Mrzim fiziku.

• Začetnik teme Začetnik teme neven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slazem se ja da treba imati neke predmete (npr. fizika, likovno, muzicko) ali u skolama i smerovima gde ce im trebati za dalji rad i profesiju, a ne za one smerove sto im nikada u struci nece trebati, (npr. meni):)

Slazem se ja da treba imati neke predmete (npr. fizika, likovno, muzicko) ali u skolama i smerovima gde ce im trebati za dalji rad i profesiju, a ne za one smerove sto im nikada u struci nece trebati, (npr. meni):)

Istina mi iz 80 otsto predmeta ucimo stvari koje su apsolutno nepotrebne za nas dalji tok obrazovanja....Nas obrazovni sistem se nije menjao 50 godina a svakako mu je potreban remont...

Kod nas na testu je imalo 2 teorijska i 2 zadatka.
Ako uradiš samo zadatke dobijaš 4-.
Ako uradiš samo teoriju dobijaš 3.

u pa kod vas to nije loše! Kod nas uvek ima 3 teorijska i 3 zadatka, uradiš svu teoriju i dobiješ 2 a posle uradiš i 1 zadatak to je 3 itd. a ne možeš da dobiješ 2 iako npr uradiš sve zadatke a nijednu teoriju....... H8

Evo kako kod nas izgleda fizika - odgovaraš usmeni, i ako odlično znaš to ti je 3. Ako hoćeš više, moraš da radiš dva zadatka - uradiš jedan - 4, uradiš oba - 5.
A ako ne uradiš ni jedan, to ti je 3!

E, varijacija, ako ne odgovaraš dobro, to ti je dvojka, ili jedan. (:

Bukvalno uslov za višu ti je usmeni.

Evo kako kod nas izgleda fizika - odgovaraš usmeni, i ako odlično znaš to ti je 3. Ako hoćeš više, moraš da radiš dva zadatka - uradiš jedan - 4, uradiš oba - 5.

kod nas je usmeni uslov za pozitivnu ocenu... bukvalno možeš imati sve petice na pismenom i keca na usmenom i polažeš.... uopšte usmeni više vredi, bar kod mog profesora (to inače nervira sve žive jer crkneš za tu dvojku na usmenom)... aaaaah još 3 godine fizike i posle bude li mi je neko nekad pomenuo gadjaću ga čime god stignem....... :think:

el ti bese iz gim u cacku? ili sam pomesao?:mrgreen:
ako si u ca onda ti definitivno predaje koleginica...

Ja uvek iz usmenog dobijem 1. Profesor nece da postavi zadatak ako ne znas definicije. Dobro je sto stigne da nas pita usmeno samo dva puta u polugodistu...
Glupa fizika. Uvek mi rusi prosek.

Svidja mi se fizika, interesantna je, eto zasto.. Ne svidja mi se samo profesor koji me je mnogo potcenio, ali oprosteno mu je, nije on kriv sto je glup. :)

u jb-t pa ovo k'o da sam ja pisao...Mada mene ona debela svinja nije toliko potcenila koliko me mrzi jer necu da "igram po njegovim pravilima". Zato shto po njegovoj metodi svaka budala moze da ima "jaku chetvorku". Izvede te pred tablu, izrecituje ti celo reshenje, i da ti kao neki potpis, a to shto ljudi ne znaju zapreminu kocke to nema veze...A kad postavi zadatak najjadnije mi je kako se one ovce guraju, da ih pastir prozove...Ma seljaci !! Meni ne pada na pamet da na taj nachin radim fiziku, jer to je potcenjivanje jedne od najvaznijih nauka...Ljudi ne znaju da napishu oznaku za milimetar a imaju petice...A kad dodje test, e onda se pokaze ko koliko zna, nego stoka ne daje chesto testove...

Ne nego je da oprostis glupa za bubanje
Mislim nije to neko bubanje veliko ali jednostavno opet moras da imas stila da oblikujes da kazes da lici na nesto...
Ja isto tako istoriju test 5 usmeni 2-3:lol:

Glup sam i time se ponosim :zcepanje:

ne nije bubanje problem
imam ortaka uchi ga mesec dana i zna SVE
shta god da ga pitash odgovorice ti
problem je shto vecina profesora istorije trazhi da im prichash prichicu
za shta je ovaj dechko izraziti balvan
oni ga pitaju jedno opshte pitanje i ochekuju od njega da razveze tu, to je uzrokovalo ovo, posledice ove i ove, ubaci koji detalj tu, nabroji bitne godine, sve.
E sad ja se tu mogu dobro snaci jer sam prirodno talentovan za prichanje prichice milina me slushati :rumenko: (kako neskromno sad cete da me pljunete :P )
al on
on ce da gleda belo
ochekujuci konkretno pitanje svaki put
i dzhaba sve, mozhesh da ga navodish 100 godina, ne on ce cutati i odgovore ce moci da da samo na konkretna pitanja iako zna sve
jednostavno ima takvih ljudi koji ne mogu da svale sve informacije odjednom vec im treba kleshtima vaditi rechi
zato na testovima lik dobre ocene dobija

E sad ja se tu mogu dobro snaci jer sam prirodno talentovan za prichanje prichice milina me slushati :rumenko: (kako neskromno sad cete da me pljunete :P )

Jednom, odnela ja rad, neocenjen još uvek iz likovnog kući, a čas pre sam ga samo pokazala profesorki.
Proziva ona, pita gde mi je rad, iiii počnem ja epopeju. :mrgreen:
Profesorka, kako se ne sećate tako revolucionarnog dela, pa sami ste rekli da je to nova vrsta ekspresionizma, simbolizma, aaaa pa profesorka... la la.
(:

I dobih pet.
(:
Na govor mislim ponajviše.

Back