Muke kupaca polovnjaka: Zbog velike kubikaže registracija kao pola automobila

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A zasto je luksuz ako neko ima auto od npr 2200 kubika,a nije luksuz auto od 2000 kubika?..:hahaha:

Inace,porodice imaju po dva automobila zato sto nam je porastao standard (koliko god to nekome delovalo neverovatno i cudno),pa ljudi mogu da kupe po 2 automobila.......sta mislis da li su u Srbiji takodje svi imali po dva automobila pre 10,15 20 godina?

I ima slucajeva da muz i zena rade daleko od kuce (mada to takodje nije kao u USA),ali jos vise ima slucajeva kada neki carevi rade 1-2-3 km od kuce,pa idu na posao autom......ili trebaju nesto da kupe u prodavnici koja je 500m etara od njihove kuce,ajd opet u auto....(doduse ovo jeste isto tako u USA,tamo vecina ljudi ne izlazi iz auta i mi pocinjemo na njih da licimo sto se toga tice)
Нека граница мора да постоји. Ако се пусти 2200, онда јел може 2,5, па ако може то ајде 3000... итд.

Још увек не видим објашњење зашто би неко имао ауто преко 2.0 за по граду. То је сигурно преко 100 коња. Са овом гужвом, лошим асвалтом, неуредним возачима, неуредним пешацима... Више од 50 ни не треба да се вози.

Пре је проблем у недостатку планирања - улице се само продуже, мали објекти се замењују великим, а никоме не падне на памет да провери да ли улица има довољан капацитет.

Нека граница мора да постоји. Ако се пусти 2200, онда јел може 2,5, па ако може то ајде 3000... итд.

Још увек не видим објашњење зашто би неко имао ауто преко 2.0 за по граду. То је сигурно преко 100 коња. Са овом гужвом, лошим асвалтом, неуредним возачима, неуредним пешацима... Више од 50 ни не треба да се вози.

Пре је проблем у недостатку планирања - улице се само продуже, мали објекти се замењују великим, а никоме не падне на памет да провери да ли улица има довољан капацитет.

Mada,zasto bi uopste postojala nekakva "granica"?....narocito sada u ovoj eri manjih turbo motora,gde npr neki noviji 1.6 turbo ima konjazu kao neki 2.5 motor od pre 10,15 godina......mislim,sta su toliki problem ti kubici,kada takvih automobila ima sve manje?

I ako se vec pravi neka granica,bila bi logicno da bude na 2,5 motorima,jer verujem da je bar 80% automobila preko 2000 kubika spadaju u tu kategoriju 2.0-2.5.......nema bas toliko mnogo 3.0 ili 4.0 motora kod nas...

Btw,ja ne pamtim kada sam zadnji put video nekoga da vozi 50 u gradu (osim kada znaju da 100 metara dalje ima radar).....kad vozis tako,skoro svi ti trube i ablenduju.....ili jos gluplje,zalepe se za zadnji branik i samo gledaju kako ce da te "preskoce"...

U BGD definitivno vecina porodica koje znam imaju po 2 automobila. Realno dobrom delu ljudi nije problem dati jos 2000€ za neku krsinu koju ce kroz grad da voze a ulaganje u njega nula. Tradicionalna uloga - tata vozi auto, barem kad je BgD u pitanju nestala je.

Dalje isao sam u CG na more i zgranuo sam se koliko malo zena za volanom ima. Def mnogo mnogo manje nego u Beogradu.

Mada,zasto bi uopste postojala nekakva "granica"?....narocito sada u ovoj eri manjih turbo motora,gde npr neki noviji 1.6 turbo ima konjazu kao neki 2.5 motor od pre 10,15 godina......mislim,sta su toliki problem ti kubici,kada takvih automobila ima sve manje?

I ako se vec pravi neka granica,bila bi logicno da bude na 2,5 motorima,jer verujem da je bar 80% automobila preko 2000 kubika spadaju u tu kategoriju 2.0-2.5.......nema bas toliko mnogo 3.0 ili 4.0 motora kod nas...

Btw,ja ne pamtim kada sam zadnji put video nekoga da vozi 50 u gradu (osim kada znaju da 100 metara dalje ima radar).....kad vozis tako,skoro svi ti trube i ablenduju.....ili jos gluplje,zalepe se za zadnji branik i samo gledaju kako ce da te "preskoce"...
Не тако оштра граница, али нека скала... 1000 кубика се опорезује са 1, 2000 са 2... итд.

