Mrzim ljude

Gresis.
Citav svet, a ciji smo i mi deo, pociva na zakonu jaceg, sposobnijeg, prilagodjivijeg.
Po istom principu funkcionisu biljke, zivotinje, ljudi, s tim sto je ljudska vrsta (a vazi i za neke zivotinje) sposobna i za empatiju i kao takva podrzava i pomaze i slabije jedinke svoje vrste.

Ne negiram negativne pojave (ratove, kriminal i sl.), ali generalno to jeste odlika ljudi.
Бамби! Па ди си брее :D

До пре 60 година у напредној Америци су по аутобусима постојала посебна седишта за "белце" и за "црнце". У школама у неким државама су у прошлом веку кажњавали децу која пишу левом руком. На послу ако закасниш 5 минута добијаш отказ али иначе је у реду да један ради мало а други да ради дупло више. Ако си геј трпиш невиђене осуде, угрожена ти је безбедност, а ником ништа лоше ниси урадио, само си другачији. У светским ратовима стрељања недужних као добар дан. Нема реке које није загађена. То су људи. Не може нико да ме убеди да је то исправно а да ја који све то мрзим да сам болестан.

Ако си поштен.
Како си схватио да си поштен, на основу чега?
По томе што се увек и готово интуитивно водим законом "не чини другима што не желиш и себи". Можда је једини проблем што тражим и да су други поштени према мени.

Зашто се фокусираш на ружнији део живота, популације..зашто не видиш да има пристојних, поштених људи који су исто успешни, добронамерни.
Како их не видиш???
У мом непосредном окружењу нема таквих. Половина која већ и јесте таква бира према коме ће да буде добра или је добра по цивилизацијским а не објективним стандардима. Најбољи људи су они који немају пуно емпатије и који истовремено нису опортунисти, они ће неселективно помоћи свима или бар неће одмагати, док ће емпатични људи за емпатисање прихватати сличније људе себи и оно што је "популарније" за емпатисање, али када је неко коцкар, наркоман, тад је мало теже бити емпатичан, је ли да, притом емпатични људи ће све то често уништити упирањем прста на недужне појединце и многим другима тако одмоћи, а то све јер имају једну лошу људску особину а то је субјективност.

Предлажем манастир Ковиљ, радови у пољу, чист ваздух..после две године вратићеш се као поново рођен.
Наравно да то неће бити вођење љубави него обавезе, неслобода, служење другима.

Gresis.
Citav svet, a ciji smo i mi deo, pociva na zakonu jaceg, sposobnijeg, prilagodjivijeg.
Po istom principu funkcionisu biljke, zivotinje, ljudi, s tim sto je ljudska vrsta (a vazi i za neke zivotinje) sposobna i za empatiju i kao takva podrzava i pomaze i slabije jedinke svoje vrste.

Ne negiram negativne pojave (ratove, kriminal i sl.), ali generalno to jeste odlika ljudi.
Мене су ти исти људи онда учили нешто друго. Док влада закон јачег мене су учили да будем понизан, јако паметно, мада ја мислим да у цивилизацији пре свега влада закон лицемернијег. Морал, шта то беше.. Закон јачега који влада у дивљини је много бољи него превртање по потреби мало закона јачег а мало морала.

Svako je od nas dopao u onaj svet kakav zasluzuje.Ko hoce da zivi u boljem svetu,treba da ga se udostoji,da i sam postane bolji.
Ја бих био пресрећан да од других исто добијам оно што и дајем, али тако није.

Ako je zatvoren bez druzenja onda mu je pljuvanje neosnovano.
Bez druzenja i komunkkacije psiha tone.
Ako to traje godinama bude ozbiljan problem.
Основано је ако због недостатка дружења имаш времена за проучавање људи и друштвених појава. Пошто немам никог сигурно имам већу могућност да будем објективан, немам скоро ништа према чему сам субјективан.

По томе што се увек и готово интуитивно водим законом "не чини другима што не желиш и себи". Можда је једини проблем што тражим и да су други поштени према мени.
Поштен и добар човек не очекује ништа заузврат.
У мом непосредном окружењу нема таквих.
Промени окружење.
Наравно да то неће бити вођење љубави него обавезе, неслобода, служење другима.
Живот није плесни подијум.
Ја бих био пресрећан да од других исто добијам оно што и дајем, али тако није.
Не фунционише свет тако. Ако дајеш јер мораш, заправо ниси дао, него одужио.
Ако дајеш јер желиш, јер си такав па то те већ испуни задовољством, не треба да ти се узврати.
А када не очекујеш, увек добијеш са неке друге стране.
Основано је ако због недостатка дружења имаш времена за проучавање људи и друштвених појава. Пошто немам никог сигурно имам већу могућност да будем објективан, немам скоро ништа према чему сам субјективан.
Не проучавају се људи са дистанце, само из дубоке блискости. Да би схватио људску психу, мораш да уђе људима у главу а не да их посматраш са дистанце.

Na osnovu onog sto si do sada pisao ti imas vrlo visoko misljenje o samom sebi, a vrlo nisko o drugima. I po sebi si ti uvek zrtva. A znas da je to odlika ranjivih narcisa?
Ali hajde da ovo ne bude tema o tebi - Da je svet takav kakvim ga ti opisujes i da su ljudi iskljucivo takvi kako ih ti vidis, pa ti tako „posten i ponizan“ ne bi ni postojao.

