мудрост

Зато што речи знају да наведу човека да се змисли на неку тему и да нађе разумевање. Ма да се чешће дешава да умови одбацују све оно што руши истину који су сами изградили. Али има људи отвореног срца, трагаоци, и њима ово што пишемо може да буде згодан путоказ куда да трагају.

Znači da pisanje ima značaj. Kako to da onda tvrdiš i jedno i drugo; i da ga ima i da ga nema?
Ili ga ima ili ga nema. U jednom komentaru tvrdiš da pisanje ne vrijedi dok neko ne nađe razumijevanje a u odbrani tog komentara tvrdiš da pisanje može navesti nekoga na razumijevanje.
Složi se sam sa sobom. Ja znam šta pisanje znači za mene, ne pitam te.

Znači da pisanje ima značaj. Kako to da onda tvrdiš i jedno i drugo; i da ga ima i da ga nema?
Ili ga ima ili ga nema. U jednom komentaru tvrdiš da pisanje ne vrijedi dok neko ne nađe razumijevanje a u odbrani tog komentara tvrdiš da pisanje može navesti nekoga na razumijevanje.
Složi se sam sa sobom. Ja znam šta pisanje znači za mene, ne pitam te.

ЈА сам ти лепо написао да се речима не може пренети смисао, За смислом се трага ако је човек трагалац. Ти ниси трагалац и чини ти се да сам написао нешто што је противуречно. Ниси нхтео ни да помислиш да то можда и није преотивречно. Тако не раде трагаоци. Зато и не разумеш шта пишем, Не тврдим ја и једно и друго него једно из два угла гледано, И како сад ја да ти помогнем кад ти нећеш да истражујеш. Па чему ти служи ум да ми је знати.Изгледа а је твој ум једино добар у томе да тебе убеди да си најпаметнији а да сви други пишу нешто без смисла.

Neki ljudi jurišaju na vetrenjače kao Don Kihot, neki liče na Sanča Pansu, a mnogi na Rosinanta.
I međusobno se ujedaju jer uviđaju da su različiti.
Zaboravljaju:
najvažnije je koga će Dulčineja izabrati.
Ako je pametna, neće ih razdvajati.

A ko odje, ribaru, glupo i sujetno nudi odgovore i istrajava na njima ako ne ti?!

Ribaru, budi iskren, ti se odje ne pozivaš na priznate naučnike, filozofe, umjetnike... ti ih koriguješ, dopunjavaš, ispravljaš... Mnoge ismejavaš! A imaš samo renome notornog propojca!

Nekada sam mislio da su žene objekat naše ljubavi,
ali čovek se uči dok je živ.
One su subjekat naše ljubavi.
Volim tu gramatiku. :)

- - - - - - - - - -

Neprijatelja možeš pobediti ako uđeš u rizičnu i tešku borbu, unapred svestan da će biti gubitaka.

A možeš ga pobediti tako što ćeš umesto neprijatelja ukinuti neprijateljstvo. Pomiriš se, i odjednom, gle, nemaš neprijatelja.

Једно је синонимност другог. Дакле, нема разлике. Ако кроз филозофију није дошао до мудрости, онда се појединац бавио глупостима.

Пре тога би смо наравно морали да дефинишемо шта је коме глупост, а шта мудрост. Шансе за консензус су мале, па мораш са најбољом могућом намером приступити тој проблематици сам.

Мислим да је једино то и поштено.
сазнато је мерило.
може ли несазнато да се прихвати?
чему (коме) служи образовање?

Back