Multitasking

Da ne bude zabune, većina žena može.
Ja mogu na više polja da budem skoncentrisana i istovremeno radim.

Moja rođaka, značajno mlađa od mene, rešava samo jedan problem bilo da planira ili rešava, i to joj pravi problem da joj cvrkut ptičica smeta. Kada radi najprostiji umni rad treba joj koncentracija, mir, a svoju nervozu prenosi na prisutne.
 
Нека може, нека не...ја могу неке, још увек су ми концентрација и координација добре.
 
Jel istina da zene mogu da rade vise stvari istovremeno? :kez:
Негдје сам то давно читао, чини ми се да се то зове „расута пажња”, а не значи расијаност него способност „расипања” подједнаке пажње на више ствари тј. способност фокусирања на више ствари истовремено и да то јесте женска особина. Примјер је био секретарица која на уву држи слушалицу (давно било, још били фиксни тада :)) и разговара с неким, истовремено куца нешто на машини, прође шеф, у пролазу јој нешто каже, она га саслуша не прекидајући ни тел. разговор ни куцање и само климне главом као знак да је све чула, разумјела и запамтила.
Други примјер је био јогурт у фрижидеру који муж тражи пола сата и никако га не може наћи, а онда жена дође и одмах каже: Па ето ти га јогурт, изби ти очи! Објашњавали су то тиме што мушкарац фрижидер претражује „тачкасто”, по сегментима, па се лако деси да прескочи сегмент у ком је јогурт, а жена сагледава слику у цијелости па види све одједном, зато јогурт угледа одмах.
Што се мене лично тиче, пробао сам, не иде, кад имам много посла, у реду, некако ћу стићи, али само и искључиво ако радим једно по једно сабран и сконцентриран само на то. Кренем ли на све одједном или мало једно па друго... ем нећу стићи, ем гарант нешто крмачим.
 

Back
Top