Mudre misli, izreke i citati

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
8f990948b9de01a6a1c3f7d8ac8f4873.jpg

Nikada se ni sa kim ne prepucavam, niti mislim da sam uvek u pravu. Samo iznosim svoje mišljenje o nečemu, na šta me je inspirisalo tuđe i drugačije. Zato sam neizmerno zahvalan onima koji me svojim mišljenjem i razmišljanjem inspirišu i na taj način neposredno utiču na formiranje mog mišljenja i načina razmišljanja kao takvog. - (m.m.)

Razgovor nastaje iz nekog nedostatka u čoveku, da bi ga ukinuo, potreban je drugi čovek, koji se od njega
razlikuje. Zato sve što nisam ja, za mene ima osobito značenje, jer se od mene razlikuje. Sve što u životu
činimo u stvari su pokušaji da sebe dopunimo i popunimo, da postanemo celovite ličnosti. Razgovor sa drugim
ovde nije u službi nekog spoljašnjeg cilja, već u ulozi razvoja ličnosti... Ko nije kadar da razgovara, taj
nije sposoban za razvoj: Odustati od razgovora sa drugim, znači odustati od sebe. Jer kada dobro upoznate
nekog drugog, sebe ste proširili za još jedan život. Ma ko bio taj drugi, on je drugo mene samog, moja
suprotnost i moja dopuna. Jedan čovek, ako stvarno deuje na drugog čoveka, postaje deo njegove sudbine.
Bez drugog ne možemo razumeti sebe.

Đuro Šušnjić

Sve je tako jednostavno, lijepo i beskrajno. Najveće vrijednosti svijeta su najjednostavnije stvari našeg života, samo što ih čovjek vremenom zaboravlja i čini dalekim; zadovoljstvo i ljepota se kriju u sitnicama, samo što odrasli to zaboravljaju i u tom naletu želja, uvijek se pojavi neka sljedeća.
A oni u silnoj jurnjavi za životom, zaboravljaju... kako se živi.
Sreću čine sitnice.

Antoine de Saint Exupery

Sve češće se pitam da li nam je uopšte potrebna vojska i naoružanje kada o našoj nezavisnosti i slobodi odlučuju političari!?
Nije li svrsishodnije i smislenije sredstva za vojsku i oružje upotrebiti za zapošljavanje školovanih kadrova i lečenje bolesne dece!? - (m.m.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back