Mrzim fiziku.

• Začetnik teme Začetnik teme neven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne vidim kakav smisao ima ova nauka uci nas necemu sto vec znamo naravno da ce casa da padne nece sigurno da stoji u fazduhu i to je genijalno otkrio Isak Njutan.E bezveze.Svi koji je mrzite kazite mi zasto a ako je neko slucajno voli molim ga neka mi samo kaze zbog cega.

kakvih sve debila ima, pa samo takvi se i muche za dvojku...fizika i bilo koja druga nauka, ne treba da se voli ili mrzi, ne postoji zbog toga...svaka nauka ima praktichnu primenu, i bez fizike mi bi smo bili u kamenom dobu josh uvek...samo glup chovek moze da kaze za Njutnov rad da je "bez veze".

Verovatno.:mrgreen:
@VladaGNR, iako je ne volim i iskreno ne znam, ja ne mislim da su Njutnovi zakoni bezveze niti da mi to nece trebati, trebace mi, al' opet kad coveku nece nesto u glavu nece...:mrgreen:
ajme mene. telo ostaje u stanju mirovanja ili ravnomernog kretanja dok ga neka sila ne pomeri, zatim sila je jednaka proizvodu mase i ubrzanja, i akcija je jednaka reakciji.
doviđenja. jaka stvar.

Ma sad radim one prelazne metale, gvozhdje, nikl, kobalt, hrom, mangan...... A smara me mnogo, kao "kako se dobija gvozhdje? pa redukcijom oksidnih ruda gvozhdja, rude gvozhdja: magnetit (fe3o4), hematit (fe2o3), pirit, halkopirit, ne mogu da se setim kako se zapisuju :lol: onda ide kao reakcija dobijanja: fe2o3 +co ---> fe3o4 + co2
fe3o4 + co ---> Feo + co2
Feo + co ---> fe + co2

pa onda stvaranje zgure, pa zona karbonifikacije u visokoj peci....

Shta ce to meni :lol:
zato me smara

Meni je najgora bila jedna od reakcija sa kobaltom. :S

A nisu te reakcije teške, već je grrr. A kad počne zgura kod bakra, to ćeš tek da vidiš. :/
Znaš koliko je celo dobijanje... :S
Ili, Grinjarev reagens. :S
To mi se ne svidja.

Ma sad radim one prelazne metale, gvozhdje, nikl, kobalt, hrom, mangan...... A smara me mnogo, kao "kako se dobija gvozhdje? pa redukcijom oksidnih ruda gvozhdja, rude gvozhdja: magnetit (fe3o4), hematit (fe2o3), pirit, halkopirit, ne mogu da se setim kako se zapisuju :lol: onda ide kao reakcija dobijanja: fe2o3 +co ---> fe3o4 + co2
fe3o4 + co ---> Feo + co2
Feo + co ---> fe + co2

pa onda stvaranje zgure, pa zona karbonifikacije u visokoj peci....

Shta ce to meni :lol:
zato me smara

Jao, Kretpo, cemu te formule? :eek:

Srecnijeg covjeka nije bilo od mene kad sam zavrsio 2. razred srednje, jer sam se fizike trsio jednom za vazda :)

Jao, Kretpo, cemu te formule? :eek:

Srecnijeg covjeka nije bilo od mene kad sam zavrsio 2. razred srednje, jer sam se fizike trsio jednom za vazda :)

Blaoi tebi... Ja na drustvenom pa imam fiziku sve 4 godine.
Al cu biti presrecna za mesec dana kad se zauvek oprostim sa hemijom :)
Volim je, ali mrzim da radim kontrolne iz hemije ili da odgovaram.. Uvek mislim da nemam pojma, iako imam 5.
A imam i iz fizike, tako da, svejedno..

Back