Ја ћу да допринесем бар мало али ћу и друге да учим.
eto, zavrsi filozofiju, imas dara.
Bio je je filozof Artur Šopenhauer, i on je mracio, mrzeo ljude, pljuvao zene, a sve iz svoje sobe. Bio sam, nije imao interakciju sa ljudima, a danas se proucava, i citira.
A u sustini sve potice kod njega iz trauma iz detinjstva, koje su ga izbacile iz koloseka i iskrivile poglede na svet. Da je ziveo u ovo doba dobio bi antidepreseive i funkcionisao.
A i Heraklit, ti je dobar, on je bio mracno filozof.
Eto predlog za profesiju

Na osnovu onog sto si do sada pisao ti imas vrlo visoko misljenje o samom sebi, a vrlo nisko o drugima. I po sebi si ti uvek zrtva. A znas da je to odlika ranjivih narcisa?
Ali hajde da ovo ne bude tema o tebi - Da je svet takav kakvim ga ti opisujes i da su ljudi iskljucivo takvi kako ih ti vidis, pa ti tako „posten i ponizan“ ne bi ni postojao.
ja zapravo mislim suprotno, da on ima vrlo nizak nivo samopouzdanja

Tebi nedostaje prava interekcija sa ljudima.

Sve što čitam od tebe odiše konfliktom onoga što vidiš oko sebe i onoga što te je neko učio/upozoravao.

Uklopićeš se, kad tad.
Pitanje je, pitanje asocijalnosti je jako slozeno, nekada su asocijalci u pravu za sve sto kazu a nekada nisu, svijet asocijalnih ljudi je slozen,nisu svi asocijalni ljudi isti niti su svi asocijalni iz istih razloga

Ne, ti mračiš nesrazmerno realnosti i to racionalizuješ, potvrđuješ i ovim ono što sam rekla.

Nisam te ni ubeđivala da su loše stvari dobre nego sam rekla da je tvoj stav prema životu i ljudima jako loš.
Sve zavisi,ako je asocijalnost posledica nekih losih zivotnih iskustava kod osobe i ta losa iskustva su osobi izazvala mnoge nelagodnosti i manjak sampopuzdanja osoba moze da se izoluje i povuce u sebe i onda vidi sve kroz crne naocare i tada je tacno to sto ti pises,da osoba mora upoznati ljude ne moze generlizovati i sve ljude gledati kao zlobne.A opet ako to nije stvar loseg iskustva kod osobe vec ima neke prirodne osjecaje u sebi koji joj pomazu da vidi ono sto drugi ljudi ne vide onda se cijela stvar mijenja

Ako je asocijalnost posledica senzibiliteta i sposobnosti osobe da vidi stavri mnogo sire i da predvidi dalje situacije i ljude nego drugi ljudi i ako osoba moze da vidi mnoge stvari koje socijalni ljudi ne vide onda to sve sto pises nema veze sa vezom,jer takva osoba je onda stvarno u pravu.Asocijalni ljudi su razliciti svaki je zasebna jedinka i ima neke svoje razloge za asocijalnost,da li je neki od njih u pravu,pa jeste ali mnogi nisu

Као неко, ко је тотално емоционално некорумпиран ни од једног другог људског створења, могу да кажем:

Мрзим све људе, читаву цивилизацију, све је засновано на присили, закону јачег и по потреби лицемерју. Људи кад те се плаше поштоваће те, када си ненаметљив и понизан газиће те, разумеју само језик силе. Неће те поштовати ако си фин и љубазан. Ти за људе ниси добар ако си поштен, ако си поштен можеш бити чудан или чак и лош ако се не уклапаш, ти си за људе добар само ако си понижен (не и ако си сам понизан), ако се мучиш, ако си поданик и жртва, зато што су људи у ствари сатанистички отпад. Људи су, поред мрава (који имају развијену друштвену хијерархију), једина врста која ратује, која има организовано међусобно насиље. Атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки, то су људи урадили, то нису урадили црви, глисте, вукови. Је ли вам то звучи "онако", "па добро, јбг, десило се тамо негде", не, то је незамисливо зло. Цивилизација је овоземаљски пакао.

Разумем твој гнев – али ја нисам од оних који мрзе све људе. Ја мрзим само оно што је у њима покварено: его, бахатост, лицемерје и глад за влашћу. Нећу дозволити да ме огорченост претвори у онога ко све одбацује, јер то је предаја.

Људи јесу слаби, већина јесте трула, али ја нећу бити део те већине. Ја нисам нити роб, нити господар. Нисам жртва, али нисам ни џелат. Ја сам борац. Борим се не да бих владао другима, већ да бих живео у истини и поштовању које не зависи од страха и силе.

Ти кажеш да је цивилизација пакао – и јесте. Али ја кажем: тај пакао хране сами људи својим егоизмом. И зато га ја нећу хранити. Ја бирам да будем онај који излази из тог круга, који руши игру у којој “јачи тлачи”, који гази по егу, а не по људима.

Не мрзим човека зато што је човек – мрзим оно што га је учинило звери. А волим и поштујем оне ретке који су остали чисти, који мисле, који осећају, који нису прихватили да буду робови или џелати. Због њих постојим, због њих се борим.

Ја не проповедам мржњу. Ја проповедам отпор. И зато, док ти видиш само таму, ја тражим оружје мудрости, здравља и правде. Ја не пристајем на пакао – ја га пљујем и газим.

Back