Нема уопште много ни преко 2.0. То што могу по центру Београда да видим бољи просек не говори ништа. Помало сам видео шта је у другим градовима... Слабији су, очигледно. А тек унутрашњост...

U BGD definitivno vecina porodica koje znam imaju po 2 automobila. Realno dobrom delu ljudi nije problem dati jos 2000€ za neku krsinu koju ce kroz grad da voze a ulaganje u njega nula. Tradicionalna uloga - tata vozi auto, barem kad je BgD u pitanju nestala je.

Dalje isao sam u CG na more i zgranuo sam se koliko malo zena za volanom ima. Def mnogo mnogo manje nego u Beogradu.
Мој просек је другачији. Не знам никога ко има два аутомобила у породици.

Да жене у неким крајевима практично не возе... за то је заслужна култура у којој живе, то нема никакве везе са возачким способостима.

Мој просек је другачији. Не знам никога ко има два аутомобила у породици.

Да жене у неким крајевима практично не возе... за то је заслужна култура у којој живе, то нема никакве везе са возачким способостима.
Pa sad vozi mnogo vise zena nego ranije i dalje nije prosek kao kod muskaraca al ja mislim i da ih je vise i da imaju slabiju motoriku i osecaj

U mom kraju skoro svaka kuca ima bar po 2 auta....to je "trend" u zadnjih 5-6 godina,ranije nije bilo tako......a definitivno je to slucaj sa mnogim krajevima Beograda.....e sad,to nisu neki ne znam kako skupi automobili,vec automobili vrednosti od po 2-3-4 hiljade eura....(ocigledno ni takve automobile vecina Srba nije mogla da kupi pre 10,20,30 godina,a eto sada moze)

Inace,dobar deo stanovnistva sa svojim automobilima se ne vozi samo po gradu vec tim istim autom ide npr na more,Kopaonik ili neku drugu planinu itd,itd.......pa zamisli kako bi bilo nekoj npr cetvoroclanoj porodici (sve sa prtljagom) da ide na more ili neki duzi put u autu od 1000 kubika.....(?!)

A zasto su guzve po Beogradu 24 casa dnevno?......npr neko i u 10 ujutru ili 6 uvece ide na posao?.....a tek znas koja guzva ume da se napravi po centru u 8,9,10 uvece?.......oni svi takodje idu na posao u to vreme?.....ili se eto tako,gomila ljudi vozika zbog ko zna kog razloga? (u jednom od ona svoja dva ili tri auta)

I zasto mora auto da se kupuje samo za prevoz od tacke a do tacke b?.....ti nisi cuo da postoje ljudi koji su ljubitelji automobila (iz raznih razloga)?....npr kao sto neko voli da ide na pecanje,na fudbal,ili da sakuplja znacke i salvete,tako neko voli i automobile i sve u vezi njih,voznju,izgled,performase itd,itd......da li je to tako tesko shvatiti?
Prvo BG je milionski grad. Već to je dovoljno da stvori gužve. Drugo ima relativno loš javni prevoz. Treće porast broja stanovnika nije ispratilo proširenje kapaciteta ulica. Četvrto BG je centar regije. Svaki dan puno ljudi sa strane dolazi u BG zbog raznih stvari. A da ne pričamo da većina ljudi iz Vojvodine, zapadne Srbije ( pa i RS ) prolazi kroz BG kada ide na jug i dalje prema Grckoj, Bugarskoj i obrnuto. Lijepo je to što je neko ljubitelj auta. Ali auto od 3000 kubika još u startu je luksuz. A luksuz se svugdje oporezuje i plaća. Pa ko može nek izvoli.

