da mi ne bi mesali prilikom diskusije..Zato sam ih nabrojala i jos napislaL:
opcija 3 : zena koja za ozbiljnu vezu zeli nekog ko je sposoban,i ko je borac...

Poenta mog nabrajanje koju ocigledno niko nije shvatio jeste da izbacimo lovatorke iz analize da mi ne bi mesali prilikom diskusije..Zato sam ih nabrojala i jos napislaL:
opcija 3 : zena koja za ozbiljnu vezu zeli nekog ko je sposoban,i ko je borac...

Za 3 i 4 primer ti je isto kao kada bih ti rekao : Necu tvoje pare, nego hocu da se zaposlis, da radis, i da mi kupis frizider. Ali necu tvoje pare. Poenta je da muskarac nema vajde od ozbiljne veze niti braka. I da se to svodi samo sto se ozbiljna veza, kao nekakva visokooktanska moralna kategorija, naravno lazna, i deca stavljaju kao izgovor.

Ja resavam budale po' kratkom postupku :D

Ja sam uvek bila imbecil po tom pitanju:lol:
Al dobro, volim da pisem referate po forumu,al imam par ljudi cije odgovore voolim,tj koji isto pisu referate ali normalno bez lupetanja...
Al najvise me nervirva potreba da svakom odgovorim,kad me iznerviraju,i onda skontam da kuckam u 2 ujutru...Debilko eto to sam ja:lol:

I da. Poenta ovde je to sto vodis vodu na svoju vodenicu. Sto je inace tipicno za ta misteriozna bica leprikone. To cuveno, ti si muskarac i ti ne razumes zene. To je citava poenta. Egocentrizam. Oko koga se vrti paznja.
Da li si nekada pitala sebe koliko razumes muskarce ?
Jer odatle i to pitanje te famozne veze i ljubavi zapravo polazi. Ko tu zapravo pruza ljubav i kakvu. I sta u opste muskarcu treba.
A na temi si Muskarci a pricas o tome sta zenama treba. Sta ti to govori?

Za 3 i 4 primer ti je isto kao kada bih ti rekao : Necu tvoje pare, nego hocu da se zaposlis, da radis, i da mi kupis frizider. Ali necu tvoje pare. Poenta je da muskarac nema vajde od ozbiljne veze niti braka. I da se to svodi samo sto se ozbiljna veza, kao nekakva visokooktanska moralna kategorija, naravno lazna, i deca stavljaju kao izgovor.

Izvinni nije tako.
Pod cetri je cista seksuala veza bez para,pa mi nije jasno sto to mesas:dontunderstand:

A pod tri ako tvoja zena radi i doprinosi kucnom budzetu zasto je tebi nenormalno da ocekuje isto od tebe?Ako ona plati frizider sto ti ne bi platio usisivac?
Da li je tebi lepo da si sa zenom koja ti samo trazi daj daj daj,a lenja je i nista ne daje zauzvrat?Da li bi ti bila privlacna ta osoba kad dodjes kuci,ma koliko se slatko smesila?
Zasto onda mislis da treba zeni da je privlacan lenj muskarac,koga mrzi da zivi..?
U porodicnoj zajednici je valjda poenta da oboje doprinose jednako ili koligo god maksimalno mogu..Al da se trude..

ovo boldovano crveno:
Valjda od ozbiljne veze da nadjes nekog s kim se lepo osecas,ko te voli,i eventualno s kim hoces da imas decu..
Tj partner sluzi za fizicku i duhovnu radost,a deca su valjda za ostvarenje potrebe za sirenjem potomstva i ostvarenje potrebe za vise ljubavi..

Poslednja izmena:
ja sam i lep i zgodan,
i kad se prizoves pameti,
bicu za normalnu vezu :lol:

Vidim i da si skroman:lol:

- - - - - - - - - -

Mogu da dam glavu da on jedino ima iskustva sa mz odnosima samo na forumu

Necemo da preterujemo sad.:lol:.Ja sam vise u fazonu da su se svi oni debelo opekli,a posebno one starije generacije koje je hvatalo kriznije vreme..

Back