Prvo BG je milionski grad. Već to je dovoljno da stvori gužve. Drugo ima relativno loš javni prevoz. Treće porast broja stanovnika nije ispratilo proširenje kapaciteta ulica. Četvrto BG je centar regije. Svaki dan puno ljudi sa strane dolazi u BG zbog raznih stvari. A da ne pričamo da većina ljudi iz Vojvodine, zapadne Srbije ( pa i RS ) prolazi kroz BG kada ide na jug i dalje prema Grckoj, Bugarskoj i obrnuto. Lijepo je to što je neko ljubitelj auta. Ali auto od 3000 kubika još u startu je luksuz. A luksuz se svugdje oporezuje i plaća. Pa ko može nek izvoli.
Pogledaj cenu registracije u BiH, prosek plata približan a cena registracije dosta niža. S tim vašim luksuz mora da se plaća nema smisla jer recimo novi BMW recimo 2017 godište 2.0 200 kW i više, cena 60 kEura, cena registracije 300 eura, BMW 205 godište 2.5 160 kW 800 eura, jel luksusniji ovaj iz 2017 ili iz 2005? Naravno treba da bude skuplji deo registracije za veću kubikažu i snagu ali bez ovakih skokova. Takođe treba da bude skuplji deo registracije za starija auta da se podstakne kupovina novih auta i takođe da bude skuplji deo registracije za one koji više zagađuju. Bogate se na vašoj muci, gorivo vam najskuplje u regionu.

Pa sad vozi mnogo vise zena nego ranije i dalje nije prosek kao kod muskaraca al ja mislim i da ih je vise i da imaju slabiju motoriku i osecaj
Статистика говори нешто друго. Жене возе спорије и тиме праве мању штету, ако је већ направе.

Можда би данас требало направити другу поделу, на возаче који користе и који не користе телефоне за време вожње.

Статистика говори нешто друго. Жене возе спорије и тиме праве мању штету, ако је већ направе.

Можда би данас требало направити другу поделу, на возаче који користе и који не користе телефоне за време вожње.
Istina ali i dalje pola zena koje vozi nisu za voznju

jer recimo novi BMW recimo 2017 godište 2.0 200 kW i više, cena 60 kEura, cena registracije 300 eura, BMW 205 godište 2.5 160 kW 800 eura, jel luksusniji ovaj iz 2017 ili iz 2005?
Ovo je netacno.
Sto je mladji auto registracija je veca jer ide za vozila stara do 5 godina pa do 10 pa do 20 i preko 20 godina.
Registracija za taj auto 2005 sa 2499 ccm je 68500 dinara a za taj 2.0 2017 sa toliko kw koliko si naveo je 44800 dinara.
Ovde sam stavio cenu registracije sa novim tablicama i sa 4-tim premijskim stepenom.
To znaci 580€ naspram 380€.
Slazem se da je prevelika registracija za automobil star 15 godina ali nemojte od buve praviti slona.
Meni nije bilo dobro kad sam registrovao BMW 116d sa 1598ccm i 85kw a koji je bio star 3 godine i rega izasla 36000 dinara i to sa mojim tehnickim koji dobijam za 2500 umesto 4800.Mlada kola su bas skupa za registraciju.

Ovo je netacno.
Sto je mladji auto registracija je veca jer ide za vozila stara do 5 godina pa do 10 pa do 20 i preko 20 godina.
Registracija za taj auto 2005 sa 2499 ccm je 68500 dinara a za taj 2.0 2017 sa toliko kw koliko si naveo je 44800 dinara.
Ovde sam stavio cenu registracije sa novim tablicama i sa 4-tim premijskim stepenom.
To znaci 580€ naspram 380€.
Slazem se da je prevelika registracija za automobil star 15 godina ali nemojte od buve praviti slona.
Meni nije bilo dobro kad sam registrovao BMW 116d sa 1598ccm i 85kw a koji je bio star 3 godine i rega izasla 36000 dinara i to sa mojim tehnickim koji dobijam za 2500 umesto 4800.Mlada kola su bas skupa za registraciju.
U pravu si druže, nisam to precizno baš ali suština je bitna, nema smisla da novija auta više oporezuju zbog godišta, barem je meni tako logično jer bi se na taj način podstakla kupovina novih automobila.

Pozdrav, zanima me može li u Srbiji da se voze auta sa stranim tablama a vozačka i lična Srbije? Jel treba ovlaštenje od vlasnika ili nije moguće? Konkretno vozio bih očev auto registrovan u BiH.
Strogo posmatrajuci propise, ne, jer pravis carinski prekrsaj - ko ima prebivalsite u Srbini mora da ima auto na tablice Srbije.
Za punomocja doduse malo je nejasna situacija. U praksi - vozi slobodno, niko se ne mlati time.

Back